X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Opola i bede tu rodzic, czytałam różne opinie ale ja mam dobre zdanie:) Moj lekarz tam pracuje a moja przyjaciółka miała praktyki jako położna więc mam informacje z pierwszej ręki i jestem dobrze nastawiona ;) już nie wspominam, że mam 5 minut piechotą do mojego szpitala :)

Tinusia lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ciężko was nadrobić!

Ja walczę od dwóch dni z ostrą migreną :( ledwo wstawałam z łóżka bo podniesienie głowy było dla mnie istnym koszmarem :(. Od czasów dojrzewania mam już takie migreny (po mamie, i po babci) .. dziadostwo to jest. Przed ciążą brałam silne tabletki przeciwbólowe a teraz to tylko moge sobie o tym pomarzyć. Ale na szczescie dzis jakos funkcjonuje.

Może dlatego ze mam dzisiaj wizytę :) będę miała prawdopodobnie usg III trymestru... Ogólnie wizyty mam co miesiąc, myślicie że niedługo staną się one częstsze ? bo słyszałam że im bliżej daty porodu tym wizyty są co 2 tygodnie.

ciesze się ze mam dziś wyzytę bo mała od paru dni p[rawie się nie rusza :( ale jak przytykam detektor tętna płodu to wali w niego, i serduszko słuchac.

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:27

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:26

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi współczuję bólów głowy. Nieraz mnie tak bolal że masakra, a mam wrażenie że z wiekiem są coraz bardziej bolesne. Albo zmieniło się u mnie odczuwanie bólu. Moja mama ma takie parudniówki. Bez silnych leków na receptę się nie obywa.

Wizyty powinny być częstsze, ale mam wrażenie, że na NFZ nie będzie takich luksusów. Jestem bardziej nastawiona na prywatne wizyty i przy okazji czyszczenie kieszeni :-(

3mam kciuki za wizytę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:35

Chichibi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei do Opola mam jakieś 25km :) ale kurczę nie wiem już sama..Bo moja lekarka dyzuruje w innym szpitalu- w Krapkowicach, taka wioska niedaleko Opola :p i też już sama nie wiem, ale też juz słyszałam od znajomych dobre opinie nt. Opola

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata92 i Tinusia no moja kolezanka teraz rodziła pod koniec sierpnia i tez była bardzo zadowolona ;)

Fajnie by było się spotkać a już nie mówię jak fajnie by było leżeć z kimś "znajomym" na sali, kto wie może akurat ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Dokładnie :) jak widzę niektóre kobiety po porodzie które wyglądają jakby grzebienia w ręce od 3 dni nie miały to ...niektórym się po prostu nie chce, każdy ma swoje zdanie :)miałam dwie operacje i zawsze na drugi dzień już śmigałam i ogarniałam świat wokół siebie :) To że zostanę matką to nie znaczy,że przestałam być kobietą. Wystarczą mi te piękne majty i pielucha między nogami :P przyjaciółka rodziny jest położną od ponad 30 lat i różne rzeczy widziała. Ja nie lubię niechlujstwa, nawet krzywo poskładane ręczniki oko mi drażnią :P

Wyjęłaś mi to z ust :D Pięknie powiedziane :D

• Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 - niech ta Grażynka przestanie bredzić. Że niby pod prysznic na boso? Nigdy :D
    Ja już w Rudzie Sląskiej leżałam i doskonale wiem jak tam wygląda :D Nie daj się nabrać na bajki o sanepidzie:D

moniek90 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Haha tylko skąd będę wiedziała że to Wy? :D

Ja będę miała różową walizkę i niebieskiego jaśka :D

Musicie głośno mówić do współlokatorek że musicie napisać coś na forum :D i wtedy będzie wiadomo :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Aannkkaa gratuluje udanej wizyty, co za słodziak na zdjęciu :)

Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was korzystała badz bedzie kupować nosidełko? Bo my wlaśnie dostaliśmy takie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f852e9c45475.jpg

Nigdy nie planowałam tego zakupu ale może ktoras chetnie by wyrazila swoja opinie??

Ja kupiłam, a opinie wyraże jak się dzidzia urodzi :D
    Kupiłam głównie bo mąż się uparł, że będzie nosił.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała biała sportowa torbę z różowymi wstawkami:P o ile wszystko w nią zmieszcze:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd72fad1606.jpg

A to dzisiejsze wariacje sesyjne:)

ale ładna piłka! :D

balbo, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że te 2 tygodnie to nie jest dużo, ale oczywiście się już naczytałam i sobie zaczęłam wkręcać. W sumie Ci lekarze w szpitalu pozostawiają wiele do życzenia więc pozostaje mi poczekać do usg 3 trymestru i się nie stresować, bo tak samo stresowałąm się na początku "brakiem" nóżki na usg i miałyście rację;)

Nie mogę dojść do siebie po szpitalu, chodzę nieprzytomna, obolała po wkłuciach i z sinymi oczami. Maleństwo kopie po nocach po pęcherzu, nie daję rady momentami i boję się że popuszczę:D

Taaak wygłodniałam w szpitalu że naszło mnie na jarzynową sałatkę. Narobiłam całą wielką michę iii.. zapomniałam że nie mam majonezu. :/ Jutro zamawiamy łózeczko i materac, tak na wszelki wypadek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki to teraz ładnie odpoczywaj :-)
    Sałatka chyba ma już majonez?
    Mąż musiał mi przywozić do szpitala jedzenie bo niektóre rzeczy były niejadalne, np. rozgotowany makaron. A niektóre takie pycha - barszcz mniam.
    A, i wiesz co, bo piszesz tu o zamawianiu łóżeczka w razie co - ja nie biorę nawet pod uwagę tego, że wcześniej urodzę. Ewent. tydzień - dwa. I tego się trzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:23

• Tinusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czarną torbe więc malo charakterystyczna ale na bank tutaj napiszemy, że jedziemy rodzić więc się dogadamy ;) mamy podobne terminy wszystkie wiec jest duże prawdopodobienstwo ;p

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Przykre tj :( wiesz on zawsze był leserem ale to też trochę jej wina bo ona mu wiecznie uslugiwala i go wychwala pod niebiosa jak już śmieci wyniósł albo coś... :/
    Teraz mówi że lekarka jej zaproponowała by on wstawałmw nocy jak mała płacze dawał jej smoczek albo herbatke i się oduczy cycka to ona go poprosiła żeby chociaż w weekend to zrobił to zapomnij nie wstanie bo on się musi wyspac... :/ ja pierdole :/

Powiem brzydko : CO ZA KUTAS...

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma napewno poczucie rytmu i głos, nie go co ja ;-)

http://kobieta.onet.pl/dziecko/zamontowala-w-pokoju-ukryta-kamere-zobaczyla-jak-tatus-bawi-sie-z-dziecmi/65kk2d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:04

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ