Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystars2345 wrote:hej, ale mi narobilyscie smaku tym smalcem ! poprosze o przepis, bo nigdy nie robilam, a musze go zrobic tak mi sie chce :d
Naprawdę
Robi się ze słoniny pokrojonej w kostkę. Wytapiasz na patelni. Można dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Na samym końcu dopiero sól, można popieprzyć, niektórzy dają majeranek, jak kto lubi. Przelewasz do naczynia i czekasz aż zastygnie. -
Stars zależy jako kto lubi
i z czym. Ja robię czysty tylko że skwarkami - 10 dag słoniny wedzonej i 20 dag nie wedzonej. Kroje na kostki dość duże no i na patelnie osobno białą i osobno wedzona. Z wedzonej wyrzucam skwarki bo robią się kamyczki i biorę tylko tłuszczyk żeby lepszy sak był. a Z białej wszystko biorę skwarki i tłuszczyk. Do pojemniczka do lodowy i gotowe
Ja sól daje już na kanapceWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:28
-
nick nieaktualnyhey,
Ja miałam w pierwszej ciąży GBS dodatni niestety, miałam wymaz pobierany z pochwy i odbytu, bo to ważne wiec zwróćcie na to uwagę. Tego się nie leczy wcześniej tylko właśnie podaje antybiotyk w czasie porodu, niestety u mnie położna podała mi za późno i nie zaczął działać, córcia się zaraziła. Miała przez 7 dni antybiotyk, wtedy to było dla mnie bardzo stresujące. Miała wkucie najpierw w jedna rączkę, potem w drugą, potem na czole, strasznie wtedy płakałam i to przeżywałam. Przez to też byłyśmy tydzień w szpitalu. Teraz mam straszną nadzieję że nas to ominie, a w razie czego to będę żądała żeby mi podali od razu antybiotyk a nie czekali. Bardzo mnie to stresuje i już bym chciała wiedzieć czy mam ten GBS dodatni czy nie.
Co do kosmetyków, na początek kupiłam chusteczki z Hippa, te z Babydream są wg mnie suche i słabo się nimi czyści dupcie maleństwa. Chusteczek planuję używać tylko na wyjścia bądź do lekarza, w domu będę używać wacików zwykłych i wody. Pampersy kupiłam z Pampersa te zielone, jedną paczkę 1-nek do szpitale i dwie paczki 2-jek. Potem będziemy używać Dady z Biedronki i Pampersy jak się uda kupić w promocji. Do kąpieli kupiłam z Babydream, używam dla siebie i dla córki, uważam że są bardzo dobre, do ciała, twarzy też z Babydream, to pupci tak samo. Kupiłam też Oilatum do kąpieli, ale z myślą o jakiś pojedynczych kąpielach w razie suchej skóry u małego a nie tak na co dzień. -
nick nieaktualnypuli27 wrote:Dziewczyny jak wasze kregoslupy? Ja do tej pory w ogole nie mialam z nim problemu, ale dzisiaj koszmar. Strasznie boli....
Miałam przez kilka dni takie bóle, że tylko chodziłam i płakałam. Poszłam do mojego masażysty i już po pierwszym masażu poczułam ogromną ulgę! Byłam 6 dni pod rząd i teraz mam spokójpolecam masaże, wcale nie są groźne, są specjalne dla kobiet w ciąży
-
Acikk wrote:Kurde, dziewczyny powiedzcie mi też macie tak mokro??
ja od kilku dni mam takie głupie uczucie i już nie wiem co to zaczelam panikowac że wody mi się sacza ale chyba byłoby tego więcej niż wilgotne majtki
??
Ja też mam taki problem i też niejednokrotnie się zastanawiałam czy czasem wody mi się nie sacza. U mnie trwa to już około miesiąca ale nie każdego dnia także myślę że to nie wody, bo na wizycie wszystko było ok. Może to śluz się tak czasem rozrzedza bardziej. Ja u siebie takie coś zauważam najczesciej po intensywniejszym wysiłku np. po sprzataniu domu lub długim prasowania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Kurde, dziewczyny powiedzcie mi też macie tak mokro??
ja od kilku dni mam takie głupie uczucie i już nie wiem co to zaczelam panikowac że wody mi się sacza ale chyba byłoby tego więcej niż wilgotne majtki
??
U mnie nawet jak kichnę mocniej, czy się schylam czy coś to czuję że wycieka.
przejrzałam bloga Srokao i wychodzi na to, że najlepsze są kosmetyki BABYDREAM i Hipp, za to najgorsze Johnsons. Mustela też nie wypada najlepiej, a Oilatum ma minimalnie gorszy skład od Babydream a różnica w cenie jest bardzo duża.
Któraś z Was pisała o chusteczkach Rossmanna- że są suche, a Dady z Biedronki? Właśnie nie chciałabym ich moczyć jeszcze dodatkowo w wodzie, bo okaże się że takie skwary są i trzeba trzeć.
Co do pobrania gbs- niby z pochwy pobiera się gdzieś z ujścia, a chyba nie wkłada się patyczka w odbyt tak głęboko żeby zacząć rodzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:01
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:Któraś z Was pisała o chusteczkach Rossmanna- że są suche, a Dady z Biedronki? Właśnie nie chciałabym ich moczyć jeszcze dodatkowo w wodzie, bo okaże się że takie skwary są i trzeba trzeć.
Co do pobrania gbs- niby z pochwy pobiera się gdzieś z ujścia, a chyba nie wkłada się patyczka w odbyt tak głęboko żeby zacząć rodzić?
Nie pisałam o chusteczkach dada, ale są dobre. Używałam je wiele lat temu, teraz kupuje je moja mama i niekiedy z nich korzystam.
Miałam brany wymaz z pochwy, a z dupki nie to się nie wypowiadam, ale chyba nie powinno boleć i być głębokieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 20:14
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany