Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Chichibi wrote:jej ciężko was nadrobić!
Ja walczę od dwóch dni z ostrą migrenąledwo wstawałam z łóżka bo podniesienie głowy było dla mnie istnym koszmarem
. Od czasów dojrzewania mam już takie migreny (po mamie, i po babci) .. dziadostwo to jest. Przed ciążą brałam silne tabletki przeciwbólowe a teraz to tylko moge sobie o tym pomarzyć. Ale na szczescie dzis jakos funkcjonuje.
Może dlatego ze mam dzisiaj wizytębędę miała prawdopodobnie usg III trymestru... Ogólnie wizyty mam co miesiąc, myślicie że niedługo staną się one częstsze ? bo słyszałam że im bliżej daty porodu tym wizyty są co 2 tygodnie.
ciesze się ze mam dziś wyzytę bo mała od paru dni p[rawie się nie ruszaale jak przytykam detektor tętna płodu to wali w niego, i serduszko słuchac.
ja miałam migrene zeszły weekendprzed ciążą to ketonal albo ibuprom max a teraz?
w niedziele wziełam 3 apapy rano popołudniu i wieczorem a w poniedziałek 2 na raz
wiem co czujesz -
przyszły dzisiaj moje tekstylia do łóżeczka
Mąż dzisiaj skręci łóżeczko , jutro popiore jak poschnie poprasuje ubiore łóżeczko i przedstawie wam zdjęcia
pierzecie wkłady też czy tylko pościele?
boje się że mi się to pogrula i bedzie do niczego po praniu -
nick nieaktualny
-
ania14 wrote:przyszły dzisiaj moje tekstylia do łóżeczka
Mąż dzisiaj skręci łóżeczko , jutro popiore jak poschnie poprasuje ubiore łóżeczko i przedstawie wam zdjęcia
boje się że mi się to pogrula i bedzie do niczego po praniu
Ja będę prać wkłady ale w 30 stopniach i na programie "pranie ręczne"wydaje mi się najbezpieczniejsze
ania14, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania14 wrote:przyszły dzisiaj moje tekstylia do łóżeczka
boje się że mi się to pogrula i bedzie do niczego po praniu
Ja wkłady też wyprałam w 40st i nic się z nimi nie stało -
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:Dziewczyny powiedzcie co potrzebuje do pielegnacji maluszka jeżeli wybieram emolium?
chodzi mi czy potrzebuje cos do mycia włosków dodatkowo albo jakis balsam np? ;>
Ja używałam tylko emolium do kąpieli i emolium krem do twarzy. Nic więcej nie trzeba było -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
Mama-julka lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:Dziewczyny powiedzcie co potrzebuje do pielegnacji maluszka jeżeli wybieram emolium?
chodzi mi czy potrzebuje cos do mycia włosków dodatkowo albo jakis balsam np? ;>
Wg mnie nie trzeba szamponu. Balsam może, ja kupiłam oliwkę Hipp, ale codziennie nie chcę jej stosować. Lepiej trzymać się zasady im mniej tym lepiej -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualny
-
Cześć Kobiety!
Co u Was ciekawego? Jak mija Wam środa? Na Śląsku dosyć chłodno - odpaliłam kominek z rana, bo aż powietrze w mieszkaniu miałam takie, że nie miło było oddychać - zimnica. Brr..
Byłam dzisiaj u stomatologa - wsjo ok, nie trzeba było borować, a osady ładnie wyczyściłaMogę się wreszcie uśmiechać. Głupia baba - poprzedni stomatolog, mówiła, że tych osadów nie da się usunąć.
Za godzinę wyruszam na szkołę rodzenia, będzie o możliwych dolegliwościach malucha w pierwszych jego tygodniach życia. Wezmę jaśka pod plecy, bo nie wyrabiam ostatnio siedzieć dłużej.
A jutro wizyta u gin. Ciekawe ile mała waży, prawie 2 tygodnie temu było 1600. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Cześć Kobiety!
Co u Was ciekawego? Jak mija Wam środa? Na Śląsku dosyć chłodno - odpaliłam kominek z rana, bo aż powietrze w mieszkaniu miałam takie, że nie miło było oddychać - zimnica. Brr..
Byłam dzisiaj u stomatologa - wsjo ok, nie trzeba było borować, a osady ładnie wyczyściłaMogę się wreszcie uśmiechać. Głupia baba - poprzedni stomatolog, mówiła, że tych osadów nie da się usunąć.
A jutro wizyta u gin. Ciekawe ile mała waży, prawie 2 tygodnie temu było 1600.
U nas pogoda bardzo ładna.
Miałam czyszczone zęby z kamienia tylko raz, parę lat temu i nie mam go do dzisiaj. A raczej kamień trudniej jest usunąć. Widocznie tamta nie ma odpowiedniego sprzętu.
To jutro trzymam kciuki za udaną wizytę. Może będzie już dwa kilo słodkiego ciężaru
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:moniek - A co Grażynka miała na myśli pisząc na liście "środki pielęgnacyjne dla dziecka"? Mówiła coś w tym temacie?
Wydawało mi się, że dla dzidzi tylko papersy, chusteczki, krem na buzie na wyjscie i krem do pupy. Czy coś pominęłam?
Byłoby dziwne gdyby coś było jeszcze potrzebne. Mi się wydaje, że to co napisałaś styka bo przecież dziecko biorą do kąpania i mają swoje kosmetyki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Byłoby dziwne gdyby coś było jeszcze potrzebne. Mi się wydaje, że to co napisałaś styka bo przecież dziecko biorą do kąpania i mają swoje kosmetyki.
No właśnie mam nadzieje, że nie muszę brać swojego szamponu dla dziecka albo płynu do kąpieli.. -
nick nieaktualnyMama-julka wrote:W końcu muszę wziąć się na serio za wyprawkę, tzn. zobaczyć czego jeszcze brakuje. Nie mogę się doczekać kiedy powiem uff
Ja myślałam, że jak kupię wszystko ze swojej listy to powiem 'ufff', ale jednak pomimo tego, że skonczyłam zakupy z listy - to ciągle coś dokupuje
Ciągle się kurcze okazuje, że czegoś nie mam, albo zapomniałam...Mama-julka lubi tę wiadomość