X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    To możesz zacząć przyjmować zamówienia ha ha.

Ona szyje i wypelnia ale ten dzwiek wklada juz ta firma:-D

Evik super ilustracje!:-)

Justyna obstawiam dziewczyne:-) daj znac jak po wizycie.
    Eva mysle ze bedzie juz ponad 2 kg:-) tak bylo u mnie ze 1600g na jednej wizycie a za nie cale 2 tyg 2050:-D

justyna14 lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik - fajna opowieśc wigilijna. Moja niespelna 4-latka obejrzała w całości i poprosiła o 2 powtórki :-) Czy drukujesz te ksiązeczki?
    Zauważyłam literowke: Wyciagną z kieszeni czerwoną książke -> brak "ł"

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    evvik - fajna opowieśc wigilijna. Moja niespelna 4-latka obejrzała w całości i poprosiła o 2 powtórki :-) Czy drukujesz te ksiązeczki?
    Zauważyłam literowke: Wyciagną z kieszeni czerwoną książke -> brak "ł"

Narazie sa tylko w wersji elektronicznej, poniewaz chcialam, by byly czytane przez lektora (to wersja dla zapracowanych mam) pierwsze ksiazki sa napisane w trzech jezykach (pl, niemieckim i angielskim) w jednej ksiazce sa kombinacje dwoch jezykow.

Wersja papierowa nie istnieje, poniewaz zadne z wydawnictw nie zdecydowalo sie na druk, Ksiazki sa full ilustrowane (jak widac na przykladach, plus plyta cd i lektorzy) Kazde wydawnictwo odmowilo ze wzgledu na koszty druku i niskie czytelnictwo w polsce. :(

dzieki za informacje o literowce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Tak sobie myślałam, ale widziałam że można kupić plastik z melodią/szumem osobno. Także spoko ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Evik super ilustracje!:-)

Justyna obstawiam dziewczyne:-) daj znac jak po wizycie.
    Eva mysle ze bedzie juz ponad 2 kg:-) tak bylo u mnie ze 1600g na jednej wizycie a za nie cale 2 tyg 2050:-D

Ale duże macie te dzieciaczki!
    Moja Sarka taka malutka, modle się żeby teraz miała chociaż 1,5kg bo ostatnio miała 1360 z tydzień temu :(
    No chyba, że nagle wystrzeli.. byłoby fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Wersja papierowa nie istnieje, poniewaz zadne z wydawnictw nie zdecydowalo sie na druk, Ksiazki sa full ilustrowane (jak widac na przykladach, plus plyta cd i lektorzy) Kazde wydawnictwo odmowilo ze wzgledu na koszty druku i niskie czytelnictwo w polsce. :(

Poza tym jak się wejdzie do księgarni to pełne półki książek dla dzieci to nie wiadomo co wybrać.
    Jakbyś była jakąś gwiazdą to każde wydawnictwo by się biło o Twoją książkę. Teraz każdy pisze dla dzieci - od aktorów po dziennikarzy ;-)

• evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    . Teraz każdy pisze dla dzieci - od aktorów po dziennikarzy ;-)

Masz racje kazdy pisze, nikt nie czyta;)

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 30 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Nie było mnie tu przez chwilę, ale zdrowotnie nie było u mnie dobrze jakiś czas temu pojawiły się u mnie bóle. W związku z tym straszny stres, a już po tych 2 miesiącach niepewności i stresu byłam trochę na wyczerpaniu psychicznym. Byłam zbyt zdenerwowana by cokolwiek napisać. Wczoraj byłam u mojej lekarki, pomimo leżenia, szyjka dalej się skróciła.Konieczne okazało się założenie pessaru. Za tydzień we wtorek okaże się co dalej...
    Nasz synek rośnie zdrowo tylko za bardzo pcha się na świat.

tb73hdge49irrilb.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Hej Dziewczyny
    Nie było mnie tu przez chwilę, ale zdrowotnie nie było u mnie dobrze jakiś czas temu pojawiły się u mnie bóle. W związku z tym straszny stres, a już po tych 2 miesiącach niepewności i stresu byłam trochę na wyczerpaniu psychicznym. Byłam zbyt zdenerwowana by cokolwiek napisać. Wczoraj byłam u mojej lekarki, pomimo leżenia, szyjka dalej się skróciła.Konieczne okazało się założenie pessaru. Za tydzień we wtorek okaże się co dalej...

synek ciekawy to sie pcha;) Trzymaj sie cieplo, juz niewiele zostalo, dasz rade:)

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Moja siostra wspolpracuje z ta firma i szyje te misie:-D

:) Ja mam na liście zakupowej tego misia :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa zalatw jakas znizke zamowimy hurtowo :D

Pola_27 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Hej Dziewczyny

Wierzę, że będzie ok i tak szybko nie urodzisz :-) Krążek pomoże i dzidzię zatrzyma :-)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Tak sobie myślałam, ale widziałam że można kupić plastik z melodią/szumem osobno. Także spoko ;-)

masz jakieś namiary na ten plastik?:) wsadziłabym do swoich miśków i mała miała by usypiacza:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia trzymaj synka ile się da, trzymam kciuki, żebyś choć do tego 36 tyg dotrwała, współczuję leżenia, ale na pewno synek Ci cały Twój trud wynagrodzi. Zaglądaj do nas częściej, razem raźniej:)

ja czasem narzekam na mojego męża ale pod względem pomocy przy porodzie i po i opieki nad Olkiem to złego słowa nie powiem. Był ze mną cały czas, lekko nie było, poród ciężki, był po, Olkiem od początku zajmował się prawie na równi ze mną, kąpaliśmy razem zawsze, przewijał, masował, robił wszystko. Przez pierwszy miesiąc co 2 godz mi go do łóżka podawał do karmienia i odkładał. Teraz jak mam się oszczędzać, to w nocy ja robie mleko a mąż wyjmuje karmi i odkłada małego. i nie ma marudzenia, że musi do pracy, sytuacja jest taka jaka jest i jesteśmy w tym razem. Oboje chcieliśmy dziecka i to nasz wspólny trud i wspólna radość. Nie wyobrażam sobie, żeby mąż nie umiał przewinąć bo kupa mu śmierdzi.

około 18 byłam w sklepie i się przewróciłam :/ poczułam silne ukłucie z prawej strony brzuszka, do tej pory wszystko ok, tylko dziecko jakby bardziej aktywne. Ale stracha miałam. Szukam właśnie szpitala najbliższego, żeby w razie co przjęli nas, bo tu gdzie planuje rodzić nie ma oddziału dla noworodków. Poradźcie jak szukać?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    masz jakieś namiary na ten plastik?:) wsadziłabym do swoich miśków i mała miała by usypiacza:)

Nie, ale w telewizji tak zrozumiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14, jak to się stało, że salto wywinęłaś. Do kasy pędziłaś czy jakaś promocja była?

A tak na serio to wpisz w wyszukiwarkę: szpital, nazwę miasta i III stopień referencyjności.

I uważaj na siebie!!! Mam nadzieję, że nie będzie z tego tytułu żadnych konsekwencji. Jak na moje, to powinno być wszystko ok bo skutki upadku zaraz byś odczuła. Trzymajcie się :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ale duże macie te dzieciaczki!
    Moja Sarka taka malutka, modle się żeby teraz miała chociaż 1,5kg bo ostatnio miała 1360 z tydzień temu :(
    No chyba, że nagle wystrzeli.. byłoby fajnie :)
    Nie wszystkie dużo bo dziś byłam na wizycie i mały ma 1260g wiec tez malusi. Takie uroki chyba naszych maluszkow :) może łatwiej urodzimy( wiem ze to zależy od innych czynnikow tak się tylko pocieszam :D )

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a może Twój mały jakos tak dziwnie się uklada albo coś?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś jestem w trochę lepszym stanie. Byłam u mojego masażysty i powiedział, że jeszcze w tak złym stanie nie miał nikogo, że mam jakiś obrzęk tego odcinka lędźwiowego. Bolało jak masował, ale nie powiem, ulgę poczułam. Muszę chodzić przez 6 dni z rzędu, żeby miało to jakiś sens.

A to my dzisiaj :)

e15067c2a92e375dmed.jpg

aannkkaa, Pchelkaa, rewelka, mandarynkaa, Marta0912, pati_zuzia, MeGi2986, kwiatakacji, iNso87, Madzisek, Ola_45, alicja_, Mama-julka, balbo, Nadulka lubią tę wiadomość

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ