X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :* wyspijcie sie.dobrze

Blair lubi tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie bylo na BBF, weszlam zobaczyc czy jestescie juz! WY! Grudniowki 2015!

To idealny czas na ciaze, pierwszy, ciezki trymestr w przyjemna nie upalna wiosne, II najlepszy trymestr, kiedy bedziecie sie czuly swietnie na lato, ociezaly III trymestr w jesieni, tez bez uciazliwych i nieznosnych dla zaawansowanych ciezarnych upalow. Dzieci beda rodzily sie jako prezenty mikolajkowe, swiateczne, sylwestrowe. Pierwsze miesiace roku beda bezsenne i ciezke, a potem wraz z przyjsciem wiosny Wasze maluchy beda juz rozesmiane i bardzo komunikatywne zeby na lato juz zasuwac na czworaka:))

Powodzenia!

Grudniowka 2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 21:35

alicja_, Flakonik, iNso87, naox, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No właśnie na kiedy macie unówione wizyty. Ja troche wczesnie 8 kwiecien (5tydzien i 6 dzien) i pewnie nie bedzie jeszcze widać serduszka. Mogłabym się umówić później ale jestem niecierpliwa.

Alicja 2 pęcherzyki to jedno ale przecież można mieć bliźniaki jednojajowe a tego nie przewidzisz;P

Ja byłam dziś kontrolnie pogadać z ginem i jestem umówiona na 16 kwietnia. Doktor powiedział, że będzie już słychać serduszko :)

Masz racje z tymi jednojajowymi. Mam nadzieje, że nie wykrakamy ! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy za każdym razem gdy piszecie post musicie wklejać suwaczek? Czy jest jakieś ustawienie automatyczne?

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy wy tez jeszcze nie mozecie w to uwierzyc? Ja jestem ciagle w szoku ze w koncu sie udalo
    Ja uwierzę w tę ciążę dopiero po usg ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się data na suwaczku nie zmienia:/ Muszę go codziennie ustawiać na nowo. Ale ustawiasz go sobie w ustawieniach.

Ja pójdę zobaczę pęcherzyk, a potem serduszko najwyżej za tydzień czy jakoś tak.

Lola83 - dzięki za cenną informację. Kiedyś myślałam, że grudzień to kiepski czas na poród, ale teraz widzę pozytywy :)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Dawno mnie nie bylo na BBF, weszlam zobaczyc czy jestescie juz! WY! Grudniowki 2015!

To idealny czas na ciaze, pierwszy, ciezki trymestr w przyjemna nie upalna wiosne, II najlepszy trymestr, kiedy bedziecie sie czuly swietnie na lato, ociezaly III trymestr w jesieni, tez bez uciazliwych i nieznosnych dla zaawansowanych ciezarnych upalow. Dzieci beda rodzily sie jako prezenty mikolajkowe, swiateczne, sylwestrowe. Pierwsze miesiace roku beda bezsenne i ciezke, a potem wraz z przyjsciem wiosny Wasze maluchy beda juz rozesmiane i bardzo komunikatywne zeby na lato juz zasuwac na czworaka:))

Powodzenia!

Grudniowka 2014

Hehe, ja mam syna z listopada i do tej pory mówiłam, że "nie chcę już rodzić w listopadzie", a teraz jestem jedną nogą w nim w sumie ;) Fajne jest to, że wtedy są liczne spotkania rodzinne, więcej wolnego i można się cieszyć dzieckiem z innymi. Minus to choroby. Sporo dzieciaczków urodzonych w tym czasie choruje i ląduje w szpitalach, no i trzeba uważać na chorujących bliskich. Ale jak już minie zima, to rzeczywiście jest lepiej :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze sobid w lozku i rozmyslam o ciazy ... :)

Alicja suwaczek sie tworzy a potem wkleja w podpisie . (Ustawienia) . Taki suwaczek zrobisz na ktorejsc.ze.stron. Wystarczy ze klikniesz.na suwak jednej z nas i przekieruje cie na strone i potem ten link trzeba wkleic w podpis i nie trzeba za kazdym razem wklejac ;) nie wiem czy cos zrozumialas bo maslo maslane mi wyszlo

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica a wez moze sprobuj z innej strony suwaka zrobic. np z tej co ja albo na suwaczki.com sa fajne . :) Moze nawala cos na tej stronie skad ty masz .

Spanie mi przeszlo a przedtem oczy same mi sie zamykaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 22:00

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Leze sobid w lozku i rozmyslam o ciazy ... :)

Alicja suwaczek sie tworzy a potem wkleja w podpisie . (Ustawienia) . Taki suwaczek zrobisz na ktorejsc.ze.stron. Wystarczy ze klikniesz.na suwak jednej z nas i przekieruje cie na strone i potem ten link trzeba wkleic w podpis i nie trzeba za kazdym razem wklejac ;) nie wiem czy cos zrozumialas bo maslo maslane mi wyszlo

bardzo dziękuję za podpowiedź :) zaraz sobie taki suwaczek zorganizuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:

Powodzenia!

Grudniowka 2014

dziękujemy!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja widze ze mamy ten sam wiek ciazy :) wiec skad ta roznia w terminie porodu? Ja na 1.12 a ty 4.12.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Ja czekam na wyniki :) mam nadzieje ze przed 8 juz bede wiedziec

Blair lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja eksperka nie jestem ale niektorzy lekarze odradzaja serduszka w wczesnej ciaży. Dopiero jak sie zaklimatyzuje dzidzia w brzuszku mozna;)

Ja dalej mam problem z suwakiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 793,32 mlU/ml w 16 dpo :)

iNso87, alicja_, naox, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica a ile masz miec na suwaku? mi pokazuje u ciebie 4tc + 1 wiec chyba dobrze

Madzisek, Blair, foxica lubią tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ