Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Matleena bylam juz wczoraj. sama zadzwonila i zaproponowala. Ona wychowywac bedzie dziecko sama, partner ja zostawil miesiąc temu samą...
ola, ja mam zatrzymaną wodę, właśnie jak dziewczyny piszą- po łydkach widać. Odciskają się skarpetki, nogi są obolałe, a na łydkach mam wodny cellulit po ściśnięciu... -
gosia mmr wrote:Hej Dziewczyny,
czytam sobie o fotelikach samochodowych i już totalnie się pogubiłam, możecie podesłać jakiś sensowny ranking/ wyniki testów adac itp. Ja na razie znalazłam tylko tą stronę, ale zbyt przejrzysta to ona nie jest.
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/
a mam okazję odkupić fotelik od znajomych: X-Lander X-Car, ale nie mogę znaleźć nic o nim na ogólnej stronie testów, tylko na stronie sklepów z tym konkretnym fotelikiem, poza tym będzie pewnie pasował tylko do wózków X-lander...
Na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście?
Tutaj masz oficjalną stronę ADAC z testami fotelikówhttps://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31968
My wybraliśmy fotelik Cybex Aton 4gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej w koncu was nadrobilam i juz zapomnialam co chcialam napisac:) U nas zimno jak niewiem pada deszcz troche snieg i ogolnie ponuro jest ale ja lubie taka pogode:) Dzis bylam na wizycie kontrolnej i za 3 tyg znow wizyta i wtedy skierowanie na ostatnie badania tak mysle i usg
Niesamowite ze to juz tak malo zostalo:) I tu nasuwa sie tyle obaw pytan ze szok czy ja bede wiedziala jak ubierac tego dzieciaczka jak go wziasc pielegnowac jak sobie dam rade sama jak moj wyjedzie niestety nie mam nikogo do pomocy i bede z malym sama przez 3 miesiace
Dzis moje dziecie tak sie wiercilo jak czekalam u lekarza ze myslalam ze mi skore przebije
Flakonik super zdecydowanie lepiej ci w blondzie
Kate Revvelka ciesze sie ze u was juz lepiej trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej
Inso ZieloneOliwki super brzuszki
Ciezko spamietac to co dzis napisalyscie
U mnie tez sporo w 3 tyg 2.5 kilo przytylam a przy mojej diecie to dosyc sporo ale rece mi puchna wiec moze od tego taka waga:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:43
Flakonik, Kate4, revvelka, iNso87 lubią tę wiadomość
-
ania14 wrote:ale mi dzisiaj ciśnienie szaleje od samego rana ;/
juz w panice dzwoniłam do swojego lekarza ale nie odebrał, chwilowo troche spadło wiec leże i sie nie ruszam
od rana 2 prali prania. wyłożyć ze zmywarki, za chwile trzeba było obiad robić i może od tego...
147/93
150/97
134/101
132/91
136/88
Moja mama ma nadcisnienie prawie cale zycie. Najgorsze dla niej okresy to wiosna i jesien, zatem pewnie i Tobie ciezko z cisnieniem. Dodam tylko, ze skacze tak zapewne przez sezon. Trzymaj sie, trzymam kciuki, za poprawe.ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:serio? Tak bez powodu?
ola, ja mam zatrzymaną wodę, właśnie jak dziewczyny piszą- po łydkach widać. Odciskają się skarpetki, nogi są obolałe, a na łydkach mam wodny cellulit po ściśnięciu...
Niestety tak...zakochal sie w innej lasce tak bardzo ze posunal sie do tego stopnia.
Oczywiscie moja przyjaciolke beda teraz czekac rozprawy sadowe zeby mogla dostawac jakies alimenty. Ale nie wiem jak to prawnie wyglada bo nie byli malzenstwem
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Niestety tak...zakochal sie w innej lasce tak bardzo ze posunal sie do tego stopnia.
Oczywiscie moja przyjaciolke beda teraz czekac rozprawy sadowe zeby mogla dostawac jakies alimenty. Ale nie wiem jak to prawnie wyglada bo nie byli malzenstwemPchelkaa, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:Matleena bylam juz wczoraj. sama zadzwonila i zaproponowala. Ona wychowywac bedzie dziecko sama, partner ja zostawil miesiąc temu samą...A znam sie z nią od dziecka i jestesmy naprawde blisko
Azande serce mi podskoczylo ja kzaczelam czytac twoj post 'Hey, mi odeszły wody właśnie takim chlustem na raz jak w filmach'Myslalam ze serio teraz dopoki nie przeczytalam reszty postu
Kate w ktorym szpitalu lezysz? -
evvik wrote:Moja mama ma nadcisnienie prawie cale zycie. Najgorsze dla niej okresy to wiosna i jesien, zatem pewnie i Tobie ciezko z cisnieniem. Dodam tylko, ze skacze tak zapewne przez sezon. Trzymaj sie, trzymam kciuki, za poprawe.
ja zawsze miałam bardzo niziutkie i myślałam że nie bede miała w ciąży problemu a tu taki numer ;/ może to dzis przez pogode a od jutra bedzie lepiej... -
ania14 wrote:ja zawsze miałam bardzo niziutkie i myślałam że nie bede miała w ciąży problemu a tu taki numer ;/ może to dzis przez pogode a od jutra bedzie lepiej...
jedz czosnek i czekolade, obnizaja cisnienie.
Ciemna czekolada zawiera flawonole, które zapobiegają skurczom naczyń krwionośnych i uelastyczniają je. W związku z tym ciemna czekolada obniża ciśnienie krwi. Najlepiej spożywać ok. 60 gramów gorzkiej czekolady dziennie (z min. 70% kakao).
ania14 lubi tę wiadomość
-
ania - dzwon do lekarza. Nie chce straszyc, ale wysokie cisnienie w ciazy jest b.niebezpieczne. Grozi odklejeniem lozyska i niedotlenieniem. Ja co 3 tyg. mam zakladany holter, lecze sie w poradni nadcisnienia. W 5tc przy cisnieniu 140/90 dostalam leki. W poprzedniej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc z automatu.
Flakonik - ale piekny jest ten dzidziulek. A ty jetses wspaniala przyjaciolka!ania14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Flakonik ale sku%€§¥+ z tego faceta. Sory to nie facet tylko jakas swinia! Jakbym ja miala zostac miesiac przed porodem sa to bym sie chyba zaplakala. Kurcze frajer jak nie wiem.
A malutka sliczna jest, taka delikatniutka, jak ma na imie?
No moja przyjaciolka mowi ze gdyby nie dziecko to popadlaby w depresje ale tak stara sie byc silna chociaz nie jest jej latwo. Dobrze ze rodzicow ma jeszcze w miare kasiastych wiec finansowo oni jej pomagaja, ale mieszkaja za granicą wiec zostala calkie sama.
A dziewczynka nazywa sie Nadia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Nadrobilam Was i nie pamiętam kto pytał o fotelik. Zdecydowalismy na besafe bo facet w sklepie powiedział że jest lepszy od maxi cosi bo cena podobną a w maxi cosi płaci się za markę.
Flakonik ale cudowna dzidzia żal tej dziewczyny a z drugiej strony... Co to za facet?? Mój tak się nie może doczekac dzidzi o niczym innym nie gada nie wyobrazam sobie by miał głowe się zakochiwac...
Zieloneoliwki moja nie smierdzialamwiec mylam normalnie płynem do garowgosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny
trzymajcie kciuki, dziś idę na wizytę, już może przedostatnia
pisalyscie o programie porody tez go ogladam jakos oswaja mnie i poki co się porodu nie boje
tez mam instagram
prawie konczymy kacik Mikolaja, czekam tylko na pościel do łóżeczka
ciąża to cudowny czas ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:47
Nadulka, ZieloneOliwki, MeGi2986, emilka24 lubią tę wiadomość