Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
annielica wrote:Może masz łożysko na przedniej ścianie?
Ja też mam na przedniej ale jestem jakaś dziwna bo pierwsze ruchy już w 14tc czułam. Ruchy stopniowo stają się coraz bardziej wyraźne. W tej chwili czuję jak człowieczek mi się tam przewraca i rusza. Wcześniej były to głównie kopniaki. Na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo każda a z nas jest inna. Ważne, że czujesz ruchy jakkolwiek
A na marginesie niesamowity widok takiego brzuszka -
Pchelkaa wrote:
Ania ja zaloze body z dlugim rekawem, na to spiochy (to to bez rekawka z dl nogawkami zapinane w kroku mam) albo pajac, czyli jednoczesciowe ubranko, dl rekaw dl nogawki ze stopkami zapinane na brzuszku. Jak masz problem co zalozyc zrob zdj przykladowego zestawu i wstaw, pomozemy;-)
do szpitala to mam
body z długim rękawem,(bez nogawek)
ciepły welurowy pajacyk/śpiochy,(na naramkach, dł nogawki)
bluza
zimowy kombinezon,
ciepła czapka ( +skarpetki, rękawiczki)
ale tak ogólnie mi chodzi jak piszesz wyżej o pajacu (dł rękaw, dł nogawki ze stopkami zapinane na brzuszku ) to coś się pod to zakłada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:48
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Ale na serio, można zacząć się bać jak długo cisza.
Wiem i jeszcze raz przepraszam. Mogłam napisać tylko, że wszystko ok. Ale to tak jest dzień za dniem leci i tak minęło. Przepraszam i głupio mi w związku z tym.Mama-julka lubi tę wiadomość
-
Mam takie małe pytanie jak daleko macie do szpitala w którym planujecie rodzić?
Pytam bo dzisiaj na wizycie lekarz zaproponował mi szpital oddalony o 100km od miejsca zamieszkania i tak się zastanawiam, czy zdołał tam dojechać. To moja trzecia ciąża, obydwa poprzednie porodu nie przebiegały jakoś specjalnie szybko.
-
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:No ja swojego krocza już dawno nie widziałam. W sumie może to i dobrze
A na dotyk to u mnie nie bardzo z tym goleniem. Z lusterkiem to już ogólnie masakra. W planie porodu mam zaznaczone, że w razie potrzeby golenieOgólnie to lekarz powinien to robić za małą opłatą podczas wizyty :p
Ja widziałam na ostatniej wizycie. Spojrzałam w kamerę, którą ma doktor przy fotelu. Dosłownie kura w całej okazałościPowiedziałam mu, że współczuję bo ble, taka brzydka. A on że się przyzwyczaił i nie zwraca na to uwagi
Tak, golenie powinno być podczas wizyty, ale że zniżką dla nasMarta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Ja widziałam na ostatniej wizycie. Spojrzałam w kamerę, którą ma doktor przy fotelu. Dosłownie kura w całej okazałości
Powiedziałam mu, że współczuję bo ble, taka brzydka. A on że się przyzwyczaił i nie zwraca na to uwagi
Tak, golenie powinno być podczas wizyty, ale że zniżką dla nas
Tak szczerze to nie wiem co faceci w tym, w niej widzą ;p
A ginekologom to ja współczuję tych codziennych widoków -
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Pchelkaa dziękuję
Z tym rozpakowaniem to żeby nie było, że ostatni będą pierwszymi
W tym przypadku nie byłoby to wskazane.
Już coraz bliżej do tego delektowania się zdjęciami dzidziusiów. Będziemy podziwiać tych małych szkrabów, o których tutaj tak czytamy
Ja strasznie rozczulam się nad dziećmi w chwili obecnej
Jakiś czas temu będąc w ikea podbiegł do mnie taki malutki chłopczyk (około 2 lat), usiadł mi na kolanach, zaczął się przytulać. Jego tatuś był w szoku i mówił, że nie zdarza mu się takie cośDzieci wyczuwają kobiety w ciąży czy jak?
Sory za porównanie, ale do mnie łasił się kot, który za obcymi ludźmi nie przepada (tak właścicielka mówiła). Ale i dzieci i zwierzęta mają intuicję, to chyba coś w tym jest. -
Cześć dziewczyny, jak zwykle Was podczytuję, ale nie mam kiedy napisać. Teraz mąż w delegacji, córka śpi, więc mam chwilę dla siebie.
Już wiem, że nie będę grudniową mamusią, tylko listopadową. Termin cesarskiego cięcia mam wyznaczony na 26.11.2015.
Co do wagi dzieci, to wizytę mam dopiero w następny czwartek, więc zobaczę jak urosły przez te ponad 3 tygodnie.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. U mnie gdyby nie rosnący brzuch i bolący przez to kręgosłup, byłoby oka tak się trochę męczę i nie mogę znaleźć dobrej pozycji, aby odciążyć kręgosłup, choć brzuch jak na bliźniaki całkiem mały. Na wadze na razie plus 7 kg. Myślę, że dopiero teraz się zacznie przybieranie, bo dzieci będą własnie przybierać na masie.
Ściskam Was mamuśkiMadzisek, Mama-julka, Nadulka, Marta0912, Dżulia, kwiatakacji, MeGi2986, lilianna, Klara87, Pchelkaa, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMarta0912 wrote:Tak szczerze to nie wiem co faceci w tym, w niej widzą ;p
A ginekologom to ja współczuję tych codziennych widoków
Tylko nie czytaj dalej jak żeś delikatna, żeby nie było!
No mój się moją zachwyca, nawet jak jest trochę "zużyta". O-chy-da! A potem się dziwi, że nie chcę całować. No sory...
Ginekolog ma za takie widoki kupe kasy. Coś za cośWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:25
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dagietka dobrze że się odezwałaś bo się martwiłyśmy i bliźniakowe mamy
dobrze ze dalej jesteś w komplecie
Też się gole na czujawolała bym z lusterkiem ale w swoim prysznic nie mam jak usiąść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:59
Dagietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny