Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem z Opola i bede tu rodzic, czytałam różne opinie ale ja mam dobre zdanie:) Moj lekarz tam pracuje a moja przyjaciółka miała praktyki jako położna więc mam informacje z pierwszej ręki i jestem dobrze nastawiona
już nie wspominam, że mam 5 minut piechotą do mojego szpitala
Tinusia lubi tę wiadomość
-
jej ciężko was nadrobić!
Ja walczę od dwóch dni z ostrą migrenąledwo wstawałam z łóżka bo podniesienie głowy było dla mnie istnym koszmarem
. Od czasów dojrzewania mam już takie migreny (po mamie, i po babci) .. dziadostwo to jest. Przed ciążą brałam silne tabletki przeciwbólowe a teraz to tylko moge sobie o tym pomarzyć. Ale na szczescie dzis jakos funkcjonuje.
Może dlatego ze mam dzisiaj wizytębędę miała prawdopodobnie usg III trymestru... Ogólnie wizyty mam co miesiąc, myślicie że niedługo staną się one częstsze ? bo słyszałam że im bliżej daty porodu tym wizyty są co 2 tygodnie.
ciesze się ze mam dziś wyzytę bo mała od paru dni p[rawie się nie ruszaale jak przytykam detektor tętna płodu to wali w niego, i serduszko słuchac.
-
nick nieaktualnyChichibi współczuję bólów głowy. Nieraz mnie tak bolal że masakra, a mam wrażenie że z wiekiem są coraz bardziej bolesne. Albo zmieniło się u mnie odczuwanie bólu. Moja mama ma takie parudniówki. Bez silnych leków na receptę się nie obywa.
Wizyty powinny być częstsze, ale mam wrażenie, że na NFZ nie będzie takich luksusów. Jestem bardziej nastawiona na prywatne wizyty i przy okazji czyszczenie kieszeni
3mam kciuki za wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:35
Chichibi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Dokładnie
jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie
To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami
przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią
Wyjęłaś mi to z ustPięknie powiedziane
Tinusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Aannkkaa gratuluje udanej wizyty, co za słodziak na zdjęciu
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was korzystała badz bedzie kupować nosidełko? Bo my wlaśnie dostaliśmy takie:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f852e9c45475.jpg
Nigdy nie planowałam tego zakupu ale może ktoras chetnie by wyrazila swoja opinie??
Ja kupiłam, a opinie wyraże jak się dzidzia urodzi
Kupiłam głównie bo mąż się uparł, że będzie nosił.MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wiem że te 2 tygodnie to nie jest dużo, ale oczywiście się już naczytałam i sobie zaczęłam wkręcać. W sumie Ci lekarze w szpitalu pozostawiają wiele do życzenia więc pozostaje mi poczekać do usg 3 trymestru i się nie stresować, bo tak samo stresowałąm się na początku "brakiem" nóżki na usg i miałyście rację
Nie mogę dojść do siebie po szpitalu, chodzę nieprzytomna, obolała po wkłuciach i z sinymi oczami. Maleństwo kopie po nocach po pęcherzu, nie daję rady momentami i boję się że popuszczę
Taaak wygłodniałam w szpitalu że naszło mnie na jarzynową sałatkę. Narobiłam całą wielką michę iii.. zapomniałam że nie mam majonezu.Jutro zamawiamy łózeczko i materac, tak na wszelki wypadek
-
nick nieaktualnyZieloneoliwki to teraz ładnie odpoczywaj
Sałatka chyba ma już majonez?
Mąż musiał mi przywozić do szpitala jedzenie bo niektóre rzeczy były niejadalne, np. rozgotowany makaron. A niektóre takie pycha - barszcz mniam.
A, i wiesz co, bo piszesz tu o zamawianiu łóżeczka w razie co - ja nie biorę nawet pod uwagę tego, że wcześniej urodzę. Ewent. tydzień - dwa. I tego się trzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:23
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Przykre tj
wiesz on zawsze był leserem ale to też trochę jej wina bo ona mu wiecznie uslugiwala i go wychwala pod niebiosa jak już śmieci wyniósł albo coś...
Teraz mówi że lekarka jej zaproponowała by on wstawałmw nocy jak mała płacze dawał jej smoczek albo herbatke i się oduczy cycka to ona go poprosiła żeby chociaż w weekend to zrobił to zapomnij nie wstanie bo on się musi wyspac...ja pierdole
Powiem brzydko : CO ZA KUTAS... -
nick nieaktualny