X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox z tą baba w markecie to już wogole masakra... Mi czasami zdarzylo sie ze w sklepie ktos mi cofajac sie przygniotl lekko brzuszek ale widac bylo ze glupio sie zrobilo takiej osobie i zaraz szybko przepraszala, a to babsko to juz bezczelnie zalecialo. Nie przejmuj sie chamstwa sie nie wytępi

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie,z wynikami wszystko ok,takze i te podwyzszone leukocyty to gin skwitowal: jest Pani w ciazy,to norma..:p jesli chodzi o ph to tez powiedzial,ze to cos z zywieniem moze byc,cos jem czegos nie jem i tak wychodzi,wogole powiedzial,ze sa bardzo dobre:) nie badal mnie ani nie robil Usg takze wiecej nic nie wiem. Mowilam mu o twardnieniach i skurczach,mowil,ze na tym etapie to nie bardzo mozliwe jest i nie powinno tego byc,ale jak jest to magnez moge se zwiekszyc(biore 1tabletke) i nospe forte do 3 tabletek na dzien.
    4.11 o 8:00 mam pierwsze Ktg,potem wizytke i omowienie ktg,i wspomnial o tym GBS,ze zrobi sie,ale nie zrozumialam bo cos wspomnial o lab i nie zrozumialam czy mam gdzies isc czy chodzilo mu o lab u nich w przychodni.
    Zjadlam talerz szczawiowej do tego dwie kromki chleba,zagryzlam sharonkiem,opilam sie witaminka marchewkowo-bananowa i zdycham na sofie pelna.... a po Laure niedlugo do szkoly bo dzis juz Ja puscilam,bo wczoraj bylo wszystko ok,tylko antybiotyk do soboty musi brac tak czy siak a w pn kontrol u lekarza,w srode znowu do dentysty,ja nie wiem co z Jej tymi zebami:p co chwile plomby w mleczakach gubi:D Nie powiem,bo ma super zabki i te stale co wyszly i mleczaki,tylko wiekszosc w plombkach te mleczusie i kurde wiecznie je gubi hehehe :p

Nadulka, MeGi2986, naox, Klara87 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:
    Kurczę jak czytam o waszych sytuacjach z kolejkami itp, to mi się włos na głowie jeży. Ja nie miałam takich sytuacji. W rossmannie mają wielkie plakaty, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo i zawsze mnie ktoś przepuszcza, lub kasjerka woła. W osiedlowych sklepikach zawsze. W każdym razie ostatnio dziecko prawie wjechało mi dużym wózkiem marketowym w brzuch. Ja spojrzałam na matkę i nie ukrywam, że oczekiwałam przeprosin. Kto puszcza kilkuletnie dziecko, żeby pędziło z wózkiem na oślep. A jakby wpadło w coś szklanego, albo ciężkiego i spadłoby mu na głowę?
    A ona spojrzała na mnie bykiem i zaryczała z tekstem "czy mam jakiś problem".. ja powiedziałam, że mam, bo prawie wjechał mi tym wózkiem w brzuch i niech pilnuje dziecka.. a ona mnie zjechała z góry na dół i wyzwała mnie od starej grubej baby. Gruba to ja jestem...ale żeby stara? :( Mam 24 lata. Cały dzień było mi smutno :P

KASIAG24 Śliczna sukienka :)

O rany, ale chamstwo. Wiem, że ludzie tacy są, ale za każdym razem się nie mogę nadziwić zachowaniu wielu osób. Też miałam spięcie przy kasie w Carrefour, ale byłam z małżem, to co innego.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i zapomnialam dodac od poczatku ciazy do dzis rowno 35tydz bo dzis zaczynam jestem na +8,5kg :) to przyzwoicie;) pomijajac moja nadwage uff, z ta waga wlasnie rodzilam Laure teraz co mam:pp

Mama-julka, genoweffa lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to ją wczoraj się wrabalam na pobieranie krwi przed jedną stara baba ale zrobiłam to nieświadomie bo siedziała na drugim końcu korytarza a ja sobie stałam pod drzwiami :D i nim ona się dokulala to pielęgniarka mi już igle wbijala a ona wlazi i " AAA to ją poczekam" ha ha tak jakby miała inne wyjście :D

genoweffa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87, zostaniesz moim doradcą żywieniowym? Bo znowu nie wiem co jadłaś ;-) Co to jest sharonek?
    No kurna, jakbym na innej planecie żyła :-\ Wczoraj nie wiedziałam że taki kisiel istnieje...

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA nie chce chwalic za w czasu ale chyba magnez mi pomógł bo dzisiaj mi brzuszek nie stwardnial jeszcze :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!
    Czy to tylko dla mnie zaczęła się dopiero ciąża?? 34 tydzień a ja czuję sie strasznie...
    Powoli pobolewa mnie brzuch...miednica....w nocy nie mogę spać bo mały mi się wierci...od 23 do 5 rano mam z głowy....do tego mdłości...zgada...

mam do Was pytanko czy Wy też macie zwiekszone upławy (wodniste)...

jeju jak Wy sie czujecie??

f2wlanlibm0fi1og.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

-neox-

wyzwała mnie od starej grubej baby. Gruba to ja jestem...ale żeby stara? :( Mam 24 lata. Cały dzień było mi smutno :P

Moglas jej powiedziec , ze juz wkrotce znow bedziesz szczupla, a ona taka glupia juz zostanie;)
    Nie przejmuj sie, chamstwo bylo zawsze i bedzie, bo teraz sie wszystko kreuje na bycie gnojem. Im wiekszym cham tym lepiej. Kultura i dobre wychowanie odbierane jest jako słabość.

Ja tam wole byc slaba;) i nie zadawac sie z pospulstwem;)

Ola_45, MeGi2986, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Inso87, zostaniesz moim doradcą żywieniowym? Bo znowu nie wiem co jadłaś ;-) Co to jest sharonek?
    No kurna, jakbym na innej planecie żyła :-\ Wczoraj nie wiedziałam że taki kisiel istnieje...
    Heheh ;p to owoc sharon albo kaki sie nazywa, okragle pomaranczowe,twarde,bardzo dobry w smaku;) teraz sezon na nie sie zaczyna to sa w sklepach ;D

Mama-julka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka sie gotuje maly w brzuchu wariuje a mnie cos podbrzusze pobolewa koncowka ciaza nie jest dla nas laskawa co chwile nowe dolegliwosci ;/

Ae chamstwo ja bym jej wygarnela glupi babsztyl alez mi sie cisnienie podnioslo ojjj

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah z tymi ludzmi,no zycie dziewczyny,ja w pn bylam w diagnostyce na pobranie a tam jak to w pn full ludzi,do rejestracji przede mna bylo chyba z 5 osob i to same kobiety.. po 5min kolejka za mna konca nie miala,nie wiem kiedy tak ludzi naszlo. Po 2 zarejestrowanych osobach kobieta przede mna sie odwrocila i akurat spojrzala,ze ja za nia stoje i do mnie,ze prosze przejsc,powinna Pani bez kolejki ale ja juz na cala pare do Niej,zeby tamte uslyszaly co widzialy,ze stoje,ze JUZ nie ma takiej potrzeby jak jedna osoba przede mna i to ta kobieta tylko wynik chciala odebrac takze,podziekowalam i se darowalam,oczywiscie po rejestracji kolejka na pobranie full opcja.. ale ja sie zchytrzylam i poszlam zaniesc poprostu odrazu mocz w pojemniku a ze to w tym samym gabinecie co "kluja" to se zaczekalam w srodku i odrazu za moment usiadlam na pobranie:p i wyszlam i tyle:D hehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvka ja byłam kiedyś na takiej diecie i mało co pamietam, ale mi osobiście to była katorga :P na pewno unikaj ciezkich i wzdymajacych potraw, jak masz mozliwosc to najlepiej jedz gotowane na parze albo lekko duszone. Z miesa to drob przede wszystkim, ale tez i rybka, pulpeciki itd. Dietetykiem nie jestem ;) a i cytrusów nie jadłam, z owoców to chyba tylko z kompotu ktorym tez musialam zastapic wszystkie napoje, zero kawy i herbaty. Ale moze nie badz dla siebie taka rygorystyczna:P

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Heheh ;p to owoc sharon albo kaki sie nazywa, okragle pomaranczowe,twarde,bardzo dobry w smaku;) teraz sezon na nie sie zaczyna to sa w sklepach ;D

Aaaa :-D Otworzyłam grafikę mister googelka i wiem, już jadłam, dzięki :-D Ale jak to opisalaś to już wiedziałam o co cho, a zdjęcie, żeby się upewnić. A, i pamiętam, że coś mi nie podpasował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 14:45

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    mam do Was pytanko czy Wy też macie zwiekszone upławy (wodniste)...
    Ja mam dość intensywne, wk£adke zieniam kilka razy na dzień. Co do samopoczucia to chyba wiekszosc z nas czuje sie dokladnie tak samo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to super, a jaka dawke przyjelas?? Odebralas juz wyniki??

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi no właśnie nie chce mi się po nie jechać :D i chyba poczekam aż mąż odbierze jutro rano wracając z pracy :P
    Magnez wzielam 2x200 i do tego 2 nospy zwykle na noc i dzisiaj jest zdecydowanie spokojniej niż wczoraj.

Co do uplawow to ją się już nie wypowiadam. Bo wkładka niby ledwo wilgotna a ja czuje jakby mi tam jakas rwącą rzeka przepływała :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87, bardzo dobrze, że tak zrobiłaś w przychodni. Trzeba zadbać o swój interes, zwłaszcza gdy jesteśmy w ciąży.

iNso87 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:

jeju jak Wy sie czujecie??

Ja raczej kiepsko zwłaszcza że całą ciążę "przeleciałam" bez żadnych dolegliwości więc teraz to dla mnie szok że coś się mi dolega.
    Brzuch też mnie pobolewa ciężko mi się ducha i wogole.

No i najgorsze to pocenie, w nocy się poce tak jakbym miała 39 st goraczki, muszę się przebierać bo koszulka mokrą. Ma tak ktoś?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakas inna bo wogole uplawow nie czuje i za wiele ich nie mam ;/

Acikk super ze sie uspokoio u ciebie i magnez podzialal ;) Ja tez sie tak poce i uczucie goraca mam podobnie jak ty M panikowal jak mnie dotknal ze goraczke mam :)

Megi a ty jak sie czujesz bo wczesniej pisalas ze nie bardzo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 15:00

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ