Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    jej ciężko was nadrobić!

Ja walczę od dwóch dni z ostrą migreną :( ledwo wstawałam z łóżka bo podniesienie głowy było dla mnie istnym koszmarem :(. Od czasów dojrzewania mam już takie migreny (po mamie, i po babci) .. dziadostwo to jest. Przed ciążą brałam silne tabletki przeciwbólowe a teraz to tylko moge sobie o tym pomarzyć. Ale na szczescie dzis jakos funkcjonuje.

Może dlatego ze mam dzisiaj wizytę :) będę miała prawdopodobnie usg III trymestru... Ogólnie wizyty mam co miesiąc, myślicie że niedługo staną się one częstsze ? bo słyszałam że im bliżej daty porodu tym wizyty są co 2 tygodnie.

ciesze się ze mam dziś wyzytę bo mała od paru dni p[rawie się nie rusza :( ale jak przytykam detektor tętna płodu to wali w niego, i serduszko słuchac.

ja miałam migrene zeszły weekend :( przed ciążą to ketonal albo ibuprom max a teraz?
    w niedziele wziełam 3 apapy rano popołudniu i wieczorem a w poniedziałek 2 na raz

wiem co czujesz :(

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły dzisiaj moje tekstylia do łóżeczka :D Mąż dzisiaj skręci łóżeczko , jutro popiore jak poschnie poprasuje ubiore łóżeczko i przedstawie wam zdjęcia :D

pierzecie wkłady też czy tylko pościele?
    boje się że mi się to pogrula i bedzie do niczego po praniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie co potrzebuje do pielegnacji maluszka jeżeli wybieram emolium? :) chodzi mi czy potrzebuje cos do mycia włosków dodatkowo albo jakis balsam np? ;>

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    przyszły dzisiaj moje tekstylia do łóżeczka :D Mąż dzisiaj skręci łóżeczko , jutro popiore jak poschnie poprasuje ubiore łóżeczko i przedstawie wam zdjęcia :D

Ja będę prać wkłady ale w 30 stopniach i na programie "pranie ręczne" :) wydaje mi się najbezpieczniejsze

ania14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Ja wkłady też wyprałam w 40st i nic się z nimi nie stało

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Dziewczyny powiedzcie co potrzebuje do pielegnacji maluszka jeżeli wybieram emolium? :) chodzi mi czy potrzebuje cos do mycia włosków dodatkowo albo jakis balsam np? ;>

Ja używałam tylko emolium do kąpieli i emolium krem do twarzy. Nic więcej nie trzeba było :)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:

Wg mnie nie trzeba szamponu. Balsam może, ja kupiłam oliwkę Hipp, ale codziennie nie chcę jej stosować. Lepiej trzymać się zasady im mniej tym lepiej :-)

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wkładach jest metka że w 40s ale chyba że w rekach a na poduszce do karmienia (rogalu) była poszewka a na nim nie ma metki i nie wiem czy go wolno prac ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja upralam chyba w 30 stopniach i nic sie nie stalo ;)
    W ogole to jak uprasowac becik? Boje sie ze cos sie z nim stanie :x

A ja polubiłam Twoją wiadomość he he zamiast cytować ;-)
    Jak chcesz prasować to zrób przez ścierkę kuchenną.

• Evka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety!

Co u Was ciekawego? Jak mija Wam środa? Na Śląsku dosyć chłodno - odpaliłam kominek z rana, bo aż powietrze w mieszkaniu miałam takie, że nie miło było oddychać - zimnica. Brr..

Byłam dzisiaj u stomatologa - wsjo ok, nie trzeba było borować, a osady ładnie wyczyściła :D Mogę się wreszcie uśmiechać. Głupia baba - poprzedni stomatolog, mówiła, że tych osadów nie da się usunąć.

Za godzinę wyruszam na szkołę rodzenia, będzie o możliwych dolegliwościach malucha w pierwszych jego tygodniach życia. Wezmę jaśka pod plecy, bo nie wyrabiam ostatnio siedzieć dłużej.

A jutro wizyta u gin. Ciekawe ile mała waży, prawie 2 tygodnie temu było 1600.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek - A co Grażynka miała na myśli pisząc na liście "środki pielęgnacyjne dla dziecka"? Mówiła coś w tym temacie?
    Wydawało mi się, że dla dzidzi tylko papersy, chusteczki, krem na buzie na wyjscie i krem do pupy. Czy coś pominęłam :D?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Cześć Kobiety!

Co u Was ciekawego? Jak mija Wam środa? Na Śląsku dosyć chłodno - odpaliłam kominek z rana, bo aż powietrze w mieszkaniu miałam takie, że nie miło było oddychać - zimnica. Brr..

Byłam dzisiaj u stomatologa - wsjo ok, nie trzeba było borować, a osady ładnie wyczyściła :D Mogę się wreszcie uśmiechać. Głupia baba - poprzedni stomatolog, mówiła, że tych osadów nie da się usunąć.

A jutro wizyta u gin. Ciekawe ile mała waży, prawie 2 tygodnie temu było 1600.

U nas pogoda bardzo ładna.
    Miałam czyszczone zęby z kamienia tylko raz, parę lat temu i nie mam go do dzisiaj. A raczej kamień trudniej jest usunąć. Widocznie tamta nie ma odpowiedniego sprzętu.
    To jutro trzymam kciuki za udaną wizytę. Może będzie już dwa kilo słodkiego ciężaru :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    moniek - A co Grażynka miała na myśli pisząc na liście "środki pielęgnacyjne dla dziecka"? Mówiła coś w tym temacie?
    Wydawało mi się, że dla dzidzi tylko papersy, chusteczki, krem na buzie na wyjscie i krem do pupy. Czy coś pominęłam :D?

Byłoby dziwne gdyby coś było jeszcze potrzebne. Mi się wydaje, że to co napisałaś styka bo przecież dziecko biorą do kąpania i mają swoje kosmetyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi krem do twarzy kupiłam:) czyli jeżeli chodzi o część kosmetyczną to chyba już mam wszystko uff ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu muszę wziąć się na serio za wyprawkę, tzn. zobaczyć czego jeszcze brakuje. Nie mogę się doczekać kiedy powiem uff ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zdrzemnelam oj odrazu lepiej obiadek zrobiony w pol godziny a maly lula dzis tak kopal od rana ze gory i doliny mialam na brzuchu :)

nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Byłoby dziwne gdyby coś było jeszcze potrzebne. Mi się wydaje, że to co napisałaś styka bo przecież dziecko biorą do kąpania i mają swoje kosmetyki.

No właśnie mam nadzieje, że nie muszę brać swojego szamponu dla dziecka albo płynu do kąpieli..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    W końcu muszę wziąć się na serio za wyprawkę, tzn. zobaczyć czego jeszcze brakuje. Nie mogę się doczekać kiedy powiem uff ;-)

Ja myślałam, że jak kupię wszystko ze swojej listy to powiem 'ufff', ale jednak pomimo tego, że skonczyłam zakupy z listy - to ciągle coś dokupuje :D
    Ciągle się kurcze okazuje, że czegoś nie mam, albo zapomniałam... :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ