X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:28

Madzia890722, Pchelkaa lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż zawsze to jakis plus jak nas lewatywa ominie... :P słaby bo słaby ale cóż :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie znaleźć plus posiadania sraczki :D

maya34, Tinusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to się narzucił gówniany temat ;)
    U mnie jednym z objawów ze w tym dniu dostane miesiaczke było rowniez czyszczenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Moj lekarz powiedzial ze na nastepnej wizycie bede miala robiony GBS to bedzie 36tc
    no właśnie, nie wiem więc czy u mnie nie za wcześnie...

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Witam się zza służbowego biurka! To już ostatni wtorek w pracy. Jeszcze 4 dni:)
    Zazdroszczę ja dopiero Od 16 listopada mam wolne :/ jeszcze 5 tyg :( juz nie moge sie doczekać ale musze wytrzymać mam nadzieje ze szybko zleci Miałam plany siedzieć do konca listopada i od grudnia przejsc na macierzyńskie ale wiem juz dzis ze nie dam rady Pozatym odpocząć tez kiedys trzeba :)

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Zazdroszczę ja dopiero Od 16 listopada mam wolne :/ jeszcze 5 tyg :( juz nie moge sie doczekać ale musze wytrzymać mam nadzieje ze szybko zleci Miałam plany siedzieć do konca listopada i od grudnia przejsc na macierzyńskie ale wiem juz dzis ze nie dam rady Pozatym odpocząć tez kiedys trzeba :)
    kurde, a ja narzekam że siedzę na zwolnieniu od maja...
    Tyle tylko że mi się cholernie dłuży, a tak mogłam popracować póki się dobrze czułam, ale ze względu na pracę fizyczną nie mogłam..

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos gownianych tematów :D przypomniała mi się niedawna rozmowa z mężem zaczął narzekać że nie zna haseł do portali z tauronu PGNiG itp. Bo zawsze ją to ogarniam.
    Ja mowie, a po co Ci te hasła? Pewnie chcesz żebym umarla przy porodzie i se znajdziesz inną?
    On: tak kurwa, zesrala!!!
    Ja w śmiech mowie to akurat bardzo możliwe :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Miała któraś z Was już robiony GBS? Mój lekarz mówił że pobierze na następnej wizycie, czyli to będzie 31tc, a w necie jest napisane że wykonuje się między 35 a 37tc.

"Badanie GBS wykonywane jest na obecność bakterii paciorkowca grupy B, jest przesiewowym badaniem mikrobiologicznym, do którego powinny przystąpić kobiety między 35 a 37 tygodniem ciąży. Oceniane jest wówczas, czy bakterie GBS będą obecne w drogach rodnych kobiety w czasie porodu. Badanie wykonywane jest podczas wizyty ginekologicznej. Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród."

Ja miałam pobrany tydzień temu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też teraz częściej "czyści" i też mam wrażenie że to na samą myśl o porodzie. I wiecie co? tak sobie myślę że z tego czyszczenia przed-porodowego to my chudzinki będziemy na tej porodówce ;)

Lece na SR. Dzisiaj mamy naukę pielęgnacji na "typowym manekinie niemowlęcym" więc zapowiada się ciekawie ;) Ciekawa jestem czy ten "typowo niemowlęcy manekin" też będzie sikał, robił kupę, ulewał i płakał? ;-)

• balbo Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo się :) lekarz nie wysłał mnie do szpitala, kazał tylko kontynuować dietę cukrzycowa do końca ciąży. A to akurat tylko na dobre nam wyjdzie., mimo że zawsze jedliśmy bardzo zdrowo, to teraz będziemy jeść jjeszcze bardziej zdrowo. Jest radość,:)

Nadulka, pati_zuzia, Madzisek, Flakonik, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 34t z 4 z przodu :) pozostało 49 dni :)

co do śmierdzących tematów mnie w 1 dzień @ też cały czyściło, strach było z domu wyjść
    przed zajściem jak nie wypiłam kawy to kilka dni mogłam nie iśc na kibelek
    teraz mnie czyści po pare razy dziennie i to chyba właśnie na myśl o porodzie
    jak dostane skurczy to chyba ze stresu z kibelka nie zejde i żadna lewatywa nie bedzie potrzebna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja miałam pobrany tydzień temu.
    aha, no to chyba jednak mój lekarz się chce trochę pospieszyć gdyby okazało się że poród wcześniej się rozpocznie. Podobno na porodówkach problemy robią jak kobieta przychodzi bez badania na gbs.

Ja unikam bardzo spotkań towarzyskich w większym gronie, nie chce mi się, nie mam ochoty. Za to odbijemy sobie po porodzie na pewno:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wychodzi na to że będziemy wszystkie w domu rodzic bo żadna z kibla nie zejdzie :D

ania14, MeGi2986 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę swoją szafą, okleiłam ją okleiną we wzory czarne, wypukłe, zamszowe. Jeszcze czekam na kryształowe uchwyty. No i łóżeczko naszej malutkiej księżniczki już na Nią czeka :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/D_fx7KGI~eaQpcA6yjx3wADGBGHrpK

3d3d1d0d1e2fb2ff.jpg

9b206622df44e450med.jpg

aaacbd96ac124465med.jpg

Tinusia, Nadulka, Madzisek, Chichibi, MeGi2986, Flakonik, Nazja, Mama-julka, pati_zuzia, lilianna, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• ania14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    A ja się chwalę swoją szafą, okleiłam ją okleiną we wzory czarne, wypukłe, zamszowe. Jeszcze czekam na kryształowe uchwyty. No i łóżeczko naszej malutkiej księżniczki już na Nią czeka :)

ale super ! :)

nam może wytapetują pokój Marysi w tym tyg a w listopadzie będą mebelki
    już się nie moge doczekać :)

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na jakie kosmetyki się decydujecie?
    Jakie chusteczki/ pampersy?
    Jedna seria, czy wszystko innej firmy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj na szkole rodzenia zwiedzaliśmy porodówkę i salę gdzie robią cesarki Masakra nie wygląda to najlepiej Fajnie by było dostać jedynkę ale jest jedna na cały szpital więc znając moje szczęście to tam nie trafimy. Mimo wszystko jak mam wyobrażenie gdzie będę rodzić i jak to wygląda to czuję się lepiej ;D

‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ