Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAri tzymam kciuki za egz.
Ja wlasnie wrocilam z uczelni-ostatni zjazd i ostatnie egz. Zaliczone. Teraz tylko obrona dyplomu
Kurcze juz mysle o kolejnych studiach...a mam mi mowi, bym dala sobie przynajmniej rok przerwy, a ja chcialabym nowe jwalifikacje zdobyc, bo wiadomo jak jest na rynku pracy...
Neukowa, mam nadzieje, ze bedzie juz lepiej...masakra ztymi lekarzami ;/
Blondik...tez boje sie, ze jeszcze w szpitalu beda mnie nawiedzac ;/
Biedroneczko trzymam kciuki za przyjemy i bezbolesny porod
Buziaki ;*** -
Nieukowa, ja mialam kilka razy podczas karmienua Hanki, zatkany kanalik. Nie przebijalam tylko mala czesciej przystawialam i laktator (ale tez nie za dlugo tym laktaorem, rowniez ze wzglna poroanione sutki). Mam nadzieje, ze bedzie lepiej i nie powroci do ciebie do dziadostwo. Od zapalenia piersi mozna miec ropien amto straszny bol
wiem co pisze...a jeszcze jak wyczyscic go musza masakra. Ja mam duze cycki i wydawalo mimsie, ze odetkalam kanalik i jest ok, a najwidiczniej gdzies cis jeszcze zatkane musiali byc skoro rooien mi sie zrobil
Zgredka, wspolczuje rozmowmzmksiedzem.
My ze wzgl.na te wszystkie zakazy i nakazy oraz "co laska" ( u nas 500 zl za chrzest, ale fakt ze jest to ladna ceemonia) ochrzcilismy Hanke w kosciele meza- protestanckim. Uroczystosc piekna, rozmowa z ksiedzem przed chrztm na luzie (byl z nami mlodszy syn, ksiadz dal ju kartin zabawek, by mial sie czym zajac podczas, gdy my pilismy kawe i z ksiedzem chrzest omawialismy, zagadywal syna itp), dwa dni orzed uriczystoscia byla proba, podczas ktorej, moja bratowa pow.ze wicej sie dowiedziala o chrzcinach niz na religii u nasksiadz nie straszy, wszystko jest spokojne i mile. Podczasmuroczystosci ksiadz ladnie przywital pi angielsku moja rodzinke z PL. a Hanka dostala piekny obrazek z aniolem, na odwrocie kotrego jest wypisane jej imie, data ur. Data chrztu, imiona rodzicow i rodzicos chrzestnych. Dostalismy mnistwo briszurek nt.chrztu. Chrzestni jakies info. Co to oznacza byc rodzice, chrzestnym itp. No i swiece. Za wszystko zqplacilismy 0
Karmimy sie z Hania, za chwile kapiel i codzienna walka, by zasnelaona placze i ja placze i tak do 23..... Wcziraj do 24
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Misia - ale Ci zazdroszczę, mnie jeszcze czekają trzy egzaminy i jedna poprawka w porywach do dwóch... iiiiiiiiiiii jeszcze dwa lata
a obiecywałam sobie po obronie mgr że to była już ostatnia szkoła, ale cóż rynek pracy jest bezlitosny -
nick nieaktualnyArienna wrote:Misia - ale Ci zazdroszczę, mnie jeszcze czekają trzy egzaminy i jedna poprawka w porywach do dwóch... iiiiiiiiiiii jeszcze dwa lata
a obiecywałam sobie po obronie mgr że to była już ostatnia szkoła, ale cóż rynek pracy jest bezlitosny
Arienna lubi tę wiadomość
-
Bry,
Anuśka ankieta z anastazjologiem bo nie wiem czy bede chciała znieczzulenie jeśli uda mi sie udzodzic sn a jak sie okaże że trzeba cc na cito zrobic to też oszczędnosc czasu mam. No musze Wam powiedzieć że ta moja szkoła rodzenia zaj***a jak się okazuje było 5 spotkań po 2 godz a ja się czuje spokojna i przygotowana.
W sprwie Laktacji mówili że jak tylko pojawi się gorączka to trzeba sobie macać piersi od razu bo to prawie zawsze oznacza zatkany kanalik i NIE MASOWAĆ tylko przystawaić dziecko ew odciagać laktatorem. Nieukowa trzymam kciuki żebyś dałą rade wytrwać
Dziewczynki gratuluje sesjioby szybko sie skończyła
Zgredka współczuje takiej rozmowy zz księdzem to tak jakbyś im zaczęła wytykać że są pdofilami- gosciu zamias sie cieszyć że kolejna owieczka sie pojawi w kościele to CI wymagania stawia.
Bierdonka uuuuuu trzymam kciuki.
No nic ide oglądać Bondai życze wszystkim mamom i dzieciom spokojnej śpiącej nocy.
Misi@ lubi tę wiadomość
Maniek
-
Uff.... ale sie dzis narobilam. Wysprzatalam caly dom z czego salon generalnie. Popralam firany z okien I je sama zawiesilam (jak zobaczyl to moj maz przy ostatniej firanie, bo byl ciagle w szklarni, to myslalam, ze mnie zabije, powiedzial, ze jak cos sie stanie to mi do doopy nakopie
), zrobilam 3 prania, 3 suszenia, wysprzatalam schowek I ogarnelam garaz. A teraz mam wrazenie, ze mi kregoslup na pol peknie.... masakra jak mnie wszystko boli... chyba troche przesadzilam....
-
dobry wieczór
Kinia ostatnio daaaaje popali oj daje... ząbkuje do tego stopnia, że gorączkuje powyżej 38C, siada, sama pije z butelki, pełza i straaaaaaasznie marudzi (wymiękam!!!!!)
Zgredziu, kochana... na ten kamy jedna rada niestety... przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać... będzie bolało jak Cho***ra ale nie ma innej rady. Laktator też da radę to ściągnąć ale lepiej buźka. Tak jak Lara pisała - potłuczona biała kapusta na kamyk (oczywiście umyta). Przed przystawieniem KONIECZNIE pierś umyj bo kapucha spowoduje niestarwnosć i kolki i dzidzi. Mycie ciepłą wodą przed i ciepły okład ułatwi wypływ mleka (yu rada dla każdej karmiącej/odciągającej). Żadnych masaży bo mozesz spowodować obrzęk kanalika i zator się powiększy. no i przystawiać...
Nieukowa Tobie ogromnie współczuję.kp jest strasznie trudne... wytrwałości Kochana! dostałaś jakąś maść łagodzącą?? Mogę z czystym sumieniem polecić mustelę na podrażnione sutki, ale to jak już się zagoi. nie trzeba jej zmywać i bardzo ładnie łagodzi podrażnienie. Trzymam kciuki Kochana. Wiem, ze Ty zawsze osiągnie to co zaplanujesz
czeka na wieści jak sobie radzisz.
Wszystkie wizyty udane gratuluję i witam Marishfoteczki przegapiłam. Zgredzia
Cudaczek Twój :*****
Trzymajcie kciuki za mnie kobity bo nie wiem ile jeszcze wytrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:06
Malenq, Nenaaa, Pati Belgia, Misi@, Blondik, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeszko współczuję "walki z zaśnięcie i płaczem", biedne jesteście....a zazdroszczę podejścia księdza, a teściowie zadowoleni? A powiedz jak tam chłopcy i problemy z malutką, a choroby nadal Was nie opuszczają????
Zgredko ją wyznaję zasadę, że bez ślubu ksiądz nie musi chcieć ochrzcič...dlatego ją nie chrzczę, kłóci się to z moimi przekonaniami, bo jak nie chcę spełniać wszystkiego co katolicyzm nakazuje to nie mam prawa żądač aby ksiądz chciał chrzest dać, bo przecież nie żyję wg zasad KK....ale to moje zdanie....
Gratuluje zdanych egzaminów dziewczęta:-D
AAA yas Kinia cudna i robi te wszystkie rzeczy, których moja jeszcze nie robi....
I widzę w tle laktatorze medali? Kupowałaś czy wypożyczony? I zadowolona jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 20:58
Yasmin lubi tę wiadomość
-
No własnie Malenq ona robi wszystko zbyt wcześnie
matrwi mnie to bo obciąża bardzo układ nerwowy. Nie powinna tak się jeszcze zachowywać. Powinna spać i jeść
Martwię się bardzo, bo byliśmy w bardzo dobrej i znanej klinice okulistycznej na Ceglanej w Katowicach i zdiagnozowano u Kingi bardzo dużą wadę wzroku... +8 na obu oczkach. Jestem przerażona tym. Kinga nie dawała żadnych oznak wady wzroku, konsultowałam ja przez wzgląd na wcześniactwo jedynie.
Będę to jeszcze konsultować z innymi okulistami
Laktator rewelacja... Mam pozyczony. Używałam go juz na początku, kiedy Kinga nie ssała. Potem oddałam i teraz kiedy mam kryzys poprosiłam i jeszcze. Jest naprawdę świetny... Tzn ta pompa, bo tłok i lejek są moje. Jako ręczny też najlepszy ze wszystkich jakie miałam... Teraz z pompą to juz zupełnie rewelacja. -
Malenq: tylko, ze ja bym chciala slub, to nie jest moj wybor, po prostu jestem z czlowiekiem, ktory juz slub koscielny mial i nic na to nie poradze, a do stwierdzenia niewaznosci sie nie spieszy..
Aha i co do karty koledowej, to odkad mieszkam na tym osiedlu, to co roku przyjmuje
Yas: dziekuje za rade, wdrazam przystawianie wlasnie (jestesmy u znajomych na domowce) a jutro zakupie kapuste..
Nieukowa: wytrwala jestes, wspolczuje Ci, bo pewno boli Cie bardziej niz mnie, a mnie strasznieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 21:24
-
nick nieaktualnyO jejku Yas...koniecznie do innego okulisty jeszcze .... My okulisté mamy w pn zobaczymy co tam u małej będzie...
A co do napięcia, fakt że to może być to, i może obciążać kręgoslup., ale nie e musi, Twoja mała może szybciej się rozwijać..,i mam nadzieję że tak jest...
U nas w szpitlu był ten laktatorze świetna sprawa...
Aaą Zgredko to inna sprawa...ksiądz już Was zna przecież...Yasmin lubi tę wiadomość
-
Coz, u mnie dostawianie malego ssaka nie pomoze. Zastoj mam w tym cycu, ktorym refularnie karmie. Maly oproznia piers czesciowo, jak mu sie poda taka do polowy oprozniona to sa mega fochy i w ogole nie ssie tylko memla.
Kurde teraz miec schize, czy wszystko sie odetka i czy nie przeocze jakiegos mini-zastoju...
-
Trzymam kciuki Zgredziu.
Czasem się zdarzą zatory wywołane przez ucisk bielizny, czasem podczas spania i przygniecenia piersi a czasem jak dziecko np kopnie w pierś i powstanie opuchlizna jaka możliwa jest po masażu...
Nieukowa, to tylko laktator zostaje. Biedna
Malenq no neurolog i rehabilitanci twierdzą, iż do póki robi to sama, bez naszej interwencji to wszystko jest w porządku...
Ja tam wolę kiedy dzieci rozwijają się w normalnym tempie jednak... -
Dałaś mi do myślenia Yas...kurcze, Diego robi to co Twoja Młoda i jeszcze na nogi chce stawać... oczywiście my mu tego nie ułatwiamy. Pediatra nie ma zastrzeżeń a zawsze Go wymaca i powygina w różne strony. Hmmm...
Mój Malec też ostatnio marudny i dziwny taki...zbiegło się to ze szczepieniami ale nie wiem czy one są tego powodem, czy po prostu taki "wiek".
Yas, współczuję problemów z oczkami Kingi, zdrówka! -
na mój nos to chyba raczej taki wiek... u nas szczepienia były miesiąc temu. W środe idziemy na kolejne. Ja nie zauwazyłam zmian w zachowaniu u Kingi w czasie okołoszczepiennym. Ale coś mi się wydaje że skoki mają coś na rzeczy...
Zmykam juz. Dobranoc kobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 22:37
-
nick nieaktualny