X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnamalina zdrówka szczescia pomyslnosci szybkiego porodu i spelnienia marzen !!! :*

Poza tym wizytujacym gratuluje pozytywnych wizyt :)

Pchełkaa wspołczuje rodzinie, straszna taka tragedia i cierpienie malenstwa :(

Acikk przypomniałas mi ze my mamy jeszcze smalczyk ktory maz niedawno robil, mmmmmm do tego korniszonek !!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamalina- sto lat!!
    justyna- to ja wstawiałam zdjęcie szpitalnej kolacji;) Oczywiście też miałam swoje, no ale wyobraźcie sobie teraz że kobieta leży z dala od rodziny. I ma na tym wyżyć? To umrzeć prędzej można, od tego żarcia brzuch bolał niemiłosiernie, a ceny w szpitalnym sklepie to jakaś jedna wielka masakra.

Ja właśnie wcinam kuleczki ziemniaczane z Lidla, saaamo zdrowie! :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wiem co to znaczy katarek niby tylko katareka tak meczy, ja smaruje zazwyczaj Gabrysiowi pod noskiem mascia typu vic tylko dla dzieci,ale trzeba uwazac zeby nie ytarl raczka i oczek nie potarl. zazwyczaj robie to na spanie,albo raczej jak juz zasnie,a przed zasnieciem na pidzamke zakraplam kilkoma kropelkami z olejku do inchalacji, zazwyczaj pomaga, szybciej mija przynajmniej u nas :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadlam kanapki z pasztetem bo od jakiegoś czasu za mna chodził i mezus dziś zakupił :D hi hi nie wiedziałam że tu tyle amatorek smalcu :D

Ja też ugotowoalam rosolek i zrobiłam smalczyk i poprasuje trochę rzeczy Antka bo jakos tak to odkladam a coraz mniej sily na to mam :P ale jeszcze muszę kuchnie ogarnąć bo wszystko tłuste po tym smalcu :P
    Ale na razie relax z herbatka :D

Wiecie nad czym mysle.? Ja zawsze mam tak że jak mnie boli brzuch bardzo np przy okresie albo jakimś zatruciu to momentalnie robi mi się słabo mroczki przed oczami zimne poty itp... I się zastanawiam jak ja ten poród przeżyje, raczej będzie bardziej bolalo niz przy sraczce... :/

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk na pewno bardziej niż przy sraczce :D Też się powoli zaczynam bać, ale z drugiej strony sobie myślę że wszystkie przez to przechodzą i dają radę i żyją, to dlaczego ja miałabym nie dać rady? ;)

Ja też uwielbiam smalczyk, na to ogór kiszony, mniam! :D I do tego alkohol haha :D
    Czasem jak mnie najdzie to kupuję "Smakowitą pajdę", bez chemii jest a bardzo dobry :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pewnie nie będę potrzebować lewatywy bo jakos ból okresowy zawsze sprawiał sraczke więc porodowy też pewnie sprawi :P
    Kurde, naprawdę sobie nie wyobrazam siebie rodzącej :P cały czas mi się wydaje że Antek z nieba spadnie :D

Dżulia, maya34, Madzisek, Kika428 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:28

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wcinam ogorkowa zupke i mysle co zrobic pozniej mojemu na drugie:)
    Tez sie biore za prasowanie zaraz koszulek M bo troche sie tego nazbieralo:)

Acikk bede teraz snila o tym smalczyku :)

• Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki a Ty znów o alkoholu weź nie ruszam tego tematu haha bo znowu będziemy cierpialy tu wszystkie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ale chyba smalczyk możesz jesc?? Bo z tego co kojarze to słodkiego nie możesz :>

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Zieloneoliwki a Ty znów o alkoholu weź nie ruszam tego tematu haha bo znowu będziemy cierpialy tu wszystkie :P
    no mówiłam przecież że czuję się jak alkoholik :D
    Najgorsze jest to że mam ochotę na kieliszek wódki i papierosa :P
    Ostatnio u znajomych byliśmy i taaak się krzywili od zapachu wódki, bo jakąś dziwną kupili, dali mi do powąchania, to się śmiali że się delektowałam tym zapachem, tak go wciągałam :D

Ja też podczas okresu miałam częste wizyty w toalecie, myślisz że to może znaczyć że przed porodem nas wyczyści? :D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    Ja jak tylko pomyślę z porodzie i szpitalu to mam sraczke ! Zaparcia mi nie straszne :P
    Hahahaha mówisz sprawdzony sposób na zaparcia, dziewczyny która ma problemy spróbować -tinusia poleca :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    no mówiłam przecież że czuję się jak alkoholik :D
    Najgorsze jest to że mam ochotę na kieliszek wódki i papierosa :P
    Ostatnio u znajomych byliśmy i taaak się krzywili od zapachu wódki, bo jakąś dziwną kupili, dali mi do powąchania, to się śmiali że się delektowałam tym zapachem, tak go wciągałam :D

Ja też podczas okresu miałam częste wizyty w toalecie, myślisz że to może znaczyć że przed porodem nas wyczyści? :D

Haha no ją też się delektuje zapachami jak ktoś pije przy mnie :D

Hmm nie wiem wiesz za dużo porodów nie przezylam jeszcze poza tymi we śnie które zawsze są lajtowe :D ale przypuszczam że może tak być :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia, ale chyba smalczyk możesz jesc?? Bo z tego co kojarze to słodkiego nie możesz :>
    Nie tylko slodkie tluste smazone i tym podobne ale sproboje mala kanapeczke i zobacze jak moj organizm reaguje:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was już robiony GBS? Mój lekarz mówił że pobierze na następnej wizycie, czyli to będzie 31tc, a w necie jest napisane że wykonuje się między 35 a 37tc.

"Badanie GBS wykonywane jest na obecność bakterii paciorkowca grupy B, jest przesiewowym badaniem mikrobiologicznym, do którego powinny przystąpić kobiety między 35 a 37 tygodniem ciąży. Oceniane jest wówczas, czy bakterie GBS będą obecne w drogach rodnych kobiety w czasie porodu. Badanie wykonywane jest podczas wizyty ginekologicznej. Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród."

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Haha no ją też się delektuje zapachami jak ktoś pije przy mnie :D

Hmm nie wiem wiesz za dużo porodów nie przezylam jeszcze poza tymi we śnie które zawsze są lajtowe :D ale przypuszczam że może tak być :P
    Taaak, mnie się ostatnio śniło. Trafiłam do szpitala, położyli mnie na szpitalne łóżko i wieźli na porodówkę. Nie zdążyłam dojechać, bo odwróciłam się dupą do położnej, klękając na kolanach, ta złapała mnie za pośladki i odciągnęła jeden w prawo, drugi w lewo i chlust! Dziecko wyszło :D

Tinusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz powiedzial ze na nastepnej wizycie bede miala robiony GBS to bedzie 36tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam przy okresie zawsze sraczkę :D i jak mnie boli brzuch z nerwów to też, więc wydaje mi się, że przed porodem wyczyści nas równo :D choćby z nerwów :P

Tinusia lubi tę wiadomość

‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ