X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie z Wami po wizycie. Malutka wazy 2600g chyba duzo?? Bedzie z niej niezly klocek. Szyjka na pessarze sie ladnie wydluzyla i mimo wczesniejszych skurczy w nocy jest wszystkook:) takze mysle ze spokojnie donosze do 38 tygodnia. Jestem przeszczesliwa:)

Matleena, iNso87, Madzisek, Marik, ania14, Flakonik, kwiatakacji, genoweffa, Mama-julka, Karola1990 lubią tę wiadomość

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli gratulacje :) no całkiem sporo waży, mój wczoraj też w 33+6 ważył 2200 :) ale ja tak średnio ufam tym pomiarom :P ważne że nasze dzieciaczki są już duże a co za tym idzie coraz bardziej bezpieczne :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Dziewczyny a co wy będziecie dobrej stosować bo ja jakoś niekoniecznie jestem do octaniseptu przekonana...

Ja będę stosować octanisept. Moja mama po operacji miała to przepisane na ranę i super szybko się jej zagoilo, tak samo po zabiegu mój M stosował na ranę. Poza tym kolezanka stosowała u małego i poleca z czystym sumieniem. Sprawdzony, polecony środek więc dla mnie takie rekomendacje wystarcza i to będę stosować :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:53

genoweffa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja stawiam na zwykły spirytus rozrobiony z wodą.

Tylko pamiętaj, że jedynie 70% alkohol ma największe działanie antybakteryjne.

Ja również jestem za octaniseptem. W SR też polecali. Ale jest wiele szkół. Niektórym radzą samą wodą z szarym mydłem przemywać. Liczy się dobry efekt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę Wam opowiedzieć moją dzisiejszą przygodę ;)

Dziś w moim mieście był Andrzej Duda. Poszliśmy z mężem, ale nie spodziewałam się, że to będzie tak niebezpieczne. Znaleźliśmy sobie miejsce przy samym prezydencie,ale musieliśmy je zmienić, bo nas napierali od tyłu ludzie i baliśmy się o dziecko. Poszliśmy sobie do tyłu, w bezpieczne miejsce, ale okazało się, że tamtędy będzie zaraz Duda przechodził do auta, no i znowu zeszli się ludzie. W pewnym momencie od tyłu napierali na nas ludzie a od przodu strażacy i funkcjonariusze BORu, zaczęło się robić naprawdę niebezpiecznie... mąż krzyknął, że jestem w ciąży a jeden z ochroniarzy na to "trudno,takie mamy warunki" ( masakra! Tym bardziej, że my nie chcieliśmy być w tłumie, po prostu tak szybko Ci ludzie się zbiegli i zrobiło się zamieszanie, że nie zdążyliśmy zareagować i nie mieliśmy już możliwośći wydostania się.) Powiem Wam, że pierwszy raz poczułam się jak matka- miałam taki instynkt obronny, taki lęk i wolę walki...
    mąż powiedział, żeby nas wypuścili no i przepuścili nas. No i teraz najciekawsza część historii, bo jak już mnie zobaczyli Ci z BORu, że próbuję się wydostać, i że jestem w ciąży to pytali czy mi w czymś pomóc itp. A jak odeszliśmy trochę dalej to po chwili podszedł do mnie jeden z nich i zapytał czy chcę zdjęcie z prezydentem :D Byłam w szoku więc tylko pokiwałam głową :D i wzięli nas z mężem do prezydenta :D normalnie czułam się jak gwiazda :D jeszcze jeden drugiemu przekazywali "uwaga, tu jest kobieta w ciąży, proszę dopilnować, żeby miała zdjęcie z Panem Prezydentem" :D Prezydent podszedł, podał nam rękę, zapytał czy będzie chłopieć, czy dziewczynka, zrobił z nami zdjecie i życzył powodzenia i wszystkiego dobrego :) Wszystkie oczy i obiektywy były zwrócone na nas :D a jak wracałam to ze trzech facetów z BORu pytało z troską czy udało mi się zrobić to zdjęcie :D Chyba się przejęli, bo jak wychodziłam z tego ścisku to miałam łzy w oczach ;)

Flakonik, annielica, lilianna, Pchełka, kwiatakacji, ania14, genoweffa, Dżulia, Klara87, Karola1990, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Uff jesli tyle wazy to jest lepiej niz b.dobrze .180 gr :0 co oni ci tam podawali? Cokolwiek to bylo ja tez chce :). I Pchelkaa jak sie nie myle to ty na 3 pietrze mieszkasz wiec koniec ze schodami chyba ,ze na noszach.:)

Posilki szpitalne byly nie bardzo, ale maz codziennie domowy obiadek dowozil i kanapeczki i rozne smakolyki;-) no i ja przytylam juz 18 kg, wiec co sie dziwic dziecku ;-) a mieszkam na 4 pietrze i jak weszlam dzis tak zejde tylko w ostatecznosci;-)

Justyna, to mnie przestraszylas z tym czopen:-o

genoweffa, maya34 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:53

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia hahaha a to historia :D że tak powiem po co się tam pchalas :D to teraz chcemy zobaczyć fotke z prezydentem!!!!

genoweffa lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Dzięki za info. Będę układać proporcje w takim razie :)

Znowu dziś zrobiłam mniej niż planowałam, a jeszcze do tego jutro jedziemy do Krakowa, bo kierownik katedry chce się spotkać z mężem. Ja chyba faktycznie skończę rozpakowywanie i układanie wszystkiego jak stuknie mi, że ciąża donoszona ;)

Za to będziesz mieć łatwy poród jak tak ciągle w biegu jesteś :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jaka historia ale fajnie :) masz zdjecie? Pochwal sie! ;)

DIewczyny czytam was na biezaco ale nie mam sily nic pisac. Dzisiaj caly dzien przeleAlam w lozku. Mama jest przy mnje caly czas wiec o tyle dobrze. Boje sie na typ etapie byc sama. Jutro przyjezdzaja przyjaciolki do mnie wiec bede miala fajne towarzystwo.
    Nie ukrywam ze jest mi coraz ciezej sie poruszac. I chyba juzbw zadna podroz dalej niz do sklepu sie nie wybiore...

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was takie pytanie - czy któraś z Was odczuwa/odczuwała kłucia w pochwie? Dziś mnie dopadły i już zaczynam panikować. Mam skróconą szyjkę i zastanawiam się czy ma to z tym jakiś związek.
    Ostatnio jakoś zaczynam panikować i nie mogę się doczekać 36 tygodnia :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi twardnieje caly czas prawie ale nie boli. Tylko momentami jest jak kamien. To chyba normalne? Biore magnez dwa razy dziennie i nospe rozkurczowo. Ale nie wiele to daje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Dziewczyny mam do Was takie pytanie - czy któraś z Was odczuwa/odczuwała kłucia w pochwie? Dziś mnie dopadły i już zaczynam panikować. Mam skróconą szyjkę i zastanawiam się czy ma to z tym jakiś związek.
    Ostatnio jakoś zaczynam panikować i nie mogę się doczekać 36 tygodnia :(
    Tez czasami cos mnie tam kluje. Ale to przez chwileni przestanie na jakis czas. Dziwne uczucie.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś to kłucie co jakiś czas, głównie jak chodzę. Wizytę mam dopiero w środę :(

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Brzuch mi twardnieje caly czas prawie ale nie boli. Tylko momentami jest jak kamien. To chyba normalne? Biore magnez dwa razy dziennie i nospe rozkurczowo. Ale nie wiele to daje.

Mi lekarka wczoraj powiedziała że normalne. Z tym że u mnie pomaga magnez+ nospa

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny złapały mnie skurcze. Takie na dole, od krzyża też trochę i aż do odbytu:/ to te przepowiadające? Bo się mega boję. Podbrzusze mnie pobolewa ostatnio tak jakbym się przepracowała *a nic nie robię)....

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to teraz niech nasz pan prezydent da godny pieniążek dla narodzonych naszych dziecinek, a nie tylko się ładnie uśmiecha..

Miałam informować jak dotrze do mnie śpiworek/kombinezon, otóż jest rewelacyjny !! Jestem zadowolona z zakupu bardzo, nie jest ani za gruby ani za cieńki, materiał też przyjemny ! :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny złapały mnie skurcze. Takie na dole, od krzyża też trochę i aż do odbytu:/ to te przepowiadające? Bo się mega boję. Podbrzusze mnie pobolewa ostatnio tak jakbym się przepracowała *a nic nie robię)....
    Mi lekarz mówił że jak coś by się takiego działo, to można brać nospe, to może spróbuj tą nospe? Ponoć jeśli to tylko przygotowujące takie to nospa złagodzi, a jeśli nie pomoże to wtedy się martwić :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ