Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Dziewczyny bardziej doświadczone powiedzcie mi jak to jest z tymi twardnieniami brzucha, są normalne już teraz? Bo czasami mi tak twardnieje na kilka sekund dosłownie co chwilę - co kilka minut np. I nie wiem czy się tym martwić czy nie...
Dziś położna na szkole rodzenia mówiła, że na tym etapie są normalne takie twardnienia i nawet dobre,bo macica sobie ćwiczy o ile nie są częściej niż 10 w ciągu dnia
-
Kurde sama już nie wiem czy po prostu zaczynam panikowac czy co. Bola Was też krzyże? Bo mnie cały czas lupie w krzyżu. Do tego mam wrażenie że mały jakos dużo niżej kopie niż wczesniej. I ogólnie wszystko mnie stresuje. Nie wiem czy jechać gdzies jutro czy poczekać już do wizyty te 2 dni...
Tak na wszelki - pytanie do dziewczynek które odwiedzaly już IP. Czy to musi być IP w szpitalu który ma patologię ciąży? -
nick nieaktualnyAcikk u nas sprawdza sie ostry dyzur na ginekologii i poloznictwie i tam jezdzilam.
A moze przeciazylas dzisiaj plecy i temu bola?? Ja np juz wiem ze bol w dole plecow zazwyczaj jest od przemeczenia albo jak maly sie odwroci i tam uciska.
Mnie dzisiaj cały dzien boli krocze, caly dzien mam twardy brzuch i coraz mnie boli na wysokosci jajnikow oraz chwilami ćmi w podbrzuszu. Wzielam nospe i zobacze czy przejdzie. -
No nic spróbuje isc spac choć wątpie że usne bo się stresuje okropnie. Wzielam też nospe i pojde się położyć. A najwyżej jutro pojade na IP. Mnie też tak cmi ale sama nie wiem czy to od tego bólu krzyża czy nie. W każdym razie pierwszy raz w tej ciąży się denerwuje że cóż nie tak jest
mój niepokój oczywiście podwaja to że jestem sama w domu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk spokojnie jaky co rob tak jak Megi pisze taxi i na IP myse ze na tym etapie wiele rzeczy boli bedzie nas niepokoilo

Mi dzis szkoda sie zrobilo mojego M bo poraz pierwszy jest mu przykro ze jego rodzice nie przyjada jak sie jego syn urodzi baaa ze zobacza malego dopiero jak ja dojade nawet dzis zasugerowal mamie ze sa tanie bilet bo on kupil tanio i ze moze na weekend by przyechala ae w co watpie maja juz jedna wnuczke wiec nie spieszno im do drugiego wnuka:( -
No i tak po polnocy udalo mi sie usnac obidzilam sie przed 2 i tak sobie leze... A w sumie to wstaje sikac co 20 min. Wiec nie wiem jak rano te siuski zbiore do badania
trudno jakie beda takie beda
albo nie bedzie wcale
brzuch przestal twardniec tak co chwile ale caly czas mnie pobolewa podbrzusze a maly jak sie rusza to czuje go wrecz w majtkach tak nisko
wiec chyba mimo wszystko sie wybiore do tego szpitala bo moze to normalne ze teraz juz jest nizej i takie bole tez w zwiazku z tym ze tam uciska wszystko. Ale chyba nie bede czekac do wizyty czwartkowej chociaz niby nic sie nie dzieje takiego... Ale to jeszcze dwa dlugie dni i dwie dlugiee noce...
-
nick nieaktualny
-
Jabte ostatnio małego czuje bardzo nisko, albo znowu fiknął nogami do dołu i mnie tam smyra swoimi stopkami, do tego dzisiaj tak mnie miednica bolała że mockebpraktycznie miałam z głowy, zasnąłem o 2 a obudziłam się przed 5. Wysłałam męża i córkę więc spróbuję się znowu położyć.
-
Witam,a ja juz wstalam i sie zastanawiam co ja dzis z Laura calllllly dzien bede robic,hmm..? Malz zaraz na 8 do pracy idzie a potem do drugiej odrazu na 16-20.. eh
Acik jak tam sytuancja??
Stars ja kupowalam na allegro oddzielnie lozeczko(takie samo z Misiami tylko cale biale,z szuflada jak chyba Acik pokazala pare stron wstecz?) I do tego odrazu materac.
Posciel i reszte pierdol na inne aukcji.
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Kurde sama już nie wiem czy po prostu zaczynam panikowac czy co. Bola Was też krzyże? Bo mnie cały czas lupie w krzyżu. Do tego mam wrażenie że mały jakos dużo niżej kopie niż wczesniej. I ogólnie wszystko mnie stresuje. Nie wiem czy jechać gdzies jutro czy poczekać już do wizyty te 2 dni...
Tak na wszelki - pytanie do dziewczynek które odwiedzaly już IP. Czy to musi być IP w szpitalu który ma patologię ciąży?
Co do tych twardnien to ja mam i nie chca mnie z tym puscic, chociaz dzis na ktg zniwu skurcze juz do 70 dochodzily, a wczoraj wieczorem max 10. No ale dzis to Mloda bardzo aktywan jest i chyba tez dlatego te skurcze, bo ich wcale nie czuje.
A co do IP, w moim szpitalu nie ma patologii ciazy, do tej pory jak lezalam 4 razy to lezalam na ginekologii z innymi Paniami w ciazy a na innych salach obok lezaly Panie do zabiegow ginekologicznych, a teraz leze na poloznictwie bo zagraz porod przedwczesny. -
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-bajka-biala-misie-materac-kg-i5642526870.htmlstars2345 wrote:Inso a podalabys linka do tego lozeczka,bo chcialabym kupic cos sprawdzonego?
na jego aukcjach sa tez inne kolory,i zamiast misia zyrafki,lozko dostałam następnego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 08:31
stars2345 lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Pozdrawiam jeszcze z łóżka:). Po dwóch bardzo aktywnych dniach ten zapowiada się bardzo leniwie. Niestety za oknem deszczowo i pochmurno więc będziemy się włoczyc po knajpach.
Mała nie daje mi spać, zaczynam być głodna a Maż śpi jak kamień
. Chyba muszę go w końcu obudzić bo trzeba zejść na śniadanie.
wczoraj. Moja. teściowa znów dała popis:). Napisała mi smsa że w aptece widziała laktator jakiejś firmy nuby, niby fajny (ciekawe skąd to wie) i czy potrzebuje. Ja napisałam że dziękuję Ale laktatora używać nie planuje, a odciagacz do pokRmu mam. Za chwilę dostaje smsa- kupiłam ci.
jak tu sięnie złamać??
-
nick nieaktualny
-
hej

Acikk takie twardnienia są normalne i nie ma jednej normy dla wszystkich że ma być ich tyle i ani sztuki więcej w ciągu godziny. Jeśli nie są bolesne i nie są regularne tzn przez godzinę masz równo co tyle samo minut, to są to skurcze przepowiadające i nie ma się co bać, macica ćwiczy. Sama mam takie co i rusz i nawet ich nie liczę, bo puki nie bolą, nie ma krwawienia, wody nie odchodzą ani nic specjalnie dziwnego się nie dzieje, to nie ma powodu do zmartwienia. Ale oczywiście dla własnego spokoju na ip możesz podjechać, zrobią ktg i będziesz pewna co i jak.
Daj znać co tam postanowisz.
Ja po wczorajszej wizycie jestem trochę przestraszona, bo kolejną mam 9.11 i być może to już ostatnia będzie! wtf?? Wszystkie badania do porodu mam już zlecone, 9.11 na wizycie mnie lekarz przebada, sprawdzi szyjkę, dwa ostatnie tygodnie listopada ma urlop więc muszę wytrzymać do końca listopada w dwupaku bo chciałabym, żeby on poród odbierał jak za pierwszym razem.Oby się udało!
Dopiero do mnie dotarło wczoraj, że to już zaraz! kurna! ah i znów bakterie w moczu
na razie bez posiewu, jakieś leki mam i zalecenie, żeby pić pić i jeszcze raz pić 
7w3d 💔

Jak widać ona jest niereformowalna