Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zaczynam się bać, bo bardzo kłuje mnie w lewym jajniku :( Chwilami się skręcam z bólu :( Mam nadzieję, że przejdzie :(

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muamua podobno w ciąży to normalne bo na razie niema łożyska jeszcze więc hormony wydziela ciałko żółte i dlatego czasami kłuje jajnik. Ale jak będziesz się gorzej czuła to idź do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu nie dobrze. Ale zniose wszystko tylko niech z dzidzia bedzie wszystko w porzadku.
    Mnie tez czasami cos zakuje ale staram sie jakos nie panikowac ;)
    Niech ten czas szybciej zleci do jutrzejszych wynikow.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a jakie jutro masz wyniki?

Dla mnie też najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa. Damy radę dziewczyny najgorszy pierwszy trymestr;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Alicja beta w normie. Sprawdź na kalkulatorze BBF. Jak miałaś 24,6 to powinna być minimum 49,2 a masz 86,9. Czyli przyrosła 3 razy z kawałkiem tak jak u mnie. Była 20,6 powinna być 41,2 a jest 65 czyli też 3 razy taka. Ważne by mieściła się w normie. A duży i szybki przyrost też czasami oznacza ciążę mnogą :)

dzięki za odpowiedz! właśnie sprawdzałam na kalkulatorze i faktycznie prawie 3 razy wieksza :D
    A Ty? myślisz o bliźniakach? chciałabyś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Jutro wyniki bety. :)

Oby byl ladny przyrost.

trzymam kciuki! jak będziesz miala wynik to od razu melduj! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Flakonik jasne, że będzie :)

Ile razy zamierzacie robić betę? Ja robiłam już 2 razy. W przyszłym tygodniu zrobię 3cią. Jest sens robić więcej ?

mój ginekolog powiedział, że nie ma sensu robić więcej - to tylko niepotrzebny stres - a to przecież niewskazane dla nas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    alicja jeśli będą to będę cieszyć, ale osobiście na rozgrzewkę wolałabym jedno:P Martwię, sobie jak dam sobie radę z jednym a co dopiero z dwójką:P u mnie jest szansa bo byłam na monitoringu w 12 dc i miałam jeden dojrzały pęcherzyk 16mm i drugi też spory 9mm. Owulacja była w 17 dc więc jeśli podrosły (a podrosły na pewno) to ten drugi też mógł pęknąć :P

To był mój jeden z niewielu cykli bez monitoringu i przez to teraz nie wiem ile pęcherzyków dojrzało.
    Po cichu liczę, że to będzie jedno dzieciątko, bo też jestem na razie przerażona wizją dwójki płaczącej naraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam dzisiaj 3 i pewnie jeszcze.zrobie bo wizyte mam dopiero 15.04 .

Napisze jutro z rana :)

o annielica no to szanse masz na podwojne szczescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Alicja a skad jestes? Pytam tak kazdego bo chce wiedziec czy ktos tez bedzie z Krakowa :)

Ja jestem z Katowic - także mamy do siebie niedaleko! Godzina drogi!:)

Jest ktoś może ze Śląska?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na kiedy macie unówione wizyty. Ja troche wczesnie 8 kwiecien (5tydzien i 6 dzien) i pewnie nie bedzie jeszcze widać serduszka. Mogłabym się umówić później ale jestem niecierpliwa.

Alicja 2 pęcherzyki to jedno ale przecież można mieć bliźniaki jednojajowe a tego nie przewidzisz;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie bede miec 7tc +1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez jeszcze nie mozecie w to uwierzyc? Ja jestem ciagle w szoku ze w koncu sie udalo

nick nieaktualny, naox, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Wszystko się zmieni. Ciężko mi jest się odnaleźć w nowej sytuacji;P Ciekawa jestem jak to będzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych ciąż i szczęśliwych porodów wszystkim grudniowym mamusiom zyczy marcowa mama 2015

nick nieaktualny, naox lubią tę wiadomość

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ