Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Evka wrote:Tak, próbowałam już chyba wszystkiego, na początku pomagało, później coraz słabiej. Dlatego poszłam do lekarza po coś mocniejszego. Miało pomóc... bo to tabletki dojetowe, które hamują wydzielanie kwasu. No i dupa...
Mała mnie tak gniecie na żołądku, że tylko leżenie pomaga albo chodzenie. Podczas leżenia zgaga się nasila, a jak chodze to pochodze kilka minut i musze już siadać bo jestem słaba...Ide zjeść jakąś zupine faktycznie i chyba dieta mnie czeka, choć nie wiem jak ja wyrobie skoro cały czas bym jadła. Do tego wszystkiego jestem sama w domu...Buuu płakaća migdały próbowałaś jeść? czytałam że są dobre na problemy ze zgagą, a z dzieckiem poważnie porozmawiaj, żeby nie wykończyło mamusi przed urodzeniem się!.
7w3d 💔 -
moj maz na slubie sie poplakal, jak zalozym mi obraczke podziekowal mi, ze po tak dlugich oporach dalam mu szanse, ktora spowodowala, ze jest najszczesliwym mezczyzna na swiecie. (przypomnie, ze cztery lata sie staral, zebym sie do niego przekonala).
pani, ktora prowadzila slub tez plakala, stwierdzila, ze to nie jej pierwszy slub, lecz nigdy jeszcze tak zadnego personalnie nie odebrala. Bardzo mile.
Hmm... tak na prawde, to na koniec wszyscy plakali, bo ciezko do tego podejsc beznamietnie.kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
trzeba bylo szukac meza ze wsi tez bys miala ziemniakow pod dostatkiem haha na szczescie pozbylam sie ich juz z widoku
Dzieki ddziewczyny tez mi sie podoba i fajnie sie w niej czuje nie uwydatnia boczkow dupy tylko ladnie maskuje a jest dopasowana, ale w salonie happy mum w katowicach nie mieli tego modelu musialam odkupic od babki z Chorzowa .
Tak mowicie ze nie mam brzucha to wkleje zdjecie z dzisiajale fakt faktem maly mam a niski w pierwzej ciazy mialam wiekszy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e98248697a7.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cecdca2bb755.jpg
MeGi2986, Nadulka, Madzisek, Mama-julka, iNso87, pati_zuzia, Karola1990, ZieloneOliwki, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość
-
evvik wrote:moj maz na slubie sie poplakal, jak zalozym mi obraczke podziekowal mi, ze po tak dlugich oporach dalam mu szanse, ktora spowodowala, ze jest najszczesliwym mezczyzna na swiecie. (przypomnie, ze cztery lata sie staral, zebym sie do niego przekonala).
pani, ktora prowadzila slub tez plakala, stwierdzila, ze to nie jej pierwszy slub, lecz nigdy jeszcze tak zadnego personalnie nie odebrala. Bardzo mile.
Hmm... tak na prawde, to na koniec wszyscy plakali, bo ciezko do tego podejsc beznamietnie.
nawet mi nie mow, ja pewnie sie porycze rozmaze i bede wygladac jak czubek -
Evka wrote:Tak, próbowałam już chyba wszystkiego, na początku pomagało, później coraz słabiej. Dlatego poszłam do lekarza po coś mocniejszego. Miało pomóc... bo to tabletki dojetowe, które hamują wydzielanie kwasu. No i dupa...
Mała mnie tak gniecie na żołądku, że tylko leżenie pomaga albo chodzenie. Podczas leżenia zgaga się nasila, a jak chodze to pochodze kilka minut i musze już siadać bo jestem słaba...Ide zjeść jakąś zupine faktycznie i chyba dieta mnie czeka, choć nie wiem jak ja wyrobie skoro cały czas bym jadła. Do tego wszystkiego jestem sama w domu...Buuu płakać
Malenstwo nie jestes sama, masz jeszcze nas.
Pociesze Cie, ze ja tez ciagle sama jestem. Moje kochanie caly tydzien w delegacji. wroci dopiero w piatek wieczorem. A ta zgage, to prawie wszystkie dziewczyny maja. Nie moge nic poradzic, bo kompletnie nie wiem co robic na zgage, moze ktoras ma cos wyprobowanego. -
no i sie nasiezialam koniec dobrego musze leciec po corke do szkoly, pozniej pazurki ogarnac jade i tak zleci dzien a jutro juz wyjezdzamy tam w strony narzeczonego, wiec bede odcieta od neta, trzymajcie kciuki !! dam znac po wszystkim
))
Dżulia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKASIAG24 wrote:a pomijajac tmat pochwale sie jaka mam sukienke na slub
tylko nie zwracajcie uwagi na ziemniaki w tle haha
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db79cc8148b5.jpg
Nie bój się, nie powiem że sukienka wygląda jak worek od ziemniaków he he. Bardzo ładnie wyglądasz i też to pomyślałam, że brzucha nie widaćDla pewności strzel fotę z profilu, że brzuch masz bo to podejrzane
Chyba że zrobiłaś na wdechu albo tak jak Acikk, masz dziecko przy kręgosłupie
Edit. Tak to jest jak się pisze w trakcie robienia obiadu. Nim skończyłam, zdjęcia były he he.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:59
-
nick nieaktualnyKasiag24 - piękna sukieneczka, ślub niedługo będzie?
Ja już kiedyś pisałam, chyba nawet tu, że ja bardzo dobrze wspominam swój poród. U nas nie ma zzo więc nie miałam wyboru, teraz podobno jest ten gaz rozweselający więc może skorzystam, zobaczymy. Mój poród zaczął się delikatnymi skurczami od rana, to takie bóle jak przed okresem, ja to tak odczuwałam. Potem były coraz silniejsze i częstsze. O 13 pojechaliśmy do szpitala bo już byłam pewna że to poród się zaczął. O 17 odszedł mi czop w całości, o 18 wody, o 20 urodziłam córcię. Bolało nie powiem, ale nie mdlałam ani nic z tych rzeczy więc chyba nie aż tak bardzo. Ja nie krzyczałam ani nie przeklinałam, słuchałam położnej i robiłam co mi kazała. Cały poród chodziłam, skakałam na piłce, brałam prysznic kilka razy, mąż mi masował plecy to była mega ulga. Parcie na tym łóżku porodowym u mnie trwało 10 minut. Moja córcia urodziła się z wagą 3700 gram i długość 56 cm. Urodziłam 15 dni po terminie z OM, a 1 dzień po terminie z pierwszego USG w 8 tyg. Ja mam bardzo długie cykle więc moja pani gin. nie sugerowała się terminem z OM a tym z USG. Myślę że gdyby zaczęli mi wywoływać poród wcześniej, powiedzmy 7 dni po tym terminie z OM to by było gorzej, a tak to wszystko poszło sprawnie i całkowicie naturalnie.Mama-julka, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia kasia.
Ja córkę rodziłam z oksytocyną ale nie wspominam tego jakoś dramatycznie, fakt łatwo nie było bo bolało jak cholera ale nie ma bezbolesnych porodów. Ja ani razu nawet nie krzyknęłam, polozna sama mi mówiła żebym chociaż postękała bo aż dziwnie że tak cicho jestem. Już wam pisałam że nachodziły mnie myśli "co on mi kurwa zrobił" i dobrze ze nie miałam wtedy męża pod ręką ale juz nie było odwrotu, trzeba było urodzić. Damy rade. U mnie w szpitalu nie ma zzo więc trzeba dać radę bezMama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczynki, próbowałam już wszystkiego, no może prócz rozmowy z małą
Powoli zaczyna mnie już przerastać ta ciąża. Do tego ciężko oddychać. Idę się znowu położyć spać. A mamę po pracy poproszę o jakieś lekkostrawne zakupy. Dobrze, że mieszka niedaleko, bo nie wiem co bym zrobiła, skoro mój facet jest jak zawsze w tygodniu z daleka ode mnie. Już nawet chciał przyjechać jak się dowiedział jak się czuje, ale bez sensu go tu ściągać. No nic, przemęczę się do jutra, jak dalej będzie to samo to idę do lekarza. -
KASIAG pieeeknie wygladacie sukienka śliczna
wogole Cię podziwiam, bo pamiętam mój ślub jakie to były emocje i wogole, teraz mi się nawet nie chce włosów wyprostować a co dopiero przechodzić te całe emocje że ślubem związane
chcialas tak ślub w ciazy czy wcześniej mieliscie zaplanowane?
Mama Julka wypraszam sobie dziecko przy kręgosłupie, ostatnio mam wrażenie że raczej w pecherzu -
Cześć wam
ja byłam wczoraj u położnej to mi powiedziało babsko że mam za duży brzuch i że prędzej na bliźniaki wyglądam... No to ja nie wiem jak dla niej ma wyglądać kobieta w 8 miesiącu. Może ma być płaska. Ale ciesze się z jednego że będe mieć dodatkowe usg
muszą sprawdzić czy mam tak dużo wód czy duże dziecko. I że jak to Marcel duży będzie to będą mnie musieli umawiać z lekarzem położnikiem i prawdopodobnie przez to będą mi wywoływać wcześniej poród. Niezbyt mi się to widzi.
Ja tam nie chce zzo Zreszta u nas kiedyś można było wybrać, teraz nie wiem. Poród w gniazdku czyli bez zzo ale z gazem i w wannie jak ktoś chce, albo z zzo ale wtedy już normalnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 13:54
-
Śmietany nie próbowałam na zgagę. Mam w tej chwili jogurcik naturalny w lodówce, to może spróbuje.
Dzwoniłam do lekarki. Mogę w przypadku takiego silnego ataku zażyć jeszcze jedną dawkę leku ale poza tym nic się z tym nie zrobi.
A powiedzcie mi, jak taka dieta lekkostrawna może wyglądać, bo nawet nie wiemCo jeść, by nie umrzeć z głodu?
-
Kurczę jak czytam o waszych sytuacjach z kolejkami itp, to mi się włos na głowie jeży. Ja nie miałam takich sytuacji. W rossmannie mają wielkie plakaty, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i zawsze mnie ktoś przepuszcza, lub kasjerka woła. W osiedlowych sklepikach zawsze. W każdym razie ostatnio dziecko prawie wjechało mi dużym wózkiem marketowym w brzuch. Ja spojrzałam na matkę i nie ukrywam, że oczekiwałam przeprosin. Kto puszcza kilkuletnie dziecko, żeby pędziło z wózkiem na oślep. A jakby wpadło w coś szklanego, albo ciężkiego i spadłoby mu na głowę?
A ona spojrzała na mnie bykiem i zaryczała z tekstem "czy mam jakiś problem".. ja powiedziałam, że mam, bo prawie wjechał mi tym wózkiem w brzuch i niech pilnuje dziecka.. a ona mnie zjechała z góry na dół i wyzwała mnie od starej grubej baby. Gruba to ja jestem...ale żeby stara?Mam 24 lata. Cały dzień było mi smutno
KASIAG24 Śliczna sukienka
-
nick nieaktualny