Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry dziewczeta
Flakonik - gratuluje, ale jeszcze trzymajcie sie w trojpaku kilka tygodni.
Co mozna wziac na bolace gardlo i katar w ciazy? Polecicie cos sprawdzonego? Przyplatala mi sie infekcja. Psikalam w nocy sola morska i pilam syrop prawoslazowy + tabletki na gardlo neo angin (w sumie to nie wiem czy mozna je brac). Czym jeszcze moglabym sobie ulzyc? DziekiFlakonik lubi tę wiadomość
-
akira wrote:Asiowa - dajesz czadu z praca. Pozostaje mi tylko zazdroscic tak dobrego samopoczucia
Póki co jest nie żle, chociaż zaczyna mi dokuczać "bezsennosc". Wieczorami padam na twarz i mogę zasnąć w każdej pozycji, natomiast wystarczy, że zbudzę się w nocy to już 2h snu w plecy.
Mam nadzieję wytrzymać jeszcze trochę w dobrym samopoczuciu ponieważ w przyszłym tygodniu Maż zabiera mnie na kilka dni do Zakopanego i chciałabym nieco skorzystać z tej wycieczki:)
Ja na przeziębienie z "chemicznych" spraw w 14 tygodniu brałam całą serie Prenalen. Tabletki do ssania były smaczne i łagodziły ból gardła, syrop pomagał i psikacz do nosa też dawał ulgę. Więcej doświadczeń nie mam ponieważ lekarz rodzinny kategorycznie zabronił wszelkie inne specyfiki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:04
akira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Pchełka ja tez jestem niskociśnieniowcem, ale w ciazy to zawsze ok 120/80
Od paru dni tak źle sypiam, że chodze jak neptyk, a mąż nie moze sie napatrzec ze zdziwienia bo pierwszy raz widzi u mnie wory pod oczami, ktorych nigdy dotad nie mialam nawet jak nie spalam ok 3 doby.
Asiowa, hardkorze Ty, super ze jeszcze masz siły pracowac.
Mnie za to doapadły mdłości ??!! Kurcze cala ciaze nic a tu na koniec po prawie wszystkim mi jest niedobrze, juz nawet nie wiem co zjesc -
Znacie takie dziwne uczucie gdy połkniecie zbyt duży kęs i on tak poowoli spływa sobie przełykiem? Nieprzyjemny ból od strony pleców? Mnie takie coś męczyło wczoraj- tylko ból lokalizowałam pomiędzy łopatkami, stale w jednym miejscu i wcale nic nie jadłam:(. Przychodziło to falami i nie pomagała zmiana pozycji ani przeciaganie:(
-
nick nieaktualny
-
MeGi2986 wrote:Asiowa znam ten ból. Mi kiedyś powiedzieli ze to nerwoból, jesli nie byl podczas posilku.
Nerwoból... Mam nadzieję, że więcej mnie nie dopadnie bo wczoraj naprawdę ciężko mi było sobie z nim poradzić. Na dodatek byłam sama w domu, bo Maz całe popołudnie w rozjazdach, a ja sobie dziergałam misia oglądając seriale w internecie i nie wiedziałam dlaczego mi takie cos dokucza. Pomagało na chwile kilka łyków wody, ale niestety tylko na chwile. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakira wrote:
Co mozna wziac na bolace gardlo i katar w ciazy? Polecicie cos sprawdzonego? Przyplatala mi sie infekcja. Psikalam w nocy sola morska i pilam syrop prawoslazowy + tabletki na gardlo neo angin (w sumie to nie wiem czy mozna je brac). Czym jeszcze moglabym sobie ulzyc? Dzieki
Choć ta cała seria jest bardzo słaba (na bazie malin i czosnku właściwie). I piłam dużo herbaty z miodem i cytrynąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:46
akira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja jeszcze z lozeczka za oknem szaro ponuro strasznie lubie taka aure:)
Justyna 14 zdrowia dla syneczka
Flakonik to zaciskaj mocno nozki zeby dziewczynki nie chcialy zrobic niespodzianki tatusiowi:)
Ja tez witam sie w 34 tyg zapomnialam ze to wczoraj sie zaczal:)
Czarnamaina jak po wizycie ??Nadulka, Mama-julka, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTe problemy ze spaniem ma juz chyba co druga z nas .U mnie raz lepiej raz gorzej zwlaszcza ,ze mala buszuje zwlaszcza w nocy.
Wlasnie ogladam serial porody .Gulasz z kasza sie pichci a ja leze i mowie do malej ,zeby mamusi po pecherzu nie kopala bo boli strasznie
-
nick nieaktualny