X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obcinacie dzieciom pazokcie? Od kiedy zaczelyscie je obcinac? Lepsze nozyczki czy obcinaczki?
    Ja jak dotad odrywalam ale juz sa coraz twardsze. najgorsze ze one sa brudne! i nie ma jak ich wyczyscic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam nożyczkami z zaokrąglonymi końcówkami, i tym mi odpowiada, obcinaczek nie próbowałam. Obcinam kiedy Zuzia śpi i idzie wtedy bez problemu.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piluje pilniczkiem jak je albo spi, bo nozyczek sie boje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa slicznie z tymi maczkami :D i brzuszek taki ladniutki !! :))

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Neukowa śliczna sesja :)

Ja czekam na znajomych..zrobiłam między czasie ponad 20 gofrów, przyszykowałam owoce i czekam...ja zjem same owoce, bo dzis nie mogłam zjeść nawet lodów..maleństwo nie lubi słodyczy ;p Ale za to nie mogłam powstrzymać się od kurczaka z warzywami...pycha...mały sie rozbrykał wówczas...istny tatuś. Ponoć jak mąż mial coś ponad rok, to potrafił wyjać kiełbase z lodówki, taki cały pek połączony z soba, jeść i ciągnąć pozostałe po podłodze ;D Nie dało mu sie ich zabrać ...hehe ja miałam odwrotnie tylko słodkie, a odkąd jestem w ciąży to na samą myśl o czekoladzie mi niedobrze, a przeciez potrafiłam całe ptasie mleczko zjeśc na jednym posiedzeniu ;p

edit. mi położna mówiła, ze nie ufa obcinaczką bo można czubek opuszka uszkodzić. Lepsze są nożyczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 16:59

Nieukowa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dostala szalu na kilkamascie min może, acz wydaje się więcej..nie dało się uspokoic noszeniem cyckiem bujaniem, wreszcie jakoś wepchnelam cyca poczytalam Brzechwe i sobie ciągnie z zamkniętymi oczami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku!!! Zjadłam miseczkę fasolówki i mam takie wzdęcie że bolą mnie wszystkie flaczki... Nie mogę siedzieć ani leżeć ani się schylać ani prostować, masakra :( Próbowałam maszerować po podwórku ale nie działa... Macie jakieś sposoby na mega wzdęcia?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dawno nie zagladalam, ktoś tęsknił? U mnie zebrało się sporo spraw, niekoniecznie dobrych.. Mamy duży problem z Tymkiem, biegam z nim po lekarzach - znowu:( a on cierpi.. Patryk dalej kaszlący i prychajacy. Zrobił dziś kupę po 8 dniach.

Paznokcie obcinać nożyczkami zwykłymi, gdy śpi. Nianie mam i zabieram np. Idąc na ogród, a mały śpi w domu. Mam też kamerę, która używaliśmy przy tymku, gdy szliśmy do sąsiadów np. Podgląd w telefonie lub tablecie, ale potrzebne WiFi.
    Nieukowa śliczny Radziu
    Dronka trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 21:45

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi.... kochana co sie dzieje z Tymciem?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, alergia :( wygląda, jak podczas ospy, bardzo go to boli i swędzi, a o dziwo ospę tak nie przechodził ciężko.. W tym roku trawy mocno go zaatakowały..

Aa miałam napisać o tej metodzie kontrolowanego płaczu.. Próbowałam jej, u nas się nie sprawdziła. Serce mi się krajalo, Tymek miał 10m-cy. Później, 2m-ce później po prostu go głaskal am po plecach, i tak płakał, bo wcześniej był usypiany na rękach. Gdy bardzo płakał, podnosiłam go, uspokoiłam, odkladalam i tak do skutku. 3 dni to trwało i nie musiałam juz podnosić. Później stopniowo odsuwalam się od łóżeczka aż wreszcie wychodziłam. Cała akcja trwała jakieś 3 tygodnie. Teraz, przy Patryku, nie usypiam go na rękach, odkładam do łóżeczka, pieluchą na Buzka, smoczek, czasem dźwięk suszarki i zasypia sam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 21:58

Nieukowa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paznokcie nożyczkami, nianię elekt mam i polecam, nawilzacz powierza Philips, aaaa i Nieukowa ślicznie...ja jestem wyznawczynią rodzicielstwa bliskości raczej, a nie tresury dzieci wiec o tej metodzie się nie wypowiem...
    Konwalia sił więc życzę Tobie, a chłopcom zdrówka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:14

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj DOmi dzisiaj ciezki. Wstal wczesnie (o 6tej), nie chcial w ciagu dnia za bardzo spac i sporoplakusia. Teraz siedze z nim w nosidelku bo byl taki wrzask ze juz nie wiedzialam co z nim zrobic. Zaraz go wypakuje i idziemy spac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ponoć espumisan można wziąć... Współczuję bo ja miewam wzdecia i to boli a im brzuch wiekszy tym boli bardziej

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Anuska ponoć espumisan można wziąć... Współczuję bo ja miewam wzdecia i to boli a im brzuch wiekszy tym boli bardziej
    Dzięki :) Myślałam że już nikt tu nie czyta moich wpisów... Już wzięłam espumisan i chyba się położę...
    Dobranoc.

Arienna lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałabym, żeby moja usypiala sama.. ;( a nie na cycku
    Boje się o to w związku z pójściem do żłobka, tam przecież jej nikt nie będzie na rękach nosił ani cycka dawał..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

Obudziłam sie a pierwsza myślą było - Nieukowa urodziła :) hihi, jak tam? Radzio nadal leniwy?

Kotka, pyt do ciebie (jako ze będę chciała za jakiś czas pojechać do mamy) co pakujesz dla D wybierając sie do rodziny? Wiadomo, ze ubranka, pieluchy, kosmetyki, leki w razie w. Coś jeszcze? Bo wanienki targać ze sobą nie będę :P

Udanego dnia :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Domi nie daje mi pospac. Budzi sie ok 5tej i ciezko go do spanai znowu zmusic. Do 6:30 przeciagnelam jakos ale to zadne spanei dla mnei bylo bo on sie ciagle wierci. Wczoraj uspalam go w nosidelku i jak wyciagnelam to nadal spal jak kamien.

Dzisiaj jak pogoda bedzie fajna to do parku moze sie przejade.
    LaRa wrote:
    Czesc,

Obudziłam sie a pierwsza myślą było - Nieukowa urodziła :) hihi, jak tam? Radzio nadal leniwy?

Kotka, pyt do ciebie (jako ze będę chciała za jakiś czas pojechać do mamy) co pakujesz dla D wybierając sie do rodziny? Wiadomo, ze ubranka, pieluchy, kosmetyki, leki w razie w. Coś jeszcze? Bo wanienki targać ze sobą nie będę :P

Udanego dnia :)

Wanienki tez nie bralam i u mamy kapie w misce ale ona juz za mala jest i chyba tutaj przwioze wanienke ktorej w domu nei uzywamy.
    Pakuje przede wszystkim duzo pieluch tetrowych i duzo ubranek bo sie szybko brudza. wozek mam tu drugi no i biore chuste/nosidlo. Wzielam tez pare zabawek. Kocyk jakis. aparat foto. Nic specjalnego w sumie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych dziewczyn, ktore nie widziały a sa zainteresowane szczepieniem dziewczynek na HPV
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wirus-hpv-szczepic-sie-czy-nie,171075.html

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry gangstereczki :-)

Konwalianka jej strasznie Wam wspolczuje... a zwlaszcza Tymciowi... mam nadzieje, ze wkoncu jakos opanuja ta cala alergie I dziecie nie bedzie sie tak meczylo.... przeciez to musi byc dla niefo bardzo ciezkie.... trzymam kciuki, zeby to opanowac. Trzymaj sie kochana...

Ja dzis ide na paznokcie I brwi... I tu pytanie. Czy ktoras z Was robila henne w ciazy? Kosmetyczka mowila mi, ze duzo kobiet w ciazy do niej przychodzi a ja jeszcze nie jestem zdecydowana...

Milego dnia :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Konwi sił i wytrwałości życzę a chłopakom zdrówka! Czasami to się naprawdę zastanawiam za co te dzieci tak cierpią :(
    Anuska Polakomilas się na fasolę. ..ja pamiętam jak po kapuśniaku cierpiałam w ciąży u więcej nie zjadłam ; )
    Dronka, Nieukowa jak sytuacje? A Nieukowa super focia :)
    Tez obcinam nożyczkami ale mala wtedy nie śpi ;) nianie mam zwykła z baby ono jak dla mnie wystarcza bo jesteś ciągle z Zośka nie licząc wyjścia na siku ; )
    Co do henny nie znam się... niestety.
    Zgredzia moja tez nie zasypia sama ale nauczenie tego pewnie łatwe nie jest i wymaga stalowych nerwów od rodziców :/
    U nas ok kolki mniejsze nie wiem czy cos pomogło czy po prostu jest starsza i zbliżają się magiczne 3 miesiące ... oby :)
    Miłego słonecznego dzionka życzę.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ