X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari tzymam kciuki za egz.
    Ja wlasnie wrocilam z uczelni-ostatni zjazd i ostatnie egz. Zaliczone. Teraz tylko obrona dyplomu :)
    Kurcze juz mysle o kolejnych studiach...a mam mi mowi, bym dala sobie przynajmniej rok przerwy, a ja chcialabym nowe jwalifikacje zdobyc, bo wiadomo jak jest na rynku pracy...
    Neukowa, mam nadzieje, ze bedzie juz lepiej...masakra ztymi lekarzami ;/
    Blondik...tez boje sie, ze jeszcze w szpitalu beda mnie nawiedzac ;/
    Biedroneczko trzymam kciuki za przyjemy i bezbolesny porod ;)
    Buziaki ;***

• beszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja mialam kilka razy podczas karmienua Hanki, zatkany kanalik. Nie przebijalam tylko mala czesciej przystawialam i laktator (ale tez nie za dlugo tym laktaorem, rowniez ze wzglna poroanione sutki). Mam nadzieje, ze bedzie lepiej i nie powroci do ciebie do dziadostwo. Od zapalenia piersi mozna miec ropien amto straszny bol :( wiem co pisze...a jeszcze jak wyczyscic go musza masakra. Ja mam duze cycki i wydawalo mimsie, ze odetkalam kanalik i jest ok, a najwidiczniej gdzies cis jeszcze zatkane musiali byc skoro rooien mi sie zrobil

Zgredka, wspolczuje rozmowmzmksiedzem.
    My ze wzgl.na te wszystkie zakazy i nakazy oraz "co laska" ( u nas 500 zl za chrzest, ale fakt ze jest to ladna ceemonia) ochrzcilismy Hanke w kosciele meza- protestanckim. Uroczystosc piekna, rozmowa z ksiedzem przed chrztm na luzie (byl z nami mlodszy syn, ksiadz dal ju kartin zabawek, by mial sie czym zajac podczas, gdy my pilismy kawe i z ksiedzem chrzest omawialismy, zagadywal syna itp), dwa dni orzed uriczystoscia byla proba, podczas ktorej, moja bratowa pow.ze wicej sie dowiedziala o chrzcinach niz na religii u nas ;) ksiadz nie straszy, wszystko jest spokojne i mile. Podczasmuroczystosci ksiadz ladnie przywital pi angielsku moja rodzinke z PL. a Hanka dostala piekny obrazek z aniolem, na odwrocie kotrego jest wypisane jej imie, data ur. Data chrztu, imiona rodzicow i rodzicos chrzestnych. Dostalismy mnistwo briszurek nt.chrztu. Chrzestni jakies info. Co to oznacza byc rodzice, chrzestnym itp. No i swiece. Za wszystko zqplacilismy 0 ;)

Karmimy sie z Hania, za chwile kapiel i codzienna walka, by zasnela :( ona placze i ja placze i tak do 23..... Wcziraj do 24 :(

Misi@ lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - ale Ci zazdroszczę, mnie jeszcze czekają trzy egzaminy i jedna poprawka w porywach do dwóch... iiiiiiiiiiii jeszcze dwa lata :/
    a obiecywałam sobie po obronie mgr że to była już ostatnia szkoła, ale cóż rynek pracy jest bezlitosny :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Misia - ale Ci zazdroszczę, mnie jeszcze czekają trzy egzaminy i jedna poprawka w porywach do dwóch... iiiiiiiiiiii jeszcze dwa lata :/
    a obiecywałam sobie po obronie mgr że to była już ostatnia szkoła, ale cóż rynek pracy jest bezlitosny :/
    Bede trzymac kciuki :)

Arienna lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Anuśka ankieta z anastazjologiem bo nie wiem czy bede chciała znieczzulenie jeśli uda mi sie udzodzic sn a jak sie okaże że trzeba cc na cito zrobic to też oszczędnosc czasu mam. No musze Wam powiedzieć że ta moja szkoła rodzenia zaj***a jak się okazuje było 5 spotkań po 2 godz a ja się czuje spokojna i przygotowana.
    W sprwie Laktacji mówili że jak tylko pojawi się gorączka to trzeba sobie macać piersi od razu bo to prawie zawsze oznacza zatkany kanalik i NIE MASOWAĆ tylko przystawaić dziecko ew odciagać laktatorem. Nieukowa trzymam kciuki żebyś dałą rade wytrwać :)
    Dziewczynki gratuluje sesji :) oby szybko sie skończyła

Zgredka współczuje takiej rozmowy zz księdzem to tak jakbyś im zaczęła wytykać że są pdofilami- gosciu zamias sie cieszyć że kolejna owieczka sie pojawi w kościele to CI wymagania stawia.

Bierdonka uuuuuu trzymam kciuki.
    No nic ide oglądać Bonda :) i życze wszystkim mamom i dzieciom spokojnej śpiącej nocy.

Misi@ lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.... ale sie dzis narobilam. Wysprzatalam caly dom z czego salon generalnie. Popralam firany z okien I je sama zawiesilam (jak zobaczyl to moj maz przy ostatniej firanie, bo byl ciagle w szklarni, to myslalam, ze mnie zabije, powiedzial, ze jak cos sie stanie to mi do doopy nakopie ;-) ), zrobilam 3 prania, 3 suszenia, wysprzatalam schowek I ogarnelam garaz. A teraz mam wrazenie, ze mi kregoslup na pol peknie.... masakra jak mnie wszystko boli... chyba troche przesadzilam....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :D
    Kinia ostatnio daaaaje popali oj daje... ząbkuje do tego stopnia, że gorączkuje powyżej 38C, siada, sama pije z butelki, pełza i straaaaaaasznie marudzi (wymiękam!!!!!)

Zgredziu, kochana... na ten kamy jedna rada niestety... przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać... będzie bolało jak Cho***ra ale nie ma innej rady. Laktator też da radę to ściągnąć ale lepiej buźka. Tak jak Lara pisała - potłuczona biała kapusta na kamyk (oczywiście umyta). Przed przystawieniem KONIECZNIE pierś umyj bo kapucha spowoduje niestarwnosć i kolki i dzidzi. Mycie ciepłą wodą przed i ciepły okład ułatwi wypływ mleka (yu rada dla każdej karmiącej/odciągającej). Żadnych masaży bo mozesz spowodować obrzęk kanalika i zator się powiększy. no i przystawiać...

Nieukowa Tobie ogromnie współczuję. :( kp jest strasznie trudne... wytrwałości Kochana! dostałaś jakąś maść łagodzącą?? Mogę z czystym sumieniem polecić mustelę na podrażnione sutki, ale to jak już się zagoi. nie trzeba jej zmywać i bardzo ładnie łagodzi podrażnienie. Trzymam kciuki Kochana. Wiem, ze Ty zawsze osiągnie to co zaplanujesz :) czeka na wieści jak sobie radzisz.

Wszystkie wizyty udane gratuluję i witam Marish :) foteczki przegapiłam. Zgredzia :D Cudaczek Twój :*****

Trzymajcie kciuki za mnie kobity bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:06

Malenq, Nenaaa, Pati Belgia, Misi@, Blondik, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko współczuję "walki z zaśnięcie i płaczem", biedne jesteście....a zazdroszczę podejścia księdza, a teściowie zadowoleni? A powiedz jak tam chłopcy i problemy z malutką, a choroby nadal Was nie opuszczają????
    Zgredko ją wyznaję zasadę, że bez ślubu ksiądz nie musi chcieć ochrzcič...dlatego ją nie chrzczę, kłóci się to z moimi przekonaniami, bo jak nie chcę spełniać wszystkiego co katolicyzm nakazuje to nie mam prawa żądač aby ksiądz chciał chrzest dać, bo przecież nie żyję wg zasad KK....ale to moje zdanie....
    Gratuluje zdanych egzaminów dziewczęta:-D

AAA yas Kinia cudna i robi te wszystkie rzeczy, których moja jeszcze nie robi....
    I widzę w tle laktatorze medali? Kupowałaś czy wypożyczony? I zadowolona jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 20:58

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Malenq ona robi wszystko zbyt wcześnie :( matrwi mnie to bo obciąża bardzo układ nerwowy. Nie powinna tak się jeszcze zachowywać. Powinna spać i jeść :(
    Martwię się bardzo, bo byliśmy w bardzo dobrej i znanej klinice okulistycznej na Ceglanej w Katowicach i zdiagnozowano u Kingi bardzo dużą wadę wzroku... +8 na obu oczkach. Jestem przerażona tym. Kinga nie dawała żadnych oznak wady wzroku, konsultowałam ja przez wzgląd na wcześniactwo jedynie.
    Będę to jeszcze konsultować z innymi okulistami

Laktator rewelacja... Mam pozyczony. Używałam go juz na początku, kiedy Kinga nie ssała. Potem oddałam i teraz kiedy mam kryzys poprosiłam i jeszcze. Jest naprawdę świetny... Tzn ta pompa, bo tłok i lejek są moje. Jako ręczny też najlepszy ze wszystkich jakie miałam... Teraz z pompą to juz zupełnie rewelacja.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: tylko, ze ja bym chciala slub, to nie jest moj wybor, po prostu jestem z czlowiekiem, ktory juz slub koscielny mial i nic na to nie poradze, a do stwierdzenia niewaznosci sie nie spieszy..

Aha i co do karty koledowej, to odkad mieszkam na tym osiedlu, to co roku przyjmuje :-)
    Yas: dziekuje za rade, wdrazam przystawianie wlasnie (jestesmy u znajomych na domowce) a jutro zakupie kapuste..

Nieukowa: wytrwala jestes, wspolczuje Ci, bo pewno boli Cie bardziej niz mnie, a mnie strasznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 21:24

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku Yas...koniecznie do innego okulisty jeszcze .... My okulisté mamy w pn zobaczymy co tam u małej będzie...
    A co do napięcia, fakt że to może być to, i może obciążać kręgoslup., ale nie e musi, Twoja mała może szybciej się rozwijać..,i mam nadzieję że tak jest...
    U nas w szpitlu był ten laktatorze świetna sprawa...
    Aaą Zgredko to inna sprawa...ksiądz już Was zna przecież...

Yasmin lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz, u mnie dostawianie malego ssaka nie pomoze. Zastoj mam w tym cycu, ktorym refularnie karmie. Maly oproznia piers czesciowo, jak mu sie poda taka do polowy oprozniona to sa mega fochy i w ogole nie ssie tylko memla.
    Kurde teraz miec schize, czy wszystko sie odetka i czy nie przeocze jakiegos mini-zastoju... :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Zgredziu.

Czasem się zdarzą zatory wywołane przez ucisk bielizny, czasem podczas spania i przygniecenia piersi a czasem jak dziecko np kopnie w pierś i powstanie opuchlizna jaka możliwa jest po masażu...
    Nieukowa, to tylko laktator zostaje. Biedna

Malenq no neurolog i rehabilitanci twierdzą, iż do póki robi to sama, bez naszej interwencji to wszystko jest w porządku...
    Ja tam wolę kiedy dzieci rozwijają się w normalnym tempie jednak...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałaś mi do myślenia Yas...kurcze, Diego robi to co Twoja Młoda i jeszcze na nogi chce stawać... oczywiście my mu tego nie ułatwiamy. Pediatra nie ma zastrzeżeń a zawsze Go wymaca i powygina w różne strony. Hmmm...
    Mój Malec też ostatnio marudny i dziwny taki...zbiegło się to ze szczepieniami ale nie wiem czy one są tego powodem, czy po prostu taki "wiek".
    Yas, współczuję problemów z oczkami Kingi, zdrówka!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mój nos to chyba raczej taki wiek... u nas szczepienia były miesiąc temu. W środe idziemy na kolejne. Ja nie zauwazyłam zmian w zachowaniu u Kingi w czasie okołoszczepiennym. Ale coś mi się wydaje że skoki mają coś na rzeczy...
    Zmykam juz. Dobranoc kobitki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 22:37

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po imprezce, teraz się karmimy z zakochanej piersi..mała była całkiem grzeczna, mało płakała, potem zasnęła i sobie spałaby, ale zawinelam ją do domu i tak wiedzieliśmy 2h dłużej niż zamierzalam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jak zwykle wypoczętai-give-up02.gif

Zgredka, a w kim się ten Twój cycuś zakochał? :) Mam nadzieję, że już lepiej z tym zastojem.

Dobrej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 07:51

Malenq, justta, PsotkaKotka, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....

Heheheh Nenus to Ty też z tej pięknej krainy snu przybywasz....:-)

Również życzę miłej niedzieli:-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie I ja.

Milej niedzieli zycze :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxien dobry u mnie bez zmian oprovz tego ze sie wyspalam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ