X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dziewczynki jakos inaczej się ułożyły :)

Ja jak wstaje to mam taki płaski a potem jak się Antek ubije przez cały dzień to jest dużo większy :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:57

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej, ale mi narobilyscie smaku tym smalcem ! poprosze o przepis, bo nigdy nie robilam, a musze go zrobic tak mi sie chce :d

Naprawdę :O :-D
    Robi się ze słoniny pokrojonej w kostkę. Wytapiasz na patelni. Można dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Na samym końcu dopiero sól, można popieprzyć, niektórzy dają majeranek, jak kto lubi. Przelewasz do naczynia i czekasz aż zastygnie.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars zależy jako kto lubi :D i z czym. Ja robię czysty tylko że skwarkami - 10 dag słoniny wedzonej i 20 dag nie wedzonej. Kroje na kostki dość duże no i na patelnie osobno białą i osobno wedzona. Z wedzonej wyrzucam skwarki bo robią się kamyczki i biorę tylko tłuszczyk żeby lepszy sak był. a Z białej wszystko biorę skwarki i tłuszczyk. Do pojemniczka do lodowy i gotowe :P

Ja sól daje już na kanapce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:28

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    Ja miałam w pierwszej ciąży GBS dodatni niestety, miałam wymaz pobierany z pochwy i odbytu, bo to ważne wiec zwróćcie na to uwagę. Tego się nie leczy wcześniej tylko właśnie podaje antybiotyk w czasie porodu, niestety u mnie położna podała mi za późno i nie zaczął działać, córcia się zaraziła. Miała przez 7 dni antybiotyk, wtedy to było dla mnie bardzo stresujące. Miała wkucie najpierw w jedna rączkę, potem w drugą, potem na czole, strasznie wtedy płakałam i to przeżywałam. Przez to też byłyśmy tydzień w szpitalu. Teraz mam straszną nadzieję że nas to ominie, a w razie czego to będę żądała żeby mi podali od razu antybiotyk a nie czekali. Bardzo mnie to stresuje i już bym chciała wiedzieć czy mam ten GBS dodatni czy nie.

Co do kosmetyków, na początek kupiłam chusteczki z Hippa, te z Babydream są wg mnie suche i słabo się nimi czyści dupcie maleństwa. Chusteczek planuję używać tylko na wyjścia bądź do lekarza, w domu będę używać wacików zwykłych i wody. Pampersy kupiłam z Pampersa te zielone, jedną paczkę 1-nek do szpitale i dwie paczki 2-jek. Potem będziemy używać Dady z Biedronki i Pampersy jak się uda kupić w promocji. Do kąpieli kupiłam z Babydream, używam dla siebie i dla córki, uważam że są bardzo dobre, do ciała, twarzy też z Babydream, to pupci tak samo. Kupiłam też Oilatum do kąpieli, ale z myślą o jakiś pojedynczych kąpielach w razie suchej skóry u małego a nie tak na co dzień.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso super łóżeczko :)

Smalec że skwarkami... Bleeee :)

iNso87, Matleena lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Dziewczyny jak wasze kregoslupy? Ja do tej pory w ogole nie mialam z nim problemu, ale dzisiaj koszmar. Strasznie boli....

Miałam przez kilka dni takie bóle, że tylko chodziłam i płakałam. Poszłam do mojego masażysty i już po pierwszym masażu poczułam ogromną ulgę! Byłam 6 dni pod rząd i teraz mam spokój ;) polecam masaże, wcale nie są groźne, są specjalne dla kobiet w ciąży ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny powiedzcie mi też macie tak mokro?? :/ ja od kilku dni mam takie głupie uczucie i już nie wiem co to zaczelam panikowac że wody mi się sacza ale chyba byłoby tego więcej niż wilgotne majtki :P ??

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Kurde, dziewczyny powiedzcie mi też macie tak mokro?? :/ ja od kilku dni mam takie głupie uczucie i już nie wiem co to zaczelam panikowac że wody mi się sacza ale chyba byłoby tego więcej niż wilgotne majtki :P ??

Ja też mam taki problem i też niejednokrotnie się zastanawiałam czy czasem wody mi się nie sacza. U mnie trwa to już około miesiąca ale nie każdego dnia także myślę że to nie wody, bo na wizycie wszystko było ok. Może to śluz się tak czasem rozrzedza bardziej. Ja u siebie takie coś zauważam najczesciej po intensywniejszym wysiłku np. po sprzataniu domu lub długim prasowania.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mam sucho albo tylko śluz. Nie pomogę :-(

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:01

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:33

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    spokojnie, to zwykłe upławy. W III trymestrze ilość śluzu się zwiększa.
    U mnie nawet jak kichnę mocniej, czy się schylam czy coś to czuję że wycieka.

przejrzałam bloga Srokao i wychodzi na to, że najlepsze są kosmetyki BABYDREAM i Hipp, za to najgorsze Johnsons. Mustela też nie wypada najlepiej, a Oilatum ma minimalnie gorszy skład od Babydream a różnica w cenie jest bardzo duża.

Któraś z Was pisała o chusteczkach Rossmanna- że są suche, a Dady z Biedronki? Właśnie nie chciałabym ich moczyć jeszcze dodatkowo w wodzie, bo okaże się że takie skwary są i trzeba trzeć.

Co do pobrania gbs- niby z pochwy pobiera się gdzieś z ujścia, a chyba nie wkłada się patyczka w odbyt tak głęboko żeby zacząć rodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:01

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczki huggies też są "suche"
    Też mam dużo śluzu wyciekającego :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Któraś z Was pisała o chusteczkach Rossmanna- że są suche, a Dady z Biedronki? Właśnie nie chciałabym ich moczyć jeszcze dodatkowo w wodzie, bo okaże się że takie skwary są i trzeba trzeć.

Co do pobrania gbs- niby z pochwy pobiera się gdzieś z ujścia, a chyba nie wkłada się patyczka w odbyt tak głęboko żeby zacząć rodzić?

Nie pisałam o chusteczkach dada, ale są dobre. Używałam je wiele lat temu, teraz kupuje je moja mama i niekiedy z nich korzystam.

Miałam brany wymaz z pochwy, a z dupki nie to się nie wypowiadam, ale chyba nie powinno boleć i być głębokie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:14

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Co do chusteczek to też słyszałam że Baby Dream są suche niestety, szoda bo fajna promocja jest na nie w rossmannie ;/

Ups, a kupiłam paczkę :-D Najwyżej będę żałować :-P

• balbo Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka, jutro wstawię zasady diety- bo w komórce tego nie ogarnę.

Ja kręgosłup mam oklejany plastrami i nie sądziłam ze to może taj dobrze działać.

Nadulka lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ups, a kupiłam paczkę :-D Najwyżej będę żałować :-P
    O matko mama Julka 4 zł w błoto! Najwyżej będziesz blat w kuchni wycierac czy coś :D

Ola_45, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ