X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze lekarz nie jest pewny mojego fasolka :D ale to pewnie jak juz bede miala wszystkie badania do kupy to mi zrobi ta karte :-) I wtedy juz poinformuje wszystkich o ciazy :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zdziwiłam bo w pierwszej ciąży założył mi kartę chyba koło 9 tygodnia. Byle by tą kartą nie zapeszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 17:11

1usap07w9hybl9h9.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam założonej. W poprzedniej ciąży miałam założoną pod koniec pierwszego trymestru.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny równie dobrze w każdej chwili można zapeszyć bo przecież serduszko może przestać bić, albo może się zdarzyć przedwczesny pród albo coś innego. Nie dajmy się zwariować. Jesteśmy silne i nasze fasolki też. Zobsczcie jak fasolka Alicji dzielnie walczy;) wszystkie urodzimy zdrowe śliczne dzidzie;)

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbo gratulacje ! :) na kiedy ci wychodzi wstepnie Termin ?
    Mysle ze polowa 7 tyg jest jak nahbardziej ok na pierwsza wizyte . Tylko pewnie dluzyc ci sie bedzie ten czas jak kazdej z nas :)

Alicja a ty kobiecznie napisz po wizycie wieczornej jak twoje malenstwo.

• balbo Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wyliczylam na 16 grudnia... Tak bedzie sieeeee dluzzzzycccc

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety jest duzo gorzej. Pogorszylo mi sie z wymiotami.
    Bylam rano na becie. Poszlam do innej przychodni zrobic i o pare zloty wiecej zaplacilam a mam juz wynik . 129 872 <3 Moze to przez takie wysokie hcg mam te wymioty.
    Masakra. Nawet przy przelykaniu sliny mam odruch wymiotny. Jutro po wizycie u gina pojde do lekarza z tym. albo do szpitala bo nie da sie tak zyc

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już założyli kartę a raczej zeszyt ciąży( bo tu w de to wygląda jak zeszyt 16kartkowy) tylko dostane ja na następnej wizycie bo muszą uzupełnić wyniki badań itp :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja jeszcze nie dostalam karty ciazy :-( dziwne , dlaczego? :P
    Mi tez lekarz zalozyl dopiero na drugiej wizycie :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik koniecznie idź z tym do lekarza, coś za bardzo Cię męczy.
    Anielica masz racje nie ma co się truć toksycznymi myślami, co będzie to będzie, na razie trzeba wierzyć że będziemy miały zdrowe dzieciaczki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Kate ja nie czuje zadnego napiecia ani bolu :) spokojnie
    naprawde nie czujesz napięcia brzucha??czy tylko mnie pocieszasz?kurcze wczoraj było ok i czułam łądnie brzuch po obu stronach i czułam że ciągnie a od wieczora już nic;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki gratuluję udanych wizyt oby tak dalej:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja tez nie czuje zadnego bolu,ciagniecia czy napiecia . To nie jest wuznacznikiem ciazy. Nie ktore kobiety odczuwaja inne nie ;)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, kwiatuszek jak wasze wizyty? nie wiem kto jeszcze byl ;)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciagnie czasami i to promieniuje do pachwin. Ale to czasami wiec tez uważam ze to tak jak z nastrojem raz lepszy raz gorszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate ja tez nie czuje zadnego bolu,ciagniecia czy napiecia . To nie jest wuznacznikiem ciazy. Nie ktore kobiety odczuwaja inne nie ;)
    naprawde??a jak np ręcę podnosisz do góry to czujesz jak brzuch ciągnie? bo ja tak miałąm w poprzedniej ciązy a teraz nie i może dlatego sie zamartwiam ale może jest tak jak mówisz każda ciąża inna

• rewelka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Ja tak nie mam, co raz czuje brzuch ale to na chwilke i rzadko, więc nie masz co się obawiać :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Kate Ja tak nie mam, co raz czuje brzuch ale to na chwilke i rzadko, więc nie masz co się obawiać :)
    dziękuję;* chyba potrzebuję takich słów:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    naprawde??a jak np ręcę podnosisz do góry to czujesz jak brzuch ciągnie? bo ja tak miałąm w poprzedniej ciązy a teraz nie i może dlatego sie zamartwiam ale może jest tak jak mówisz każda ciąża inna

Naprawde nie czuje. :) Moze to dopiero przed nami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmroze dzisiaj chyba oka w nocy. Mysle ciagle o tej wizycie. Jutro o 12godz mam .
    Czy ktoras moze jutro tez ma wizzyte?

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ