X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki kciuki zaciśnięte!!

Dziewczyny co Wy na taki polarek??
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d3bc8e388e3.png
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79fbdcc1aec3.jpg

ZieloneOliwki, Matleena lubią tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy zasiłek chorobowy, przyznali mi normalnie, licząc średnia z 12 mc, bez żadnych ceregieli.
    Ale dowiedziałam się w między czasie, że jak zmieniają stanowisko, to nie liczy się średnia z 12 mc, tylko od momentu zmiany umowy (zmiane miałam w czerwcu - tak jak się umawiałam z pracodawcą jak mnie roku temu zatrudniał, że po roku mozliwy jest awans) Awans był, nowe certyfikaty podnoszące moje kompetencje, nowa umowa, więc napisałam pismo do zusu, że chyba za mało tej kasy... no i mam...postepowanie wyjaśniające.
    Mam nadzieję, że to tylko formalność, ale moje i tak juz wysokie ciśnienie skoczyło jak zobaczyłam to pismo....

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - MeGi2986-
    Ciekawe to, ciekawe jak w praktyce, czy ciezko sie zaklada...

• evvik Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    Pierwszy zasiłek chorobowy, przyznali mi normalnie, licząc średnia z 12 mc, bez żadnych ceregieli.
    Ale dowiedziałam się w między czasie, że jak zmieniają stanowisko, to nie liczy się średnia z 12 mc, tylko od momentu zmiany umowy (zmiane miałam w czerwcu - tak jak się umawiałam z pracodawcą jak mnie roku temu zatrudniał, że po roku mozliwy jest awans) Awans był, nowe certyfikaty podnoszące moje kompetencje, nowa umowa, więc napisałam pismo do zusu, że chyba za mało tej kasy... no i mam...postepowanie wyjaśniające.
    Mam nadzieję, że to tylko formalność, ale moje i tak juz wysokie ciśnienie skoczyło jak zobaczyłam to pismo....

Strasznie mi przykro!

balbo lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:

Balbo niestety nie jest tak jak piszesz. Jeżeli dostalas podwyżkę bez zmiany etatu to i tak liczy się 12 mcy.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pierze się nowy wózek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvik wydaje mi sie ze raczej bez problemu, pewnie w polarze jest wyciecie na glowke maluszka i ten przod jest jakos wyprofilowany zeby ladnie przylegal. Jakos mnie pokusil bo dostalam takie nosidelko i moze byloby lepiej jakby z wierzchu bylby okryty niz napchany w nosidle, no nie wiem ;)

Madzia ja bym wyprała.

• balbo Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Balbo niestety nie jest tak jak piszesz. Jeżeli dostalas podwyżkę bez zmiany etatu to i tak liczy się 12 mcy.
    no wlasnie zmiana wymiaru czasu pracy też była...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Moim zdaniem powinnaś zacząć mówić teściowej. Moja też miała okres, że kupowała mężowi i mnie różne rzeczy, które się nam nie podobały. Ja od samego początku mówiłam, że tego, czy tamtego nie chcę, bo mi się nie podoba. Jak pytała czy wezmę dla męża, to mówiłam, żeby jego pytała. Jak moja mama kupuje coś co mi się nie podoba to też jej mówię wprost. Jeśli nie zaczniecie zwracać uwagi to na pewno nic się nie zmieni. Teraz teściowa już nam nie wciska nic na siłę, albo po prostu kupuje jak ją poprosimy o to.

Widzisz, tam się składa że powiedziałam jej że ho nie potrzebuje. Mimo to kupiła, i to nie po prostu dniach przemyśleń ale od razu po mojej odmowie.

Oj boli mnie dzisiaj brzuch. Obudziłam się rano, za oknem śnieg więc nigdzie się z M nie cieszyliśmy. Przedpoludnie spędziliśmy w łóżku i teraz chyba odczuwam konsekwencje naszych Barcy. Ciągnie mnie w dole brzucha nawet gdy leżę. Ehh co ta ciąża robi z ludźmi:(

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obudziłam się po 3 godzinnej drzemce, na szczęście bez mdłości.
    Ja biorę magnez 3*2, nie powiedziała jaki mam brać więc wybrałam MagneB6. Do tego luteinę 2*1. Nospę to tak pół tabletki jak gdzieś wychodzę na dłużej - raczej tak na psychikę :)
    Z prezentami od teściów problemów nie mam,bo nic nie dają. To będzie ich druga wnuczka w przeciągu 4 miesięcy, więc nie ma takiej ekscytacji.Mi to nie przeszkadza, ale ze względu na małą i na męża chciałabym żeby traktowali obie równo.

Balbo ja 1.10 złożyłam pismo w ZUSie o wcześniejszy macierzyński, który powinien rozpocząć się dzisiaj, a ZUS milczy jak zaklęty i nie wiem czy mam ten macierzyński czy nie, czy mi ktoś za niego zapłaci czy nie.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Hej wszystkim :)
    Asiowa, co jej odpisałaś na smsa?
    MeGi2986 i jak się teraz czujesz?
    Acikk odpoczywasz sobie?

Wracając do teściowych.. moja nie lepsza. Niestety ma problem z alkoholem i to bardzo rozległy temat. W każdym razie po jednej z setek sytuacji zadzwoniłam do niej w lipcu, że albo pójdzie na leczenie, albo nie chcemy jej widzieć.
    Oczywiście mamy 20paź, ona pije. Na odwyku nie była, ale nastąpiła obraza majestatu na całego. Nic jej nie obchodzi...że będzie miała wnuka, jak się czuje, czy już może urodziłam. Zero, nul. Z drugiej strony jestem spokojna, bo te wszystkie afery i awantury już nas nie dotyczą z moim J. Żyjemy sobie spokojnie i powolutku. Natomiast czasem jak mnie weźmie złość na to jej olewanie sytuacji, to płakać mi się chce. Masakra.

Że nie planuje używać @ odciagacz mam zalatwiony , więc laktator nie potrzebuje:).
    Laktator jest ręczny. Jakiejś mniej znanej firmy, oczywiście mega zaje bo w komplecie butelka antypoślizgowa (też już mam zestaw:)). Ja rozumiem. Ze jest narażona jak szczerzy na puchary bo to pierwsza wnuczka itd. Gdy poinformowali ka " ciąży to zaczęła mi podesłać zdjęcia domków, przydomowych placu zabaw itd. Powiedziałem że nie będę kupować dla dziecka takich rzeczy bo uważam to za bezsensowne wydatki, a poza tym to nie czas na poszukiwanie takich zabawek dla nienarodzonego jeszcze dziecka. Będę miała z nią ciężkie przeprawy...

naox lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag24 mnie nie boli. Ale jak u Was pojawia się jakiś ból to po paru dniach mam go i ja ha ha.

Balbo, ja też ZUSu nie rozumiem. Płacą jak chcą i kiedy chcą. Współczuję. Przy remoncie kasa idzie jak woda.

Madzia890722 będę prała tą białą wkładkę z gondoli napewno.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dwa razy wyszłam i zdechła teraz jestem. Ciężko mi na brzuchu. Jeszcze żeby gorzej się zrobiło zjadłam całą chałwę 100g to ponad 500kcal, a co tam i tak za mało ważę :-D

• balbo Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak żyć w naszym pięknym kraju:) jak żyć:) no nic, poczekamy zobaczymy co ZUS na to:)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena
    Wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz, to z chęcią napiszę na priv. :)

MeGi2986 ja też poszłam do pracy wcześnie i nie żałuję, nie musiałam się prosić o każdy grosz. :)

ZieloneOliwki trzymam kciuki i napisz jak tam usg.

Acikk ja biorę magnez Asmag 3x dziennie 2tabl.
    i żelazo 2x1tabl

Asiowa dasz radę :) ja z jednej strony się cieszę, że nie odzywam się ze swoją, bo ona non stop kupowała nam jakieś niepotrzebne rzeczy.. i miałabym multum ciuszków i akcesoriów, które mi się nie podobają. Kiedyś kupowała mi nawet ciuchy i kazała nosić.

Nie było mnie kilka godzin i ile zaległości. Teraz to już tylko zajmuję się papierologią w firmie i niczym więcej. I tak już mnie plecy bolą od siedzenia przy biurku. Dzięki siedzeniu w domu nauczyłam się trzymać porządek z czego jestem dumna :D

Nie macie jakiegoś pomysłu na obiad? Wszystko mi się przejadło..

Matleena lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I już po USG :)
    jestem spokojniejsza, główka która była niby 2 tygodnie za duża jest tylko o 2 dni większa, a kość udowa o 2 tygodnie za mała jest o 4 dni mniejsza;)
    Kubuś pozostaje Kubusiem, waży 1472g i jest ułożony miednicowo. Około 36-37tc czeka nas jeszcze jedno USG aby podejrzeć jak wymiary i czy się obrócił :)

balbo, Madzisek, pati_zuzia, revvelka, Mama-julka, iNso87, kwiatakacji, evvik, MeGi2986, Madzia890722, Matleena, Klara87, moniek90 lubią tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 20 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Hej! I już po USG :)
    jestem spokojniejsza, główka która była niby 2 tygodnie za duża jest tylko o 2 dni większa, a kość udowa o 2 tygodnie za mała jest o 4 dni mniejsza;)
    Kubuś pozostaje Kubusiem, waży 1472g i jest ułożony miednicowo. Około 36-37tc czeka nas jeszcze jedno USG aby podejrzeć jak wymiary i czy się obrócił :)
    Uf to super, gdzie robisz usg? Ja robiłam w diasonie na radwańskiej.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ukrytej prawdzie teraz jest o relacji z teściową he he. Samo życie.

‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ