Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trondheim maja jeden z lepszych szpitali jesli chodzi o prowadzenei ciazy ;)w Europie czy nawet na siweice - kiedys z moim ginkiem w PL na ten temat rozmaiwalm. on tam czesto na konferencje lata
Ja w Polsce podczas pierwszej ciazy robilam glukoze - raz i usg w 12tc
w drugiej ciazy to wszystko robilam juz tutaj. w PL chodzilma do lekarza na usg, gdy bylam w odiwedzinach czy sluzbowo...bo lubie i ufam swojemu lekarzowi.
a po norwesku nie bedzie ci lepiej sie dogadac niz po angielksu?
nie chce namawiac, ale wazne tematy bedziesz omawiac teraz w ciazy i warto rozumiec wiec moze warto rozwazyc tego tlumacza....zamowic raz i zobaczyc jak bedzie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:53
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
Moja mała dołączyła do naszego GANGU 18+ hehehe:
Taka oto wiadomość z belly:
Jesteś w 30 tygodniu ciąży
(29 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 27 tydzień
Buziaki i miłego dnia:)beszka, Yasmin, LaRa, Nieukowa, konwalianka, cati, marissith, justta, Tamka lubią tę wiadomość
-
Malenq wrote:Dzień dobry:)
Moja mała dołączyła do naszego GANGU 18+ hehehe:
Taka oto wiadomość z belly:
Jesteś w 30 tygodniu ciąży
(29 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 27 tydzień
Buziaki i miłego dnia:)
Dzień doberek!!!!
Malenq!!!! no to finiszujemy!!!!!!!!!!Malenq lubi tę wiadomość
-
Czesc o poranku
Malenqu o rany faktycznie ty juz na finiszu
My dzis z malzem rozmawialismy o tym, jaka to bedzie totalna abstrakcja miec do konca zycia ze soba wlasnego potomka zupelny odjazd
Ej czy ktoras z was tak miala, ze pochwa sie robi jakas taka ciasna i seks jest nieprzyjemny? To na pewno nie jest kwestia psychiczna, ale odczuwam dyskomfort wiec chyba wstrzymamy sie z mezem od wspolzycia ;/Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa nie pomogę z ciasnością...bo u mnie od momentu potwierdzenia ciąży, lekarz nałoży "post" do II trymestru, potem było kilka razy i teraz od sierpnia też post, bo ja nie dam rady w "gumkach" czekam na 38tydzień, aby móc sobie przypomnieć "co i jak" heheheheh
jak sobie pomyślę, że to teoretycznie za 10tyg. to mi "gardło ściska" ze strachu........od 9 lat byliśmy sami, bywały dni że "godziliśmy się z sytuacją" że tak już zostanie....a teraz mała istotka się pojawi..... ech świat już jest "odwrócony do góry nogami" a co dopiero jak już będzie z Nami heheheheNieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a robilyscie usg genetyczne? Moj gin nie ma certyfikatow i troche tak mi dziko szukac kolejnego, ktorego nie znam. Poza tym w Poznaniu sie cenia, ponad 6 stow na to i pappe zejdzie.
Niby mam duzo czasu zeby to przemyslec ale jednak szybko zleci...
Ja jestem na 100% pewna ze chorego dziecka nie urodze, wiec dla mnie bardzo wazne jest zeby zrobic te diagnostyke jak najlepiej i najpelniej... -
cześć dziewczyny..od wczoraj boli mnie brzuch.. mam wrażenie, że cale wnętrzności, sama nie wiem.. promieniuje na kręgosłup, boli głownie przy chodzeniu i skręcie.. dzisiaj rano ok i teraz mam skurcze - bolesne.. już miałam 3, zgięło mnie w ból..
nie wiem co o tym myśleć..
dziewczyny, jak czytałam o Waszych problemach "z ciasnotą", to nieco się uśmiechnęłam..bo.. jazda się zacznie po porodzie (nie żebym Was straszyła)
miłej niedzieli..nie wiem czy dziś zajrzę jeszcze, bo jadę z rodzicami -
Dzien dobry
Konwalianko z tego co zrozumialm, to bola Cie wnetrznosci -czyli moze dziecie uciska na cos. mi moje wczoraj na pecherz ucisnelo i wylam z bolu a oprocz tego mialas 3 typowe skurcze? takie, ze az sie zgielas w pol? moze jak pojawily sie tak bolesne skurcze, to warto przed wyjazdem do rodzicow gdzies podjechac, by sie upewnic ze wszystko jest ok? -
Same dobre wiesci widze
MAlenq juz toz toz
Kornwalijka - dokuczacz ci sie zapodłączył moze walczy tam np. z twoja sledziona boxing ?
LAra - kwas łykam juz od 4 miesiecy i robie to caly czas ..
a witamin ... hmm to glupie ale w aptece nawet nic takiego nie ma !!!! tylko wszedzie oleje rybne na serce itd...
przejde sie jutro do wiekszej apteki zobacze czy tam cos maja , moze ta jest za mala...
Napisalam juz do jednej kliniki o bete i usg dostalam szybka odpowiedz wiec tam bede szla sprawdzic czy wszystko ok
beta to 350 koron... / czyli jakies 170 zl no ale tez inne sa tu zarobki... to tez nie ma sie co dziwic. Poza tym to tez nie jest zwykla beta tylko jakas rozszeżona.. cokolwiek to znaczy
W jakim odstępie robic jedna bete a druga ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 13:22
konwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa, USG prenatalne mialam robione 1,5 tyg temu. czyli 12-13 tc. Miało ono na celu wykluczenie m.in. choroby Downa, czyli badanie przeziernosci karkowej, doktorek wszystko sprawdzil, pomierzyl, poogladal i powiedzial ze niskie prawdopodobienstwo chorób genetycznych wyszlo. Dodoatkowo zeby to potwierdzic mialam robione badanie krwi, ktorego wyniku nadal nie mam.
Robiłam te badania "za darmo" tzn. na NFZ. Dlaczego mialabys az tyle placic??? niech Ci lekarz wystawi skierowanie, i tyle... -
Cati, a jesli pojdziesz na te bete i drugi wynik nie bedzie tak wsyoki, vzy tez przyrost nie bedzie ksiazkowy, to co zrobisz? nie wystarczy samo usg, gdy serduszko bedzie widoczne?nie sadze by tutaj cos zrobili, jesli jest to Twoja pierwsza ciaza. mozliwe, ze gdybys zbadala progesteron i przyrost bylby niski, to moze wtedy by podali jakis lek...ale przy becie watpie....a usg kiedy bedziesz miala?
Ja bety z drugim synem nie robilam, bo akurat w Norwegii bylam. poszlam na usg. oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie
ja stosuje sie do norweskich zalecen i nie lykam zadnych witamin dla ciezarnych. pije tran, czy tez lykam wit. D gdy tran mi nie przejdzie. plus w zaleznosci od wynikow, biore zelazo, magnez.
jesli bardzo chcesz witaminy dla ciezarnych, to maja przynajmniej 2 rodzaje (maja rowniez dla mam karmiacych):
http://www.apotek1.no/webapp/wcs/stores/servlet/SearchDisplay?searchTermScope=&searchType=2&filterTerm=&maxPrice=&showResultsPage=true&langId=200&beginIndex=0&sType=SimpleSearch&metaData=&pageSize=12&manufacturer=&resultCatEntryType=2&catalogId=10051&pageView=image&searchTerm=gravid&facet=parentCatgroup_id_search%3A10051_12586&minPrice=&categoryId=&storeId=10151&tab=1
Malenq lubi tę wiadomość
-
Nieukowa: u mnie z seksem bez zmian, poza kruchoscia szyjki i plamieniem, ake gin powiedzial ze spoko mozna. Raz bylo ciasniej to przelozylismy sie na lyzeczki..
moj gin sam mnie skierowal do innego na to usg (200zl) z oznaczeniem 7 markerow, co tak drogo u Ciebie :o