Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyrevvelka wrote:Wróciłam z wizyty podłamana. Mam na szyjce polipa i to ponoć dużego. Za tydzień wizyta kontrolna. Miała któraś z Was z tym do czynienia?
Z Mała wszystko ok, wazy coś ponad 1700.
Co do czkawki to ja czuje kilka razy dziennie i tez najcześciej po jedzeniu.
Co na to lekarz? To on powinien powiedzieć Ci najwięcej. Dostałaś coś na wysuszenie go czy co się z tym robi? -
moniek90 wrote:U mnie w szpitalu też mają ten gaz
Coś czuję, że z tą rurką się nie będę rozstawać
Ja też tak czuje ha ha pierwsza bania po 9 mcach abstynencjitylko się zastanawiam czy faktycznie xos pomaga niech się wypowiedza mamuski które rodziły w ten sposób
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:ja przy pierwszym porodzie jak zaczęły się naprawdę mocne bóle to błagałam o cc, bo ból był straszny, ale jakoś się udało i nie żałuję teraz. Nie wiem jak wygląda pionizjacja po cc, ale po sn to po prostu zwykłe wstanie z łóżka. Wiadomo, że kręci się w głowie, organizm wycieńczony, leci z człowieka, ale jakoś nic trudnego po za tym w pionizacji nie było. Najgorszy był strach przed pierwszym sikaniem i kupką, ale później już z górki.
A jak wygląda pionizacja po cc? wydaje mi się że podobnie, tylko zamiast bólu krocza przy wstawaniu masz ból brzucha.
Tak tylko przy sn jak dziecko wychodzi to narzady same powoli wracaja na swoje miejsce, jest to takie naturalne, a po cc jak siostra opowiadala- miala w lipcu, to po cc lezac czula jakby dziure w srodku, w brzuchu i dopiero przy pionizacji poprzesuwaly sie narzady i to bylo podobno b bolesne i nie mile. Tyle co z opowiadan siostr wiem;-) -
nick nieaktualnyWitam sie w 33tygodniu ciąży
Moje dziewczynki mają po 1585g i 1750gSzyjka w porządku.Wszystko jest ok.
Kolejna wizyta 20 pazdziernikaOla_45, Klara87, Mama-julka, Pchelkaa, Nadulka, Madzisek, MeGi2986, Kate4, Karola1990, ania14, Chichibi, genoweffa, kwiatakacji, ola25, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i u nas zmieniły sie imiona. Będzie Kasia i Julia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:14
Klara87, Pchelkaa, Nadulka, pati_zuzia, Madzisek, Kate4, Karola1990, ania14, genoweffa, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Flakonik, pomimo ze jestes Mama blizniaczek to chyba jako jedna z nielicznych nie narzekasz, podrozujesz:-)
A u mnie gazu chyba nie ma przy porodzie:-S
Ola ja mialam kolke nerkowa, po antybiotyku dopiero przeszla, lezalam 7dni, bedzie dobrze;-) a i ktg pewnie beda Ci robili codziennie to bedziesz wiedziala co i jak;-)
Czy ktoras Mama kupila lub zdecydowala sie juz na wozek Adamex pajero? Zastanawiamy sie nad nim lub bebetto torino -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Tak tylko przy sn jak dziecko wychodzi to narzady same powoli wracaja na swoje miejsce, jest to takie naturalne, a po cc jak siostra opowiadala- miala w lipcu, to po cc lezac czula jakby dziure w srodku, w brzuchu i dopiero przy pionizacji poprzesuwaly sie narzady i to bylo podobno b bolesne i nie mile. Tyle co z opowiadan siostr wiem;-)
Brzmi o - kro - pnie! I jak tu mieć wątpliwości co do SN. Uczucie dziury w brzuchu miałam jako nastolatka w pierwszym dniu @. Paskudne uczucie. Po CC to pewnie jeszcze gorzej czuła to Twoja siostra. -
nick nieaktualnyKlara87 wrote:A my jeszcze nie wybraliśmy imienia. Zastanawiamy się między Emilką, Hanią, Zosią i Julką. Mąż jest bardzo za Emilką, ale ja nie potrafię się zdecydować
Mój syn miał być Emilian, ale małżowi się nie podobałoA pamiętam, że miałam taką fazę na to imię. Jedną Emilię znam, rezolutna dziewczynka
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Witaj Flakonik, pomimo ze jestes Mama blizniaczek to chyba jako jedna z nielicznych nie narzekasz, podrozujesz:-)
Nie mam na co narzekać
Wiadomo ze nie skacze i nie biegam z takim brzuszkiem ale normalnie chodze. Codziennie staram sie wychodzic na spacer zeby nie siedziec ciagle.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Dziewczyny jakiej wielkosci macie wanienki mi szwagierka zostawila dosyc spora bo kupila na 2 tyg pobytuw w polsce dla swojej poltorarocznej coreczki i sie zastanawiam czy na poczatku nie bede miala problemu z kapiela na poczatku czy epiej kupic na poczatek mniejsza?[/QUOTE]
Ja kupiłam od razu dużą tj 102cm, wolałam kupić większą od razu żeby nie kupować dwóch, bo za chwilę mała podrośnie i małą trzeba by było wymieniać. Akurat dzisiaj przyszła i nie uważam że będzie za duża
-
co do norm glukozy to radzę się trzymać tych co laboratorium w którym wykonujecie badania, na wynikach na pewno są normy. A decyzję czy to już cukrzyca czy nie to podejmuje lekarz i dalsze kroki. Moje lab. nie przyjęło jeszcze tych "nowych norm" i jak czytałam to większość dziewczyn też miała normy do 140. Także może nie sugerujmy się czy nowe czy stare tylko co powie lekarz, bo cukrzyca w ciązy to poważna sprawa i nie wiem jak można nagle poziom cukru we krwi ciężarnej zwiększać uznając to za nową norme
takie to dziwne. Powikłania po nieleczonej cukrzycy ciążowej dla dziecka są spore.
Pchelkaa, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyhaha z gazem to jest tak,ze ma sie wrazenie,ze jest sie pijanym i tak bolu sie nie odczuwa jest calkowicie bezpieczny dla dziecka, bo nie predostaje sie do niego i jest wydalany zaraz z naszegoorganizmu jak tylko sie go nie wdycha to przestaje dzialac.
JA bylam nim zachwycona, moj maz sie smial ze mnie kazal mi sie przymknac bo glpoty gadalam jak pijana
a i stwierdzil,ze tym razem i on srobuje
ale mam kolezanke ktora go wdychala imowila zejej nie pomogl, tylko ze mi polozna kazala zaczac wdychac jak bede czula ze idzie skurcz a jej jak skurcz bedzie w najgorszej fazie to moze dlatego na nia nie zadzialal
ja wiem,zejakteraz pojade na porodowketo w drzwiach uz bede sie domagac
aaaa i jakjuzmialamparte to go nie uzywalam, ale pozwolil milo przetrwac ten czas do tego momentu, aaa i wysycha w gardle i usta jak sie go wdycha wiec woda czy cos do picia wskazane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 14:44
Ola_45 lubi tę wiadomość
-
pati_zuzia wrote:haha z gazem to jest tak,ze ma sie wrazenie,ze jest sie pijanym i tak bolu sie nie odczuwa jest calkowicie bezpieczny dla dziecka, bo nie predostaje sie do niego i jest wydalany zaraz z naszegoorganizmu jak tylko sie go nie wdycha to przestaje dzialac.
JA bylam nim zachwycona, moj maz sie smial ze mnie kazal mi sie przymknac bo glpoty gadalam jak pijana
a i stwierdzil,ze tym razem i on srobuje
ale mam kolezanke ktora go wdychala imowila zejej nie pomogl, tylko ze mi polozna kazala zaczac wdychac jak bede czula ze idzie skurcz a jej jak skurcz bedzie w najgorszej fazie to moze dlatego na nia nie zadzialal
ja wiem,zejakteraz pojade na porodowketo w drzwiach uz bede sie domagac
aaaa i jakjuzmialamparte to go nie uzywalam, ale pozwolil milo przetrwac ten czas do tego momentu, aaa i wysycha w gardle i usta jak sie go wdycha wiec woda czy cos do picia wskazane
u nas nie ma gazu, szkoda.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyA ja mam pytanie do dziewczyn których maluchy będą spać w śpiworkach Jaki rozmiar kupujecie? Znalazłam w internecie śpiworek rozmiar 68-74 ale czy on nie będzie za duży? Mała ma spać najpierw w rożku a potem w śpiworku. Z jednej strony nie chciałabym kupić śpiwora na miesiąc a z drugiej boję się, że jak kupię za duży to jej tam głowa wpadnie. Dodam, że nastawiam się na duże dziecko.
-
nick nieaktualny