X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34tydz :)
    http://iv.pl/images/60712387374036953382.jpg
    http://iv.pl/images/94105424411012281897.jpg
    http://iv.pl/images/96773144645277587718.jpg

MeGi2986, aannkkaa, Nadulka, Ola_45, Madzisek, Acikk, rewelka, iNso87, Mama-julka, kwiatakacji, Dżulia, pati_zuzia, genoweffa, lilianna, Pchelkaa, emilka24, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super ta szafa wygląda :) i lóżeczko też piękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:04

Pola_27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chusteczki pampers sensitie, pampersy jedynki kupię pampers premium care i mam już jedno opakowanie 2ek z pampersa tych zielonych. Do kąpieli kupiłam tylko oilatum baby emulsję i dokupię kremik do buźki na spacery z babydream albo nivea soft.
    Prawda jest taka że co osoba to opinia, każde ciałko inne i jednych może uczulać innych nie. Na pewno z czasem będziemy próbować dady ale na początku zużyjemy to co mamy.
    Do pupy kupiłam już bepanthen maść a do pępuszka chcę stosować spirytus.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwsze ciuszki uprałam :-) już zapomniałam jak takie maleństwa cudnie wyglądają na suszarce :-)

MeGi2986, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze kregoslupy? Ja do tej pory w ogole nie mialam z nim problemu, ale dzisiaj koszmar. Strasznie boli....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ładna :)
    Czy tylko Ja jeszcze nie mam łóżeczka ?
    Ją też nie mam. Oj nie mam też wózka, przewijają, wanienki, ręczniczka... Masakra ile mamy do kupienia...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie o tym pierwszym krzeselku? Posiada moze ktoras?
    http://www.bumbo.com.pl/

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

pierwszy raz widzę takie krzesełko... fajna sprawa, ale z doświadczenia wiem, że dziecko które wyczai że może się poruszać pełzając po ziemi, raczej ciężko będzie mu usiedzieć na miejscu :P

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 gratuluję zakupów :-)

Balbo, super, że obeszło się bez szpitala :-D

Pola27 udanej podróży :-)

Zieloneoliwki byłam raz na wizycie i dziewczyna, która była na ostatniej (teoretycznie bo może nie urodzić w ciągu dwóch tyg.), podała potyczek położnej i ona naniosła to na test (podobny do ciążowego). Także to badanie u nas jest wykonywane jako ostatnie.

balbo lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

Zobacz co trafiłam przez przypadek, szukając gdzie można kupić, bo wydaje się super

http://dziecisawazne.pl/niebezpieczne-krzeselka-bumbo/

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Tez mam przy okresie zawsze sraczkę :D i jak mnie boli brzuch z nerwów to też, więc wydaje mi się, że przed porodem wyczyści nas równo :D choćby z nerwów :P

Mnie wyczyściło przed porodem i nie było to z nerwów, taka reakcja organizmu.

Było to w takiej kolejności: obudził mnie taki "pyk" bo pękł pęcherz. Jak wstałam, zaraz był chlup bo odeszły wody i leciałam do łazienki. I tam zaraz leciało góra i dołem ;-)
    Wody sączyły sie jeszcze przez godzinę.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a to nasz komplet wypoczynkowy dla Leny ;D przyszlo juz wszycho to musialam poskladac w kupe :P musze tylko potem kokardke zczepic na agrafke bo bez tego dziwnie lata i brzydko wygląda ;) no i potem cotton ballsy zaczepie na sciane.

Mam juz chwile to nadrobię moze znowu Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:35

Flakonik, Ola_45, rewelka, Madzisek, MeGi2986, Chichibi, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, Nadulka, genoweffa, lilianna, gosia mmr, emilka24, ola25, moniek90 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 o rany zakochałam sie w twoim łóźeczku <3

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonika ja sama oczu nie mogę oderwać a w rzeczywistości jest jeszcze ladniejsze;) wkurza mnie tylko prasowanie tej moskitiery i juz wyprasowalam aby wyprasować bo i tak pewnie za niecaly msc bede zdejmowala do prania wszystko i znowu... ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej a to nasz komplet wypoczynkowy dla Leny ;D przyszlo juz wszycho to musialam poskladac w kupe :P musze tylko potem kokardke zczepic na agrafke bo bez tego dziwnie lata i brzydko wygląda ;) no i potem cotton ballsy zaczepie na sciane.
    m8p7dc.jpg

10cjdl3.jpg

Mam juz chwile to nadrobię moze znowu Was :)

ja też mam taki sam zestaw... i proszę o radę... jak założyłaś ten baldachim ?? nie wiem jak ten materiał wstawić na stelaż :/

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie nie, chodzi mi o to co znalazłam w necie:
    "Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród"

Może to przez to bo jest robiony wymaz, a on takim długim patyczkiem?

W "600g szczęścia" urodziła się Melania 610g, niestety nie jest dobrze bo ma wylew do prawej półkuli mózgu :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    ja też mam taki sam zestaw... i proszę o radę... jak założyłaś ten baldachim ?? nie wiem jak ten materiał wstawić na stelaż :/
    Chichibi hahhahaha tez mialam wlasnie problem bo to jest zrobione z jednego materialu a nie z dwoch wlasnie,mialam dzwonic do tych z allegro gdzie zamawialam co to za bubel odwalili ale doszlam do wniosku,ze sama dziurke zrobie na srodku po szwie na gorze i tedy wyjelam te dwie koncowki od gornej,ostatniej czesci baldachimu i w ten sposob zasadzilam to w srodkowa czesc.

Chichibi lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestalam ogladac 600gramow szczescia na 11 odcinku. Nie moglam patrzec na to jak te male istotki walczą o życie. chyba mam za slabe nerwy

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso lozeczko pieeeekne :)
    Flakonik wcale nie wygladasz na blizniaki :D masz taki brzuszek jak dziewczyny tutaj :)

iNso87 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Inso lozeczko pieeeekne :)
    Flakonik wcale nie wygladasz na blizniaki :D masz taki brzuszek jak dziewczyny tutaj :)
    No wlasnie na tych dzisiejszych fotkach wyszedl mi mniejszy niz ostatnio, moze sie jakos inaczej ustawiłam. haha . na tym zdj co mam w avatarku jest chyba wiekszy :D

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ