Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:41
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ja nie czytam takich rzeczy. Po co negatywnie się nastawiać? W niczym mi to nie pomoże, wręcz przeciwnie - zacznę się bać tego co mnie czeka.
Ja wiem co mnie czeka, ale i tak mam obawy. W pierwszej c. byłam bombardowana opisami żeńskiej części rodziny o przebiegu porodu i nastawiałam się na rzeź, a tu niespodzianka - 5,5h. Bez bóli się nie obeszło, ale jaka radość że szybko
Nie oglądam filmów i nie czytam koszmarnych opisów bo to nie pomaga, tak jak wtedy nie pomogło.Ola_45, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a smarujecie sutki czymś?? Bo ja zaczelam kilka dni temu tym maltanem, ale wiecie co? Zrobiły mi się juz dawno takie czerwone kreseczki dookoła sutków myślałam że to rozstepy a teraz posmarowalam parę razy tym maltanem i już prawie tego nie widać może to jakieś żyłki były albo co
?
-
nick nieaktualny
-
Mama-julka wrote:Ja wiem co mnie czeka, ale i tak mam obawy. W pierwszej c. byłam bombardowana opisami żeńskiej części rodziny o przebiegu porodu i nastawiałam się na rzeź, a tu niespodzianka - 5,5h. Bez bóli się nie obeszło, ale jaka radość że szybko
Nie oglądam filmów i nie czytam koszmarnych opisów bo to nie pomaga, tak jak wtedy nie pomogło.
Dokładnie popieram. Bo co ma być to będzie a im gorzej się psychicznie nastawie to tym gorzej dla mnie i dzidzi -
Sutki też mam suche i bolą, ale smaruje kremem sobie, alantan też jest super. Chyba nie masz się czym martwic, po prostu pielęgnuj je teraz bardziej. Nawilżaj. Mnie dziwi ten wyciek pokarmu już i w takich ilościach. Co prawda piersi mi bardzo urosły, ale nie spodziewałam się tak szybko wycieków. Staniki noszę już te do karmienia, bo są dla mnie najwygodniejsze, bez usztywnień i gąbek. W sumie smiało mogę chodzić bez stanika, bo cycki mam fajne
al suty mi sterczą jak wentyle od stara i się wstydzę
Evka, Mama-julka, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tez nie leciala siara w pierwszej ciazy i teraz tez nie, akarmilam zaraz po porodzie i tez jak sie przyssal to sieodessac nie mogl
wazne chyba zeby zaczac jak najszybciej po porodzie
maluszki na poczatku naprawde malutko zjadaja,ale za to czesto
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Gosia trzymaj się dzielnie napewno pessera pomoże;) a dalej musisz leżeć?
Ją też byłam na wizycie w poniedz w 29t3d maluchy miały dziewczynka 1525 a chłopczyk 1700 także mała różnica jest ale w normie;) szyjka 3 cm. Za 3 tyg mam jechać do szpitala na sterydy i może już do końca mnie potrzymaja;) także muszę się spieszyć i kończyć wyprawie;)
Gratuluje udanych wizyt pozostałym;)
Kate obstawiam ze pierwsza sie rozpakujesz:-DKate4, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny a smarujecie sutki czymś?? Bo ja zaczelam kilka dni temu tym maltanem, ale wiecie co? Zrobiły mi się juz dawno takie czerwone kreseczki dookoła sutków myślałam że to rozstepy a teraz posmarowalam parę razy tym maltanem i już prawie tego nie widać może to jakieś żyłki były albo co
?
Tak nadrabiam dziewczyny z rana i mysle sobie: ciekawe czy Acik wstala:-D wchodze na strone 1090 i jestes!
Ja niczym nie smaruje sutkow, jedynie cale piersi bio oil. Piersi nie bola, nic nie cieknie, jedynie brodawka chyba troszke sie powiekszyla.alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Kate obstawiam ze pierwsza sie rozpakujesz:-D
chciałabym jeszcze październik wytrzymać żeby dzieci ładnie podrosly;) 3.11 mam imieniny więc może będę miała prezent;)
Ola_45, gosia mmr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypati_zuzia wrote:Mi tez nie leciala siara w pierwszej ciazy i teraz tez nie, akarmilam zaraz po porodzie i tez jak sie przyssal to sieodessac nie mogl
wazne chyba zeby zaczac jak najszybciej po porodzie
maluszki na poczatku naprawde malutko zjadaja,ale za to czesto
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Ja nie czytam takich rzeczy. Po co negatywnie się nastawiać? W niczym mi to nie pomoże, wręcz przeciwnie - zacznę się bać tego co mnie czeka.
Mam to samo zdanie, nawet w to nie wchodzę
Lepiej poczytajmy sobie dobre i pozytywne porody:) -
nick nieaktualnymoniek90 wrote:Co do wody z miodem to ona tłumaczyła, żeby sobie w butelce 0,5l zabrać wodę rozmieszaną z miodem, bo pomaga odzyskać siły w czasie kiedy nie można nic konkretnego zjeść
Ale mówiła też, że jak się od męża batonika podje to też się nic nie stanie
aaaaa, ok:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:
Zieloneoliwki na drugim wypisie w czerwcu mam ciąża zagrażająca i widzisz, jestem tu z Wami. Mi nikt nie chciał mówić czy szanse są, pewnie bali się odpowiedzialności.
To przygotowuj się wtedy spokojnie i myśl pozytywnie
Nie martwcie się dziewczyny tym co jest napisane na wypisie.
Ja na wszystkich 3 wypisach z tej ciąży mam napisane "ciąża zagrożona poronieniem" albo "ciąża zagrożona porodem przedwczesnym". Oni tak zawsze piszą, nawet gdy przyjmują z ostrożności z delikanymi skurczami. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:A powiedz mi czy pierwsze przystawienie do piersi boli? Slyszalam od siostry ze pierwsze kilka dni kp jest gorsze od porodu.
ale kazdy moze miec inne wrazenia
u mnie problemy zaczely sie po jakims tyg dopiero, ale zaczelam uzywac nakaladek i wszystko wrocilo do normy,tez po jakims tyg chyba
choc szczerze mowiac troche sie nameczylam zanim zaczelam je uzywac bo chcialam ich uniknac. Jesli teraz znowu zaczna mnie bolec to ida w ruch odrazu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 19:10
-
Pchelkaa wrote:Tak nadrabiam dziewczyny z rana i mysle sobie: ciekawe czy Acik wstala:-D wchodze na strone 1090 i jestes!
Ja niczym nie smaruje sutkow, jedynie cale piersi bio oil. Piersi nie bola, nic nie cieknie, jedynie brodawka chyba troszke sie powiekszyla.
Haha pchelkaa dzięki za troskęwstalam wstalam tradycyjnie parę min przed 11
ale co ją poradze że tak dobrze nam się spi:D jak kiedyś nie wstane to wtedy się martwcie
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:A powiedz mi czy pierwsze przystawienie do piersi boli? Slyszalam od siostry ze pierwsze kilka dni kp jest gorsze od porodu.
Pierwsze przystawienie nie bolało, ale kolejne już tak. Jak pisałam wcześniej, brodawki mi pękały i mąż już do szpitala musiał przynieść osłonki. Męczyłam się z miesiąc, ale dałam radę i nie żałuję. Miałam zawsze małe brodawki, w I c. trochę się powiększyły i myślałam że nie będę mieć problemów, a tu klops. Teraz są większe niż wtedy to może będzie ok.
Nie zrażaj się, może Cię to ominie. Mi pomógł laktator i osłonki. Może wtedy moje nie były takie elastyczne
-
pati_zuzia wrote:ja bardzo milo przypominam pierwsze karmienie, dziwne uczucie,ale na pewno nie bol,dla mnie to bylo przyjemne
ale kazdy moze miec inne wrazenia
u mnie problemy zaczely sie po jakims tyg dopiero, ale zaczelam uzywac nakaladek i wszystko wrocilo do normy, po jakims tyg chyba
choc szczerze mowiac troche sie nameczylam zanim zaczelam je uzywac bo chcialam ich uniknac. Jesli teraz znowu zaczna mnie bolec to ida w ruch odrazu
Ja już zakupiłam te nakladki na wszelki wypadek wolę mieć pod rękąalicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Nie martwcie się dziewczyny tym co jest napisane na wypisie.
Ja na wszystkich 3 wypisach z tej ciąży mam napisane "ciąża zagrożona poronieniem" albo "ciąża zagrożona porodem przedwczesnym". Oni tak zawsze piszą, nawet gdy przyjmują z ostrożności z delikanymi skurczami.
Tak, to jest asekuracja lekarzy. Jakby coś złego się stało to mają ręce czyste.alicja_ lubi tę wiadomość