Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.
-
MeGi2986 wrote:Acikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.
Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe
Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoćMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Rzuciło mi się ostatnio w oczy ,że któraś z Was zamówiła wózek Roan Bass? sama się zastanawiam między nim a Bebetto Torino. Czy jest zwrotny i dość miękki? jest to nowy i chyba pierwszy model tej firmy ze skrętnymi kołami, dlatego troszkę mam obawy. Spacerówka bardziej mi się podoba w nim, ale w torino wg mnie lepszy jest kosz i torba. Chyba w poniedziałek podjedziemy do Wrocławia pomacać oba na żywo...
Jeszcze nie zamówiłam, pójdę kupić tak na początku listopada bo mamy tutaj sklep z nimi. Zdecydowałam się na Roana.
Bebetto Torino nie oglądałam w Bydgoszczy, ale Volcano, Holland i jakiś tam.
Co to są wg Ciebie skrętne koła bo nie wiem? Roan Bass (i tamte też) ma koła przednie które można blokować i jedzie tylko "prosto". Kosz jest fajny, dwukomorowy, że można bez trudu dojść od dwóch stron. -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe
Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoć
Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:55
-
Mama-julka wrote:Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.
No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo terazja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4
aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin
wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi
-
hej dziewczyny,
ja sie melduje po glukozie... dramat... oblaly mnie poty nogi rece mialam jak z waty zle sie czulam wrrr nie pamietam zebym w poprzedniej ciazy tak zlee glukoze przeszla... mam nadzieje, ze wyjdzie dobrze, bo kolejnej chyba nie przezyje
a to my wieloryby
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58df19327f30.jpgMeGi2986, rewelka, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji, emilka24, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo teraz
ja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4
aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin
wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi
Mi napewno gigant nie grozi. -
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Pola wszystkiego najlepszego
Dziewczyny mam do Was pytanie, macie jakieś sposoby na ból gardła? Jutro idę na wesele, a tu taka niemiła niespodzianka
Na początku c. jak byłam chora to brałam fiorda junior. Tabletki do ssania. A na ból nie jest czasami syrop z cebuli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Skrętne koła to takie gdzie te z przodu same skręcają i nie trzeba podbijać wózka
do tej pory ta firma robiła chyba takie jakby starodawne (Roan Marita). Bass wydaje się być porządny i zwrotny?
Aaa te starodawne to z metalowym koszem, no tak.
Dla mnie Roan to najlepszy wybór bo wysoki, akurat pod mój wzrost. Wydaje mi się porządny. I ładniejsza spacerówka od tych trzech Bebetto które widziałam. W Roanie ładnie wykończona, miękkie siedzisko i jest jeszcze wkładka dla mniejszego dziecka - taka pianka obszyta dresowym materiałem.
Rany, powinni mi płacić za reklamę.
Dobrze że masz możliwość zobaczenia na żywo. Przekonałam się sama, że zdjęcia w necie to nie to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:57
Tinusia lubi tę wiadomość
-
Pola_27 wrote:Do Niemiec nas wywiało, a dokładnie Bad Rothenfelde. Taki Polski Ciechocinek. Zapraszam, nawet Was wszystkie. Ale by była impreza, cos na miarę monster truck
Ja też w Niemczech i nawet chyba ten sam land co wy bo ja w Lippstadt mieszkam.
Długo się nie odzywalam ale akurat wróciłam z ponad miesięcznego urlopu z Polskinadrobić was nie mam za bardzo szans, tak szalejecie z pisaniem
Madzisek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPola wszystkiego najlepszego
ja akurat też mam dziś urodziny i każdy życzył mi żeby Nikoś się odwrócił:)tak bardzo nie chcę cc, z tym porodem to sprawa indywidualna, ja nie wspominam porodu źle, myslałam, że będzie bardziej boleć, po tym jak się nasłuchałam na porodówce krzyków swojej siostry i jej opowieści. Trzeba podejść do sprawy zadaniowo i dokładnie słuchać co każą robić położne, wtedy poród przebiega sprawniej. Pamiętam dumę mojego Męża jak opowiadał, że ja nawet nie krzyczałam.
Pola_27, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorcia a wiec rowniez wszystkiego najlepszego i spełnienia tego co Ci życzyli
Ja ostatnio mam takie problemy z zasnieciem ze masakra. Kostki mnie na noc strasznie bolą. Zgaga znowu wrocila wiec kupilam tabletki gaviscon bo nie idzie sie juz meczyc.
Mam nadzieje ze Wy za to odpoczywacie i słodko śnicie