Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny I Ty Biedroneczko
Dziewczyny, doskonale rozumiem pęd do połówkowego ale to badanie powinno sie robić PO 20 tyg. Nawet nie w 20tym tylko po. Wtedy dziecko będzie rozwinięte wystarczająco, żeby właściwie określić czy jest zdrowe. Lepiej odczekać te kilka tygodni niż martwić sie "wadą" która jest wynikiem zbyt wczesnego badania. Wiem z doświadczenia. Choć wierzę, że w czwartek zobaczę już zdrowe serduszko dziecka, nikt nie wie co tam siedzi we mnie głęboko i jak bardzo się boję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:02
Tamka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:Kroko, widziałam post o aucie, odpisałam Ci ze zazdroszczę bo auto super gabarytów i od zaufanej osoby, mnie właśnie francuzy odradzają ale od bliskiej osoby bym kupiła
Dawaj tego ananasa
Kajtek mnie dzisiaj olewa, kopnął ze dwa razy i cisza, a fikał juz mocno
Aaaa bo edytowałaś posta i dopisałaś później o aucie i ja już nie widziałam.
Powiem Ci szczerze że absolutnie nie chciałam automatu ani diesla, w tym aucie mam to i to, ale bratowa wozi nim dwójkę dzieci, wózki, zakupy, tobołki i mówi że jest bardzo zadowolona z auta więc biorę jak będzie okazja. Tylko muszę najpierw swoje sprzedać.
Tak w ogóle to dzień dobry.
U mnie od rana rozbiórka tych dwóch starych pomieszczeń gospodarczych. Zamieszanie jak choler.a
beszka ja mam wizytę za tydzień i lekarz też mi powiedział że większość badań z połówkowego już sobie zrobimy na tej wizycie.
Yasmin ale komu się śpieszy do połówkowego? Co ja mam do gadania? Lekarz ustala termin nie ja.
A u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz!
Biedroneczka! Witamy, witamy. Weź ze sobą na fioletową jeszcze kogoś.
Lili no weź, wszystkie mnie chcą bić za ananasa. Protestuję.
I pożałowałyście mi i od rana mnie męczy. Wszystko przez Was.
Tamka lubi tę wiadomość
-
Pewnie, ze termin ustala lekarz, ale to my mamy wpływ na to kiedy ostatecznie badanie wykonamy, szczególnie jeżeli nie ma medycznych wskazań do przyspieszenia terminu badania. Oczywiście, nic złego się nie stanie jesli wykonamy je wczesniej. Nic prócz ewentualnego naszego stresu.
Oczywiście, każdy zrobi jak uzna za stosowne. Mnie "zmuszono", nalegano na bad w 20 tyg i uległam, a chciałam właśnie 30go czyli termin który dodatkowo wyznaczył lekarz. Nie było żadnych medycznych przesłanek do przyspieszenia, tylko był wolny termin i mnie przekonali. Tyle. Tak tylko mówię z doświadczenia, nie żeby się wymądrzać
co nagle to po diable - ot przekonuję się wciąż i na nowo. 30go będzie wszystko idealnie u mnie i tylko niepotrzebnie 3 tyg stresu. Tak to widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:58
Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki.
Biedronka witaj w fioletowych barwach.
widze ze poruszylyscie temat połówkowych usg. Ja na skierowaniu mam napisane ze mam je wykonać 19-21 tydzień wiec tego bede się trzymać i w związku z tym podejrze babla juz w piatek !!!! Jupppi.
Jutro idę do innego ginekologa bo obecny bagatelizuje coraz to wieksza ilość bakterii w moczu.
Ahhhh nie chce mi się pracować -
Hejka
Ja po wizycie
Co lekarz to inaczej liczy termin porodu - drugi gin mi przesunął termin o 3 dni na 16go, ale mam wrażenie że źle malucha zmierzył, trochę go "skrócił". Zdjęcie mam, ale małe wygląda jak jakaś rozwielitka, bo takie ujęcie. Widać za to pęcherzyk żółtkowy jak słoneczko nad zarodkiem
poza tym fajnie, bo doc poruszał samą głowicą tak, że widziałam zawiązki rączek i nóżek
Także alleluja i do przodu, dostałam skierowanie na darmowe badania i mam zamiar się pod koniec tygodnia dać skrwawić
Co do auta: polecam Yariskę, MEGA wygodnie się prowadzi- super kierownica leży w rękach i fajnie drążek zmiany biegów ustawiony. Wady są takie, że wewnątrz kokpit strasznie plastikowy się wydaje, poza tym bagażnik nie należy do największych. Wozek i zakupy wejdą, ale na rodzinny wyjazd (definicja rodziny wg mnie: kot, dziecko i mąż) już się nie nadaje IMOWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:30
Tamka lubi tę wiadomość
-
Tez polecam yariske jezdzilam nia 7lat, ale sie szusowalo. Ostatnio mialam okazje jezdzic aurisem automatem, mega fajnie, acz ja jestem fanem manualnej, przy czym obecne automaty to nie to samo co kiedys i na pewno lepiej wyczuwaja niz czlowiek..
ja mam mistubishi teraz i nie polecam jesli idzie o blache (miekka jak ...) acz nie mialam jeszcze zadnej usterki od nowosci (4 lata).
-
Dziewczyny... wiem że do porodu jeszcze u co poniektórych daleko, ale znalazłam fajny artykuł... może się przyda
http://ciekawostkihistoryczne.pl/2014/10/26/historyczna-szkola-rodzenia-osobliwe-porady-sprzed-czterystu-lat/ -
nick nieaktualny
-
Czyli yaris wychodzi na prowadzenie mnie nie zależy na wyglądzie, to duże rodzinne ma być ładne, moje natomiast - niezawodne i tanie w eksploatacji , będę jeździć ja, dziecko i pies i to raczej w mieście, a nie w trasie więc myślę, że się pomieścimy
mnie się bardzo podoba na rodzinne auto Mazda CX-7 ale kurcze mazda ma fatalne blachy, czego doświadczamy właśnie na naszej trójce...
Nieukowa, ta data porodu to Ci się jeszcze z 10 razy zmieni -
Tamka, jak nie masz kompleksów to jeszcze ci mogę skodę fabię polecić w kombi
Po śp. Yarisie mamy właśnie coś takiego - w miarę kompaktowe, tanie w eksploatacji i serwisowaniu, części też tanie bo to chyba najpopularniejsze auto w PL obecnie i z drugiej ręki pełno... można chyba dostać w gazie i w ogóle już ekonomiczne wtedy jest. Tylko że wiesz, nie jest prestiżowe auto tylko "dla plebsu" jak to je kiedyś kumpel określił
I wygodą prowadzenia Yarisowi ustępuje. -
nick nieaktualny
-
Nieukowa, nie mam kompleksów, wyrosłam z czasów liceum zerknę w takim razie na kombi, bo myślałam o fabii ale w hatchbacku bo tańsza, ale może jakiś kombiacz się znajdzie
tylko czy ja nie będę dupą zahaczać wszystkich? największe czym jeździłam to pegout partner i to sporadycznie, bo to pracownicze auto teściów
Mari, hehehe, uśmiałam się małż mi proponował takie auto ale mnie się okrutnie nie podoba... to nowe jeszcze jak Cię mogę, ale ja kupowałabym ewentualnie ten starszy model, bo kasy brak i chyba sama przerzuciłabym się wtedy na dresWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:16
marissith lubi tę wiadomość