Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek najlepiej zrob plan porodu wg strony Rodzic po ludzku. Fajnie sie to wypelnia i drukuje, wiekszosc szpitali gdzie biora pod uwage plan porodu uznaje ten konkretny typ.
Zgredka jak dla mnie to nawet malo hardcorowa ta metoda. Wygooglaj metode kontrolowanego placzu- moi znajomi sobie chwala i widzialam w praktyce ze dziala cuda, ale dla mnie to zbyt surowe podejscie... -
PsotkaKotka wrote:Kurde ale lipa. Chcialam sie umowic na zabieg laserowy na wlosy pod pachami ale nei wykonuja kiedy kobieta karmi piersia
buuu
Ktos mi jeszcze cos w sprawie tej niani elektronicznej powie?
Kupilam ta. Bardzo polecana przez mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:31
-
hej wróciłam
załatwiłam wszystko
hehe- właśnie leciał na TVN szpital, i babeczka urodziła śliczne dwu miesięczne i całkiem już czyste dzieckoech... te babki w TV to zdolne są, nie mówiąc już o tym że po odejściu wód urodziła w trakcie 1o minut a po dwóch dniach brzuch miała płaski jak 15-tka
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
No Rachel w przyjaciolach urodzila dziecko bez pepowiny, to dopiero cud
Ja siedze na lawce i czytam, bylo pierwsze karmienie na spacerze, bo mala zbyt szybko sie obudzila.
Kotka: ja nie mam niani to nie wiem.
Nieukowa: kontrolowany placz to masakra, zwlaszcza, ze moja jak sie nie przychodzi zawodzi tragicznie takim przeszywajacym uszy piskokrzykiemBlondik lubi tę wiadomość
-
Witam się szybciutko w 37 tygodniu
Biedra trzymam kciuki żeby było ok - i może do domku jeszcze wróć - bo to jeszcze nie nasza kolej
miałam pracowite przedpołudnie a popołudnie zapowiada się nie lepsze, choć już padam
czuję presję zbliżającego się porodu i chcę zrobić wszystko co odkładałam bo przecież jeszcze tyle czasu mam
a tu suprise ! 28 dni zostało do terminu
pozdrawiam
i pędzę po młodegoNieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Kłsdziesz dziecko do łóżeczka i wychodzisz. Jsk zaczyna płakać wracasz, uspokajasz i wychodzisz. Jak znowu zapłacze czekasz 15s, wracasz, uspokajasz i wychodzisz. Potem czekasz 30s zanim wrócisz ukoić, potem minutę, 3 minuty, 6 minut... aż nawet do półgodziny ;/
Moi znajomi uspokajali tak na moich oczach półroczniaka, z tym że nigdy nie czekali dłużej niż 3 minuty, potem przychodzili po kilka razy co 3 i w końcu (po 2-3 razach) faktycznie zasypiał... ale ja bym tak nie mogła, nawet jakby to gwarantowało spokój... -
Kotka ja mam monitor oddechu z nianią i kładę Zuzię w łóżeczku spać, zamykam drzwi, tam ma ciszę i spokój i sobie śpi, a ja idę do pralni, albo w drugim pokoju oglądam tv, albo robię coś w kuchni, także polecam nianię, fajna sprawa.
Ja mam Angel Care ale jeśli chcesz to używać przenośnie (np. zabrać do rodziców) to się nie nadaje, bo jest montowane pod materacykiem. W takim przypadku kup sobie zwykłą nianię. Albo taką wideo jak Pati.
Biedro trzymam kciuki za wyjście ze szpitala.
Metoda kontrolowanego płaczu czy jak to tam się nazywa mnie nie przekonuje.
Chcę sobie zamówić nawilżacz powietrza, polecacie jakiś?