X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Matleena bylam juz wczoraj. sama zadzwonila i zaproponowala. Ona wychowywac bedzie dziecko sama, partner ja zostawil miesiąc temu samą...
    serio? Tak bez powodu?

ola, ja mam zatrzymaną wodę, właśnie jak dziewczyny piszą- po łydkach widać. Odciskają się skarpetki, nogi są obolałe, a na łydkach mam wodny cellulit po ściśnięciu...

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    Hej Dziewczyny,
    czytam sobie o fotelikach samochodowych i już totalnie się pogubiłam, możecie podesłać jakiś sensowny ranking/ wyniki testów adac itp. Ja na razie znalazłam tylko tą stronę, ale zbyt przejrzysta to ona nie jest.
    http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/
    a mam okazję odkupić fotelik od znajomych: X-Lander X-Car, ale nie mogę znaleźć nic o nim na ogólnej stronie testów, tylko na stronie sklepów z tym konkretnym fotelikiem, poza tym będzie pewnie pasował tylko do wózków X-lander...
    Na jakie foteliki Wy się zdecydowałyście?

Tutaj masz oficjalną stronę ADAC z testami fotelików :-) https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31968

My wybraliśmy fotelik Cybex Aton 4 :-)

gosia mmr lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w koncu was nadrobilam i juz zapomnialam co chcialam napisac:) U nas zimno jak niewiem pada deszcz troche snieg i ogolnie ponuro jest ale ja lubie taka pogode:) Dzis bylam na wizycie kontrolnej i za 3 tyg znow wizyta i wtedy skierowanie na ostatnie badania tak mysle i usg :) Niesamowite ze to juz tak malo zostalo:) I tu nasuwa sie tyle obaw pytan ze szok czy ja bede wiedziala jak ubierac tego dzieciaczka jak go wziasc pielegnowac jak sobie dam rade sama jak moj wyjedzie niestety nie mam nikogo do pomocy i bede z malym sama przez 3 miesiace :( Dzis moje dziecie tak sie wiercilo jak czekalam u lekarza ze myslalam ze mi skore przebije :)

Flakonik super zdecydowanie lepiej ci w blondzie :)

Kate Revvelka ciesze sie ze u was juz lepiej trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej :)

Inso ZieloneOliwki super brzuszki :)

Ciezko spamietac to co dzis napisalyscie :/

U mnie tez sporo w 3 tyg 2.5 kilo przytylam a przy mojej diecie to dosyc sporo ale rece mi puchna wiec moze od tego taka waga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 14:43

Flakonik, Kate4, revvelka, iNso87 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:00

Flakonik lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • evvik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ale mi dzisiaj ciśnienie szaleje od samego rana ;/
    juz w panice dzwoniłam do swojego lekarza ale nie odebrał, chwilowo troche spadło wiec leże i sie nie ruszam
    od rana 2 prali prania. wyłożyć ze zmywarki, za chwile trzeba było obiad robić i może od tego...

147/93
    150/97
    134/101
    132/91
    136/88

Moja mama ma nadcisnienie prawie cale zycie. Najgorsze dla niej okresy to wiosna i jesien, zatem pewnie i Tobie ciezko z cisnieniem. Dodam tylko, ze skacze tak zapewne przez sezon. Trzymaj sie, trzymam kciuki, za poprawe. :)

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    serio? Tak bez powodu?

ola, ja mam zatrzymaną wodę, właśnie jak dziewczyny piszą- po łydkach widać. Odciskają się skarpetki, nogi są obolałe, a na łydkach mam wodny cellulit po ściśnięciu...

Niestety tak...zakochal sie w innej lasce tak bardzo ze posunal sie do tego stopnia.
    Oczywiscie moja przyjaciolke beda teraz czekac rozprawy sadowe zeby mogla dostawac jakies alimenty. Ale nie wiem jak to prawnie wyglada bo nie byli malzenstwem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Niestety tak...zakochal sie w innej lasce tak bardzo ze posunal sie do tego stopnia.
    Oczywiscie moja przyjaciolke beda teraz czekac rozprawy sadowe zeby mogla dostawac jakies alimenty. Ale nie wiem jak to prawnie wyglada bo nie byli malzenstwem
    co za #$%^&$#@^ to zanim zrobił jej dziecko to nie wiedział że się zakochał? Ale mi się ciśnienie podniosło, przed samym porodem kobietę zostawić, no ja pier$%^&$ ...

Pchelkaa, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Matleena bylam juz wczoraj. sama zadzwonila i zaproponowala. Ona wychowywac bedzie dziecko sama, partner ja zostawil miesiąc temu samą...A znam sie z nią od dziecka i jestesmy naprawde blisko :)

Azande serce mi podskoczylo ja kzaczelam czytac twoj post 'Hey, mi odeszły wody właśnie takim chlustem na raz jak w filmach' :D Myslalam ze serio teraz dopoki nie przeczytalam reszty postu

Kate w ktorym szpitalu lezysz?
    Ja leże w szpitalu w nowym Sączu w filii ujastka;) bardzo fajna opieka;)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Moja mama ma nadcisnienie prawie cale zycie. Najgorsze dla niej okresy to wiosna i jesien, zatem pewnie i Tobie ciezko z cisnieniem. Dodam tylko, ze skacze tak zapewne przez sezon. Trzymaj sie, trzymam kciuki, za poprawe. :)

ja zawsze miałam bardzo niziutkie i myślałam że nie bede miała w ciąży problemu a tu taki numer ;/ może to dzis przez pogode a od jutra bedzie lepiej...

• evvik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    ja zawsze miałam bardzo niziutkie i myślałam że nie bede miała w ciąży problemu a tu taki numer ;/ może to dzis przez pogode a od jutra bedzie lepiej...

jedz czosnek i czekolade, obnizaja cisnienie.

Ciemna czekolada zawiera flawonole, które zapobiegają skurczom naczyń krwionośnych i uelastyczniają je. W związku z tym ciemna czekolada obniża ciśnienie krwi. Najlepiej spożywać ok. 60 gramów gorzkiej czekolady dziennie (z min. 70% kakao).

ania14 lubi tę wiadomość

• akira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania - dzwon do lekarza. Nie chce straszyc, ale wysokie cisnienie w ciazy jest b.niebezpieczne. Grozi odklejeniem lozyska i niedotlenieniem. Ja co 3 tyg. mam zakladany holter, lecze sie w poradni nadcisnienia. W 5tc przy cisnieniu 140/90 dostalam leki. W poprzedniej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc z automatu.

Flakonik - ale piekny jest ten dzidziulek. A ty jetses wspaniala przyjaciolka!

ania14 lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14

Moja mama to straszny nerwus, z byle pierdola sie przejmuje, a po tym cisnienie skacze. Mam nadzieje, ze Ty spokojniejsza jestes. Trzymaj sie cieplo i spokojnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale sku%€§¥+ z tego faceta. Sory to nie facet tylko jakas swinia! Jakbym ja miala zostac miesiac przed porodem sa to bym sie chyba zaplakala. Kurcze frajer jak nie wiem.
    A malutka sliczna jest, taka delikatniutka, jak ma na imie?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Flakonik ale sku%€§¥+ z tego faceta. Sory to nie facet tylko jakas swinia! Jakbym ja miala zostac miesiac przed porodem sa to bym sie chyba zaplakala. Kurcze frajer jak nie wiem.
    A malutka sliczna jest, taka delikatniutka, jak ma na imie?:-)

No moja przyjaciolka mowi ze gdyby nie dziecko to popadlaby w depresje ale tak stara sie byc silna chociaz nie jest jej latwo. Dobrze ze rodzicow ma jeszcze w miare kasiastych wiec finansowo oni jej pomagaja, ale mieszkaja za granicą wiec zostala calkie sama.
    A dziewczynka nazywa sie Nadia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że tak do tego podchodzi, bo niestety często kobiety obwiniają dzieci o rozpad związku. Dobrze też że nie załamała się że została sama z dzieckiem. Co za baran, no normalnie brak słów...
    Śliczne imię:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czym umyć nową lodówkę?
    normalnie- wodą z octem, czy jakoś inaczej? śmierdzą okropnie w środku chemią te lodówki :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Nadrobilam Was i nie pamiętam kto pytał o fotelik. Zdecydowalismy na besafe bo facet w sklepie powiedział że jest lepszy od maxi cosi bo cena podobną a w maxi cosi płaci się za markę.

Flakonik ale cudowna dzidzia żal tej dziewczyny a z drugiej strony... Co to za facet :/?? Mój tak się nie może doczekac dzidzi o niczym innym nie gada nie wyobrazam sobie by miał głowe się zakochiwac...

Zieloneoliwki moja nie smierdzialamwiec mylam normalnie płynem do garow :P

gosia mmr lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodówkę można wymyć wodą z dodatkiem sody oczyszczonej :-) zabija bakterie i zapachy, podobnie na zapachy działa kwasek cytrynowy :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik sliczna jest ta malutka a zachowania tego faceta szkoda komentowac ale zlo wraca ze zdwojona sila i na niego tez pora przyjdzie ze bedzie cierpial:/ Uwielbiam patrzec na male dzieciaczki jakie one sa slodkie niewinne ohh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ;) trzymajcie kciuki, dziś idę na wizytę, już może przedostatnia ;) pisalyscie o programie porody tez go ogladam jakos oswaja mnie i poki co się porodu nie boje ;) tez mam instagram ;) prawie konczymy kacik Mikolaja, czekam tylko na pościel do łóżeczka ;) ciąża to cudowny czas ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:47

Nadulka, ZieloneOliwki, MeGi2986, emilka24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ