X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm sie oczyszcza :) juz wkrótce przywitasz sie z Lili :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobry
    Wpadłam zajrzeć czy Lilka już po drugiej stronie brzuszka a tu klops ;)
    Halooo wychodź maleńka bo Twoja mamusia tu nerwicy bez Ciebie dostanie :D No i my też jesteśmy ciekawe jak wygląda kolejne gangowe dziecię :)
    Miłego dzionka wszystkim życzę :)

Edit. Dziewczyny czy pobierałyście krew pępowinową przy porodzie? Macie jakieś dane na ten temat? Oglądam DDTVN i właśnie mówili o tym że warto bo leczy mnóstwo chorób chematologicznych i dziecka i rodzeństwa... Ciekawa sprawa :)
    Anusia ja bede pobierała krew pepowinowa. Przez to czego doswiadczylismy z Sebastianem postanowiłam to zrobic. Zamrożenie i bede spokojniejsza.

A tak wogole to witam sie z Wami.

Dzis czeka mnie znowu nie lada wyzwanie... Jedziemy na wesołe miasteczko z Marcelem. Ciekawe jak długo tym razem wytrzymam. Nogi mi strasznie puchną. Chyba przez ten upał...

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fuck jednak telewizja klamie... Powiedzieli że to koszt taki jak OC na auto, więc sobie doczytałam że to jednorazowo kosztuje 3-7tysi a później 400zł rocznie... Makabryczna kwota jak dla mnie :( A szkoda bo chętnie bym skorzystała... Kurczę same plusy i faktycznie polisa zdrowotna dla całej rodziny.
    Pati no właśnie nigdy nie wiadomo co człowieka w życiu spotka... Jeśli bym wiedziała że ktoś z nas zachoruje to nie zastanawiałabym się nawet sekundy, ale jeśli nas to ominie to trzymać krew za taką sumę.... Hmmmm... A ile to u Was kosztuje?

Biedra no no szykujesz się aż miło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 09:49

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Biedronko, trzymam kciuki :) moze przy tak silnej biegunce i skurcze ci sie nasila.
    Janpodczas drigiego porodu nie mialam. W ogole regularnych skurczy przez cala akcje. Przy 3 dopiero pod konec akcji byly regularniejsze....jedynie przy 1 skurcze pojawialy sie z zegarkiem w reku :)

U nas dalej bez zmian. Bylo kilka wieczorow, ze H nie plakala tylko zasnela przy cycu, ale ja wtedy nie moge sie ruszyc z lozka :( wczoraj wrocilam ze sklepu. Mala byla zmeczona, maz probowal ja uspac na wszelkie sposoby, ale plakala tak, ze az powietrza zlapac nie mogla (maz pow.ze jakby tracila przytomnosc). Gdy weszlam i mnie uslyszala od razu cisza....ale po chwili znow placz, tylko juz nie tak bardzo. Zasnela mi na rekach, bo cyca niet. Po pol godz.polozylam ja do lozka, ale przebudzila sie, wiec cyca podalam i tak do 24 na cycku :( nie ze jadla caly czas....ciumkala jak smoka. Gdy o 24 wstalam, zeby sie umyc i przebrac w pizame, to oczy jak 5 zl i ryk do 3 :( potem jak zasnela to spala z cycem, wiec mnie potwornie boli wszystko od niewygodnje pozycji :( jest gorzej niz bylo. Nie wiem juz czy ja cos dalej boli, czy po porstu nie potrafi zasnac, bo kazde zasypianie to ogromny placz. Teraz to wozkiem juz nigdzie nie mozemy na spacer pojsc, bo H jak "zasnie" to tylko po kamieniach pod domek mozemy sie wozic. Inaczej sie rozbudza i placze :( w srode lekarz.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Biedroneczka ta twoja córcia uparta na maxa :) w brzuchu jej dobrze to sobie siedzi
    Anuśka ja będę pobierać krew pępowinową na 100% ze względu na cukrzycę u męża. Niestety u niego to rodzinne, może medycyna już będzie w stanie leczyć trzustkę.
    Beszka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:02

Anuśka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże , Beszko współczuje :(
    Moze lekarz coś wymyśli i pomoze bo sie wykończysz, biedna ;(
    Trzymaj sie...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka współczuję... Ja bym już siedziała lekarzowi na głowie, niech zobaczy co się dzieje...

Mariss ja mam jeszcze pół roku na przemyślenie tej kwestii i może odłożenie tej kasy... Bardzo bym chciała taką polisę mieć... Ona nawet osteoporozę leczy... Panaceum na wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 10:11

marissith lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anska, ja gdybym byla w PL to tez bym juz u lekarza byla ;) tutaj trzeba pojsc do pielegniarki dzieciecej (gdzie chodza zdrowe dzieci) i bylismy wiele razy, tylko na nasza jakas do dupy. A jesli chcesz do lekarza, to trzeba do ogolnego (i czekasz dlugo w tej poczekalni ze wszystkimi chorymi ), i ten dopiero jesli uzna, ze trzeba kieruje do pediatry. Znadjac tutejszych lek.powiedza, ze dzieci tak maja ;) minus mieszkania na wsi - brak dostepu do prywatnego lekarza,a. Poki co pozdroz z nia jest wykluczona :(
    W srode idziemy do pielegniarki an szczepienie, ale do wiekszego osrodka niz nasz (bo nasz latam nieczynny). Mam nadz.ze zawola lekarza (bede sie klocic o to) i cos poradza.
    Moje trzecie dziecko. Kazde z kolkami i innym dziadostwem, kazde placzace, kazde z problemami z zasypianiem....ale czegos takiego to ja nie widzialam :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu Beszko współczuję, coś musi być na rzeczy bo to niemożliwe aby dzieciątko tak płakała...będę mocno trzymać kciuki za poprawę:-D

Buziaki

Ją mam wqrwa, po 3m teściowie przyjechali i już chcą mała na rękach nosić żesz...a mój małż to dupa i znowu mam dość dzisiejszego dnia...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Beszka wspieram mocno... Oby się udało wbić do jakiegoś lekarza...

Malenq, bo ludzie nie pojmują że trzeba zapytać rodziców czy można ponosić dzieciątko, albo dać mu czekoladki... Ehhh

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: pisałas o styczniowce w ciąży, czy to było planowane ? ;)

Moja wczoraj się szybko jednak obudziła i postanowiłam ją wykąpać. Ona jednak nie lubi jak ja ją myje. Wyglądała na przerażoną.

Oglądam brewkinh bad, a ona w lezaczku, ale zaczyna się denerwowac ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu. Slabo mi sie zrobilo I w glowie mi sie bardzo krecilo w glowie. Teraz jestem w trakcie badan neurologicznych. Cisnienie wysokie I za szybka praca serca

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jestem w szpitalu. Slabo mi sie zrobilo I w glowie mi sie bardzo krecilo w glowie. Teraz jestem w trakcie badan neurologicznych. Cisnienie wysokie I za szybka praca serca

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciuki zacisniete. Oby wszystko bylo dobrze<3
    Biedroneczko mam nadzieje, ze szybko urodzisz <3
    Milego dnia. Ja za chwile jade na obiad do tesciowej. Mialam jechasc do rodzicow, ale siostrzenica ma ospe :/
    Milego dnia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciukaski zaciśnięte...

Zgredko chyba nie było planowane....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki, dawaj znac!
    U nas jak zwykle wiszenie na (.), malz robi obiad :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciuki zaciskam

Oj ja to juz straciłam nadzieje ze cos sie samo zacznie :( skurcze ani biegunka nic ją pogonic nie chce :( pewnie 3 pojade do szpitala bo bede po terminie niech robią co chcą byle juz urodzić bo nawet stac nie moge tak bola pachwiny i plecy :(

cati lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce. Mam skurcze. Szyjka skrocona, przygotowana do porodu. Dostaje leki na powstrzymanie skurczy I zaraz dostane sterydy na rozwoj pluc malej. Blagam trzymajcie kciuki zeby udalo sie powstrzymac.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Jestem na porodowce. Mam skurcze. Szyjka skrocona, przygotowana do porodu. Dostaje leki na powstrzymanie skurczy I zaraz dostane sterydy na rozwoj pluc malej. Blagam trzymajcie kciuki zeby udalo sie powstrzymac.
    Oj kochanie trzymam kciuki i współczuję... Ja też brałam fenoterol na powstrzymanie skurczów i właśnie sterydy na rozwój płuc u Zuzy. Wszystko się pięknie uspokoiło i Zuzia urodziła się dokładnie w terminie, więc teraz 12lat później na pewno uda się lekarzom zapobiec wcześniejszej akcji. Ja w to wierzę :) Obawiam się tylko tych sterydów bo one wpływają nie tylko na rozwój dzieciątka ale i na Ciebie. Mi po takiej terapii zaczęły bardzo rosnąć włosy na nogach no i kilogramy. No i raczej poleżysz trochę... <3

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati: trzyma mocno kciuki!!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ