Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara, podejrzewam, że obok wyników masz zakresy i wszystko byłoby jasne
jak małż odbiera mi wyniki to ma przykaz robić zdjęcie i wysyłać je mailem albo mmsem, bo faceci mają umiejętność wybiórczego przekazywania istotnych informacji...
LaRa lubi tę wiadomość
-
Podejrzane wartości parametrów biochemicznych to dla zespołu Downa (Trisomii 21) jeśli wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM, a PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM; dla zespołów Edwardsa i Patau (trisomia 18 i 13) jeśli oba hormony są poniżej 0,33 MoM, dla zespołu Turnera jeśli wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM, dla triploidii jeśli fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM. Badanie biochemiczne powinno być zestawione w każdym przypadku ze szczegółowym badaniem USG.
Tamka lubi tę wiadomość
-
marissith wrote:Ananasy zjedzone?
agentki jesteście
Nie, na dziś wieczór jeszcze sobie zostawiłam.
Tamka Yaris jest bardzo fajny, mało awaryjny itd itd, ale zwyczajnie mały. Jak myślisz o wózku, foteliku i całym tym majdanie to w Yarisce będzie Ci bardzo ciężko to wozić.
Ja mam mercedesa A klase i jest zajebisty, zmieniam tylko dlatego że jest za mały (jak Yaris właśnie). Zobacz sobie bagażnik w jakiejkolwiek Yarisce, na pewno ktoś wśród znajomych ma, i sprawdź czy w ogóle wepchasz tam wózek.
LaRa ja z Pappą nie pomogę bo nie robiłam, lekarz mi to jakoś tłumaczył na wizycie ale nie pamiętam. Kiedy masz wizytę? Najlepiej jak by ci lekarz wszystko powiedział.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Dobra małż wysłał mi fotę:
Wolne beta hcg 10,11IU/I. Odpowiada 0,431 MoM
Papp-a 1,120 IU/I odpowiada 0,419 MoM
Stan Ryzyko podstawowe Ryzyko skorygowane
Trisomia 21 1:583. 1:8411
Trisomia 18. 1:1455. 1:2558
Trisomia 13. 1:4556. 1:14880
No i w uwagach ze nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia u płodu trisomii 21,18,13 chromosomu po wykonaniu USG ( NT,NB,DV,TR) i oznaczeniu poziomu beta-hcg oraz białka Papp-a.
Uffff to chyba git.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara no jasne że git

Dziekuje za miłe przyjecie po tej stronie bajki
ja sie chyba na pierwsze USG wybiore za tydzień w czwartek zobaczymy co gin dziś powie
termin wychodzi mi na 2-3 lipiec 2015
Nenaaa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość