X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Dziewczynki chodzące na szkołę rodzenia- czy warto? powaznie zastanwaiam się czy zapisać się na zajęcia, albo jakiś jednodniowy kurs przyspieszony. Tylko, że u mnie nie ma szkoły rodzenia w ramach nfz i wszystko kosztuje około 300zł i więcej.

Ja mam za sobą drugie zajęcia. Chodzę w ramach NFZ. Jestem bardzo zadowolona bo położna jest bardzo rzeczowa. Tez wydaje mi się że dużo od tego zależy jak kto prowadzi takie zajęcia. Położna opowiadała, że mając dyżur na oddziale przyszło małżeństwo po innej szkole rodzenia, z nastawieniem cytuję "że poród to krew i gówno". Po całym porodzie byli w szoku, że jest zupełnie inaczej. Położna się śmiała, że może z jednej strony dobrze, że mieli takie hardcorowe nastawienie bo pozytywnie się zaskoczyli ;)
    Tak jak mówię zależy od kompetencji prowadzących :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę się doczekac jak będę już taką ogarnięta mamą, będę wiedziała co faktycznie było potrzebne i jeszcze będę mogła z kimś się tą wiedzą dzielić, bo teraz to czuję się jak dziecko we mgle ;p jeżeli chodzi o kosmetyki dla bobasa to cenię sobie minimalizm ale jeżeli chodzi np. o ubranka to mam juz pełna komode i ciągle dokupuje bo twierdzę, że nie będzie miał biedak czego ubrać więc pod tym względem nigdy nie powiem "uff" xD już czasem udaje przed mężem, że coś dostalam a nie kupiłam xD

alicja_, Tinusia lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny czy was też znowu tak bolą piersi? ja dzisiaj nie wyrabiam, nawet na początku tak mnie nie bolały jak teraz :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomalu zaczynam odczuwac bol piersi ale jeszcze nie jest jakis straszny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu przebrnelam,a juz myslalam ze nie dam rady :P ja tez biore kosmetyki-podklad i tusz do szpitala, tez tak zrobilam za pierwszym razem i w ogole codziennie rano bralam prysznic, robilam koka np. i makijaz,zeby sie poczuc bardziej kobieco, normalnie,a nie jak tylko mleczarnia czy mlekowoz,mi to pomagalo,ale to moje subiektywne odczucie :)ch

KArmilam do 17-18 miesiaca i chcialam jeszcze dluzej najlepeij do porodu no ale moj synek mial inne zdanie :) u nas Gabrys odsatwial sie sam stopniowo, najpierw zaczal chciec esc tylko 3 razy dziennie, rano, po obiedniej drzemce i przed snem i to bylo ok7 8 miesiaca, a jak probowalam mu dac czesciej to mnie odpychal i odwracal glowke od cyca Ok roku zaczal cuckac tylko na sniadanko i kolacje i moze jak mial 14 miesiecy tylko rano i w koncu calkowicie odmowil, polozna mowi,ze moze mleko zaczelo zmieniac smak przez ciaze, mi bylo szkoda. Teraz czasem przypomni sobie o maminych cycumiach,ale jedynie sie przytuli do nich, czasem zlapie w usta ale sie smieje i puszcza zaraz. :) a tez nie wie co to butelka, bo go uczylam pic z kubeczka albo z butelki ze slomka i papki tez mu dawalm tylko moze ok miesiac nawet nie, bo postanowilam sprobowac BLW :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:12

alicja_, Pchełka, Tinusia, Suerte lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja myślałam, że jak kupię wszystko ze swojej listy to powiem 'ufff', ale jednak pomimo tego, że skonczyłam zakupy z listy - to ciągle coś dokupuje :D
    Ciągle się kurcze okazuje, że czegoś nie mam, albo zapomniałam... :D

Ups, ale chyba ze mną tak nie będzie ;-) Wiem, że jestem na półmetku, ale jak coś będzie w promocji i baaardzo korzystnej cenie to się skuszę :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pewien dylemat.

Pewnie za sprawa hormonow a moze po prostu stresu o prace, ostatnio wcale nie podoba mi sie efekt moich wypocin. Pisze i ilustruje bajki, potrzebuje Waszej opinii, czy to co robie moze sie spodobac mamom (bo to one glownie kupuja bajki). Jednak zanim cos tu zamieszcze, wole sie upewnic, czy sie zgadzacie na to. Nie chce by ktos pomyslal, ze na sile chce sie reklamowac. Zrozumiem, jesli jestescie przeciwne.

Marta0912, dorciamw lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    A ja nie mogę się doczekac jak będę już taką ogarnięta mamą, będę wiedziała co faktycznie było potrzebne i jeszcze będę mogła z kimś się tą wiedzą dzielić, bo teraz to czuję się jak dziecko we mgle ;p jeżeli chodzi o kosmetyki dla bobasa to cenię sobie minimalizm ale jeżeli chodzi np. o ubranka to mam juz pełna komode i ciągle dokupuje bo twierdzę, że nie będzie miał biedak czego ubrać więc pod tym względem nigdy nie powiem "uff" xD już czasem udaje przed mężem, że coś dostalam a nie kupiłam xD

Tak to jest, że wszystko trzeba samemu przeżyć żeby zdobyć doświadczenie. Ale przy każdym dziecku co innego trzeba to może się okazać że moja wiedza będzie psu na budę. Bo jak urodzę małego choleryka który będzie wymagał ciągłego bujania, hę :-\ To się okaże że bez kołyski ani rusz, a była przy pierwszym synu niepotrzebna i jej nie kupuję.
    Także mam wiedzę ogólną jak się obchodzić z małym człowiekiem, ale i tak przygotowuję się na jakieś niespodzianki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik dawaj! Lansuj się, a co :-D Nie zauważylam, że jakaś wstydliwa jesteś ;-) Ilu osób potrzebujesz aprobaty?

alicja_, Marta0912 lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach przy okazji znalazlam fajny link o kapaniu dzieci, moze komus sie przyda... Hmm moze nie zupelnie kapanie, zobaczcie same

http://3dfirstaid.tv/i-was-scared-by-how-she-was-washing-this-baby-then-i-realized-how-amazing-it-is/

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Evvik dawaj! Lansuj się, a co :-D Nie zauważylam, że jakaś wstydliwa jesteś ;-) Ilu osób potrzebujesz aprobaty?

Fajnie mi tu u Was, nie chce sobie narobic klopotu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik chetnie zobacze efekt twojej pracy:)

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa51b0ab0cc8.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/694adaa1c046.png http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0079a56d0d35.png

to sa trzy strony z pierwszej bajki.

Mi$ia26, rewelka, Marta0912, pati_zuzia, Pola_27, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Evvik, nie baw się w podchody. Szybko z Misią lukniemy :-D

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna bajke mozna zobaczyc na youtube. Taka dla maluszkow - pare stron

https://www.youtube.com/watch?v=FMPS42ah4qc

Evka, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Alternatywa dla maluszków zasypiających przy suszarkach, wentylatorach itp ;) czytałam, na innych tematach że częśc dziewczyn już sie w to zaopatrzyła.

https://m.youtube.com/watch?v=HqZgjA9BD9A[url][/url]

Moja siostra wspolpracuje z ta firma i szyje te misie:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik super wygladaja te strony bardzo mi sie podoba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rysunków to bardzo ładne, takie subtelne. Mój ang. kaleczny, zrozumiałam połowę i to co zrozumiałam ok. Mój niemiecki to dramat, to nawet nie próbowałam czytać.
    Ale fajne, że książka dwujęzyczna.
    :-D :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moja siostra wspolpracuje z ta firma i szyje te misie:-D

To możesz zacząć przyjmować zamówienia ha ha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik oglądałam na YouTube - ciekawa :-)

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ