X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:52

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik-dziękuję, wieeelgaśny!! Leżałam na sali z dziewczyną w 30tc i wyglądała jakby ją wzdęło tylko...

Wiem, że się martwiłyście, wiedziałam że będziecie się zastanawiać co się z nami dzieje, ale nie sądziłam że aż tak, to na prawdę bardzo miłe! :)

Pola_27, alicja_, Marta0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Na stronie Szumisia znalazłam urządzenie szumiące- dotępne tylko dla osób które już wcześniej misia kupiły. Eh... Nie wiem czy w internetach uda mi się znaleźć coś podobnego, bo szczerze mówiac wygląd zabawki do mnie nie przemiawia:(

Fajna ta z tymi odnogami, ale przynajmniej dziecko ma co miętosić :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzymaj się dzielnie napewno pessera pomoże;) a dalej musisz leżeć?

Ją też byłam na wizycie w poniedz w 29t3d maluchy miały dziewczynka 1525 a chłopczyk 1700 także mała różnica jest ale w normie;) szyjka 3 cm. Za 3 tyg mam jechać do szpitala na sterydy i może już do końca mnie potrzymaja;) także muszę się spieszyć i kończyć wyprawie;)

Gratuluje udanych wizyt pozostałym;)

alicja_, Matleena, Ola_45, MeGi2986, kwiatakacji, Marta0912, gosia mmr, Nadulka, Flakonik lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, wczoraj miałam takie ciężkie i obrzmiałe piersi, że przed prysznicem jak zaczęłam je masować, to pokarm sikał mi jak z sikawki O.o jaja normalnie hehe. Też Wam się już zdarza? Ja do tej pory parę razy pościel zmoczyłam, bo nie śpię w piżamach, ale taką sikawę miałam pierwszy raz :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    moniek - A co Grażynka miała na myśli pisząc na liście "środki pielęgnacyjne dla dziecka"? Mówiła coś w tym temacie?
    Wydawało mi się, że dla dzidzi tylko papersy, chusteczki, krem na buzie na wyjscie i krem do pupy. Czy coś pominęłam :D?

No właśnie też mam problem z tym punktem...ale na zajęciach właśnie wyraźnie mówiła, że tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia. Nic nie pominęłaś :-D tematu klapek też nie skomentuję :-D wezmę sobie jakieś zgrabne klapeczki gumowe :-D

alicja_ lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i melduję, że moja babka bananowa miała spektakularny lot do kosza, taki piekny zakalec wyszedł. Jak galaretka :D

Kate4, Ola_45 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Ja byłam na wizycie we wtorek i na poczatku 28 tc synek wazy niecałe 1200g a lekarz mówi ze to dokładnie w normie pokazywał mi na tym wykresie jak po kolei maluszek przybiera na wadze i cały czas mieści się w tych normach także jest średni ani mały, ani duży. Także nie martwcie się na zapas.
    No to dobrze bo ja dziewczyny pisały 1500/1700 a nawet ponad 2kg byłam w szoku i myślałam ze mój taki kresnalek ale lekarz tez mówił ze w normie :D

gosia mmr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    No właśnie też mam problem z tym punktem...ale na zajęciach właśnie wyraźnie mówiła, że tylko pampersy, chusteczki nawilżane i krem na odparzenia. Nic nie pominęłaś :-D tematu klapek też nie skomentuję :-D wezmę sobie jakieś zgrabne klapeczki gumowe :-D

Dzięki! :)
    Zastanawia mnie też punkt "woda z miodem" ;O

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Kobitki, wczoraj miałam takie ciężkie i obrzmiałe piersi, że przed prysznicem jak zaczęłam je masować, to pokarm sikał mi jak z sikawki O.o jaja normalnie hehe. Też Wam się już zdarza? Ja do tej pory parę razy pościel zmoczyłam, bo nie śpię w piżamach, ale taką sikawę miałam pierwszy raz :D
    Ją niestety nie mam jeszcze żadnego wycieku z pierwszy, ogólnie to moje piersi podróży o rozmiar na początku i tyle;/ trochę sie tym martwie czy będę miała pokarm

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jeszcze nic nie cieknie. A jutro ide na glukoze:) już sie nie mogę doczekać;p

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:53

Acikk, Pchelkaa, Marta0912, Suerte lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dzięki! :)
    Zastanawia mnie też punkt "woda z miodem" ;O

Co do wody z miodem to ona tłumaczyła, żeby sobie w butelce 0,5l zabrać wodę rozmieszaną z miodem, bo pomaga odzyskać siły w czasie kiedy nie można nic konkretnego zjeść :-)
    Ale mówiła też, że jak się od męża batonika podje to też się nic nie stanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:07

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wycieku z piersi to też nie miałam. Cały czas mam staniki suche, piżamy też. Myślicie, że to normalne i moje piersi nie zaśpią na moment rozpoczęcia karmienia? :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w 33 tygodniu! :-D :-D :-D

Pola_27, Kate4, alicja_, Madzisek, balbo, Karola1990 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, lepiej przełóż to szczepienie, też bym tak zrobiła.

Co do Antosia, to jeden się urodził w tym roku, jednego w klasie ma syn. Może i w koło ich dużo, ale ja się już przyzwyczaiłam przez te parę lat i już się nie odwracam gdy ktoś woła "Julia". Jakby mi się imię podobało to bym go nie zmieniała.

Madzisek miłego wypoczynku na L4 :-)

Zieloneoliwki na drugim wypisie w czerwcu mam ciąża zagrażająca i widzisz, jestem tu z Wami. Mi nikt nie chciał mówić czy szanse są, pewnie bali się odpowiedzialności.
    To przygotowuj się wtedy spokojnie i myśl pozytywnie :-D

Pola27 miałam zyczyć Ci dobrej drzemki :-D Dziś na kimanko Cię nie bierze hi hi.
    Mi z cyca nic nie leci, ale w pierwszej c. też nic.

Kate jw. mleko/siara mi nie leciała w pierwszej c., a karmiłam zaraz po porodzie. Nie martw się, rozmiar nie ma znaczenia!

Kate4, Pchelkaa, Madzisek lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Co do wycieku z piersi to też nie miałam. Cały czas mam staniki suche, piżamy też. Myślicie, że to normalne i moje piersi nie zaśpią na moment rozpoczęcia karmienia? :-D

Super to napisałaś :-D Możesz jedynie Ty przegapić karmienia dziecka i zaczną się Tobie zasuszać :-D Mój ciągnął zaraz po porodzie prawie dwie godziny.

moniek90 lubi tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Suerte, lepiej przełóż to szczepienie, też bym tak zrobiła.

Co do Antosia, to jeden się urodził w tym roku, jednego w klasie ma syn. Może i w koło ich dużo, ale ja się już przyzwyczaiłam przez te parę lat i już się nie odwracam gdy ktoś woła "Julia". Jakby mi się imię podobało to bym go nie zmieniała.

Madzisek miłego wypoczynku na L4 :-)

Zieloneoliwki na drugim wypisie w czerwcu mam ciąża zagrażająca i widzisz, jestem tu z Wami. Mi nikt nie chciał mówić czy szanse są, pewnie bali się odpowiedzialności.
    To przygotowuj się wtedy spokojnie i myśl pozytywnie :-D

Pola27 miałam zyczyć Ci dobrej drzemki :-D Dziś na kimanko Cię nie bierze hi hi.
    Mi z cyca nic nie leci, ale w pierwszej c. też nic.

Kate jw. mleko/siara mi nie leciała w pierwszej c., a karmiłam zaraz po porodzie. Nie martw się, rozmiar nie ma znaczenia!

Już wstałam, drzemka zaliczona :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ