X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    aha, no to chyba jednak mój lekarz się chce trochę pospieszyć gdyby okazało się że poród wcześniej się rozpocznie. Podobno na porodówkach problemy robią jak kobieta przychodzi bez badania na gbs.

Robią problemy, bo jeżeli jesteś nosicielem paciorkowca, to dziecko też przy porodzie może się nabawić (jeżeli masz, to jak się zaczyna poród trzeba od razu jechać do szpitala, i podają antybiotyk co 4 h aby dziecko się nie zaraziło, jak nie jesteś nosicielem to spoko), jeżeli nie masz zrobionego badania to i tak Ci ten antybiotyk będą podawać, a później dziecku krew pobierać czy jest nosicielem :\ Położna mówiła, że od nie dawna jest to wymogiem, bo zdarzały się zgony dzieciaczków nie wiadomo dlaczego, a łatwo można to zniwelować (właśnie przez ten antybiotyk)

Pola strasznie słabo widać tą szafę :\ ale ogólnie okleina mi się podoba :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny, a na jakie kosmetyki się decydujecie?
    Jakie chusteczki/ pampersy?
    Jedna seria, czy wszystko innej firmy?

Na razie kupiłam do kąpania J&J bo były w promocji w biedrze, a pieluszki myślę żeby stosować naprzemiennie dada i pampersa (raz jedna raz druga) żeby się skóra dzieciaczka za bardzo do jednych nie przyzwyczaiła, albo żeby nie uczulić.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Robią problemy, bo jeżeli jesteś nosicielem paciorkowca, to dziecko też przy porodzie może się nabawić (jeżeli masz, to jak się zaczyna poród trzeba od razu jechać do szpitala, i podają antybiotyk co 4 h aby dziecko się nie zaraziło, jak nie jesteś nosicielem to spoko), jeżeli nie masz zrobionego badania to i tak Ci ten antybiotyk będą podawać, a później dziecku krew pobierać czy jest nosicielem :\ Położna mówiła, że od nie dawna jest to wymogiem, bo zdarzały się zgony dzieciaczków nie wiadomo dlaczego, a łatwo można to zniwelować (właśnie przez ten antybiotyk)

dzięki :) Czyli dlatego będę miała tak wcześnie. Tylko zastanawia mnie dlaczego jest napisane w tym artykule, że może być przez to przedwczesny poród. To taki skutek uboczny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Na razie kupiłam do kąpania J&J bo były w promocji w biedrze, a pieluszki myślę żeby stosować naprzemiennie dada i pampersa (raz jedna raz druga) żeby się skóra dzieciaczka za bardzo do jednych nie przyzwyczaiła, albo żeby nie uczulić.
    Nie boisz się że uczuli? Johnson z tego co wiem uczula bardzo dużo dzieci, podobno najgorsza firma jeśli chodzi o składy.

Pampers ten klasyczny zielony, czy te w beżowym opakowaniu Premium? Też zamierzam kupować na przemian Dadę i Pampersa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 15:49

• ania14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

kosmetyki w rossmanie kupiłam cała serie baby dream , cos przy okazji innych zakupów kupiłam na allego z ziajka a jeszcze mam do odbioru wygraną w rosmanie zestaw kosmetyków z nivea
    chusteczki mam wielopak z baby dream i wielopak z biedry
    a pampersy do szpitala paczuszke 1 z baby dream, a dwójki 2paczki dady i karton pampersów

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Nie boisz się że uczuli? Johnson z tego co wiem uczula bardzo dużo dzieci, podobno najgorsza firma jeśli chodzi o składy.

Pampers ten klasyczny zielony, czy te w beżowym opakowaniu Premium? Też zamierzam kupować na przemian Dadę i Pampersa.

Mam nadzieję, że nie uczuli, a jak tak to my zużyjemy na siebie :)
    Pampersy zielone gdzieś czytałam że te w pomarańczowym są gorsze.

Żeby paciorkowiec wywoływał przedwczesny poród nic nam nie mówiła (wszystkie informacje ze SR więc jak piszę głupoty to przez prowadzącą :) )

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Pola_27 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Pola strasznie słabo widać tą szafę :\ ale ogólnie okleina mi się podoba :)

Musisz sobie w link na samej górze kliknąć, wtedy z bliska widać okleinę. A zdjęcia o ciulu, faktycznie, ale nie chcialam, żeby mnie było widać w lustrze hihi

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Musisz sobie w link na samej górze kliknąć, wtedy z bliska widać okleinę. A zdjęcia o ciulu, faktycznie, ale nie chcialam, żeby mnie było widać w lustrze hihi

Ładna :)
    Czy tylko Ja jeszcze nie mam łóżeczka ?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Jeszcze nie wiem na jaką firmę się zdecyduje, muszę poczytać blog "sroka o" bo ona tam niektóre marki wyklucza ze względu na to, że uczulają. Będę chciała mieć wszystko jednej firmy, bo na szkole rodzenia tak radzili ze względu na to, że jak mały dostanie uczulenia to jak będziesz miała wszystko z innej parafii to się nie zorientujesz po czym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle odnośnie szkoły rodzenia to mieliśmy wczoraj taką przygodę...
    SR mamy zawsze o 18:30, jedziemy tam około 15min. Specjalnie wyjechalismy o 18:00, żeby wstąpić do apteki jeszcze, no,ale był straszny ruch więc powiedziałam mężowi, żeby nie jechał do tej apteki tylko prosto na SR, bo nie zdążymy, bo widać już było z daleka,że jest korek. No,ale on oczywiście jak zwykle mnie nie posłuchał i do tej apteki pojechał... jak z niej wyszedł to była już 18:22 a wszędzie korki. Tak mnie wkurzył! Pokłóciliśmy się po drodze, bo ja uważałam, że to jego wina a on sobie nie dał powiedzieć, i że to nie jego wina, że są korki! no kurde- mówiłam mu, żeby do tej cholernej apteki nie jechał! Byliśmy już 10min spóźnieni a jeszcze nawet nie wyjechaliśmy z miasta, dzwoniłam do położnej- nie odbierała, napisałam smsa, nie odpisywała. W takich nerwach byłam... w końcu jak już dojeżdźaliśmy spóźnieni 25 min to coś mi zaczęła intuicja podpowiadać, ze dziś tej sr nie ma. I faktycznie, znalazłam w torebce karteczke z terminem i mamy ją za tydzień! Ja spłakana, mąż wkurzony i to na marne! Ale później się uśmialiśmy, że takich blahych powodów do kłótni potrzebujemy, bo się nie kłócimy na co dzień :D

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:59

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Mam nadzieję, że nie uczuli, a jak tak to my zużyjemy na siebie :)
    Pampersy zielone gdzieś czytałam że te w pomarańczowym są gorsze.

Żeby paciorkowiec wywoływał przedwczesny poród nic nam nie mówiła (wszystkie informacje ze SR więc jak piszę głupoty to przez prowadzącą :) )
    nie nie, chodzi mi o to co znalazłam w necie:
    "Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród."

Wczoraj przeglądałam różne strony i dziewczyna na youtube właśnie pisała że lepoiej sprawdziły jej się te premium, dlatego też pytam. Ale chyba na początek szkoda pieniędzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ładna :)
    Czy tylko Ja jeszcze nie mam łóżeczka ?
    moje dopiero dziś przyjechało, jeszcze nie rozpakowane, czeka na męża:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jeszcze nie wiem na jaką firmę się zdecyduje, muszę poczytać blog "sroka o" bo ona tam niektóre marki wyklucza ze względu na to, że uczulają. Będę chciała mieć wszystko jednej firmy, bo na szkole rodzenia tak radzili ze względu na to, że jak mały dostanie uczulenia to jak będziesz miała wszystko z innej parafii to się nie zorientujesz po czym ;)
    przeglądałam tyle o ile i właśnie babydream ma dobre opinie, a są dość tanie. Mają lepsze składy niż np. Oilatum który ostatnio jest tak ostatnio reklamowany i wychwalany pod niebiosa.
    Chciałam się zdecydować na babydream, dlatego też Was pytam o zdanie :)
    Chusteczki za to mam jedne Bobini- bo dostałam w jakimś gratisie w Rossmannie, Pampers ma kiepskie opinie, dość dobre mają te tańsze z Auchan np.
    Te z Biedronki jedne mają dobrą opinię, drugie gorszą, tak samo te z Rossmanna. Jedne dobre, drugie gorsze. Jednak chyba nie będę rozrzutna i najpierw spróbuję wszystko co tańsze, a później będę ewentualnie zmieniać na droższe jak nie podpasuje.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam lozeczka... Moi rodzice się zaoferowali niby że kupia... Teraz mi glupio się upominać a oni coś się nie kwapia, chyba kupimu jednak sami i im powiemy zemjuz kupilismy...

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:

co do kosmetyków to kupiłam głównie z hipp plus krem do twarzy z babydream
    husteczki również z hipp a pampersy to jeszcze nie wiem i tak się w ogóle zastanawiałam ile kupić paczek na początek tych new born.

Pola łądnie ta szafa wygląda aż mam ochotę swoją też okleić :D
    Hipp też ma dość dobre opinie- chusteczki na pewno.

Póki co kupiłam jedną paczkę 43szt. Pampers newborn, kupię chyba jeszcze jedne newborn i już większą pakę "dwójek". Jedynki można będzie dokupić, a dwójki się na pewno nie zdążą zmarnować tak szybko. Tylko ostatnio nie widziałam w Biedronce Dady newborn dość długo i nie wiem czy w ogóle są czy nie produkują już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja też nie mam lozeczka... Moi rodzice się zaoferowali niby że kupia... Teraz mi glupio się upominać a oni coś się nie kwapia, chyba kupimu jednak sami i im powiemy zemjuz kupilismy...
    Ja powiedziałam mamie w szpitalu "Mama, musicie się pospieszyć z tym łóżeczkiem bo może się okazać że Kubuś się pospieszy i gdzie będzie spał?" wróciłam ze szpitala, dostałam pieniążki i kupiliśmy:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Ja powiedziałam mamie w szpitalu "Mama, musicie się pospieszyć z tym łóżeczkiem bo może się okazać że Kubuś się pospieszy i gdzie będzie spał?" wróciłam ze szpitala, dostałam pieniążki i kupiliśmy:)

Wiesz co z tesciami nie było problemu powiedzieli że kupia wozek, pojechalismy zamówić to od razu kasę dali... A moi powiedzieli że mam wybrać i im powiedzieć jakie i oni kupia... No i ch... Już ostatnio powiedziałam im że do końca października chcemy WSZYSTKO miec bo przecież pościel trzeba wyprac, lozeczko po składać... Mam nadzieję że zajarzyli :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    przeglądałam tyle o ile i właśnie babydream ma dobre opinie, a są dość tanie. Mają lepsze składy niż np. Oilatum który ostatnio jest tak ostatnio reklamowany i wychwalany pod niebiosa.
    Chciałam się zdecydować na babydream, dlatego też Was pytam o zdanie :)
    Chusteczki za to mam jedne Bobini- bo dostałam w jakimś gratisie w Rossmannie, Pampers ma kiepskie opinie, dość dobre mają te tańsze z Auchan np.
    Te z Biedronki jedne mają dobrą opinię, drugie gorszą, tak samo te z Rossmanna. Jedne dobre, drugie gorsze. Jednak chyba nie będę rozrzutna i najpierw spróbuję wszystko co tańsze, a później będę ewentualnie zmieniać na droższe jak nie podpasuje.

ja też kupuję serię babydream :) na stronie srokao.pl zebrały najlepsze opinie. J&J będę omijać szerokim łukiem bo zawierają masę parabenów i innych syfów :/

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Ja sie zdecydowalam na wiekszosc ekologicznych kosmetyków, pieluszki jednorazowe tez , czesc mam z Hippa np. oliwke, z baby dream tez mam jakies kosmetyki

Jeśli chodzi o ekologiczne kosmetyki to sama takich z mężem używamy. Taki styl życia ;) Wiec dzieci tez beda na takich od urodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:54

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ