X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, super z takim autem elektrycznym

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny I Ty Biedroneczko :)

Dziewczyny, doskonale rozumiem pęd do połówkowego ale to badanie powinno sie robić PO 20 tyg. Nawet nie w 20tym tylko po. Wtedy dziecko będzie rozwinięte wystarczająco, żeby właściwie określić czy jest zdrowe. Lepiej odczekać te kilka tygodni niż martwić sie "wadą" która jest wynikiem zbyt wczesnego badania. Wiem z doświadczenia. Choć wierzę, że w czwartek zobaczę już zdrowe serduszko dziecka, nikt nie wie co tam siedzi we mnie głęboko i jak bardzo się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:02

Tamka, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Biedronka gratulejszyn! :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, lubię Twój post za pierwszą część, za drugą - czyli Twój lęk - nie lubię

ale wiem, że będzie wszystko dobrze!

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kroko, widziałam post o aucie, odpisałam Ci ze zazdroszczę bo auto super gabarytów i od zaufanej osoby, mnie właśnie francuzy odradzają ale od bliskiej osoby bym kupiła

Dawaj tego ananasa :-P

Kajtek mnie dzisiaj olewa, kopnął ze dwa razy i cisza, a fikał juz mocno

Aaaa bo edytowałaś posta i dopisałaś później o aucie i ja już nie widziałam. :)
    Powiem Ci szczerze że absolutnie nie chciałam automatu ani diesla, w tym aucie mam to i to, ale bratowa wozi nim dwójkę dzieci, wózki, zakupy, tobołki i mówi że jest bardzo zadowolona z auta więc biorę jak będzie okazja. Tylko muszę najpierw swoje sprzedać.

Tak w ogóle to dzień dobry.

U mnie od rana rozbiórka tych dwóch starych pomieszczeń gospodarczych. Zamieszanie jak choler.a :)

beszka ja mam wizytę za tydzień i lekarz też mi powiedział że większość badań z połówkowego już sobie zrobimy na tej wizycie.
    Yasmin ale komu się śpieszy do połówkowego? :) Co ja mam do gadania? :) Lekarz ustala termin nie ja. :)
    A u Ciebie będzie wszystko dobrze, zobaczysz!

Biedroneczka! Witamy, witamy. :D Weź ze sobą na fioletową jeszcze kogoś. :D

Lili no weź, wszystkie mnie chcą bić za ananasa. Protestuję.
    I pożałowałyście mi i od rana mnie męczy. Wszystko przez Was. :P

Tamka lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze termin ustala lekarz, ale to my mamy wpływ na to kiedy ostatecznie badanie wykonamy, szczególnie jeżeli nie ma medycznych wskazań do przyspieszenia terminu badania. Oczywiście, nic złego się nie stanie jesli wykonamy je wczesniej. Nic prócz ewentualnego naszego stresu.
    Oczywiście, każdy zrobi jak uzna za stosowne. Mnie "zmuszono", nalegano na bad w 20 tyg i uległam, a chciałam właśnie 30go czyli termin który dodatkowo wyznaczył lekarz. Nie było żadnych medycznych przesłanek do przyspieszenia, tylko był wolny termin i mnie przekonali. Tyle. Tak tylko mówię z doświadczenia, nie żeby się wymądrzać
    co nagle to po diable - ot przekonuję się wciąż i na nowo. 30go będzie wszystko idealnie u mnie i tylko niepotrzebnie 3 tyg stresu. Tak to widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:58

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki.
    Biedronka witaj w fioletowych barwach.
    widze ze poruszylyscie temat połówkowych usg. Ja na skierowaniu mam napisane ze mam je wykonać 19-21 tydzień wiec tego bede się trzymać i w związku z tym podejrze babla juz w piatek !!!! Jupppi.
    Jutro idę do innego ginekologa bo obecny bagatelizuje coraz to wieksza ilość bakterii w moczu.

Ahhhh nie chce mi się pracować

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronki ogromne gratulacje!!!!!

Yasmin moze w Polsce macie ja tutaj dostałam list ze szpitala z wyznaczonym terminem. W Norge robią to bad w 19 tc który jutro zaczynam....

Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja po wizycie :D

Co lekarz to inaczej liczy termin porodu - drugi gin mi przesunął termin o 3 dni na 16go, ale mam wrażenie że źle malucha zmierzył, trochę go "skrócił". Zdjęcie mam, ale małe wygląda jak jakaś rozwielitka, bo takie ujęcie. Widać za to pęcherzyk żółtkowy jak słoneczko nad zarodkiem :)
    poza tym fajnie, bo doc poruszał samą głowicą tak, że widziałam zawiązki rączek i nóżek :D

Także alleluja i do przodu, dostałam skierowanie na darmowe badania i mam zamiar się pod koniec tygodnia dać skrwawić :)

Co do auta: polecam Yariskę, MEGA wygodnie się prowadzi- super kierownica leży w rękach i fajnie drążek zmiany biegów ustawiony. Wady są takie, że wewnątrz kokpit strasznie plastikowy się wydaje, poza tym bagażnik nie należy do największych. Wozek i zakupy wejdą, ale na rodzinny wyjazd (definicja rodziny wg mnie: kot, dziecko i mąż) już się nie nadaje IMO :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:30

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam yariske jezdzilam nia 7lat, ale sie szusowalo. Ostatnio mialam okazje jezdzic aurisem automatem, mega fajnie, acz ja jestem fanem manualnej, przy czym obecne automaty to nie to samo co kiedys i na pewno lepiej wyczuwaja niz czlowiek..
    ja mam mistubishi teraz i nie polecam jesli idzie o blache (miekka jak ...) acz nie mialam jeszcze zadnej usterki od nowosci (4 lata).

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... wiem że do porodu jeszcze u co poniektórych daleko, ale znalazłam fajny artykuł... może się przyda :D

http://ciekawostkihistoryczne.pl/2014/10/26/historyczna-szkola-rodzenia-osobliwe-porady-sprzed-czterystu-lat/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:40

Nieukowa, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli yaris wychodzi na prowadzenie ;) mnie nie zależy na wyglądzie, to duże rodzinne ma być ładne, moje natomiast - niezawodne i tanie w eksploatacji , będę jeździć ja, dziecko i pies i to raczej w mieście, a nie w trasie więc myślę, że się pomieścimy

mnie się bardzo podoba na rodzinne auto Mazda CX-7 ale kurcze mazda ma fatalne blachy, czego doświadczamy właśnie na naszej trójce...

Nieukowa, ta data porodu to Ci się jeszcze z 10 razy zmieni ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, jak nie masz kompleksów to jeszcze ci mogę skodę fabię polecić w kombi :)
    Po śp. Yarisie mamy właśnie coś takiego - w miarę kompaktowe, tanie w eksploatacji i serwisowaniu, części też tanie bo to chyba najpopularniejsze auto w PL obecnie i z drugiej ręki pełno... można chyba dostać w gazie i w ogóle już ekonomiczne wtedy jest. Tylko że wiesz, nie jest prestiżowe auto tylko "dla plebsu" jak to je kiedyś kumpel określił :P
    I wygodą prowadzenia Yarisowi ustępuje.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:41

Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie mam kompleksów, wyrosłam z czasów liceum ;) zerknę w takim razie na kombi, bo myślałam o fabii ale w hatchbacku bo tańsza, ale może jakiś kombiacz się znajdzie

tylko czy ja nie będę dupą zahaczać wszystkich? ;) największe czym jeździłam to pegout partner i to sporadycznie, bo to pracownicze auto teściów

Mari, hehehe, uśmiałam się ;) małż mi proponował takie auto ale mnie się okrutnie nie podoba... to nowe jeszcze jak Cię mogę, ale ja kupowałabym ewentualnie ten starszy model, bo kasy brak i chyba sama przerzuciłabym się wtedy na dres :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:16

marissith lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któras z Was potrafi zinterpretowac wyniki krwi (bad. prenatalne)??
    szukam na necie ale nic z tego nie wiem...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj Lara, będziemy dumać

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka combi nie jest dużo większe i paradoksalnie trudniej się parkowało mi Yarisem, szczególnie tyłem, bo miałam wrażenie że ma szeroką dupę :P
    Fabia wchodzi wszędzie elegancko :)

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam wynik smsem wiec sama nie wiem o co chodzi, napisze tak jak mi małż napisał:

wolne b-hcg 10, 11 papp-a 1, 120

badz tu mądry człowieku

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ