X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34tydz :)
    http://iv.pl/images/60712387374036953382.jpg
    http://iv.pl/images/94105424411012281897.jpg
    http://iv.pl/images/96773144645277587718.jpg

MeGi2986, aannkkaa, Nadulka, Ola_45, Madzisek, Acikk, rewelka, iNso87, Mama-julka, kwiatakacji, Dżulia, pati_zuzia, genoweffa, lilianna, Pchelkaa, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super ta szafa wygląda :) i lóżeczko też piękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:04

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chusteczki pampers sensitie, pampersy jedynki kupię pampers premium care i mam już jedno opakowanie 2ek z pampersa tych zielonych. Do kąpieli kupiłam tylko oilatum baby emulsję i dokupię kremik do buźki na spacery z babydream albo nivea soft.
    Prawda jest taka że co osoba to opinia, każde ciałko inne i jednych może uczulać innych nie. Na pewno z czasem będziemy próbować dady ale na początku zużyjemy to co mamy.
    Do pupy kupiłam już bepanthen maść a do pępuszka chcę stosować spirytus.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwsze ciuszki uprałam :-) już zapomniałam jak takie maleństwa cudnie wyglądają na suszarce :-)

MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze kregoslupy? Ja do tej pory w ogole nie mialam z nim problemu, ale dzisiaj koszmar. Strasznie boli....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ładna :)
    Czy tylko Ja jeszcze nie mam łóżeczka ?
    Ją też nie mam. Oj nie mam też wózka, przewijają, wanienki, ręczniczka... Masakra ile mamy do kupienia...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie o tym pierwszym krzeselku? Posiada moze ktoras?
    http://www.bumbo.com.pl/

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

pierwszy raz widzę takie krzesełko... fajna sprawa, ale z doświadczenia wiem, że dziecko które wyczai że może się poruszać pełzając po ziemi, raczej ciężko będzie mu usiedzieć na miejscu :P

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 gratuluję zakupów :-)

Balbo, super, że obeszło się bez szpitala :-D

Pola27 udanej podróży :-)

Zieloneoliwki byłam raz na wizycie i dziewczyna, która była na ostatniej (teoretycznie bo może nie urodzić w ciągu dwóch tyg.), podała potyczek położnej i ona naniosła to na test (podobny do ciążowego). Także to badanie u nas jest wykonywane jako ostatnie.

balbo lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Zobacz co trafiłam przez przypadek, szukając gdzie można kupić, bo wydaje się super

http://dziecisawazne.pl/niebezpieczne-krzeselka-bumbo/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Tez mam przy okresie zawsze sraczkę :D i jak mnie boli brzuch z nerwów to też, więc wydaje mi się, że przed porodem wyczyści nas równo :D choćby z nerwów :P

Mnie wyczyściło przed porodem i nie było to z nerwów, taka reakcja organizmu.

Było to w takiej kolejności: obudził mnie taki "pyk" bo pękł pęcherz. Jak wstałam, zaraz był chlup bo odeszły wody i leciałam do łazienki. I tam zaraz leciało góra i dołem ;-)
    Wody sączyły sie jeszcze przez godzinę.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a to nasz komplet wypoczynkowy dla Leny ;D przyszlo juz wszycho to musialam poskladac w kupe :P musze tylko potem kokardke zczepic na agrafke bo bez tego dziwnie lata i brzydko wygląda ;) no i potem cotton ballsy zaczepie na sciane.

Mam juz chwile to nadrobię moze znowu Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:35

Flakonik, Ola_45, rewelka, Madzisek, MeGi2986, Chichibi, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, Nadulka, genoweffa, lilianna, gosia mmr, emilka24, ola25, moniek90 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 o rany zakochałam sie w twoim łóźeczku <3

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonika ja sama oczu nie mogę oderwać a w rzeczywistości jest jeszcze ladniejsze;) wkurza mnie tylko prasowanie tej moskitiery i juz wyprasowalam aby wyprasować bo i tak pewnie za niecaly msc bede zdejmowala do prania wszystko i znowu... ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej a to nasz komplet wypoczynkowy dla Leny ;D przyszlo juz wszycho to musialam poskladac w kupe :P musze tylko potem kokardke zczepic na agrafke bo bez tego dziwnie lata i brzydko wygląda ;) no i potem cotton ballsy zaczepie na sciane.
    m8p7dc.jpg

10cjdl3.jpg

Mam juz chwile to nadrobię moze znowu Was :)

ja też mam taki sam zestaw... i proszę o radę... jak założyłaś ten baldachim ?? nie wiem jak ten materiał wstawić na stelaż :/

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie nie, chodzi mi o to co znalazłam w necie:
    "Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród"

Może to przez to bo jest robiony wymaz, a on takim długim patyczkiem?

W "600g szczęścia" urodziła się Melania 610g, niestety nie jest dobrze bo ma wylew do prawej półkuli mózgu :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    ja też mam taki sam zestaw... i proszę o radę... jak założyłaś ten baldachim ?? nie wiem jak ten materiał wstawić na stelaż :/
    Chichibi hahhahaha tez mialam wlasnie problem bo to jest zrobione z jednego materialu a nie z dwoch wlasnie,mialam dzwonic do tych z allegro gdzie zamawialam co to za bubel odwalili ale doszlam do wniosku,ze sama dziurke zrobie na srodku po szwie na gorze i tedy wyjelam te dwie koncowki od gornej,ostatniej czesci baldachimu i w ten sposob zasadzilam to w srodkowa czesc.

Chichibi lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam ogladac 600gramow szczescia na 11 odcinku. Nie moglam patrzec na to jak te male istotki walczą o życie. chyba mam za slabe nerwy

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso lozeczko pieeeekne :)
    Flakonik wcale nie wygladasz na blizniaki :D masz taki brzuszek jak dziewczyny tutaj :)

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso lozeczko pieeeekne :)
    Flakonik wcale nie wygladasz na blizniaki :D masz taki brzuszek jak dziewczyny tutaj :)
    No wlasnie na tych dzisiejszych fotkach wyszedl mi mniejszy niz ostatnio, moze sie jakos inaczej ustawiłam. haha . na tym zdj co mam w avatarku jest chyba wiekszy :D

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ