X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To ją idę się golic :DD mam nadzieję że się nie zarżne na śmierć bo samam na chacie jestem to mi nikt nie pomoze :P
    Acikk, brzuch jeszcze nie taki wielki żeby nic a nic nie móc zobaczyć nooo:P
    Trochę gimnastyki i dasz radę, a jak coś to krzycz, mmoże usłyszymy ;)
    Powodzenia:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ostatnio poszłam tak na skróty. Nic strasznego. Potem z boków klasyczną i jakieś witrażyki powstały. Stykło.
    taką co wyrywa włosy? ;O
    O nie to już wolę się maltretować tym sokiem z żurawiny, nawet nie rozcieńczonym :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Acikk, brzuch jeszcze nie taki wielki żeby nic a nic nie móc zobaczyć nooo:P
    Trochę gimnastyki i dasz radę, a jak coś to krzycz, mmoże usłyszymy ;)
    Powodzenia:D

No właśnie!
    Acikk na porządnym wdechu jesteś w stanie zobaczyć wszystko :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amos wrote:
    Mam takie małe pytanie jak daleko macie do szpitala w którym planujecie rodzić?
    Pytam bo dzisiaj na wizycie lekarz zaproponował mi szpital oddalony o 100km od miejsca zamieszkania i tak się zastanawiam, czy zdołał tam dojechać :). To moja trzecia ciąża, obydwa poprzednie porodu nie przebiegały jakoś specjalnie szybko.

Ja mam 50km.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    taką co wyrywa włosy? ;O
    O nie to już wolę się maltretować tym sokiem z żurawiny, nawet nie rozcieńczonym :D

To się pośmiałam ;-)
    Nie, to depilator. Tak w ogóle to mam damską Brauna, ale działa na oryginalne baterie, których nie miałam akurat w domu, to wzięłam męska. Chyba małż się nie obrazi.
    Depilatorem kiedyś goliłam nogi, pachy i pachwiny. Ale denerwowały mnie wypryski, to teraz tylko zwykłą się golę.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:34

l22ntv73ogvn473k.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    do szpitala to mam
    body z długim rękawem,(bez nogawek)
    ciepły welurowy pajacyk/śpiochy,(na naramkach, dł nogawki)
    bluza
    zimowy kombinezon,
    ciepła czapka ( +skarpetki, rękawiczki)

ale tak ogólnie mi chodzi jak piszesz wyżej o pajacu (dł rękaw, dł nogawki ze stopkami zapinane na brzuszku ) to coś się pod to zakłada?

dziewczyny na prawde żadna nie wie jak to jest z takim pajacem że żadna nic??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    zależy od temperatury. Możesz założyć pod spód body, ale generalnie wydaje mi się że pajacyk to typowo do spania więc nic więcej chyba się nie zakłada :) dobrze zrozumiałam że do szpitala zabierasz body z długim rękawem, jeden pajacyk, bluzę ?

już myślałam że jakaś nienormalna jestem i że Wam bólu depilator nie sprawia, ale fakycznie maszynka a depilator to dwie różne rzeczt:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Będę zakładać body z krótkim rękawem pod pajac.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    No właśnie!
    Acikk na porządnym wdechu jesteś w stanie zobaczyć wszystko :-D

No mialyscie rację :D trochę Antka przesunelam i poszło gładko :D he he :) aż z tej radości jeszcze nogi dziornęłam :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale się uśmiałam z tych Waszych opisów golenia :D :D aż od razu lepiej ;)

Ania14 ja pod pajac bede tak jak mama-julka ubierać body z krótkim rękawem.

Ja się golę zwykłą maszynką z użyciem lusterka, tylko mi po kazdym goleniu robią si€ tam wypryski:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, Ty żyjesz?! :O
    Widzisz, wystarczyło z dzieckiem porozmawiać i już :D
    PS. Moje nogi też są do golenia- jak już lecisz swoje to może i moje ?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 22:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:

Pajacyki są najwygodniejsze z tego co wiem. Pod pajace będę zakładać body z krótkim rękawem lub takie bez rękawków. A jak będzie cieplej na wiosnę to już sam pajac będę zakładać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

Ja się golę zwykłą maszynką z użyciem lusterka, tylko mi po kazdym goleniu robią si€ tam wypryski:/
    golisz się wodą z mydłem?
    Spróbuj pianki:) Odkąd używam pianki VENUS w niebieskim opakowaniu- to chyba do skóry wrażliwej jest, to raz na jakiś czas mam wyprysk ale tylko dlatego że się włosek jakiś wrośnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię dzisiaj jakieś nienajedzone:P po 20 zjadłam kanapki na kolacje, popiłam herbatką i zagryzłam kawałkiem ciasta i co leżałam już w lóżku a mi aż burczeć w brzuchu zaczęło z głodu :P no i musialam znowu cos zjesc bo by nie szlo zasnac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaależ mnie zmuliło... Idę spać bo mężu już chrapie obok mnie :P
    Dobrej nocy Wam wszystkim życzę i przespanej, bo u mnie Kubuś swojego breakdance'a na pęcherzu już ćwiczy ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

A ja po goleniu smaruje kremem dla dzieci :D kiedyś zapomniałam ii był dramat krostki i piekło strasznie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Aaależ mnie zmuliło... Idę spać bo mężu już chrapie obok mnie :P
    Dobrej nocy Wam wszystkim życzę i przespanej, bo u mnie Kubuś swojego breakdance'a na pęcherzu już ćwiczy ;)

A co z goleniem nóg, ja tu czekam :D?

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A moje dziecię dzisiaj jakieś nienajedzone:P po 20 zjadłam kanapki na kolacje, popiłam herbatką i zagryzłam kawałkiem ciasta i co leżałam już w lóżku a mi aż burczeć w brzuchu zaczęło z głodu :P no i musialam znowu cos zjesc bo by nie szlo zasnac ;)

Taaa... Dziecię nienajedzone, ja yhum :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A co z goleniem nóg, ja tu czekam :D?
    Możemy zawołać razem, może usłyszy :-D To na trzy zaczynamy: Zie-lo...

‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ