X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zaczynam się bać, bo bardzo kłuje mnie w lewym jajniku :( Chwilami się skręcam z bólu :( Mam nadzieję, że przejdzie :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muamua podobno w ciąży to normalne bo na razie niema łożyska jeszcze więc hormony wydziela ciałko żółte i dlatego czasami kłuje jajnik. Ale jak będziesz się gorzej czuła to idź do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu nie dobrze. Ale zniose wszystko tylko niech z dzidzia bedzie wszystko w porzadku.
    Mnie tez czasami cos zakuje ale staram sie jakos nie panikowac ;)
    Niech ten czas szybciej zleci do jutrzejszych wynikow.

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a jakie jutro masz wyniki?

Dla mnie też najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Damy radę dziewczyny najgorszy pierwszy trymestr;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

dzięki za odpowiedz! właśnie sprawdzałam na kalkulatorze i faktycznie prawie 3 razy wieksza :D
    A Ty? myślisz o bliźniakach? chciałabyś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

trzymam kciuki! jak będziesz miala wynik to od razu melduj! :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

mój ginekolog powiedział, że nie ma sensu robić więcej - to tylko niepotrzebny stres - a to przecież niewskazane dla nas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

To był mój jeden z niewielu cykli bez monitoringu i przez to teraz nie wiem ile pęcherzyków dojrzało.
    Po cichu liczę, że to będzie jedno dzieciątko, bo też jestem na razie przerażona wizją dwójki płaczącej naraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dzisiaj 3 i pewnie jeszcze.zrobie bo wizyte mam dopiero 15.04 .

Napisze jutro z rana :)

o annielica no to szanse masz na podwojne szczescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

Ja jestem z Katowic - także mamy do siebie niedaleko! Godzina drogi!:)

Jest ktoś może ze Śląska?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na kiedy macie unówione wizyty. Ja troche wczesnie 8 kwiecien (5tydzien i 6 dzien) i pewnie nie bedzie jeszcze widać serduszka. Mogłabym się umówić później ale jestem niecierpliwa.

Alicja 2 pęcherzyki to jedno ale przecież można mieć bliźniaki jednojajowe a tego nie przewidzisz;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie bede miec 7tc +1.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez jeszcze nie mozecie w to uwierzyc? Ja jestem ciagle w szoku ze w koncu sie udalo

alicja_, naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Wszystko się zmieni. Ciężko mi jest się odnaleźć w nowej sytuacji;P Ciekawa jestem jak to będzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych ciąż i szczęśliwych porodów wszystkim grudniowym mamusiom zyczy marcowa mama 2015

Flakonik, naox lubią tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ