Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara, podejrzewam, że obok wyników masz zakresy i wszystko byłoby jasne
jak małż odbiera mi wyniki to ma przykaz robić zdjęcie i wysyłać je mailem albo mmsem, bo faceci mają umiejętność wybiórczego przekazywania istotnych informacji...LaRa lubi tę wiadomość
-
Podejrzane wartości parametrów biochemicznych to dla zespołu Downa (Trisomii 21) jeśli wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM, a PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM; dla zespołów Edwardsa i Patau (trisomia 18 i 13) jeśli oba hormony są poniżej 0,33 MoM, dla zespołu Turnera jeśli wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM, dla triploidii jeśli fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM. Badanie biochemiczne powinno być zestawione w każdym przypadku ze szczegółowym badaniem USG.
Tamka lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Ananasy zjedzone? agentki jesteście
Nie, na dziś wieczór jeszcze sobie zostawiłam.
Tamka Yaris jest bardzo fajny, mało awaryjny itd itd, ale zwyczajnie mały. Jak myślisz o wózku, foteliku i całym tym majdanie to w Yarisce będzie Ci bardzo ciężko to wozić.
Ja mam mercedesa A klase i jest zajebisty, zmieniam tylko dlatego że jest za mały (jak Yaris właśnie). Zobacz sobie bagażnik w jakiejkolwiek Yarisce, na pewno ktoś wśród znajomych ma, i sprawdź czy w ogóle wepchasz tam wózek.
LaRa ja z Pappą nie pomogę bo nie robiłam, lekarz mi to jakoś tłumaczył na wizycie ale nie pamiętam. Kiedy masz wizytę? Najlepiej jak by ci lekarz wszystko powiedział.
marissith lubi tę wiadomość
-
Dobra małż wysłał mi fotę:
Wolne beta hcg 10,11IU/I. Odpowiada 0,431 MoM
Papp-a 1,120 IU/I odpowiada 0,419 MoM
Stan Ryzyko podstawowe Ryzyko skorygowane
Trisomia 21 1:583. 1:8411
Trisomia 18. 1:1455. 1:2558
Trisomia 13. 1:4556. 1:14880
No i w uwagach ze nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia u płodu trisomii 21,18,13 chromosomu po wykonaniu USG ( NT,NB,DV,TR) i oznaczeniu poziomu beta-hcg oraz białka Papp-a.
Uffff to chyba git.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara no jasne że git
Dziekuje za miłe przyjecie po tej stronie bajki
ja sie chyba na pierwsze USG wybiore za tydzień w czwartek zobaczymy co gin dziś powie termin wychodzi mi na 2-3 lipiec 2015Nenaaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość