X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Może masz łożysko na przedniej ścianie?
    Ja też mam na przedniej ale jestem jakaś dziwna bo pierwsze ruchy już w 14tc czułam. Ruchy stopniowo stają się coraz bardziej wyraźne. W tej chwili czuję jak człowieczek mi się tam przewraca i rusza. Wcześniej były to głównie kopniaki. Na Twoim miejscu bym się nie martwiła bo każda a z nas jest inna. Ważne, że czujesz ruchy jakkolwiek :)
    No właśnie mam łożysko na przedniej ścianie, ale nie sądziłam że to ma aż taki wpływ.
    A na marginesie niesamowity widok takiego brzuszka :-D

• ania14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Ania ja zaloze body z dlugim rekawem, na to spiochy (to to bez rekawka z dl nogawkami zapinane w kroku mam) albo pajac, czyli jednoczesciowe ubranko, dl rekaw dl nogawki ze stopkami zapinane na brzuszku. Jak masz problem co zalozyc zrob zdj przykladowego zestawu i wstaw, pomozemy;-)

do szpitala to mam
    body z długim rękawem,(bez nogawek)
    ciepły welurowy pajacyk/śpiochy,(na naramkach, dł nogawki)
    bluza
    zimowy kombinezon,
    ciepła czapka ( +skarpetki, rękawiczki)

ale tak ogólnie mi chodzi jak piszesz wyżej o pajacu (dł rękaw, dł nogawki ze stopkami zapinane na brzuszku ) to coś się pod to zakłada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Przepraszam i obiecuję, że to się już więcej nie powtórzy :)

Ale na serio, można zacząć się bać jak długo cisza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale na serio, można zacząć się bać jak długo cisza.

Wiem i jeszcze raz przepraszam. Mogłam napisać tylko, że wszystko ok. Ale to tak jest dzień za dniem leci i tak minęło. Przepraszam i głupio mi w związku z tym.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• amos Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie małe pytanie jak daleko macie do szpitala w którym planujecie rodzić?
    Pytam bo dzisiaj na wizycie lekarz zaproponował mi szpital oddalony o 100km od miejsca zamieszkania i tak się zastanawiam, czy zdołał tam dojechać :). To moja trzecia ciąża, obydwa poprzednie porodu nie przebiegały jakoś specjalnie szybko.

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    No ja swojego krocza już dawno nie widziałam. W sumie może to i dobrze ;)
    A na dotyk to u mnie nie bardzo z tym goleniem. Z lusterkiem to już ogólnie masakra. W planie porodu mam zaznaczone, że w razie potrzeby golenie ;) Ogólnie to lekarz powinien to robić za małą opłatą podczas wizyty :p

Ja widziałam na ostatniej wizycie. Spojrzałam w kamerę, którą ma doktor przy fotelu. Dosłownie kura w całej okazałości :-\ Powiedziałam mu, że współczuję bo ble, taka brzydka. A on że się przyzwyczaił i nie zwraca na to uwagi :O :-D
    Tak, golenie powinno być podczas wizyty, ale że zniżką dla nas ;-)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• mnk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam narazie jakis kilometr, ale za tydzien w piatek sie przeprowadzam i juz bedzie juz jakies 7 klockow:D w reykjviku tylko jeden szpital mamy z porodowka:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ja widziałam na ostatniej wizycie. Spojrzałam w kamerę, którą ma doktor przy fotelu. Dosłownie kura w całej okazałości :-\ Powiedziałam mu, że współczuję bo ble, taka brzydka. A on że się przyzwyczaił i nie zwraca na to uwagi :O :-D
    Tak, golenie powinno być podczas wizyty, ale że zniżką dla nas ;-)

Tak szczerze to nie wiem co faceci w tym, w niej widzą ;p
    A ginekologom to ja współczuję tych codziennych widoków ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 km :P tak około do szpitala ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Pchelkaa dziękuję :) Z tym rozpakowaniem to żeby nie było, że ostatni będą pierwszymi ;) W tym przypadku nie byłoby to wskazane.

Już coraz bliżej do tego delektowania się zdjęciami dzidziusiów. Będziemy podziwiać tych małych szkrabów, o których tutaj tak czytamy :)
    Ja strasznie rozczulam się nad dziećmi w chwili obecnej :)
    Jakiś czas temu będąc w ikea podbiegł do mnie taki malutki chłopczyk (około 2 lat), usiadł mi na kolanach, zaczął się przytulać. Jego tatuś był w szoku i mówił, że nie zdarza mu się takie coś :) Dzieci wyczuwają kobiety w ciąży czy jak?

Sory za porównanie, ale do mnie łasił się kot, który za obcymi ludźmi nie przepada (tak właścicielka mówiła). Ale i dzieci i zwierzęta mają intuicję, to chyba coś w tym jest.

• Dagietka Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak zwykle Was podczytuję, ale nie mam kiedy napisać. Teraz mąż w delegacji, córka śpi, więc mam chwilę dla siebie.

Już wiem, że nie będę grudniową mamusią, tylko listopadową. Termin cesarskiego cięcia mam wyznaczony na 26.11.2015.

Co do wagi dzieci, to wizytę mam dopiero w następny czwartek, więc zobaczę jak urosły przez te ponad 3 tygodnie.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. U mnie gdyby nie rosnący brzuch i bolący przez to kręgosłup, byłoby ok :) a tak się trochę męczę i nie mogę znaleźć dobrej pozycji, aby odciążyć kręgosłup, choć brzuch jak na bliźniaki całkiem mały. Na wadze na razie plus 7 kg. Myślę, że dopiero teraz się zacznie przybieranie, bo dzieci będą własnie przybierać na masie.

Ściskam Was mamuśki :)

Madzisek, Mama-julka, Nadulka, Marta0912, Dżulia, kwiatakacji, MeGi2986, lilianna, Klara87, Pchelkaa, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

f2w3kw7iq58r7sko.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Tak szczerze to nie wiem co faceci w tym, w niej widzą ;p
    A ginekologom to ja współczuję tych codziennych widoków ;)

Tylko nie czytaj dalej jak żeś delikatna, żeby nie było!

No mój się moją zachwyca, nawet jak jest trochę "zużyta". O-chy-da! A potem się dziwi, że nie chcę całować. No sory...

Ginekolog ma za takie widoki kupe kasy. Coś za coś :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:25

Marta0912 lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:34

kwiatakacji lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve84, strach ma wielkie oczy... bobra :-D Z tego bobra to się uśmiałam :-D

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:34

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja musiałam zagadać panią doktor żeby nie skupiała się na wrażeniach wizualnych! :)

Ściemiałaś tu i tu :-D

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagietka dobrze że się odezwałaś bo się martwiłyśmy i bliźniakowe mamy :-) dobrze ze dalej jesteś w komplecie :-)

Też się gole na czuja :-) wolała bym z lusterkiem ale w swoim prysznic nie mam jak usiąść :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:59

Dagietka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tknęłabym mojego gniazda maszynką elektryczną! brrr...

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ją idę się golic :DD mam nadzieję że się nie zarżne na śmierć bo samam na chacie jestem to mi nikt nie pomoze :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    nie tknęłabym mojego gniazda maszynką elektryczną! brrr...

Ostatnio poszłam tak na skróty. Nic strasznego. Potem z boków klasyczną i jakieś witrażyki powstały. Stykło.

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ