Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevvik-dziękuję, wieeelgaśny!! Leżałam na sali z dziewczyną w 30tc i wyglądała jakby ją wzdęło tylko...
Wiem, że się martwiłyście, wiedziałam że będziecie się zastanawiać co się z nami dzieje, ale nie sądziłam że aż tak, to na prawdę bardzo miłe!Pola_27, alicja_, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiowa wrote:Na stronie Szumisia znalazłam urządzenie szumiące- dotępne tylko dla osób które już wcześniej misia kupiły. Eh... Nie wiem czy w internetach uda mi się znaleźć coś podobnego, bo szczerze mówiac wygląd zabawki do mnie nie przemiawia:(
Fajna ta z tymi odnogami, ale przynajmniej dziecko ma co miętosić -
nick nieaktualnyGosia trzymaj się dzielnie napewno pessera pomoże;) a dalej musisz leżeć?
Ją też byłam na wizycie w poniedz w 29t3d maluchy miały dziewczynka 1525 a chłopczyk 1700 także mała różnica jest ale w normie;) szyjka 3 cm. Za 3 tyg mam jechać do szpitala na sterydy i może już do końca mnie potrzymaja;) także muszę się spieszyć i kończyć wyprawie;)
Gratuluje udanych wizyt pozostałym;)alicja_, Matleena, Ola_45, MeGi2986, kwiatakacji, Marta0912, gosia mmr, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Kobitki, wczoraj miałam takie ciężkie i obrzmiałe piersi, że przed prysznicem jak zaczęłam je masować, to pokarm sikał mi jak z sikawki
jaja normalnie hehe. Też Wam się już zdarza? Ja do tej pory parę razy pościel zmoczyłam, bo nie śpię w piżamach, ale taką sikawę miałam pierwszy raz
-
alicja_ wrote:moniek - A co Grażynka miała na myśli pisząc na liście "środki pielęgnacyjne dla dziecka"? Mówiła coś w tym temacie?
Wydawało mi się, że dla dzidzi tylko papersy, chusteczki, krem na buzie na wyjscie i krem do pupy. Czy coś pominęłam?
No właśnie też mam problem z tym punktem...ale na zajęciach właśnie wyraźnie mówiła, że tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia. Nic nie pominęłaśtematu klapek też nie skomentuję
wezmę sobie jakieś zgrabne klapeczki gumowe
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosia mmr wrote:Ja byłam na wizycie we wtorek i na poczatku 28 tc synek wazy niecałe 1200g a lekarz mówi ze to dokładnie w normie pokazywał mi na tym wykresie jak po kolei maluszek przybiera na wadze i cały czas mieści się w tych normach także jest średni ani mały, ani duży. Także nie martwcie się na zapas.
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:No właśnie też mam problem z tym punktem...ale na zajęciach właśnie wyraźnie mówiła, że tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia. Nic nie pominęłaś
tematu klapek też nie skomentuję
wezmę sobie jakieś zgrabne klapeczki gumowe
Dzięki!
Zastanawia mnie też punkt "woda z miodem" ;O -
nick nieaktualnyPola_27 wrote:Kobitki, wczoraj miałam takie ciężkie i obrzmiałe piersi, że przed prysznicem jak zaczęłam je masować, to pokarm sikał mi jak z sikawki
jaja normalnie hehe. Też Wam się już zdarza? Ja do tej pory parę razy pościel zmoczyłam, bo nie śpię w piżamach, ale taką sikawę miałam pierwszy raz
-
alicja_ wrote:Dzięki!
Zastanawia mnie też punkt "woda z miodem" ;O
Co do wody z miodem to ona tłumaczyła, żeby sobie w butelce 0,5l zabrać wodę rozmieszaną z miodem, bo pomaga odzyskać siły w czasie kiedy nie można nic konkretnego zjeść
Ale mówiła też, że jak się od męża batonika podje to też się nic nie stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:07
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuerte, lepiej przełóż to szczepienie, też bym tak zrobiła.
Co do Antosia, to jeden się urodził w tym roku, jednego w klasie ma syn. Może i w koło ich dużo, ale ja się już przyzwyczaiłam przez te parę lat i już się nie odwracam gdy ktoś woła "Julia". Jakby mi się imię podobało to bym go nie zmieniała.
Madzisek miłego wypoczynku na L4
Zieloneoliwki na drugim wypisie w czerwcu mam ciąża zagrażająca i widzisz, jestem tu z Wami. Mi nikt nie chciał mówić czy szanse są, pewnie bali się odpowiedzialności.
To przygotowuj się wtedy spokojnie i myśl pozytywnie
Pola27 miałam zyczyć Ci dobrej drzemkiDziś na kimanko Cię nie bierze hi hi.
Mi z cyca nic nie leci, ale w pierwszej c. też nic.
Kate jw. mleko/siara mi nie leciała w pierwszej c., a karmiłam zaraz po porodzie. Nie martw się, rozmiar nie ma znaczenia!Kate4, Pchelkaa, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Co do wycieku z piersi to też nie miałam. Cały czas mam staniki suche, piżamy też. Myślicie, że to normalne i moje piersi nie zaśpią na moment rozpoczęcia karmienia?
Super to napisałaśMożesz jedynie Ty przegapić karmienia dziecka i zaczną się Tobie zasuszać
Mój ciągnął zaraz po porodzie prawie dwie godziny.
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Mama-julka wrote:Suerte, lepiej przełóż to szczepienie, też bym tak zrobiła.
Co do Antosia, to jeden się urodził w tym roku, jednego w klasie ma syn. Może i w koło ich dużo, ale ja się już przyzwyczaiłam przez te parę lat i już się nie odwracam gdy ktoś woła "Julia". Jakby mi się imię podobało to bym go nie zmieniała.
Madzisek miłego wypoczynku na L4
Zieloneoliwki na drugim wypisie w czerwcu mam ciąża zagrażająca i widzisz, jestem tu z Wami. Mi nikt nie chciał mówić czy szanse są, pewnie bali się odpowiedzialności.
To przygotowuj się wtedy spokojnie i myśl pozytywnie
Pola27 miałam zyczyć Ci dobrej drzemkiDziś na kimanko Cię nie bierze hi hi.
Mi z cyca nic nie leci, ale w pierwszej c. też nic.
Kate jw. mleko/siara mi nie leciała w pierwszej c., a karmiłam zaraz po porodzie. Nie martw się, rozmiar nie ma znaczenia!
Już wstałam, drzemka zaliczona