Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Evvik, kocyki są ładne i milutkie
A tak serio to sama nie wiem, mam dwa cienkie (dostałam w prezencie) i pomyślałam, że skoro będzie zima, to przyda się jeden grubszy
Gdybym dostała jeden cienki i jeden cieplejszy, to nie zastanawiałabym się nad trzecim. Chyba że po narodzinach okazałoby się, że jednak potrzebuję
Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
revvelka wrote:Acikk, ładny brzusio
Czy to Ty wklejałas ostatnio czapeczkę na forum? Gdzie udało Ci sie kupić?
Jedna kawkę dziennie tez pije ze względu na niskie ciśnienie. I lubięWczoraj maz sprezentował mi nawet ekspres
Revvelka czapeczka jest z H&M właśnie, hmm no kupiłam taka na 0-2 m-cepewnie będzie za duża jak wszystko
Ola25, revvelka Wy chudzielcefajne laski z Was już kiedyś pisalam że strasznie mi się podobają takie szczuplutkie laski z brzuszkami.
Ja niby brzuch mały ale całą za to jestem wielka -
"Na razie trzymajcie sie w dwupakach. Pozdrow grudniowki. Niech nie rodza bo to nic przyjemnego do terminu odwiedzac swoje dzieciatko..."
- To wiadomość od olcia88 z listopadówek. Urodziła dziś w nocy bliźniaczki...kwiatakacji, Madzisek, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybalbo wrote:zazdroszczę Wam takiego ciśnienia, u mnie jak, jest 130/85 to jest cudownie, a na wizytach u gina to zawsze na poczatku mam 150-160/100, i musimy czekać czy spadnie czy się utrzymuje, teraz do tego doszła cukrzyca ciążowa i glukomoter.
Ani kawy, ani czekolady... jak żyć?
Balbo, w 1 ciąży też cały czas coś sie do mnie przyplątywało. A to byłam w szpitalu w 16 tyg., a to badania prenatalne wyszły nie ciekawie, a to dieta cukrzycowa, miałam nawet zapalenie jakiegoś mieśnia w pachwinie i musiałam brać antybiotyk. Ale wiesz, wszystko dało się przeżyć, choć na początku chodziłam zdołowana. A Grześ urodził się zdrowiutki i teraz ciągle mamie broi.
Co do obwodu główki noworodka, to mój miał 35 cm, przy wadze 3860g. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W szpitalu schudlam 1600 gram . Ja tez cukrxyca ciazowa. Dwa rodzaje insuliny przed posilkiem Noworapid i na noc humalon n. Pije kawe z mlekiem plus tabletka slodziku,ciasteczka moge jesc wieloziarniste max trzy sztuki .pychaaaaa wszystkie cudownie wygladacie
-
Marta0912 wrote:ja jestem 09.12.1980 tak więc chyba najstarsza nie jesteś
Śmieję się, że na porodówce będą myśleć, że "babcia" rodzi, ale luz
no to sie zdziwisz;p bo ja jestem 76 rocznik;p
siwa babunia lol
a moje kochanie to juz dziadzius rocznik 70...
Jednak w niemczech to normalny wiek, w ktorym rodzice wreszcie maja czas na dzieci;p
I tak jestesmy wyjatkami wsrod naszych znajomych, wiekszosc nie chce dzieci.
alicja_, kwiatakacji, Marta0912, Mama-julka lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki a powiedzcie czy ruchy Waszych maluchow Was czasem bola??
Bo ja mojego bardzo intensywnie czuje nie raz cały brzuch się rusza w każda stronę ale zupełnie nie jest to dla mnie bolesne. Czy te bolace to dopiero jak większy będzie czy jak to jest?
-
nick nieaktualnyevvik wrote:A ja mam inne pytanie...
Powiedzcie mi drogie, czy pijecie kawe?
ja mam swoje bardzo niskie cisnienie, lekarz doradzil, ze lepiej powinnam sie napic kawy, lub bardzo mala ilosc wina, niz brac tabletki na podwyzszenie cisnienia. Dla mnie to dziwne, skoro tyle sie slyszy o kompletnej abstynencji. Ograniczylam sie do filizanki kawy przy sniadaniu. Macie wiecej informacji na ten temat?
Ja totalnie w lesie z pokoikiem, nawet jeszcze lozeczka nie kupilismy a w pokoju dziecinnym wciaz mamy biuroMaz czesto ma prace z domu a i ja koncze studia, wiec mam kupe pisania przy dyplomie. Malo dziecinnie wyglada ten pokoj;) Ciesze sie, ze mamy wozek w najgorszym wypadku, gdy Sophie sie pospieszy bedzie spac w wozku;)
Jednak gdy czytam jak sie juz szykujecie, to zaczynam sie zastanawiac, ze moze zbyt lajcikowo podchodze do tego pokoiku;p
A ja nie pije kawy, jakoś mnie odrzuciło w ciąży.
Od marca wypiłam chyba ze dwa łyki.
Też mam bardzo niskie ciśnienie - bo moja norma to 90/60.
Mi mówili na początku o słodyczach, żeby sobie podnieść ciśnienie, ale sama nie wiem ile w tym prawdy.
-
Acikk mam tak samo, są intensywne częste, ale mnie nie bolą, jeszcze mi się nie zdarzył bolący, i raz tylko mnie kopną w pęcherz (ale to coś na niego powiedziałam i pewnie usłyszał
)
Dziewczyny a czytanie jakieś książki o dzieciach? pierwszych miesiącach wychowaniu czy coś w tym stylu?
I super macie brzuszkimuszę sobie zrobić zdjęcie bo z dawna mam
-
nick nieaktualnyevvik wrote:nastepne pytanie, temat: TORBA DO SZPITALA.
macie jakies gotowe listy? musze zrobic zakupy, jednak co wchodze do sklepu to glupieje, nie pamietam juz jak to bylo przy pierwszym malenstwiePomogla bardzo lista produktow, ktora znalazlam gdzies w necie. Macie cos juz znalezionego?
Ja przedwczoraj zabrałam się za temat 'torba do szpitala'.
Powiem Wam, że myślałam, że ogarne to w jeden dzień, ale jednak nie..
Brakuje mi jeszcze wielu rzeczy, wiele rzeczy trzeba wyprać, przygotować. Kilka rzeczy muszę jeszcze dokupić.
Ja sugerowałam się listą która jest na Belly w listach -
nick nieaktualny