WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, to pewnei szybko pojdzie. ja mialam mniejsze rozwarcie na wizycie przed porodem. szyjke bardzi miekka i gowe super nisko i raz dwa poszlo :) ahte emocje

powiem ci, ze mi rowniez smutno bylo jakis czas po porodize, ze juz wiecej tch kopniakow nie poczuje, ze wiecej tej radosci tych emocji, gdy dziecko ci na klacie klada nie poczuje, ze juz nigdy wiecej nie poczuje sie jak superbohaterka (bo tak sie czulam, gdy moje dzieci sie rodzily). teraz z jednej str. ciesze sie, ze H coraz wieksza, a z drugiej zal mi, ze juz tkaiego okruszka nie bede miala ;)
    maz sie smieje, ze trudno mi dogodzic ;)

niech mnie kots w tylek kopnie. tyyyle roboty a mi sie nic nie chce. oczy sie zamykaja. ciasto jedynie do kawy po obiedzie zrobilam i nic wiecej. w pizamie dalje :/ a balagan taki ze hoho (tzn.podlogi do mycia i kurze do starcia).

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Dzień dobry a raczej słoneczny.
    Nenuś gratuluje pierwszego ząbka :)
    Nieukowa jesteś moim guru :)gratki

Freja Cati za Was oczywiście kciukam mocno ...potem moja kolej:)
    Pati nie zebym ględziła ale Ty to masz leżeć i odpoczywać a nie fury szukać teraz hmm????

Wczoraj z mężem poserduchowaliśmy, jej ciężko było w sumie nie mogłam się zrelaksować ale jakoś poszło ....tyle że po strasznie mnie wszystko w środku bolało - tak chyba nie powinno być? Macie podobne doświadczenia?
    Kochanie tylko problem w tym, ze ja musze auto kupic przed porodem bo moje bedzie troche za male jak na dwojke dzieci plus opiekunke. I raczej po porodzie nie dam rady z malenka Roxanne jezdzix a mezowi nie dam wybrac bo to auto dla mnie :-) ale robie wszystko powolutku ;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Kochanie tylko problem w tym, ze ja musze auto kupic przed porodem bo moje bedzie troche za male jak na dwojke dzieci plus opiekunke. I raczej po porodzie nie dam rady z malenka Roxanne jezdzix a mezowi nie dam wybrac bo to auto dla mnie :-) ale robie wszystko powolutku ;-)
    i tak gdybyś nie była w ciąży to bys kopa dostała :P

Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam!

Domis zalicza poludniowa drzemke wlasnie.

Wczoraj wrocilismy z Rewala. Pogoda powiedzialabym ze jak na podroz z niemowlakiem to nie najlepsza bo upal straszny ale dalismy rade. Maly polezal sobie sporo z gola dupka i przewietrzyl :P. W najwieksze upaly siedzielismy na campingu pod drzewem a przed poludniem i po poludniu bylismy na plazy. Domis nawet zamoczyl nozki w Baltyku ;).

Jednak wazne jest zeby dobry camping znalezc. Bylismy najpierw na takim gdzie byla masa ludzi i wiadomo-imprezy. Niby cisza nocna o 22 ale nawet jak ktos gada poprostu normalnie obok twojego namiotu to to bardzo przeszkadza tak smao jak ciagle trzaskanie drzwiami od samochodow. Z soboty na niedziele w ogole nie spalam bo jacys gowniarze sie darli cala noc (mieli super wypasionego campera na berlinskich numerach-moze kradziony ;) i mysleli ze im wszystko wolno). Ochrona w ogole nie reagowala a nie wierze ze nie slyszeli. My mielismy namiot sporo dalej niz ci ludzie a mimo to bardzo bylo ich slychac wiec dziwi mnie ze nikt z ich sasiadow nei poszedl do ochrony (moze sie bali). Moj maz spal jak kamien (zatyczki), Domi tez tylko ja sie do 5tej meczylam. W koncu poszlam do kibla i zjebalam ochroniarza.
    Po tej nocy przenieslismy sie na inny camping, taki chyba dla emerytow i rencistow ;) - cisza spokoj, brama zamykana o 23ciej i nie ma wyjscia ;P.

Domi ogolnie zadowolony, plakal tylko jak chcial jesc :). Spal super.

Ja sie niestety umeczylam bo dopadlo mnie mega rozwolnienie (zaczelo sie juz rozkrecac w drodze nad morze). Biegalam wiec w dzien i w nocy do wc caly czas a na campingu to dosc uciazliwe. Nawet spac przez to nie moglam :/.
    Wiec moj organizm sie mocno odwodnil (mega sraczka, mega upal, karmienie piersia) ale jakos dalam rade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:43

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Oooo Pati, leżeć miałaś! Za mało nerwów chyba ostatnio miałaś :( A auto chyba moze poczekać, no ale to ztwoj wybór, ja bym leżała. Dziecko najważniejsze.

Ja juz mam dosyc tych upałów :( wszyscy sie męczymy :( wczoraj w domu miałam 30 st (mieszkanie na płd)

Mari, zjedz czokolade :) zasłużyłaś :)
    Cati, Freja, trzymam kciuki!!!!
    Misi@ lez i zaciskaj nogi!
    Nieukowa, gratuluje kp :)

Miłego dnia!!!!

Misi@ lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Jak Wy powiecie, że chodzicie po ulicy z 4 cm rozwarcia to jestem w szoku, mnie z 3 cm przyjęli do szpitala, ale pewnie przez to, że wody odeszły..

Ależ owszem, że tak powiem :)

właśnie z tesco wróciłam a wczoraj na krowodrzę górkę tramwajką z prokocimia do ginki jechałam :)

Ciebie przyjeli bo: odeszły wody,
    miałaś regularne skurcze
    no i to co innego 2 palce u pierwiastki a 2 u wieloródki :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kochana ale ja tylko w aucie siedze I wychodze tylko auta obejrzec :-) w su.ie to juz wracamy zeby nie za duzo I nie za dlugo. Wsluchuje sie w moje cialo. Nie maialam dzis ani jednego skurczu wiec to chyba donry znak ▪

Decyzja o aucie nadal nie podjeta. No ten peugot fajny, duzy, przestronny I pakowny ale daje sobie czas do piatku. Jesli nie znajde do tefo czasu kia sportage to biore tego peugouta. Tak czy siak do konca tygodnia auto misze kupic.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari czyli przed kopniakiem mnie ciaza uratowala :-)

Arienna lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    Marii - jedzenie to tam pikuś - 3 fiolki to nic, taki ubytek krwi to nawet organizm nie poczuje (dawcy oddają prawie 0.5 litra), ale nie zapominaj o piciu,

Misia - leż i odpoczywaj - swoją drogą to szacun za samobadanie - migdzieś szyjka się zgubiła i nie mogę jej znaleźć - może to ten brzuch?

Pati - właśnie, leżeć i odpoczywać, a autko na fotach obejrzeć

Maniek - jak tam "Oko jelenia"? podeszło Ci?

wróciłam już ze sklepu - zapasy zrobiłam na tydzień, mięso do zamrażalki, co bym po porodzie ganiać do sklepu nie musiała

wpadłam jeszcze na pomysł wykorzystania temperatury i piorę obicie z kanapy i koce bo jutro już ma być chłodniej i nie wyschnie tak szybciutko

teraz jeszcze samą kanapę odkurzę no i mieszkanie też :)
    może coś to pomoże

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skoczylam z małą do biblioteki, wzięłam dla siebie jedną i dwie dla niej z wierszykami,w sumie te wierszyki też dla mnie, bo jej to wszystko jedno moglabym stale te same czytać, ale już się nudze.
    Potem jeszcze szybki spacerek, a jak wrocilam mała nieco pospala, więc zdazylam trochę ogarnąć w domu, a teraz karmionko.

Kotka: no to odpoczela trochę, skoro mały był grzeczny.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA kiedy ty jej te wierszyki czytasz? Moj jakos nie przepada jak mu czytam, nie intereusje go to za bardzo. Woli "czytac" sam swoje ksiazeczki z wzorkami :P. Tym go mozna na ponad pol godziny zajac.
    Rety teraz po powrocie nie wiem co mam z ty,m dzieckiem robic w mieszkaniu :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:11

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Ari czyli przed kopniakiem mnie ciaza uratowala :-)
    tak :P

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Freja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati milczy... czyżby już była na porodówce?

Zostanę sama :( buuuuu

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: czytam jej po kąpieli jak karmie, wieczorem.
    Czasem w dzień ale nie chce jej mieszać w głowie..

Oł yeah właśnie przyszła poczta z zusu, opłacało się cod wa tyg pisać, rozłożyli zaleglosc na raty oł yeah, szkoda tylko, że sprawą sądowa się ciągnie ;(

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam od tego ciepła... miałam robić obiad, ale mąż zadzwonił, że zabiera mnie na pizzę... uff...

Arienna lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mnie gin przy skracającej się szyjce zabroniła autem jeździć więc u Ciebie tym bardziej ale skoro słuchasz siebie i wszystko powolutku to będzie dobrze. Tylko nie szalej auto od razu nie będzie CI potrzebne jak urodzisz więc zawsze możesz kupić później wiesz..co nagle itd. Mi auto wybrał mąż ...miało być tylko w automacie ja zobaczyłam zdjęcia i jest ok:)

Freju "oko jelenia" ściągnęłam i mam na kindlu, ale że teraz piorę sprzątam i mama była to nawet jeszcze nie zaczęłam. Czytnęlam tylko w necie o czym to jest i powinna być super.

Jak tak czytam o waszych wakacjach z dziećmi to widzę że maluszki lubią morze:) tez planuje że rok z dzidzią jechać na 2 tyg nad Bałtyk:)

Edit:
    a na poprawę humoru byłam u kosmetyczki na brewkach i pedikiurze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 13:52

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie PAti...leż a nie kombinuj... masz się oszczędzać i odpoczywać, dopiero, co wyszłaś ze szpitala...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko czy wyszłaś już ze szpitala z córeczką???
    Czekam na relacje z porodu:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad przygotowany, kanapa uprana i obleczona (szybko wyschło :) ) kolejne pranie powieszone, mieszkanie odkurzone, dywan uprać też musiałam bo kot postanowił nie trafić do kuwety... ehh...
    odsapnę chwilę i po buty dla młodego muszę jechać - kapcie do przedszkola znaczy się bo się skurczyły dziwnie i mu paluchy wyłażą :)
    a potem po niego do przedszkola

a porodu ani widu ani słychu tylko kolejne kawałki czopa - ile tego może tam być?
    ten poród zapowiada się zupełnie inny

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Pati mnie gin przy skracającej się szyjce zabroniła autem jeździć więc u Ciebie tym bardziej ale skoro słuchasz siebie i wszystko powolutku to będzie dobrze. Tylko nie szalej auto od razu nie będzie CI potrzebne jak urodzisz więc zawsze możesz kupić później wiesz..co nagle itd. Mi auto wybrał mąż ...miało być tylko w automacie ja zobaczyłam zdjęcia i jest ok:)

Freju "oko jelenia" ściągnęłam i mam na kindlu, ale że teraz piorę sprzątam i mama była to nawet jeszcze nie zaczęłam. Czytnęlam tylko w necie o czym to jest i powinna być super.

Jak tak czytam o waszych wakacjach z dziećmi to widzę że maluszki lubią morze:) tez planuje że rok z dzidzią jechać na 2 tyg nad Bałtyk:)

Edit:
    a na poprawę humoru byłam u kosmetyczki na brewkach i pedikiurze :)
    No wlasnie o to chodzi, ze auto pptrzebne mi bedzie od razu. A nie chce jezdzic z tygodniowym dzieckiem I szukac. Najwazniejsze, ze czuje sie dobrze. Wsluchuje sie w moje cialo.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ