X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Ale mi narobiłyście smaka na czereśnie :)
    Blondik no to się zaczęło... Teraz studnia bez dna się otworzyła :)

Kotka niech się pukną w czoło (młotkiem najlepiej) ci którzy myślą że w dwa miesiące wrócisz do figury sprzed ciąży...

Miłego dzionka życzę :)

Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Psotka chyba ocipieli ci ludzie... Jak oni sobie wyobrazaja zaraz po pologu, ze kobieta wroci do wygladu sprzed ciazy, to powinni puknac sie w czolo.
    Ide na rekord, dostalam dzis 3 smsy i 2 wiadomosci na fb z pytaniem 'jak sie czuje'. Mam ochote odpisac kazdemu, ze czuje sie wqrwiona ciaglym odpowiadaniem na pytanie 'jak sie czuje'.

Pati to super ze Sebastianowi wyniki sie poprawily. To wszystko za sprawq tej gitary i odwiedzin rockowcow, mowie ci. No i waszej troski oczywiscie :)
    Nieukowa kochana Ty masz racje :-) nastroj mu sie poprawil bo na gitarze wkoncu moze pobrzdakac :-) a ludziom odpisz, ze korzystasz z pieknej pogody a maly urodzi sie wtedy, kiedy bedzie gotowy.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze.. nawet dalo rade poczytac nieco do niedzielnego egzaminu.
    przyszly pieluchu wielorazowe i juz nalozylam malej, oby nie bylo katastrofy z wyciekiem, te bede sprawdzac czesciej..

Zakupilam truskawy i zaraz bede testowac nowy mikser czy jaktosietamzwie

No Kotka niezle: urodzilas ponad 2.tyg po mnie i juz Cie mecza? Mi moj powiedzial, ze wiadomo, ze nie spadne od razu, zreszta przyzwyczajony byl raczej do mojego grubasnictwa, ale zaczelam juz menu dietowe (przy czym.przyznaje chapsnelam to magnum, ale to wszystko przez Was)..

MANIEK, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

Nieukowa, ja też 3 dni przed tym pierwszym niedokończonym porodem kulałam się po ikei :)

Laruś, rozłóż możliwe do rozłożenia części laktatora i złóż ponownie. Sprawdź zaworek

Nieukowa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pytanko mam bylam pierwszy raz po dwoch tugodniach urlopu w pracy i strasznie brzuch mi stwardnial.....nie wiem czy to norma? :(

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma raczej NIE...magnez i poleżeć troszkę

Koniara lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Kotka niech się pukną w czoło (młotkiem najlepiej) ci którzy myślą że w dwa miesiące wrócisz do figury sprzed ciąży...

Tydzień temu osiągnęłam wagę sprzed ciąży. :P

A tak serio to Kotka nie dołuj się gadaniem innych.

Nieukowa, Anuśka, MANIEK lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uwaga komunikat: do oddania lutka 100mg, 31 tabletek. Nie zuzylam polowy w swojej ciazy, bralam tylko na poczatku. Wazna do konca sierpnia br, szkoda by sie zmarnowala 
    Jak ktoras potrzebuje, to wysle nawet jutro!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tydzień temu osiągnęłam wagę sprzed ciąży. :P

A tak serio to Kotka nie dołuj się gadaniem innych.

Dobra dobra... Ty całą ciążę wymiotowałaś więc nie miałaś za dużo do zrzucania ;D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, lekarka miała rację, mała myli mnie że smoczkiem. Od 17 była na cycku bo inaczej płakała i marudzila..
    Spróbowałam wepchnac smoka, ale stale wypluwala, bo tak mocno zula (jak cycka). Karmilam przy sypiała, odchodziła od razu się budziła..

Niby teraz lekko śpi (choć łypie na mnie), więc szybko zabieram się za czytanie.

;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobra dobra... Ty całą ciążę wymiotowałaś więc nie miałaś za dużo do zrzucania ;D

Oj nie, nie, miałam +16kg także chyba nieźle jak na ciągłe rzygi. ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oj nie, nie, miałam +16kg także chyba nieźle jak na ciągłe rzygi. ;)
    No to faktycznie sporo jak na Twoje warunki :) Ja w pierwszej przytyłam 27kg i niestety 6kg mi zostało. Teraz mam ambitny plan po porodzie wrócić do wagi po pierwszej ciąży czyli 55kg. Oby mi się udało ;)

Koniara więcej relaxu i leżingu troszkę :)

Kolorowych snów...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale tłumacze sobie, że skoro nie karmisz piersią to możesz nic nie jeść ;p

A w ogóle Kroki jestem w szoku wyobrazalam sobie Twojego męża jako wielkiego chłopa

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!

Masochistka jestem

nie wyspana jak nie wiem a zamiast sobie pospać jak już wszyscy poleźli - do pracy, szkoły, przedszkola to ja na plac po truskawki jadę i będę dżem produkować, potem do pracy ostatnie L4 zawieźć i na wymaz na GBS'a

generalnie to dotarło chyba do mnie że jednak do porodu zostało 29 dni (jak nie mniej) i jak coś jeszcze chcę bez brzdąca zrobić to trza się śpieszyć

aha
    wczorajsze USG 35+5
    młody waży 2834g
    HC 31,72 cm (jak to się zmieści?)
    AC 32,46 cm
    FL 8,88 cm

a za tydzień we czwartek zdejmą mi szew

zmykam, bo jeszcze psa muszę wywlec na spacer

miłego dnnia

Nieukowa, Krokodylica, Malenq, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane w tym pieknym slonecznym u nas dniu...

Nie moglam spac w nocy bo wczoraj bedac w Niemczech dowiedzielismy sie od naszego klienta, ze Tomka byly wspolnik ( opisywalam Wam jak nas wyrolowal) chcial nam.kontakt ukrasc... no masakra jakas. Wczoraj nasz klient nas o tym powiadomil, ze proponowal mu nizsza cene niz nasz.. ale swinia.... ludzie sa okropni... teraz zastanawiam sie jak inteligentnie dac mu do zrozumienia, ze o tym wiem....

Milego dnia gangstereczki :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja nie przejmuj sie. Jestem taka sama. Moj maz mowi, ze ja nie umiem odpoczywac ;-) a co do dzemu to w tym roku nie robie bo zostalo mi jeszcze z tamtego roku, I dzem truskawkowy I powidla I czekopowidla no I papryka... wiec w tym roku tylko ogorki :-)

Freja lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

nic mi się dziś nie chce a mam tyle roboty, muszę iść na kontrolę z psem ( oczywiście dalej jestem bez auta :/ ) , do PUP (ale to może jutro), umyć zmywarkę bo przestała domywać naczynia, pomyć podłogi, zrobić obiad ... masakra :P a mi się nic nie chce ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz wpakowalam malego do nosidelka a takze odbyl pierwszy dlugi spacer w wozku :).
    Nosidelko jest fajne bo sie szybko zaklada 8chociaz jak sie chuste ogarnie to tez sie to szybko robi). Minusem jest to (jak jest zimno na dworze) ze wystaja nozki, raczki i glowka (co jest zaleta jak jest goraco choc trzeba wtedy chronic dziecko przed sloncem).

Jaki polecacie krem przeciwsloneczny dla maluszkow?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym brzuchem to tylko mama mnie troche wkurzyla. Kolega mogl sie pomylic a maz nie chcial nic mowic i nie oczekuje ze bede juz wygladac jak przed ciaza ale upomina mnie jak za duzo slodyczy jem. Niestety musze sie wziac za siebei bo za 2 miesiace jedziemy w podroz a ja nie chce nowych spodni kupowac (kupilam w tamtym roku fajne trekkingowe/turystyczne spodnie i musza na mnie wejsc!)

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - ja nie wiem czy wogóle ogórki zrobię bo to juz będzie po porodzie - a dżem w zasadzie tylko z truskawek robię więc znika każda ilość

Psotka - ja miałam przedtem krem Ziajki ale cięzko się rozsmarowuje i dziecko strasznie białe jest po tym , zaleta że nie złazi tak szybko w wodzie więc na plażę może być tyle że znowu się piasek do niego klei ;(

teraz mamz z rossmana taki w żółtej tubce +50 tylko nie wiem od ilu miesięcy go można stosować
    generalnie dla maluszków lepsze są te z filtrem mineralnym bo bezpieczniejsze - a te niestety są białe

dobra truskawki kupione, zaraz je umyję, na szybko dżem i na badania i do pracy z tym L4

matko jak patrzę ile kosztują zaś te badania to mnie szlag jasny trafia - dobrze że to już ostanie przed porodem, głupia żółtaczka prawie 40zł a to tylko jeden parametr z 9 badań które mam zrobić :(

buuuuu

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ