X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kroko: no i jak nosić?

Zgredko, od siebie, na pionowo, jedna ręka pod pachami, druga trzyma między nóżkami, żeby dziecko jak chce coś zobaczyć musiało podnieść główkę.

Coś koło tego:

151_3.jpg

tylko na zdjęciu dziecko jak by bardziej siedzi a ona pokazywała ręką tak trzymać między nóżkami, żeby nie siedziała.

Wczoraj wieczorem ją tak nosiłam, dziecko mi padło o 21, nie wiem czy po szczepieniu czy po czopku przeciwbólowym, nawet nie zjadła, ostatnie mleko zjadła o 18 a o 21 jak była pora jeść to już spała i to twardo, nie dało się jej wybudzić, więc zostawiłam w spokoju. Spała do 6 rano!!! Biedna pewnie ją to wymęczyło wszystko. Rano wstała wypoczęta, ja ją na ręce w ten sposób o ona pyk - główka podniesiona. :D I to kilka razy. Jestem z niej dumna. :D Także mam nadzieję że załapie podnoszenie przy podciąganiu za ręce i obejdzie się bez kucia itd.

Blondik, LaRa, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Cześć laski :)
    Biedra czekamy na Lilke :)
    Pati trzymaj się tam!
    Dostałam oper od Zgredki to się melduję :D jutro mam aż 2 usg, rano na nfz a po południu prywatnie. Będziemy szukać serduszka. Mam nadzieję, że 2 usg tego samego dnia nie zaszkodzi groszkowi, ale tak wyszło niestety :(
    Trzymajcie się, całuski dla dzieciaków :*
    Dzień dobry!

Mari ja miałam jednego dnia 3 razy usg i maluda mi się właśnie przeciąga w brzuszku :)
    Trzymam kciuki za serduszko :)
    Pati dobrze, że kolejny dzień w dwupaku- oby tak dalej!
    Anuśka widziałam Twój brzuszek- piekny :)
    Freja OMG- współczuje ;/
    Gratuluje postępów u Waszych pociech :)
    Biedroneczko czy Ty nie miałaś terminu na dziś?

A ja wczoraj musiałam wstąpić do teściowej i mi powiedziala o masz większy brzuch niż w niedziele i ta bluzeczka chyba za chwile bedzie za ciasna!
    Prawie się do niej nie odzywałam bo mam nerwa na nią.
    Nie owiedziałam jej o wczorajszej wizycie u lekarza, tylko mówilam, że dziś mam iśc...bo by potem komentowała, dwa dni pod rząd do lekarza i znów całe jej osiedle by wiedziało...

Ale się dziś ucieszyłam, bo podobno mają wprowadzić przedszkole od 2 lat :) Zawsze będzie łatwiej go tam zostawić i bedzie krócej u teściowej, kt. ma go odbierać :)

A dziś mi sie sniło, że urodziłam synka i od razu po tym poszłam na konferencję zwołaną przez Kopacz, Szydło - czyli "elitę rządzących" i musiałam tam siedzieć i robić jakieś robótki ręczne i mały był u moich rodziców. Wróciłam wieczorem a on spał i się okazało, że zapomniałam go karmić. I patrze a on ma w buźce taki zielony płyn...masakra co za sen o.O
    Miłego dnia!

Pati Belgia, marissith lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane! Spalam 7godzin!!! Nie non stop rzecz jasna, ale 3x po 2,5h bo mlody dzis jakos dluzej podsypial miedzy karmieniami.
    Czuje sie jak mlody bog, teraz czekam az sie Smierdek obudzi zebym mogla wskoczyc pod prysznic i zjesc sniadanie...
    Zaczely sie dolegliwosci brzuszkowe. Ale odpukac moj maly je... Przesypia. Prezy sie, costam pochlipuje i cisnie, ale go to nie budzi. Chyba nie bede go faszerowac espumisanem, jesli nie boli go tak zeby budzic?

Lili super ze sie odezwalas, duzo zdrowka dla malutkiego i zeby mu ta faza plaksy juz przeszla...

Kroko a ile razy dziennie masz ja tak nosic?

Freja biedna psina, napisz co powiedzial wet i czy mozna mu pomoc...

Pati oby szlo ku lepszemu i sie calkowicie wyciszylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:44

Misi@, Pati Belgia, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja współczuje Ci. Szkoda psiaczka, moze to te upały tez tak działają?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiedzcie mi mam podwyższony poziom neutrofilów norma w labie była do 45 a ja mam 73 to znaczy, że mam jakąś infekcję?
    Oczywiście hemoglobina poniżej normy, cały czas wcinam żelazo, siostra mi mówiła, żebym uregulowała to jak najszybciej bo ma to wpływ na układ nerwowy i umysłowy dziecka...no co ja mam zrobić jeszcze???
    Jem bób, buraczki i żelazo dwa razy dziennie i nic się nie chce ruszyć ;/

edit
    właśnie przyszedł wynik b12 i mam znów dużo poniżej normy...dziś ide po zastrzyk...pewnie dlatego mam te neutrofile podwyższone ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:39

• Freja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - właśnie dopiero po 17 będzie mąż i brat to razem dadzą radę ja zanieść do auta
    za sam dojazd weta do domu zapłacę tyle co za nocną wizytę, zresztą w domu nie wiele lekarz zdziała i tak trzeba będzie do lecznicy jechać na badania (usg, rtg) a przypuszczam że dziś w lecznicy i tak kupę kasy zostawie bo pewnie jeszcze rtg, usg i badania + leki

póki co leży i chyba nie cierpi,

za to mi nerwy puszczają - co chwila ryczę jak bóbr
    w ciązy to jednak człowiek dziwnie się zachowuje...

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: o to ulubiona pozycja mojej,

Freja: a jakby ją na koc wsunax i ciągnąć, na pewno też przy niesieniu lżej będzie, biedny piesek :(, w kałuży mogła się też podziebic..

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak ją Zgredka zamierzamy zabrać - wsunąć pod nią płachtę i podnieść - tylko i tak do tego trzeba dwoje silnych i sprawnych ludzi a nie ciężarną babę - choć po sterylizacji i narkozie to ja ją z mężem niosłam ale było cięzko

nie sądzę żeby się zaziębiła - to duży pies z grubaśną sierścią i sporym tłuszczem ( mieszaniec, w typie kaukaza), a mokry miała tylko kawałek zadu -większość niestety wsiąkła w parkiet i posłanie

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja - wspolczuje :( jestem przewrazliwiona jesli chodzi o zwierzeta a zwlaszcza psy ;/
    sama to przezywalam w ciazy (choroba oczka i zabieg) masakra!
    mam ogromna nadzieje ze bedzie dobrze!!!!

Misi@ mi ginka mowila, ze dziecko z nas wyciaga wszystko to czego potrzebuje, wiec jesli sie suplementujesz to super!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie - obym tylko dzis nie zaczeła rodzić bo będzie masakra ;(

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, nie wiem czy to moje predyspozycje czy dieta -ale łączę zawsze preparat witaminowy z żelazem z sokiem owocowym ( chodzi o wit. C - ona poprawia wchłanianie żelaza) i hemoglobinę teraz miałam bardzo dobrą - spełniłam norme dla dawców krwi :) - choć to też może być przyzwyczajenie mojego organizmu do HDK

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham tralalala dzis mój termin i co boli mnie lekko brzuch i kręgosłup mloda spokojna dzis popołudniu ktg i usg
    Freja kurczę wspolczuje przeżyć trzymaj sie

Blondik, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak suplementuje z wit c. Np bob gotuje z polowka cytryny.
    A preparat zelazo ma w skladzie b12, zelazo wit c i kwas foliowy.
    Nie bede sie przejmowac. Dzis pojde po zastrzyk i do gina zob co powie!
    Ja zawsze mam problem z zelazem ale jak nie bylam w ciazy to sie tym nie przejmowalam, a teraz to sie troche martwie o rozwyj malego!

Jej frejo wspolczuje bardzo tego chorego pieska i nie dziwie sie, ze placzesz :\
    Mam nadzieje, ze przetrwasz do 17 i piesek nie cierpi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Macham tralalala dzis mój termin i co boli mnie lekko brzuch i kręgosłup mloda spokojna dzis popołudniu ktg i usg
    Freja kurczę wspolczuje przeżyć trzymaj sie
    Uparciuszek :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, jak to uraz kręgosłupa albo jakies nerwobóle...ja bym nie czekała...tylko zorganizowała pomoc...niech ktoś Ci pomoże psiaka załadować do auta, w lecznicy pomoga w transporcie na sale... czas ma znaczenie wtakich przypakach..a psina tylko cierpi...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pokazują jeszcze 27 stopni, więc może skoczyć z bąkiem na spacer.
    Moja nie ma w ogóle usystematyzowane dnia, co do jedzenia, to moja wina. Nie daję jej kiedy rusza paszczą (bo już nie rusza) ale jak się budzi (to akurat dobrze) i potem jak cały dzień nie śpi, to co jakiś czas jej daje jak staje się marudna (a to już chyba niedobrze, żeby ją uspokoić).. Więc nie ma stałych pór jedzenia. ;(

Oj nie dobra że mnie matka

Muszę sprawdzić żłobek prywatny u mnie na osiedlu, o ci mam pytać?
    Póki co wiem że maja miejsce że przyjmują od 20 tyg że nie wpychaja smoczków i zachowują się z dzieckiem tak jak njest nauczone
    Że jedzenie z kateringu albo rodzice dają.
    Co jeszcze?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia uważają żeby nie za dużo bobu bo ma wysoki indeks glikemiczny, chyba ,że nie masz problemu z cukrem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja na tym etapie mam ją tak nosić za każdym razem jak ją biorę na ręce.
    Jak to pani doktor powiedziała "jak się dziecko zmęczy do zmienić mu pozycję".
    Mniejsze dzieci z tego co wiem też można tak brać ale trzeba się odginać do tyłu, żeby główka bardziej leżała.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja kochanie- współczuję strasznie, podawaj jej wodę w strzykawce i czekajcie na tę 17... będzie dobrze kochana

Blondik jak pies jest bardzo duży czyli powyżej 20 kg to nie da rady znieść nawet z kimś, bezwładny pies waży więcej niż w rzeczywistości a nie każdy weterynarz przyjedzie Ci do domu a już na bank nie zniesie Ci zwierzęcia do auta, pozostaje czekać, ale jak będzie piła to będzie dobrze ważne żeby piła...

kurde aż mi się wyć chce jak sobie pomyślę, Freja będę płakać z Tobą kochana

Pati Belgia, Freja lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po usg, jest <3 Bardzo się cieszę :)

Biedroneczka83, Arienna, Malenq, Blondik, Misi@, Nieukowa, Anuśka, justta, LaRa, konwalianka, Pati Belgia, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ