X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • evvik Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zrobie sobie maske na twarz, muzyka, herbatka ciacha i relaks.

P.S. moje kochanie wczoraj kupilo 2 kostki masla (chociaz jeszcze pol bylo w lodowce) lol, jak myslicie? pewnie to jakas sugestia odnosnie ciastek maslanych lol.

Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Ide zrobie sobie maske na twarz, muzyka, herbatka ciacha i relaks.

P.S. moje kochanie wczoraj kupilo 2 kostki masla (chociaz jeszcze pol bylo w lodowce) lol, jak myslicie? pewnie to jakas sugestia odnosnie ciastek maslanych lol.
    na pewno chcę żebyś upichciła coś :P

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też "przypadkiem" kupił składniki na karpatkę i jabłecznik . I zupełnie przypadkiem są to jego ulubione ciasta. I jeszcze bardziej przypadkiem ma w poniedziałek urodziny.:D

Nadulka, Madzisek, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przypadków dzulia! Niesamowite wręcz :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kochane zakaz rozpakowywania sie przez najblizszy miesiac mamy trzeba dotrwac jak najdluzej:)

Tak mamusiu, będę Cię słuchać :-D :-D

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tinusia, jedziemy na tym samym wózku. Oby się maluchy w porę przekręciły. ;)
    Mój lekarz do tego podczas badania, jak się zmartwiłam tą pozycją, to chyba chciał mnie jakoś pocieszyć czy co, bo sobie zaczął żartować, że chłopcy częściej mają pupę na dole, bo faceci to takie tchórze i nie chcą się rodzić sami, bo to za dużo roboty dla nich żeby się przeciskać przez kanał rodny. :P

A wy tu ciągle o ciastach i ciasteczkach, a ja w domu piekarnika nie mam. Co zaczyna mnie dobijać. :P

Tinusia lubi tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    A wy tu ciągle o ciastach i ciasteczkach, a ja w domu piekarnika nie mam. Co zaczyna mnie dobijać. :P

Łączę się z Tobą w bólu :-) Mój szwankuje (ma 8lat to w sumie ma prawo) i boję się cokolwiek w nim piec. Ostatni był chleb na przyjęcie syna.

Piegus lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus to jak Ty żyjesz bez piekarnika!! Toz to prawie jak kalectwo :P u mnie chodzi non stop jak nie ciacha to zapiekanki to frytki :P

Wczoraj położona opowiadała przy okazji omawiania planu porodu kiedy muszą nacinac krocze itp i patrzę na meza a on do mnie "acik, wszystko mnie już boli, czuje się bardziej spięty niż przy awarii kombajnu :D" (w kopalni) :P

genoweffa, maya34, Dżulia, alisss871 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:32

Piegus lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena super, że ostatecznie wszystko ok.

Acikk współczuję, że miałaś taki sen, który doprowadził Cię do płaczu :(

Mnie się udało dziś porządnie pospać :) Spałam z małą przerwą na siusiu od 22 do 8 :) Nogi tym razem mnie nie swędziały i nie drętwiały. Wieczorkiem wypiłam meliskę i podziałało :)

I wiecie co? Placki ziemniaczane to cudowny środek na obniżenie wagi :P Dziś waga niższa o 1,5 kg :D

• Madzisek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha u mnie nie ma przypadków że mąż kupi mi składniki do ciasta bo nie a zielonego pojęcia co w nich jest :-P zresztą ja praktycznie co tydzień na weeckend coś piekę.

Ja dzisiaj popralam czapeczki i skarpetki i masakra bo wyszła mi z tego cała suszarka, wogole jak popralam wszystkie ciuszki na 56-62 po córce to jest tego tyle że chyba spokojnie mogła bym ubrać trojaczki :-/ nie wiedziałam że tyle tego mam.

genoweffa lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zeby mojemu sie nie odwidzialo i zeby nie fiknal dupka do dolu bo cc to boje sie gorzej niz sn o wiele gorzej:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, super że się odezwałaś i że wszystko skończyło się dobrze :-)

Moniek90, całe szczęście, że bóle przeszły :-)

Dżulia, to przypadkiem upiecz te ulubione ciasta ;-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ile przypadków dzulia! Niesamowite wręcz :D
    oczywiście :D u niego to zawsze tak. Bał się spytać czy mu zrobię, bo kiedyś wyskoczyłam z tekstem, żeby poszedł do mamusi:p ahh.
    W ogóle śniło mi się dziś, że urodziłam. Poród był krótki i miałam już swoją córeczkę w ramionach. Wstałam i co...? Rzeczywistość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:29

genoweffa lubi tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh maaaannn... To jest zycie, moze wygladam jak maszkara z ta papka na twarzy ale chociaz pachnie ladnie. W niemczech kolo Bonn pogoda pod psem, sino, buro... do mamy daleko... Jaka pogoda u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Mi$ia26 – ja tydzień temu też tutaj pytałam o obniżanie brzucha i również nie otrzymałam odpowiedzi :( Tak czy inaczej :D
    Wracając do tematu: Właśnie tydzień temu znajoma powiedziała mi, że obniżył mi się brzuch.. Nie chciało mi się w to wierzyć – aż do dnia wczorajszego – kiedy na wizycie lekarz powiedział mi, że dzidzia już jest bardzo nisko w kanale rodnym.
    Znajoma miała racje :)
    Moja tez jest nisko ale brzuch mam taki jaki mialam strasza was tylko ityle .Jak sie brzuch obnizy to naprawde widac roznice . Popatrzcie:

http://www.neurocentrum.pl/biblioteka/oczekiwanie_dziecka/ryciny/rycina1.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Jak Cie czytam to mi od razu sie cisnienie podnosi. W polsce wszyscy tylko miela ozorami jak to wazne jest by procent urodzeniowy sie zwiekszyl, jednak gdy wreszcie jest kobieta w ciazy, to jest odbierana jak zlo konieczne i traktuja cie jak upierdliwa babe. Za to emigranci sa uznawani za swiete krowy, dostaja ubezpieczenie, jedzonko i kasiorke...
    Glupi kraj.

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    Oh maaaannn... To jest zycie, moze wygladam jak maszkara z ta papka na twarzy ale chociaz pachnie ladnie. W niemczech kolo Bonn pogoda pod psem, sino, buro... do mamy daleko... Jaka pogoda u Was?

U mnie taka prawie angielska. Syn wkurzony bo obydwie długie przerwy był w szkole na korytarzu bo padało lol (zarażacie mnie - Ty i mój syn) :-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    pada deszczyk od kilku dni. szaro, depresyjnie... Nawet psu się na dwór nie chce wyjść.

• Piegus Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Piegus to jak Ty żyjesz bez piekarnika!! Toz to prawie jak kalectwo :P u mnie chodzi non stop jak nie ciacha to zapiekanki to frytki :P

Ja nie wiem sama jak. Tak mi tego brakuje, bo jak się coś do pieczenia przygotuje to wsadzasz i samo się robi. :D Czy to ciasto czy jakiś obiad. A ja powoli nie wyrabiam przy kuchence, żeby stać nad tym i mieszać co chwila.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ