SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:23

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk a brałaś do tej pory jakieś witaminy jeszcze?? U mnie tez zaczelo spadac wiec lekarz przy 11.1 kazal brac witaminy gdzie zelaza mialo byc ok 30 mg i w sumie po jednym opakowaniu mi sie zatrzymalo na tym samym poziomie a teraz koncze 2 i mam 10.6.

Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe :)
    Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoć :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ją miałam jeszcze hct i RBC poniżej normy

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Rzuciło mi się ostatnio w oczy ,że któraś z Was zamówiła wózek Roan Bass? sama się zastanawiam między nim a Bebetto Torino. Czy jest zwrotny i dość miękki? jest to nowy i chyba pierwszy model tej firmy ze skrętnymi kołami, dlatego troszkę mam obawy. Spacerówka bardziej mi się podoba w nim, ale w torino wg mnie lepszy jest kosz i torba. Chyba w poniedziałek podjedziemy do Wrocławia pomacać oba na żywo...

Jeszcze nie zamówiłam, pójdę kupić tak na początku listopada bo mamy tutaj sklep z nimi. Zdecydowałam się na Roana.
    Bebetto Torino nie oglądałam w Bydgoszczy, ale Volcano, Holland i jakiś tam.
    Co to są wg Ciebie skrętne koła bo nie wiem? Roan Bass (i tamte też) ma koła przednie które można blokować i jedzie tylko "prosto". Kosz jest fajny, dwukomorowy, że można bez trudu dojść od dwóch stron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie bralam witamin bo się nasluchalam o tych wielkich dzieciach hehe :)
    Myślę że nie zaszkodzi chyba to zelazo dała mi takie z kwasem foliowym jakieś łatwo przyswajalne ponoć :)

Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:55

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja brałam witaminy przez całą tamtą c. (syn 3450 jak dobrze pamiętam) i teraz cały czas biorę. Moja siostra odstawiła na dwa miesiące przed porodem bo lekarka mówiła że będzie duże. I coś w tym jest bo urodził się akurat - 3600, a pewnie miałby więcej.

No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo teraz :) ja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4 :D aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin :) wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja sie melduje po glukozie... dramat... oblaly mnie poty nogi rece mialam jak z waty zle sie czulam wrrr nie pamietam zebym w poprzedniej ciazy tak zlee glukoze przeszla... mam nadzieje, ze wyjdzie dobrze, bo kolejnej chyba nie przezyje :/

a to my wieloryby :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58df19327f30.jpg

MeGi2986, rewelka, Mama-julka, Marta0912, kwiatakacji, emilka24, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha ją miałam jeszcze hct i RBC poniżej normy
    No to tez mam ponizej normy, za to WBC ponad 14. Zobaczymy co powie lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny mam do Was pytanie, macie jakieś sposoby na ból gardła? Jutro idę na wesele, a tu taka niemiła niespodzianka :(

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No a że mam dobre w sumie wyniki to nie biorę tylko to zelazo teraz :) ja tam wolę urodzić 3 kilo niz 4 :D aczkolwiek myślę że to kwestia genów i kiedy dzidzia się urodzi niż witamin :) wiadomo że jak dzidzi się urodzi w 38 TC to będzie mniejsza niż jak się tydzień przenosi :)

Mi napewno gigant nie grozi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Pola wszystkiego najlepszego :)

Dziewczyny mam do Was pytanie, macie jakieś sposoby na ból gardła? Jutro idę na wesele, a tu taka niemiła niespodzianka :(

Na początku c. jak byłam chora to brałam fiorda junior. Tabletki do ssania. A na ból nie jest czasami syrop z cebuli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama-julka zaraz spróbuję ten syrop z cebuli. Dzięki

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:23

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Skrętne koła to takie gdzie te z przodu same skręcają i nie trzeba podbijać wózka :) do tej pory ta firma robiła chyba takie jakby starodawne (Roan Marita). Bass wydaje się być porządny i zwrotny?

Aaa te starodawne to z metalowym koszem, no tak.
    Dla mnie Roan to najlepszy wybór bo wysoki, akurat pod mój wzrost. Wydaje mi się porządny. I ładniejsza spacerówka od tych trzech Bebetto które widziałam. W Roanie ładnie wykończona, miękkie siedzisko i jest jeszcze wkładka dla mniejszego dziecka - taka pianka obszyta dresowym materiałem.
    Rany, powinni mi płacić za reklamę.
    Dobrze że masz możliwość zobaczenia na żywo. Przekonałam się sama, że zdjęcia w necie to nie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:57

Tinusia lubi tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Do Niemiec nas wywiało, a dokładnie Bad Rothenfelde. Taki Polski Ciechocinek. Zapraszam, nawet Was wszystkie. Ale by była impreza, cos na miarę monster truck

Ja też w Niemczech i nawet chyba ten sam land co wy bo ja w Lippstadt mieszkam.

Długo się nie odzywalam ale akurat wróciłam z ponad miesięcznego urlopu z Polski :) nadrobić was nie mam za bardzo szans, tak szalejecie z pisaniem :D

Madzisek lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wszystkiego najlepszego :) ja akurat też mam dziś urodziny i każdy życzył mi żeby Nikoś się odwrócił:)tak bardzo nie chcę cc, z tym porodem to sprawa indywidualna, ja nie wspominam porodu źle, myslałam, że będzie bardziej boleć, po tym jak się nasłuchałam na porodówce krzyków swojej siostry i jej opowieści. Trzeba podejść do sprawy zadaniowo i dokładnie słuchać co każą robić położne, wtedy poród przebiega sprawniej. Pamiętam dumę mojego Męża jak opowiadał, że ja nawet nie krzyczałam.

Pola_27, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a wiec rowniez wszystkiego najlepszego i spełnienia tego co Ci życzyli ;)

Ja ostatnio mam takie problemy z zasnieciem ze masakra. Kostki mnie na noc strasznie bolą. Zgaga znowu wrocila wiec kupilam tabletki gaviscon bo nie idzie sie juz meczyc.
    Mam nadzieje ze Wy za to odpoczywacie i słodko śnicie ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w pochmurny dzien :) kolejny tydzien za nami :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja za to codziennie nie moge sie dobudzic:P ale masakra jakas ile pierdół mi sie sni przez cala noc normalnie zmeczyc sie idzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ