Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane....
Trzymam kciuki za Ciebie Cati I za Ciebie Freja. Oby Wasze malenstwa szybko I bezbolesnie sie urodzily
Ja staram sie odpoczywac ale jakos nie zawsze mi to wychodzi. Ja poprostu nie lubie nic nie robic I tylko lezec lub siedziec....
O 20 wyciagnelam mojego do Marokana na kapsalona. Tak mi sie chcialo, ze musialam go zjesc:-) ale Marcel tez byl zadowolony wiec jest ok
Spokoknej nocki dziewczynkiNieukowa, Freja lubią tę wiadomość
-
Bylam na porodowce , rozwarcie 2cm jeszcze dluga droga przed nami
bole sa juz mocne , ale jeszcze do zniesieia ... ponoc mam przyjechac jak juz ledwo bede dychacbeszka, Freja, LaRa, Pati Belgia, Malenq, justta, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej!
U mnie cisza
u ginki wszystko ok
młody waży 3700g (+/- 500g)
rozwarcie na 2 palce, i szyjka 1,7cm miękka i gotowa
ale skurcze są takie ćwiczebne i mocno nie regularne
więc chyba jeszcze nie dziś
-
nick nieaktualny
-
Matko ale Was mecza, w te i we wte jeździć. Teraz blogoslawie swój poród.
Mała po kąpieli, ale oczkiem jeszcze długo lypala, więc jeszcze nic nie jest powiedziane (może się obudzi o rozkrzyczy, zresztą nie będę zdziwiona, bo dziś bardzo długo spała)..
Trzymam kciuki (Cati, Freja) za rozruch -
Bry!
Co tam? Cati? Jak skurcze?
Ja jakaś taka wyspana jestem o dziwo
póki co cisza - i dobrze, bo chciałam zakupy zrobić póki chłodniej i obiad jakiś (dzieci wróciły wczoraj od dziadków a w lodówce pingwin i światło tylko )
Mari - mam nadzieję, ze się skupiłaś na pojemniczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 06:58
marissith lubi tę wiadomość
-
Wiecie co... przyznam się po cichu, że jakoś tak się czuję jak przed egzaminem jakimś, jak przed obroną na studiach...
stres jakiś, żeby nie powiedzieć że się boję
pierwszy poród był na luzie bo nie wiedziałam jak to będzie, druugi - szłam na pewniaka bo przecież miało być łatwiej, a skoro za pierwszym jakoś bardzo nie bolało ... ale się przeliczyłam i poległam na 10 mni przed końcem ;)w kwesti znieczulenia
potem jeszcze ten poród/poronienie
a teraz sama nie wiem czego się spodziewać, ale czuję jakiś wewnętrzny niepokój
no i do tego ciężko się mi pogodzić z faktem, że to już najprawdopodobniej ostatni raz w życiu czuję takie słodkie kopniaczki w brzuchu...
choć niezbadane sa wyroki Boskie -ale raczej 4tego nie planujemy... -
Hej kochane
Cati trzymam kciuki za szybki I bezbolesny porod.
Freja kochana rozumiem Cie w zupelnosci bo ja przez ten szpital tez czuje niepokoj. Porodu sie nie boke. Poerwszefo tez siw nie balam. Ale bardzo boje sie o mala. W glowi ciagle mi siedzi, ze ro byla nasza ostatnia szansa na dziecko I wyjsc mi to nie moze zwlaszcza po tej akcji... bardzo cbcialabym zeny wszystko bylo ok. Trzymam kciuki kochana. Nie denerwuj sie. Jestewmy z Tobaobys urodzila.szybciutko I bezbolesnie
Ja dzis jade auto ogladac bo przez szpital nam sie poszukiwania opoznily. Maz znalazl mi peugota 4007 z 2011 roku I sie napalil bo mowi, ze jest idealny dla mnis. Ja przekonana nie jestem bo chcialam kia sportage ale moze jak zobacze to zdanie zmienie.
Wiec milego dnia moje gangstereczkiFreja lubi tę wiadomość
-
Dzien dibry
Freja, to rozwarcie masz na 2 cm czy 2 palce? Jak na dwa palce, to ladniemam nadzieje, ze sie szybko rozkreci i raz dwa pojdzie bez komolikacji.
Te porody po 2 porodzie mowia, ze sa inne od wczesniejszych i czasem kobiecie trudno zauwazyc, ze juz rodzi
Cati, lajk za to, ze cos sie dzieje....coraz blizej do Waszego spotkania z Synem. Oby sie rozkrecilo
Za nami ciezka noc i ciezki poranek. Placz placz i placz. Zero usmiechu. Teraz maz zabaral mala do wozka, by zasnela....mam nadz.,ze jak pospi, to bedzie lepiej.
Do nas dzis tescie przychodza na obiad, wiec zaraz po sniadaniu biore sie za pieczenie ciasta.
Milego dnia -
Beszka - wczoraj było na 2 palce, to Cati miała na 2 cm ale ona chyba pierwszy raz rodzi
Edit: znaczy 2 palce luźno wchodziły, lekarka powiedziała "ooo, a tu już główkę czuję" i właśnie doczytałam że 2 palce to 4 cm
ciekawie łazić z takim rozwarciem
idę do sklepuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:45
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
ja dziś niewyspana, obudził mnie straszny ból brzucha i trochę się wystraszyłam. Później czułam tylko kłucie, wiec nie budziłam męża, tylko próbowałam się jakoś ułożyc by mniej kuło.
Sprawdzilam sobie sama szyjke bo byłam ciekawa i czułam, że się rozwiera tzn. czułam, że palec może wejść, tzn że jest rozwarcie na 1 palec? Chyba, że źle wyczułam...
Cati, Freja trzymam kciuki za szybki i w miare bezbolesny porókod.
Pati Ty jeszcze poczekaj.
Ech wczoraj rozmawiałam z kolezanką i mówilam jej, że mały lubi wypinać pupę i wsadzać ją pod moje żebra...ona była przerażona, ale ją uspokoiłam, ze ja to lubie, może troche boli ale nie wiem, kiedy znów poczuję dzieciątko w brzuszku więc rozkoszuje sie każdym ruchem, nawet tym, który troszkę boli
Nenuś gratuluje ząbka...zapewne ślicznie maluszek wyglada...czy jak to mówią moi siostrzency uroczo
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 08:49
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Nieukowa: bardzo pięknie (jak to mawia moja instruktorka fitness)
Dziś już na pewno skończeniu serial.
Wczoraj mała miała bardzo dobry humor i liczne, że dziś też da radę, ale z uwagi na pogodę chyba spała cały dzień tylko na wieczór na spacerze była bardzo aktywna, ale bez płaczu leżała W wózku
Teraz cyckujemy..
Zamierzam wypożyczyć dziś z biblioteki książkę Kundery, bo nigdy nie czytalam.
Jak Wy powiecie, że chodzicie po ulicy z 4 cm rozwarcia to jestem w szoku, mnie z 3 cm przyjęli do szpitala, ale pewnie przez to, że wody odeszły..Freja lubi tę wiadomość
-
Hej laski
Misia- a może do lekarza pójdziesz jak czujesz rozwarcie?? mojej koleżance w takim przypadku szew zakładali
ja jutro mam wizytę u gina a dziś pierwsze spotkanie w SR, no i trochę rzeczy do załatwienia, nie chce mi sie co prawda wychodzić z domu ale cóż, muszę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArienna wrote:Hej laski
Misia- a może do lekarza pójdziesz jak czujesz rozwarcie?? mojej koleżance w takim przypadku szew zakładali
ja jutro mam wizytę u gina a dziś pierwsze spotkanie w SR, no i trochę rzeczy do załatwienia, nie chce mi sie co prawda wychodzić z domu ale cóż, muszę
Byłam i wlasnie kazał lezeć i mogę usiąść tylko do posiłku a iść do toalety. 16.07 mam kolejną wizytę sprawdzi czy się zatrzymało i zdecyduje co i jak.
Mam nadzieję, że jednak będe w domu!
Mari no to gratki :)teraz zjedz sobie coś pożywnego,bo w takie upały mozesz łatwo zasłabnac po takiej dawce oddanej krwi -
Dzień dobry a raczej słoneczny.
Nenuś gratuluje pierwszego ząbka
Nieukowa jesteś moim guru :)gratki
Freja Cati za Was oczywiście kciukam mocno ...potem moja kolej:)
Pati nie zebym ględziła ale Ty to masz leżeć i odpoczywać a nie fury szukać teraz hmm????
Wczoraj z mężem poserduchowaliśmy, jej ciężko było w sumie nie mogłam się zrelaksować ale jakoś poszło ....tyle że po strasznie mnie wszystko w środku bolało - tak chyba nie powinno być? Macie podobne doświadczenia?Nenaaa lubi tę wiadomość
Maniek