Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Asiowa wrote:Witam się zza służbowego biurka! To już ostatni wtorek w pracy. Jeszcze 4 dni:)
jeszcze 5 tyg
juz nie moge sie doczekać ale musze wytrzymać mam nadzieje ze szybko zleci Miałam plany siedzieć do konca listopada i od grudnia przejsc na macierzyńskie ale wiem juz dzis ze nie dam rady Pozatym odpocząć tez kiedys trzeba
Maksymilian
-
nick nieaktualnyKika428 wrote:Zazdroszczę ja dopiero Od 16 listopada mam wolne
jeszcze 5 tyg
juz nie moge sie doczekać ale musze wytrzymać mam nadzieje ze szybko zleci Miałam plany siedzieć do konca listopada i od grudnia przejsc na macierzyńskie ale wiem juz dzis ze nie dam rady Pozatym odpocząć tez kiedys trzeba
Tyle tylko że mi się cholernie dłuży, a tak mogłam popracować póki się dobrze czułam, ale ze względu na pracę fizyczną nie mogłam.. -
Apropos gownianych tematów
przypomniała mi się niedawna rozmowa z mężem zaczął narzekać że nie zna haseł do portali z tauronu PGNiG itp. Bo zawsze ją to ogarniam.
Ja mowie, a po co Ci te hasła? Pewnie chcesz żebym umarla przy porodzie i se znajdziesz inną?
On: tak kurwa, zesrala!!!
Ja w śmiech mowie to akurat bardzo możliwe -
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Miała któraś z Was już robiony GBS? Mój lekarz mówił że pobierze na następnej wizycie, czyli to będzie 31tc, a w necie jest napisane że wykonuje się między 35 a 37tc.
"Badanie GBS wykonywane jest na obecność bakterii paciorkowca grupy B, jest przesiewowym badaniem mikrobiologicznym, do którego powinny przystąpić kobiety między 35 a 37 tygodniem ciąży. Oceniane jest wówczas, czy bakterie GBS będą obecne w drogach rodnych kobiety w czasie porodu. Badanie wykonywane jest podczas wizyty ginekologicznej. Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród."
Ja miałam pobrany tydzień temu. -
nick nieaktualnyMnie też teraz częściej "czyści" i też mam wrażenie że to na samą myśl o porodzie. I wiecie co? tak sobie myślę że z tego czyszczenia przed-porodowego to my chudzinki będziemy na tej porodówce
Lece na SR. Dzisiaj mamy naukę pielęgnacji na "typowym manekinie niemowlęcym" więc zapowiada się ciekawieCiekawa jestem czy ten "typowo niemowlęcy manekin" też będzie sikał, robił kupę, ulewał i płakał?
-
Udalo się
lekarz nie wysłał mnie do szpitala, kazał tylko kontynuować dietę cukrzycowa do końca ciąży. A to akurat tylko na dobre nam wyjdzie., mimo że zawsze jedliśmy bardzo zdrowo, to teraz będziemy jeść jjeszcze bardziej zdrowo. Jest radość,
Nadulka, pati_zuzia, Madzisek, Flakonik, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość
-
witam sie w 34t z 4 z przodu
pozostało 49 dni
co do śmierdzących tematów mnie w 1 dzień @ też cały czyściło, strach było z domu wyjść
przed zajściem jak nie wypiłam kawy to kilka dni mogłam nie iśc na kibelek
teraz mnie czyści po pare razy dziennie i to chyba właśnie na myśl o porodzie
jak dostane skurczy to chyba ze stresu z kibelka nie zejde i żadna lewatywa nie bedzie potrzebna -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Ja miałam pobrany tydzień temu.
Ja unikam bardzo spotkań towarzyskich w większym gronie, nie chce mi się, nie mam ochoty. Za to odbijemy sobie po porodzie na pewno:) -
A ja się chwalę swoją szafą, okleiłam ją okleiną we wzory czarne, wypukłe, zamszowe. Jeszcze czekam na kryształowe uchwyty. No i łóżeczko naszej malutkiej księżniczki już na Nią czeka
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/D_fx7KGI~eaQpcA6yjx3wADGBGHrpK
Tinusia, Nadulka, Madzisek, Chichibi, MeGi2986, Flakonik, Nazja, Mama-julka, pati_zuzia, lilianna, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość
-
Pola_27 wrote:A ja się chwalę swoją szafą, okleiłam ją okleiną we wzory czarne, wypukłe, zamszowe. Jeszcze czekam na kryształowe uchwyty. No i łóżeczko naszej malutkiej księżniczki już na Nią czeka
ale super !
nam może wytapetują pokój Marysi w tym tyg a w listopadzie będą mebelki
już się nie moge doczekaćPola_27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my wczoraj na szkole rodzenia zwiedzaliśmy porodówkę i salę gdzie robią cesarki Masakra nie wygląda to najlepiej Fajnie by było dostać jedynkę ale jest jedna na cały szpital więc znając moje szczęście to tam nie trafimy. Mimo wszystko jak mam wyobrażenie gdzie będę rodzić i jak to wygląda to czuję się lepiej