X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:23

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.

Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe :)
    Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoć :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ją miałam jeszcze hct i RBC poniżej normy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Rzuciło mi się ostatnio w oczy ,że któraś z Was zamówiła wózek Roan Bass? sama się zastanawiam między nim a Bebetto Torino. Czy jest zwrotny i dość miękki? jest to nowy i chyba pierwszy model tej firmy ze skrętnymi kołami, dlatego troszkę mam obawy. Spacerówka bardziej mi się podoba w nim, ale w torino wg mnie lepszy jest kosz i torba. Chyba w poniedziałek podjedziemy do Wrocławia pomacać oba na żywo...

Jeszcze nie zamówiłam, pójdę kupić tak na początku listopada bo mamy tutaj sklep z nimi. Zdecydowałam się na Roana.
    Bebetto Torino nie oglądałam w Bydgoszczy, ale Volcano, Holland i jakiś tam.
    Co to są wg Ciebie skrętne koła bo nie wiem? Roan Bass (i tamte też) ma koła przednie które można blokować i jedzie tylko "prosto". Kosz jest fajny, dwukomorowy, że można bez trudu dojść od dwóch stron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe :)
    Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoć :)

Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:55

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.

No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo teraz :) ja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4 :D aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin :) wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja sie melduje po glukozie... dramat... oblaly mnie poty nogi rece mialam jak z waty zle sie czulam wrrr nie pamietam zebym w poprzedniej ciazy tak zlee glukoze przeszla... mam nadzieje, ze wyjdzie dobrze, bo kolejnej chyba nie przezyje :/

a to my wieloryby :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58df19327f30.jpg

MeGi2986, rewelka, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji, emilka24, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha ją miałam jeszcze hct i RBC poniżej normy
    No to tez mam ponizej normy, za to WBC ponad 14. Zobaczymy co powie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny mam do Was pytanie, macie jakieś sposoby na ból gardła? Jutro idę na wesele, a tu taka niemiła niespodzianka :(

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo teraz :) ja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4 :D aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin :) wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi :)

Mi napewno gigant nie grozi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Pola wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny mam do Was pytanie, macie jakieś sposoby na ból gardła? Jutro idę na wesele, a tu taka niemiła niespodzianka :(

Na początku c. jak byłam chora to brałam fiorda junior. Tabletki do ssania. A na ból nie jest czasami syrop z cebuli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama-julka zaraz spróbuję ten syrop z cebuli. Dzięki

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:23

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Skrętne koła to takie gdzie te z przodu same skręcają i nie trzeba podbijać wózka :) do tej pory ta firma robiła chyba takie jakby starodawne (Roan Marita). Bass wydaje się być porządny i zwrotny?

Aaa te starodawne to z metalowym koszem, no tak.
    Dla mnie Roan to najlepszy wybór bo wysoki, akurat pod mój wzrost. Wydaje mi się porządny. I ładniejsza spacerówka od tych trzech Bebetto które widziałam. W Roanie ładnie wykończona, miękkie siedzisko i jest jeszcze wkładka dla mniejszego dziecka - taka pianka obszyta dresowym materiałem.
    Rany, powinni mi płacić za reklamę.
    Dobrze że masz możliwość zobaczenia na żywo. Przekonałam się sama, że zdjęcia w necie to nie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:57

Tinusia lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Do Niemiec nas wywiało, a dokładnie Bad Rothenfelde. Taki Polski Ciechocinek. Zapraszam, nawet Was wszystkie. Ale by była impreza, cos na miarę monster truck

Ja też w Niemczech i nawet chyba ten sam land co wy bo ja w Lippstadt mieszkam.

Długo się nie odzywalam ale akurat wróciłam z ponad miesięcznego urlopu z Polski :) nadrobić was nie mam za bardzo szans, tak szalejecie z pisaniem :D

Madzisek lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wszystkiego najlepszego :) ja akurat też mam dziś urodziny i każdy życzył mi żeby Nikoś się odwrócił:)tak bardzo nie chcę cc, z tym porodem to sprawa indywidualna, ja nie wspominam porodu źle, myslałam, że będzie bardziej boleć, po tym jak się nasłuchałam na porodówce krzyków swojej siostry i jej opowieści. Trzeba podejść do sprawy zadaniowo i dokładnie słuchać co każą robić położne, wtedy poród przebiega sprawniej. Pamiętam dumę mojego Męża jak opowiadał, że ja nawet nie krzyczałam.

Pola_27, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a wiec rowniez wszystkiego najlepszego i spełnienia tego co Ci życzyli ;)

Ja ostatnio mam takie problemy z zasnieciem ze masakra. Kostki mnie na noc strasznie bolą. Zgaga znowu wrocila wiec kupilam tabletki gaviscon bo nie idzie sie juz meczyc.
    Mam nadzieje ze Wy za to odpoczywacie i słodko śnicie ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w pochmurny dzien :) kolejny tydzien za nami :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja za to codziennie nie moge sie dobudzic:P ale masakra jakas ile pierdół mi sie sni przez cala noc normalnie zmeczyc sie idzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ