Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam;)
Zgredka, należało się mężowi. powinien po prostu nie spać, skoro wie, ze ma taki mocny sen...mój J. ma tak samo
Biedroneczko, chyba się rozkręciło, bo się nie odzywasz. Trzymam kciuki!
Misi@, odpoczywaj i będzie dobrze. Ja wnocy chyba zlaiczyłam pierwsze twardnięcie brzucha, choć nie wiem czy to to...Jeden arz to chyba nie powód do paniki, co? Będę teraz bardziej uważąć
Pati, cieszę się, że nadal w dwupaku. Dziewczynka juz duża, ale błąd przy obliczeniach na usg to podobno pół kg na +/- lepiej niech jeszcze posiedzi w brzuszku:)
znowu jeste jakas wypluta i zmeczona...eh ;/Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati na rozowej sie o Ciebie pytaja
Oby malutka jeszcze posiedziala ...
Lara super czyli moja inwestycja w kontrastowe ksiazeczki to strzal w 10
A co czytacie maluszkom? Wiersze czy opowiadania?
Blondik twardnienie brzuszka to tez cwiczenia do porodu, kt moga wystapic chyba po 20tc.
Ale ja tez myslalam, ze to cwiczeniabi klops. Z tym, ze mialam w weekendweekend srednio 3 na godzineWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:10
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny proszę się w kolejkę nie wpychać, najpierw Biedra i Cati, Pati i Misi@ później
Pisałam już na różowej to piszę i tu, do 13 tyg muszę brać zastrzyki z heparyny clexane 0,2 przeciw zakrzepowe. Podobno taka jest profilaktyka przy poronieniach. Koło groszka na USG pokazał się spory krwiak, biorę cały czas luteinę i acard, no i teraz zwykły kwas foliowy mam zastąpić femibionem. Oprócz tego mam odpoczywać, mdłości jeszcze się nasilą
Fajne te książeczki, też kiedyś kupięMisi@, Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Tak, książeczki sa super
Na razie nic jeszcze nie czytam tylko opowiadam.
Ale w przyszłości będę czytać Brzechwę
Mari, tez brałam clexane po cc, nie lubiałam ;(
A moze to nie krwiak tylko drugi groszek?
Odpoczywaj!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:24
-
nick nieaktualny
-
hej misie
Freja jak z pieskiem?
Misia- odpoczywaj kochana, kurcze wystraszyłaś mnie trochę bo ja ostatnio mam non stop bóle pachwin i wieczorami uczucie jakby cały brzuch mi wyciskał wnętrzności w dół, dobrze ze w środę już wizyta ...
oj laski- będzie dziś gorrrąco, u nas już jest ukropWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:40
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Pati na rozowej sie o Ciebie pytaja
Oby malutka jeszcze posiedziala ...
Lara super czyli moja inwestycja w kontrastowe ksiazeczki to strzal w 10
A co czytacie maluszkom? Wiersze czy opowiadania?
Blondik twardnienie brzuszka to tez cwiczenia do porodu, kt moga wystapic chyba po 20tc.
Ale ja tez myslalam, ze to cwiczeniabi klops. Z tym, ze mialam w weekendweekend srednio 3 na godzine -
marissith wrote:Dziewczyny proszę się w kolejkę nie wpychać, najpierw Biedra i Cati, Pati i Misi@ później
Pisałam już na różowej to piszę i tu, do 13 tyg muszę brać zastrzyki z heparyny clexane 0,2 przeciw zakrzepowe. Podobno taka jest profilaktyka przy poronieniach. Koło groszka na USG pokazał się spory krwiak, biorę cały czas luteinę i acard, no i teraz zwykły kwas foliowy mam zastąpić femibionem. Oprócz tego mam odpoczywać, mdłości jeszcze się nasilą
Fajne te książeczki, też kiedyś kupięmarissith lubi tę wiadomość
-
Hej !
Witam się! Do porodu wg belly 5 dni
Z lecznicy wróciliśmy wczoraj koło 22, siedzieliśmy tam prawie 4 godziny, kolejki nie było, ale pobrali jej krew i czekaliśmy na wyniki, no i dostała kroplówkę wiec też to trwało,
wyniki krwi paskudne - za mało czerwonych krwinek, za duzo białych, niski hematokryt, aspat potwornie powyżej normy, fosfataza zasadowa też...
nie bardzo wiadomo co jej jest
wykluczyli kwestię kręgosłupa
ale może to być albo babeszioza (choć wyniki nie jednoznaczne - brak pasożytów we krwi przy wynikach pasujących), może być inna odkleszczowa, może być nowotór - mógł pęknąć i przez krwawienie wewnętrzne niski poziom rbc, może też ton być jakis stan zapalny - tylko ie wiadomo gdzie i czego
dostała antybiotyk i leki przeciw zapalne
dziś chyba trochę silniejsza jest bo nawet wstała i przeszła kawałek, ale się zatacza,
dziś też mamy jechac do weta i w zasadzie co dziennie mamy przyjeżdżać na antybiotyk - tylko nie wiem jak to zrobimy jak pojedziemy na porodówkę ... ale to się będę martwić jak się zacznie
wczorajsza wizyta - badanie krwi, kroplówka, antybiotyk i lek p/zapalny - 153zł ciekawe ile dziś bo jeśli trzeba będzie zrobić rtg to za 2 zdjęcia (bo na jednej kliszy się nie mieści) 100zł nie wiem ile usg...
Mari - ja też mam leki p/ zakrzepowe, z powodu zakrzepicy żył, clexane akurat źle znosiłam, więc mam fraxiparinę, chyba od 5 miesiaca ciąży i jeszcze po porodzie przez cały połóg mam brać, najgorzej jest na koniiec kiedy juz nie wiesz gdzie i jak ten zastrzyk zrobić, ale takie niedogodności to pikuśważne że pomaga
Pati cieszę się że mała zmądrzała
Biedra? Cati?
PS> Dziś wyniki rekrutacji do gimnazjum - dowiem się gdzie się młoda dostała, także stresujący czas dla mnie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:35
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Freja ale macie teraz sajgon... Nie zazdroszczę... Szwagra sunia miała babesziozę... Katastrofa była... Na zmianę przy niej siedzieliśmy w klinice bo wzięła 4kroplówki chyba. Ledwo psina z życiem uszła. Trzymam kciuki za Twoją niech zdrowieje
Ja dzisiaj wysłałam dzieciaki do weta z naszą Tośką, bo tak byłam zajęta robieniem dzieci że zapomniałam że psina nie ma wszystkich szczepieńNo i chyba jakieś robaki złapała bo zaczęła jeździć tyłkiem po podłodze
Zobaczymy co powiedzą jak przyjadą do domu
-
Dokładnie, Anuśka
już nie wiem jak dzień planować - wszystko na poczekaniu wymyślamy i nie idzie nic zaplanować
co do chorób odkleszczowych to wolę zęby to nie było to bo psa pogryzły te same kleszcze co mnie ostatnio - znaczy z tego samego miejsca
a do tego młoda ma boreliozę (ale ona złapała kleszcza gdzie indziej)