Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzarnamalina zdrówka szczescia pomyslnosci szybkiego porodu i spelnienia marzen !!! :*
Poza tym wizytujacym gratuluje pozytywnych wizyt
Pchełkaa wspołczuje rodzinie, straszna taka tragedia i cierpienie malenstwa
Acikk przypomniałas mi ze my mamy jeszcze smalczyk ktory maz niedawno robil, mmmmmm do tego korniszonek !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:35
-
nick nieaktualnyczarnamalina- sto lat!!
justyna- to ja wstawiałam zdjęcie szpitalnej kolacji;) Oczywiście też miałam swoje, no ale wyobraźcie sobie teraz że kobieta leży z dala od rodziny. I ma na tym wyżyć? To umrzeć prędzej można, od tego żarcia brzuch bolał niemiłosiernie, a ceny w szpitalnym sklepie to jakaś jedna wielka masakra.
Ja właśnie wcinam kuleczki ziemniaczane z Lidla, saaamo zdrowie!justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna wiem co to znaczy katarek niby tylko katareka tak meczy, ja smaruje zazwyczaj Gabrysiowi pod noskiem mascia typu vic tylko dla dzieci,ale trzeba uwazac zeby nie ytarl raczka i oczek nie potarl. zazwyczaj robie to na spanie,albo raczej jak juz zasnie,a przed zasnieciem na pidzamke zakraplam kilkoma kropelkami z olejku do inchalacji, zazwyczaj pomaga, szybciej mija przynajmniej u nas
justyna14 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie zjadlam kanapki z pasztetem bo od jakiegoś czasu za mna chodził i mezus dziś zakupił
hi hi nie wiedziałam że tu tyle amatorek smalcu
Ja też ugotowoalam rosolek i zrobiłam smalczyk i poprasuje trochę rzeczy Antka bo jakos tak to odkladam a coraz mniej sily na to mamale jeszcze muszę kuchnie ogarnąć bo wszystko tłuste po tym smalcu
Ale na razie relax z herbatka
Wiecie nad czym mysle.? Ja zawsze mam tak że jak mnie boli brzuch bardzo np przy okresie albo jakimś zatruciu to momentalnie robi mi się słabo mroczki przed oczami zimne poty itp... I się zastanawiam jak ja ten poród przeżyje, raczej będzie bardziej bolalo niz przy sraczce...Madzisek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk na pewno bardziej niż przy sraczce
Też się powoli zaczynam bać, ale z drugiej strony sobie myślę że wszystkie przez to przechodzą i dają radę i żyją, to dlaczego ja miałabym nie dać rady?
Ja też uwielbiam smalczyk, na to ogór kiszony, mniam!I do tego alkohol haha
Czasem jak mnie najdzie to kupuję "Smakowitą pajdę", bez chemii jest a bardzo dobry -
Ale pewnie nie będę potrzebować lewatywy bo jakos ból okresowy zawsze sprawiał sraczke więc porodowy też pewnie sprawi
Kurde, naprawdę sobie nie wyobrazam siebie rodzącejcały czas mi się wydaje że Antek z nieba spadnie
Dżulia, maya34, Madzisek, Kika428 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Zieloneoliwki a Ty znów o alkoholu weź nie ruszam tego tematu haha bo znowu będziemy cierpialy tu wszystkie
Najgorsze jest to że mam ochotę na kieliszek wódki i papierosa
Ostatnio u znajomych byliśmy i taaak się krzywili od zapachu wódki, bo jakąś dziwną kupili, dali mi do powąchania, to się śmiali że się delektowałam tym zapachem, tak go wciągałam
Ja też podczas okresu miałam częste wizyty w toalecie, myślisz że to może znaczyć że przed porodem nas wyczyści? -
ZieloneOliwki wrote:no mówiłam przecież że czuję się jak alkoholik
Najgorsze jest to że mam ochotę na kieliszek wódki i papierosa
Ostatnio u znajomych byliśmy i taaak się krzywili od zapachu wódki, bo jakąś dziwną kupili, dali mi do powąchania, to się śmiali że się delektowałam tym zapachem, tak go wciągałam
Ja też podczas okresu miałam częste wizyty w toalecie, myślisz że to może znaczyć że przed porodem nas wyczyści?
Haha no ją też się delektuje zapachami jak ktoś pije przy mnie
Hmm nie wiem wiesz za dużo porodów nie przezylam jeszcze poza tymi we śnie które zawsze są lajtoweale przypuszczam że może tak być
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMiała któraś z Was już robiony GBS? Mój lekarz mówił że pobierze na następnej wizycie, czyli to będzie 31tc, a w necie jest napisane że wykonuje się między 35 a 37tc.
"Badanie GBS wykonywane jest na obecność bakterii paciorkowca grupy B, jest przesiewowym badaniem mikrobiologicznym, do którego powinny przystąpić kobiety między 35 a 37 tygodniem ciąży. Oceniane jest wówczas, czy bakterie GBS będą obecne w drogach rodnych kobiety w czasie porodu. Badanie wykonywane jest podczas wizyty ginekologicznej. Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród."alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Haha no ją też się delektuje zapachami jak ktoś pije przy mnie
Hmm nie wiem wiesz za dużo porodów nie przezylam jeszcze poza tymi we śnie które zawsze są lajtoweale przypuszczam że może tak być
Tinusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny