X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Dzięki :-D :-D :-D
    Też sobie myślę, że mam plus 12, a nie 13! Różnica kilograma hi hi, a jaką robi różnicę, zwłaszcza w głowie :-D

Mama julka OH ta głową :D ja jak w domu się wazę to wszystko rozbieram żeby było mniej :D i potem u lekarza jest przykro bo zawsze jest różnica 2 kg :P

Nadulka, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    może jakas dietka karmiacej plus spacerki dadzą radę :)

U mnie nieeee :-( :-\
    Będę musiała przywitać się z Chodakowską albo Lewandowską, a samodyscypliny brak, ach...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dietki to właśnie produkuje smalczyk że skwarkami bo mąż ma zachcianki ciazowe hahah :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mama julka OH ta głową :D ja jak w domu się wazę to wszystko rozbieram żeby było mniej :D i potem u lekarza jest przykro bo zawsze jest różnica 2 kg :P

No właśnie! Ważyć się powinno w kabinie na golasa. Teraz coraz zimniej, to ciuchy coraz cięższe będą :-\

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    duuuuuużoo zdróweczka dla synka:*

justyna od samego początku obstawiam, że Twoja dzidzia w brzuszku to córeczka, daj koniecznie znać jak będziesz po wizycie i poznasz płeć :) to chyba jakoś na dniach?
    nom :) w piątek :) obyś była dobrą wróżką:)

Nadulka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymam kciuki za księżniczkę :) i zdrowka dla synka!

justyna14 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A propos dietki to właśnie produkuje smalczyk że skwarkami bo mąż ma zachcianki ciazowe hahah :D

Jaaa... lubię :-D A miałam takie wyrzuty sumienia w niedzielę bo zjadłam carbonarę, a to na boczusiu że śmietanką, mniam!

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

justyna14 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ale narobilas mi ochoty na smaczyk no az mi slinka cieknie na sama mysl oj niedobra ty :)

Justyna trzymam kciuki zeby byla dziewczynka a jak Olek sie czuje??

U lekarza nie biora pod uwage tego ze ubrania tez cos waza i tyko stresuja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jak się Wam spalo? Ja witam się po tragicznej nocy... nie dość, że na początku budziła mnie co chwilę zgaga i pokarm cofający się do przełyku to w środku nocy było mi tak niedobrze... miałam biegunkę i ledwo powstrzymałam wymioty... nie spałam pół nocy...

Aleee... jestem zadowolona, bo zrobiłam interes życia :D Jeden facet na fb na grupie sprzedazowej z mojego miasta chciał sprzedać nianię z monitorem oddechu (która nowa kosztuje 620zł) do tego łóżeczko, podgrzewacz z philipsa, wózek laskę, dwie parasolki, dwie lampki nocne i nosidełko samochodowe z chicco, nosidełko turystyczne z chicco i kilka zabawek interaktywnych z chicco i fisherprice za uwaga 320zł! Napisał w ogłoszeniu, że zwariował, że chce to wszystko sprzedać za 320zł i ma racje :D ale mi się udało i już jestem z nim umówiona na odbiór :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:09

Nadulka, gosia mmr, alisss871, moniek90, MeGi2986, Madzisek, Matleena, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia wow wszystko za bezcen mozna powiedziec okazja ci sie trafila niesamowita super :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ją też się skusze na ten smalczyk jak już go zrobiłam :D już siedzi w lodowie :D

Madzia gratulacje interesu :dd chyba facet chciał zrobić na złość żonie haha bo mu na piwo nie dała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:13

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam długi wywód i wszystko synuś skasował :) dzięki za zainteresowanie, jesteście kochane. Olek czuje się dobrze, tylko ten katarek go męczy. Jak nie śpi to nic nie leci z noska, ale słychać , że mu tam coś zalega, psiukamy, odciągamy fridą (płaczu przy tym co nie miara) i zobaczymy. Kupiłam mu dziś syropek prawoślazowy i żel rozgrzewający, może jak się ciut w nocy wypoci to będzie lepiej.

Pchelkaa rozumiem sytuację koleżanki/siostry (nie pamiętam już) też zdecydowałabym się urodzić mimo wszystko, bo choć dziecko pożyje krótko to dostanie całą miłość jaką rodzice są mu w stanie dać i będzie szczęśliwe, kochane i chciane. Im będzie później ciężko, ale takie jest życie. Na każdego przychodzi pora. Ostatnio chrześniak mojej sąsiadki zginął w wypadku - miał 18 lat. Bez względu na to ile nasze dziecko jest z nami czy 3 lata czy 50, strata boli tak samo.

U mnie w związku z przeziębionym synkiem i mężem rosołek już się gotuje, pachnie pysznie. Muszę się jakoś bronić przed tymi bakteriami, bo ich dwóch chorych ogarnę, ale jak ja się rozłożę to już amen w pacierzu.

Madzia gratuluję udanego zakupu :) fajna okazja Ci się trafiła.

Acikk zjadłoby się takiego smalczyku :) mniam ostatnio tylko coś pałaszuję, mam wilczy apetyt.

Nadulka tylko renty za kciuki obolałe się nie spodziewaj :) no ale oby oby :) sama jestem ciekawe co nam tym razem "wyszło" :) a jest jeszcze ktoś kto nie zna płci? bo na 1 stronie sporo luk, ale w większości u dziewczyn które się nie udzielają.

a co tam u naszych szpitalnych kate i revvelki? odezwijcie się jak tam u Was.

Nie wiem która z Was wczoraj wstawiła zdjęcie szpitalnego jedzenia - wyglądało delikatnie mówiąc koszmarnie ! u nas było lepiej, ale i tak mamusia mi prowiant domowy podrzucała :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam "Kopciuszka", tego nowego od Disney-a z 2015 roku. Boże co ja się naśmiałam i napłakałam. I ten książę taki przystojny mi się wydawał. Tyle emocji przy tej bajce że aż się Adaś w brzuchu kręcił jak szalony! A na końcu jak brali ślub to padał śnieg i znowu zaczęłam ryczeć że w tym roku jak będzie taki śnieg to będę coraz bliżej porodu... Ojjj chyba coś nie tak ze mną!

justyna14, moniek90 lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm smalczyk :-D też mam ostatnio na niego ochotę :-D na szczęście mamusia przyniosła mi słoiczek i zajadam go od czasu do czasu :-D wczoraj na kolację pochłonęłam 5 kromek ze smalcem i skwarkami a do tego ogóraski kiszone i konserwowe :-D

Madzia ubiłaś interes życia!! Faktycznie chyba sobie żonka czymś nagrabiła :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Obejrzałam "Kopciuszka", tego nowego od Disney-a z 2015 roku. Boże co ja się naśmiałam i napłakałam. I ten książę taki przystojny mi się wydawał. Tyle emocji przy tej bajce że aż się Adaś w brzuchu kręcił jak szalony! A na końcu jak brali ślub to padał śnieg i znowu zaczęłam ryczeć że w tym roku jak będzie taki śnieg to będę coraz bliżej porodu... Ojjj chyba coś nie tak ze mną!
    hormony kochana hormony :)

alisss871 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po pysznej szczawiowej odpaliłam żelazko i open.fm disco polo :D Jeszcze wyprasuje wszystko co mam i później sprzątanie, ostatnie zakupy przed podróżą i jutro w drogę :) Jakoś polubiłam prasowanie ( chyba przez syndrom wicia gniazda ) prasuje wszystko jak popadnie, zasłony, pościele, rzeczy Malutkiej i nasze wszystkie jak leci, a zwykle prasowałam nam jak coś potrzebowaliśmy :D

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:

Nie przejmuj się :-) to wszystko wina hormonów :-) z resztą bajki Disney`a bywają wzruszające i bez hormonów, ja na filmach mało kiedy ryczę, za to na bajkach często :-D

alisss871 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie patrzą kotlety gotowe do usmażenia a mąż jakoś nie dzwoni, że z pracy wraca :-D padnę z głodu zaraz a smaczycho mam jak cholera :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka współczuję bycia blisko tak smutnej historii :( Dla nas niewyobrażalne jest co ta matka przeżywa. Ale my, będąc w ciąży, też inaczej przeżywamy to wszystko niż osoby, które nie spodziewają się dziecka. Życie nas doświadcza w różne sposoby. Kiedyś pisałam Wam że moja znajoma po dwóch miesiącach po urodzeniu synka organizowała mu pogrzeb :( miał niedotlenienie podczas porodu. Nie dawno z nią rozmawiałam i ona np. do momentu życia jej synka nie mogła patrzeć na kobiety w ciąży, zazdrościła im i nienawidziła ich. Mnie też wtedy unikała, ale ja ją rozumiałam. Po pogrzebie wszystko jej się odmieniło. Bardzo chce znowu mieć dziecko i chętnie mnie odwiedza z myślą, że szybko się"zarazi" ciążą. Każdy reaguje inaczej a życie czasami bywa okrutne.

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ