Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili, u nas ciaze prowadzi ogolny lub polozna- albo na mziane. ja poki co potrzebowalma zwolnienia lekraskie, wiec chodzilam do ogolnego. polozna jedynie poslucha pulsu dziecka, zrobi bad. moczu i wymierzy brzuch
po polowkowym chce sie umowic do poloznje, tzn. musze sie zapisac, wiec pewnie za miesiac bede miala pierwsza wizyte.
U nas w niektorych szpitalach uzywaja, np. w Bergen czy Stavanger...ale nie w przychodniach...bo panie ktre tam pobieraja nie sa pielegniarkami...tylko sekretarkami w przychodni po szkoleniu
ja juz wielokrotnie skladalam skarge i za kazdym razem przychodnei dostawaly upomnienie, bo wedlug wytycznych WHO musza zakladac rekawiczki. poza tym to jak opatrunek zakaldaja rowniez pozostawia wiel do zyczenia.... -
Cati, ciesz sie ze nie masz objawów.
Hihi tak jak Zgredka napisała, niech ci nie bedzie spieszno do objawów Kroko.
Mnie od początku bolą (*)(*) , uwierz ze to nic fajnego....
Ale i tak wole moje bolące cyce niż rzyganko jak Kroko.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
No tutaj wygląda to inaczej ciąża prowadzona przez gin natomiast przed każdą wizytą spotykam sie z położną ona wykonuje podstawowe badania m.in. mierzy ciśnienie, waży, pobiera krew itd. następnie idzie sie do gin, usg wykonywane jest co miesiąc, podejscie jednak mają bardziej luzackie niz w Polsce jak ma być to będzie i to mi się najbardziej nie podoba!
Kupiłam sobie taką bole:)
https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy
koleżanka miała i bardzo chwaliłaYasmin lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Mi mdłości mniej wiecej od 8go do wczoraj (dziś wyjątkowo nic)
a cycki bolą - sutki jak twardnieją, a że mam co chwila gęsią skórkę bo i zimno, to często czuję
właśnie zgłębiam dekoracje na allegro na ściany
takie superowe naklejki, np las, srodowisko wodne, no różniaste -
ja tam nie chce miec mdlosci juz teraz zaraz , ale byla bym spokojniejsza jak bym wiedziala ze dalej jest groszek tam gdzie trzeba
jak daje znac o sobie itd...
ale moze to tylko moje wyobrazenie na ten temat
Cycki mam normalne:P
Odnosnie rekawiczek , to mialam smiech ,,, jak w szpitalu przed lap robili mi usg dowciapne i na tym urządzeniu zamiast gumki zobaczylam palec od rekawiczki gumowej xD bez kitu.... oszczednosc na maxa.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Cati, naprawdę ciesz sie ze nic ci sie nie dzieje. Pózniej będziesz prosić żeby nic ńie bolało, nie kłuło
Tak jak mnie dzis kłuje i boli w podbrzuszu nie mówiąc o (*)(*) bo to masakra jakaś dzisiaj -
Lili83 wrote:
Kupiłam sobie taką bole:)
https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy
koleżanka miała i bardzo chwaliłamam taka czarną ze złotymi stópkami dziecka
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Hejka
Nie wierzę że ta Bola działa, nie wiem jak głośny musiałby być ten dźwięk, żeby maluch go słyszałMa wokół siebie serce, płuca, brzuch, pęcherz a to wszystko jest cholernie głośne, to tak jakby człowiek siedział w maszynowni jakiejś gigantycznej fabryki...
Ja chyba bedę korzystać z suszarki do włosów na uspokojenie dziecia bo podobno nie ma nic lepszego
Zgredka też jakąś dekorację chcę walnąć dziecięciu kiedyśPewnie zwierzątka albo drzewa, a może jedno i drugie
-
nick nieaktualnycati wrote:Kochane moje , to normalne ze ja dalej zadnych objawow nie mam ?
Dzień dobry kobietki. Alez dzisiaj zimno brrrr.
O 13 idę do ginki, zobaczymy co powie...
Nieukowa, Yasmin, Tamka, marissith, Krokodylica, cati lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
CzaryMary ja ide na 11 na polowkowejestem bardzo ciekawa co tam u maluszka slychac. wiem ze ma 10 paluszkow u raczek i nozek, a mimo wszystko bardzo sie denerwuje. pol nocy nie spalam
Na moich dzialaa: suszarka, woda lecaca z kranu, szczoteczka elektryczna i laktator
moi mlodzi dzis w domku. po pierwsze bo przeziebienie...ale bez tragednii, gdyby nie to (po drugie), ze wczoraj zadzownila pani z przedszkola z info. iz grype zoldkowa znowu maja, to by dzis poszli do przedszkola. masakraniania przychodzi o 10, a ja dalej w pizamie
wczoraj Jas obudzil sie z placzem w nocy, ze oczy go swedza. faktycznie byly czerowne. podalam zyrtec. albo alergia na coos albo w zw. z katarem, kotry nie splywa, zapalenie spojowek sie szykuje. w nocy spr. czy ropki na oczkach nie maYasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeszka ja dzisiaj idę na konsultacje w sprawie kiepskich wyników krwi i moczu a w piatek mam usg połówkowe, którego juz nie moge się doczekać. Wierze ze z dzidziusiem wszystko w porządku.
Dobrze ze zostawilas chłopców w domu. Grypa zoladkowa potrafi bardzo zmęczyć.
Trzymam kciuki za Twoje usg : )