X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zaczynam się bać, bo bardzo kłuje mnie w lewym jajniku :( Chwilami się skręcam z bólu :( Mam nadzieję, że przejdzie :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muamua podobno w ciąży to normalne bo na razie niema łożyska jeszcze więc hormony wydziela ciałko żółte i dlatego czasami kłuje jajnik. Ale jak będziesz się gorzej czuła to idź do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu nie dobrze. Ale zniose wszystko tylko niech z dzidzia bedzie wszystko w porzadku.
    Mnie tez czasami cos zakuje ale staram sie jakos nie panikowac ;)
    Niech ten czas szybciej zleci do jutrzejszych wynikow.

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a jakie jutro masz wyniki?

Dla mnie też najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Damy radę dziewczyny najgorszy pierwszy trymestr;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

dzięki za odpowiedz! właśnie sprawdzałam na kalkulatorze i faktycznie prawie 3 razy wieksza :D
    A Ty? myślisz o bliźniakach? chciałabyś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

trzymam kciuki! jak będziesz miala wynik to od razu melduj! :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

mój ginekolog powiedział, że nie ma sensu robić więcej - to tylko niepotrzebny stres - a to przecież niewskazane dla nas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

To był mój jeden z niewielu cykli bez monitoringu i przez to teraz nie wiem ile pęcherzyków dojrzało.
    Po cichu liczę, że to będzie jedno dzieciątko, bo też jestem na razie przerażona wizją dwójki płaczącej naraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dzisiaj 3 i pewnie jeszcze.zrobie bo wizyte mam dopiero 15.04 .

Napisze jutro z rana :)

o annielica no to szanse masz na podwojne szczescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

Ja jestem z Katowic - także mamy do siebie niedaleko! Godzina drogi!:)

Jest ktoś może ze Śląska?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na kiedy macie unówione wizyty. Ja troche wczesnie 8 kwiecien (5tydzien i 6 dzien) i pewnie nie bedzie jeszcze widać serduszka. Mogłabym się umówić później ale jestem niecierpliwa.

Alicja 2 pęcherzyki to jedno ale przecież można mieć bliźniaki jednojajowe a tego nie przewidzisz;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie bede miec 7tc +1.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez jeszcze nie mozecie w to uwierzyc? Ja jestem ciagle w szoku ze w koncu sie udalo

alicja_, naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Wszystko się zmieni. Ciężko mi jest się odnaleźć w nowej sytuacji;P Ciekawa jestem jak to będzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych ciąż i szczęśliwych porodów wszystkim grudniowym mamusiom zyczy marcowa mama 2015

Flakonik, naox lubią tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ