Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężko było się zwlec z ciepłego wyrka, gdzie przysypiałam, a tu alarm dzwoni, że ćwiczenia w szkole rodzenia
No cóż...zebrałam się ledwo co, biłam się w tym łóżku z myślami czy iść, ale jednak wypadałoby się trochę poruszać
Także uciekam, miłego wieczoru.
-
akira wrote:Dziewczyny, a te foteliki besafe kupowalyscie z baza? I czy to sa te foteliki do wpiecia w wozek i przenoszenia, czy inne? Bo do mojego wozka pasuje besafe wlasnie, a baza do niego kosztuje 500 pln, czyli wiecej niz sam fotelik. Przy starszej mialam fotelik z baza i przyznam, ze to bylo bardzo wygodne rozwiazanie, klik i fotelik wpiety do samochodu. Przypinanie fotelika za kazdym razem pasami to raczej uciazliwe
Ja nie kupowalam bazy. Nie wydaje mi się żeby zapoznanie pasem miało być jakieś mega uciążliwe. A do wozeczka adaptery za jakieś 5 dyszek na jedno klikniecie -
Eh, mam ponowne wyniki obciazenia glukoza. Są lepsze,ale też nie ma siez czego cieszyć. Na czczo 94 (norma 70-99) a po 2h mam 141 (norma do 140). Jutro sie okaze czy lekarz wysle mnie na 5 dni na patologie zeby sprawidzili dobowy pomiar cukru. Eh nieeee chceeeee
-
evvik wrote:jedz czosnek i czekolade, obnizaja cisnienie.
Ciemna czekolada zawiera flawonole, które zapobiegają skurczom naczyń krwionośnych i uelastyczniają je. W związku z tym ciemna czekolada obniża ciśnienie krwi. Najlepiej spożywać ok. 60 gramów gorzkiej czekolady dziennie (z min. 70% kakao).
czekolady ja jem tyle że już chyba więcej nie idzie
evvik wrote:ania14
Moja mama to straszny nerwus, z byle pierdola sie przejmuje, a po tym cisnienie skacze. Mam nadzieje, ze Ty spokojniejsza jestes. Trzymaj sie cieplo i spokojnie:)
ja też jestem straszy nerwus , wczoraj po wizycie u teściów to mogłam mieć wysoki ciśnienieale dzisiaj jestem spokojna
to raczej w tym przypadku nie od nerwów
akira wrote:ania - dzwon do lekarza. Nie chce straszyc, ale wysokie cisnienie w ciazy jest b.niebezpieczne. Grozi odklejeniem lozyska i niedotlenieniem. Ja co 3 tyg. mam zakladany holter, lecze sie w poradni nadcisnienia. W 5tc przy cisnieniu 140/90 dostalam leki. W poprzedniej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc z automatu.
siedziałam i już się zastanawiałam co w torbe do szpitala spakować... czy tylko coś na pare dni czy szykować się do porodu , mierzyłam co chwile i zaczeło spadac, po obiedzie zasnełam jak się obudziłam było 117/65
jakby się utrzymywało koło 140 to bym pojechała do szpitala nawet jakby gin nie odebrałWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:23
-
Aniu w ciąży ważniejsze jest to drugie (niższe) ciśnienie. Nie może ono przekraczać 90. Ja w pierwszej ciazy miałam nadcisnienie i już po 3 pomiarach powyżej wyznaczonego maksimum dostałam tabletki na nadciśnienie. Na szczęście po ciąży wszystko wróciło do normy. Teraz wszystko jest ok ale lekarz mówił mi że ciśnienie skacze często po 30 tygodniu więc gdyby kolejny raz ci się to zdarzyło to dzwon do gina a jak nie będzie odbierał to jedz do szpitala bo nie ma na co wtedy czekać.
ania14 lubi tę wiadomość
-
balbo wrote:Eh, mam ponowne wyniki obciazenia glukoza. Są lepsze,ale też nie ma siez czego cieszyć. Na czczo 94 (norma 70-99) a po 2h mam 141 (norma do 140). Jutro sie okaze czy lekarz wysle mnie na 5 dni na patologie zeby sprawidzili dobowy pomiar cukru. Eh nieeee chceeeee
Ja po dwoch godzinach mialam 144 i zostalam skierowana do poradni diabetologicznej. Tam mi powiedziala pani doktor ze sa w normie ale kazala mi powtorzyc krzywa. I wtedy mi wyszlo 149 po dwoch godzinach i pani diabetolog powiedziala ze sa w normie. Podobno zmienily sie normy. -
Biedna dziewczyna ;(
Wydaje mi się ,że to faktycznie może być zatrzymanie wody w organizmie, dziś cały dzień pilam wodę z cytryną i często latalam do WC. Jem tyle ile dieta dla cukrzykow mi pozwoli . czyli niewiele a często. Którąś pisała o silnym bólu kręgosłupa z lewej strony. Właśnie ją miałam podobne bóle i też z lewej strony okazało się że to najdłuższy nerw kulszowy i mam założone plastry Tamping i masaże raz w tygodniu. Nie powiem... Czuje się o niebo lepiej a w piątek mam dopiero trzeci zabieg. Koszt u mnie w Szczecinie 30zl masaż a oklejanie 20 zł.
Kiedy macie wizyty u lekarza ?? -
balbo wrote:Eh, mam ponowne wyniki obciazenia glukoza. Są lepsze,ale też nie ma siez czego cieszyć. Na czczo 94 (norma 70-99) a po 2h mam 141 (norma do 140). Jutro sie okaze czy lekarz wysle mnie na 5 dni na patologie zeby sprawidzili dobowy pomiar cukru. Eh nieeee chceeeee
W granicach norm ,starych norm. Ale myślę ,że dieta napewno nie zaszkodzi a może pomoc. Każdy lekarz ma inne podejście ,dla jednego będzie to wynik wątpliwy dla drugiego prawidłowy. Daj znać co wymyślił Twój prowadzacy -
nick nieaktualny
-
Madzisek wrote:Aniu w ciąży ważniejsze jest to drugie (niższe) ciśnienie. Nie może ono przekraczać 90. Ja w pierwszej ciazy miałam nadcisnienie i już po 3 pomiarach powyżej wyznaczonego maksimum dostałam tabletki na nadciśnienie. Na szczęście po ciąży wszystko wróciło do normy. Teraz wszystko jest ok ale lekarz mówił mi że ciśnienie skacze często po 30 tygodniu więc gdyby kolejny raz ci się to zdarzyło to dzwon do gina a jak nie będzie odbierał to jedz do szpitala bo nie ma na co wtedy czekać.
-
nick nieaktualnySpicie? Ja nie moge spac od 3:05
juz zjadlam, zlozylam pranie i przygotowalam mieso na obiad bo pewnie w dzien bede spala;-) co do cisnienia to ja przed ciaza mialam niskie ok 80/50-60, a w ciazy jak skoczy mi do 110/70 to juz glowa mi peka:-D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie w 34tygodniu!
Teraz jestem juz naprawde spokojna o maluszki i teraz pozostalo mi sie cieszyc kazdym dniem ciazy
Pozniej wam wstawie jakies zdjecie brzuszka.Karola1990, Nadulka, moniek90, Madzisek, Matleena, Pola_27, Mama-julka lubią tę wiadomość