Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Dziewczynki chodzące na szkołę rodzenia- czy warto? powaznie zastanwaiam się czy zapisać się na zajęcia, albo jakiś jednodniowy kurs przyspieszony. Tylko, że u mnie nie ma szkoły rodzenia w ramach nfz i wszystko kosztuje około 300zł i więcej.
Ja mam za sobą drugie zajęcia. Chodzę w ramach NFZ. Jestem bardzo zadowolona bo położna jest bardzo rzeczowa. Tez wydaje mi się że dużo od tego zależy jak kto prowadzi takie zajęcia. Położna opowiadała, że mając dyżur na oddziale przyszło małżeństwo po innej szkole rodzenia, z nastawieniem cytuję "że poród to krew i gówno". Po całym porodzie byli w szoku, że jest zupełnie inaczej. Położna się śmiała, że może z jednej strony dobrze, że mieli takie hardcorowe nastawienie bo pozytywnie się zaskoczyli
Tak jak mówię zależy od kompetencji prowadzących -
nick nieaktualnyA ja nie mogę się doczekac jak będę już taką ogarnięta mamą, będę wiedziała co faktycznie było potrzebne i jeszcze będę mogła z kimś się tą wiedzą dzielić, bo teraz to czuję się jak dziecko we mgle ;p jeżeli chodzi o kosmetyki dla bobasa to cenię sobie minimalizm ale jeżeli chodzi np. o ubranka to mam juz pełna komode i ciągle dokupuje bo twierdzę, że nie będzie miał biedak czego ubrać więc pod tym względem nigdy nie powiem "uff" xD już czasem udaje przed mężem, że coś dostalam a nie kupiłam xD
alicja_, Tinusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW koncu przebrnelam,a juz myslalam ze nie dam rady
ja tez biore kosmetyki-podklad i tusz do szpitala, tez tak zrobilam za pierwszym razem i w ogole codziennie rano bralam prysznic, robilam koka np. i makijaz,zeby sie poczuc bardziej kobieco, normalnie,a nie jak tylko mleczarnia czy mlekowoz,mi to pomagalo,ale to moje subiektywne odczucie :)ch
KArmilam do 17-18 miesiaca i chcialam jeszcze dluzej najlepeij do porodu no ale moj synek mial inne zdanieu nas Gabrys odsatwial sie sam stopniowo, najpierw zaczal chciec esc tylko 3 razy dziennie, rano, po obiedniej drzemce i przed snem i to bylo ok7 8 miesiaca, a jak probowalam mu dac czesciej to mnie odpychal i odwracal glowke od cyca Ok roku zaczal cuckac tylko na sniadanko i kolacje i moze jak mial 14 miesiecy tylko rano i w koncu calkowicie odmowil, polozna mowi,ze moze mleko zaczelo zmieniac smak przez ciaze, mi bylo szkoda. Teraz czasem przypomni sobie o maminych cycumiach,ale jedynie sie przytuli do nich, czasem zlapie w usta ale sie smieje i puszcza zaraz.
a tez nie wie co to butelka, bo go uczylam pic z kubeczka albo z butelki ze slomka i papki tez mu dawalm tylko moze ok miesiac nawet nie, bo postanowilam sprobowac BLW
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:12
alicja_, Pchełka, Tinusia, Suerte lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja myślałam, że jak kupię wszystko ze swojej listy to powiem 'ufff', ale jednak pomimo tego, że skonczyłam zakupy z listy - to ciągle coś dokupuje
Ciągle się kurcze okazuje, że czegoś nie mam, albo zapomniałam...
Ups, ale chyba ze mną tak nie będzieWiem, że jestem na półmetku, ale jak coś będzie w promocji i baaardzo korzystnej cenie to się skuszę
alicja_ lubi tę wiadomość
-
Mam pewien dylemat.
Pewnie za sprawa hormonow a moze po prostu stresu o prace, ostatnio wcale nie podoba mi sie efekt moich wypocin. Pisze i ilustruje bajki, potrzebuje Waszej opinii, czy to co robie moze sie spodobac mamom (bo to one glownie kupuja bajki). Jednak zanim cos tu zamieszcze, wole sie upewnic, czy sie zgadzacie na to. Nie chce by ktos pomyslal, ze na sile chce sie reklamowac. Zrozumiem, jesli jestescie przeciwne.
Marta0912, dorciamw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:A ja nie mogę się doczekac jak będę już taką ogarnięta mamą, będę wiedziała co faktycznie było potrzebne i jeszcze będę mogła z kimś się tą wiedzą dzielić, bo teraz to czuję się jak dziecko we mgle ;p jeżeli chodzi o kosmetyki dla bobasa to cenię sobie minimalizm ale jeżeli chodzi np. o ubranka to mam juz pełna komode i ciągle dokupuje bo twierdzę, że nie będzie miał biedak czego ubrać więc pod tym względem nigdy nie powiem "uff" xD już czasem udaje przed mężem, że coś dostalam a nie kupiłam xD
Tak to jest, że wszystko trzeba samemu przeżyć żeby zdobyć doświadczenie. Ale przy każdym dziecku co innego trzeba to może się okazać że moja wiedza będzie psu na budę. Bo jak urodzę małego choleryka który będzie wymagał ciągłego bujania, hęTo się okaże że bez kołyski ani rusz, a była przy pierwszym synu niepotrzebna i jej nie kupuję.
Także mam wiedzę ogólną jak się obchodzić z małym człowiekiem, ale i tak przygotowuję się na jakieś niespodzianki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa51b0ab0cc8.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/694adaa1c046.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0079a56d0d35.png
to sa trzy strony z pierwszej bajki.
Mi$ia26, rewelka, Marta0912, pati_zuzia, Pola_27, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Alternatywa dla maluszków zasypiających przy suszarkach, wentylatorach itp
czytałam, na innych tematach że częśc dziewczyn już sie w to zaopatrzyła.
https://m.youtube.com/watch?v=HqZgjA9BD9A[url][/url]
Moja siostra wspolpracuje z ta firma i szyje te misie:-D -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny