X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :* wyspijcie sie.dobrze

Blair lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie bylo na BBF, weszlam zobaczyc czy jestescie juz! WY! Grudniowki 2015!

To idealny czas na ciaze, pierwszy, ciezki trymestr w przyjemna nie upalna wiosne, II najlepszy trymestr, kiedy bedziecie sie czuly swietnie na lato, ociezaly III trymestr w jesieni, tez bez uciazliwych i nieznosnych dla zaawansowanych ciezarnych upalow. Dzieci beda rodzily sie jako prezenty mikolajkowe, swiateczne, sylwestrowe. Pierwsze miesiace roku beda bezsenne i ciezke, a potem wraz z przyjsciem wiosny Wasze maluchy beda juz rozesmiane i bardzo komunikatywne zeby na lato juz zasuwac na czworaka:))

Powodzenia!

Grudniowka 2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:35

alicja_, Flakonik, iNso87, naox, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No właśnie na kiedy macie unówione wizyty. Ja troche wczesnie 8 kwiecien (5tydzien i 6 dzien) i pewnie nie bedzie jeszcze widać serduszka. Mogłabym się umówić później ale jestem niecierpliwa.

Alicja 2 pęcherzyki to jedno ale przecież można mieć bliźniaki jednojajowe a tego nie przewidzisz;P

Ja byłam dziś kontrolnie pogadać z ginem i jestem umówiona na 16 kwietnia. Doktor powiedział, że będzie już słychać serduszko :)

Masz racje z tymi jednojajowymi. Mam nadzieje, że nie wykrakamy ! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy za każdym razem gdy piszecie post musicie wklejać suwaczek? Czy jest jakieś ustawienie automatyczne?

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy wy tez jeszcze nie mozecie w to uwierzyc? Ja jestem ciagle w szoku ze w koncu sie udalo
    Ja uwierzę w tę ciążę dopiero po usg ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się data na suwaczku nie zmienia:/ Muszę go codziennie ustawiać na nowo. Ale ustawiasz go sobie w ustawieniach.

Ja pójdę zobaczę pęcherzyk, a potem serduszko najwyżej za tydzień czy jakoś tak.

Lola83 - dzięki za cenną informację. Kiedyś myślałam, że grudzień to kiepski czas na poród, ale teraz widzę pozytywy :)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dawno mnie nie bylo na BBF, weszlam zobaczyc czy jestescie juz! WY! Grudniowki 2015!

To idealny czas na ciaze, pierwszy, ciezki trymestr w przyjemna nie upalna wiosne, II najlepszy trymestr, kiedy bedziecie sie czuly swietnie na lato, ociezaly III trymestr w jesieni, tez bez uciazliwych i nieznosnych dla zaawansowanych ciezarnych upalow. Dzieci beda rodzily sie jako prezenty mikolajkowe, swiateczne, sylwestrowe. Pierwsze miesiace roku beda bezsenne i ciezke, a potem wraz z przyjsciem wiosny Wasze maluchy beda juz rozesmiane i bardzo komunikatywne zeby na lato juz zasuwac na czworaka:))

Powodzenia!

Grudniowka 2014

Hehe, ja mam syna z listopada i do tej pory mówiłam, że "nie chcę już rodzić w listopadzie", a teraz jestem jedną nogą w nim w sumie ;) Fajne jest to, że wtedy są liczne spotkania rodzinne, więcej wolnego i można się cieszyć dzieckiem z innymi. Minus to choroby. Sporo dzieciaczków urodzonych w tym czasie choruje i ląduje w szpitalach, no i trzeba uważać na chorujących bliskich. Ale jak już minie zima, to rzeczywiście jest lepiej :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze sobid w lozku i rozmyslam o ciazy ... :)

Alicja suwaczek sie tworzy a potem wkleja w podpisie . (Ustawienia) . Taki suwaczek zrobisz na ktorejsc.ze.stron. Wystarczy ze klikniesz.na suwak jednej z nas i przekieruje cie na strone i potem ten link trzeba wkleic w podpis i nie trzeba za kazdym razem wklejac ;) nie wiem czy cos zrozumialas bo maslo maslane mi wyszlo

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica a wez moze sprobuj z innej strony suwaka zrobic. np z tej co ja albo na suwaczki.com sa fajne . :) Moze nawala cos na tej stronie skad ty masz .

Spanie mi przeszlo a przedtem oczy same mi sie zamykaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:00

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Leze sobid w lozku i rozmyslam o ciazy ... :)

Alicja suwaczek sie tworzy a potem wkleja w podpisie . (Ustawienia) . Taki suwaczek zrobisz na ktorejsc.ze.stron. Wystarczy ze klikniesz.na suwak jednej z nas i przekieruje cie na strone i potem ten link trzeba wkleic w podpis i nie trzeba za kazdym razem wklejac ;) nie wiem czy cos zrozumialas bo maslo maslane mi wyszlo

bardzo dziękuję za podpowiedź :) zaraz sobie taki suwaczek zorganizuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Powodzenia!

Grudniowka 2014

dziękujemy!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja widze ze mamy ten sam wiek ciazy :) wiec skad ta roznia w terminie porodu? Ja na 1.12 a ty 4.12.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Ja czekam na wyniki :) mam nadzieje ze przed 8 juz bede wiedziec

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja eksperka nie jestem ale niektorzy lekarze odradzaja serduszka w wczesnej ciaży. Dopiero jak sie zaklimatyzuje dzidzia w brzuszku mozna;)

Ja dalej mam problem z suwakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 793,32 mlU/ml w 16 dpo :)

iNso87, alicja_, naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica a ile masz miec na suwaku? mi pokazuje u ciebie 4tc + 1 wiec chyba dobrze

Madzisek, Blair, foxica lubią tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ