X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati: jak to dalej? przecież to dopiero 5-ty tydzień, chciałabyś już rzygać jak kot (lub Kroko) .. jeszcze czas

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, u nas ciaze prowadzi ogolny lub polozna- albo na mziane. ja poki co potrzebowalma zwolnienia lekraskie, wiec chodzilam do ogolnego. polozna jedynie poslucha pulsu dziecka, zrobi bad. moczu i wymierzy brzuch ;) po polowkowym chce sie umowic do poloznje, tzn. musze sie zapisac, wiec pewnie za miesiac bede miala pierwsza wizyte.

U nas w niektorych szpitalach uzywaja, np. w Bergen czy Stavanger...ale nie w przychodniach...bo panie ktre tam pobieraja nie sa pielegniarkami...tylko sekretarkami w przychodni po szkoleniu ;)

ja juz wielokrotnie skladalam skarge i za kazdym razem przychodnei dostawaly upomnienie, bo wedlug wytycznych WHO musza zakladac rekawiczki. poza tym to jak opatrunek zakaldaja rowniez pozostawia wiel do zyczenia....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, ciesz sie ze nie masz objawów.
    Hihi tak jak Zgredka napisała, niech ci nie bedzie spieszno do objawów Kroko.
    Mnie od początku bolą (*)(*) , uwierz ze to nic fajnego....
    Ale i tak wole moje bolące cyce niż rzyganko jak Kroko.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdlosci zaczely sie od poczatkt 7tc. wczesniej tylko bol piersi. masz czas Cati ;)
    Ej jak mozna nie uzywac rekawiczek! masakra.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj wygląda to inaczej ciąża prowadzona przez gin natomiast przed każdą wizytą spotykam sie z położną ona wykonuje podstawowe badania m.in. mierzy ciśnienie, waży, pobiera krew itd. następnie idzie sie do gin, usg wykonywane jest co miesiąc, podejscie jednak mają bardziej luzackie niz w Polsce jak ma być to będzie i to mi się najbardziej nie podoba!

Kupiłam sobie taką bole:)

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy

koleżanka miała i bardzo chwaliła

Yasmin lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości mniej wiecej od 8go do wczoraj (dziś wyjątkowo nic)
    a cycki bolą - sutki jak twardnieją, a że mam co chwila gęsią skórkę bo i zimno, to często czuję

właśnie zgłębiam dekoracje na allegro na ściany
    takie superowe naklejki, np las, srodowisko wodne, no różniaste

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja tam nie chce miec mdlosci juz teraz zaraz , ale byla bym spokojniejsza jak bym wiedziala ze dalej jest groszek tam gdzie trzeba :P jak daje znac o sobie itd... ;D
    ale moze to tylko moje wyobrazenie na ten temat ;)

Cycki mam normalne:P

Odnosnie rekawiczek , to mialam smiech ,,, jak w szpitalu przed lap robili mi usg dowciapne i na tym urządzeniu zamiast gumki zobaczylam palec od rekawiczki gumowej xD bez kitu.... oszczednosc na maxa.

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati, naprawdę ciesz sie ze nic ci sie nie dzieje. Pózniej będziesz prosić żeby nic ńie bolało, nie kłuło :)
    Tak jak mnie dzis kłuje i boli w podbrzuszu nie mówiąc o (*)(*) bo to masakra jakaś dzisiaj :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:

Kupiłam sobie taką bole:)

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza/682-bola-wisiorek-dla-przyszej-mamy

koleżanka miała i bardzo chwaliła
    hehehe Lili, własnie otrzymałam przesyłkę z moją i zawiesiłam na szyi :) mam taka czarną ze złotymi stópkami dziecka

Lili83 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    hehehe Lili, własnie otrzymałam przesyłkę z moją i zawiesiłam na szyi :) mam taka czarną ze złotymi stópkami dziecka

Ja mam srebrna z dwiema rączkami:)

Yasmin lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle z Was swirusy :) ja pierwsze slysze o takich kulach :) ja ludkowi wczorj puszczalam kolysanki, choc nie slyszy jeszcze

cati, Lili83, Yasmin lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka to slodkie :)
    Ja tez o tych wisiorkach nie slyszlam nigdy :] ale chyba kupie dla siebie i dla mojej przyjaciolki :D

Yasmin lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam na allegro

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :)

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Nie wierzę że ta Bola działa, nie wiem jak głośny musiałby być ten dźwięk, żeby maluch go słyszał :) Ma wokół siebie serce, płuca, brzuch, pęcherz a to wszystko jest cholernie głośne, to tak jakby człowiek siedział w maszynowni jakiejś gigantycznej fabryki...
    Ja chyba bedę korzystać z suszarki do włosów na uspokojenie dziecia bo podobno nie ma nic lepszego :P

Zgredka też jakąś dekorację chcę walnąć dziecięciu kiedyś :) Pewnie zwierzątka albo drzewa, a może jedno i drugie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, na Tymka działała tylko suszarka.. do tego stopnia, że nagrałam na kompa i odtwarzałam w kółko..

marissith lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Kochane moje , to normalne ze ja dalej zadnych objawow nie mam ? :/
    kochana ja jestem w 18 tygodniu i nadal nie mam żadnych objawow , poza rosnącym brzuchem oczywiście : )
    Dzień dobry kobietki. Alez dzisiaj zimno brrrr.
    O 13 idę do ginki, zobaczymy co powie...

Nieukowa, Yasmin, Tamka, marissith, Krokodylica, cati lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

CzaryMary ja ide na 11 na polowkowe :) jestem bardzo ciekawa co tam u maluszka slychac. wiem ze ma 10 paluszkow u raczek i nozek, a mimo wszystko bardzo sie denerwuje. pol nocy nie spalam :/

Na moich dzialaa: suszarka, woda lecaca z kranu, szczoteczka elektryczna i laktator :P

moi mlodzi dzis w domku. po pierwsze bo przeziebienie...ale bez tragednii, gdyby nie to (po drugie), ze wczoraj zadzownila pani z przedszkola z info. iz grype zoldkowa znowu maja, to by dzis poszli do przedszkola. masakra :/ niania przychodzi o 10, a ja dalej w pizamie :P

wczoraj Jas obudzil sie z placzem w nocy, ze oczy go swedza. faktycznie byly czerowne. podalam zyrtec. albo alergia na coos albo w zw. z katarem, kotry nie splywa, zapalenie spojowek sie szykuje. w nocy spr. czy ropki na oczkach nie ma ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka ja dzisiaj idę na konsultacje w sprawie kiepskich wyników krwi i moczu a w piatek mam usg połówkowe, którego juz nie moge się doczekać. Wierze ze z dzidziusiem wszystko w porządku.
    Dobrze ze zostawilas chłopców w domu. Grypa zoladkowa potrafi bardzo zmęczyć.
    Trzymam kciuki za Twoje usg : )

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ