X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Identycznie zrobiłam, zapłaciłam najwyższą składkę i też jestem nastawiona na kontrolę. Na szczęście nie mają się czego czepić. Chociaż ich znając będą szukać jak się da... Aczkolwiek szansa jest, że obędzie się bez problemów.

Oh dziewczyny cudowną nowina z tą lampką wina !!! A co jeśli wypiję 2? Mogę dokarmić mm a kolejny raz już swoim ? Moje koleżanki wylewały:P czasami dobrze podpytać kogoś jeszcze :)

Annielica no przecież jak wypijesz dwie to też nie będzie to wiecznie w tym pokarmie :D ją bym dla bezpieczeństwa też wylała i tyle :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Annielica no przecież jak wypijesz dwie to też nie będzie to wiecznie w tym pokarmie :D ją bym dla bezpieczeństwa też wylała i tyle :)

Wylewasz miód na moje uszy ... :P
    Wszystko na co mam ochotę jest teraz zabronione - alkohol bo ciąża.
    Słodycze - bo cukrzyca :(

A jak ze słodkościami? Jeśli dziecko nie będzie alergikiem można jeść?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się myle ale wydaje mi się że tak. Oczywiście nie wszystko i nie od razu tylko stopniowo no i dziecko obserwować i powinno być ok :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 w takim razie poród będzie dla mnie podwójnym szczęściem :D oczywiście poród w terminie :P niech mała nie stara się mnie uszczęśliwić przed czasem :P

• Matleena Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko juz baaaardzo nieduzo zostalo:D moj dzidek za 3 tyg od dzis bedzie donoszony !!! Matko jak to dramatycznie brzmi :P ale rownie dobrze moze wyskoczyc za 7 :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam jeść wszystko i obserwować małą. Jak będzie taka potrzeba to będę odstawiać.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena to trzymaj sie i nie stresuj szkoda dzidziusia:* no i pamietaj ze zawsze masz nas :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 00:23

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja zamierzam jeść wszystko i obserwować małą. Jak będzie taka potrzeba to będę odstawiać.
    Ja podobnie. U nas polozna tylko zwracala uwage by nie jesc wzdymajacych i bron boze mleka.

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Kika428, a Ty jesteś z UK dokładnie?

Tak, tak ja z UK dokladniej Maidstone, Kent

Maksymilian
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:54

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena oczywiście że nie była to Twoja wina, niech się nauczy, i niestety dorosłe życie polega na pracowaniu i robieniu mnóstwa rzeczy w około poczekaj, jak nie przeprosił to wygarnij jeszcze raz niech zrozumie :)

Nam wczoraj w SR mówiła że alkohol się ulatnia 8h ale to chyba przy sporych ilościach... Odnośnie diety to 6 tygodni lekkostrawna (z ustepstwami) żeby organizm się zregenerował a później wszystko normalnie. I dodała że u mam które nie stosują diety dzieci rzadziej maja kolki :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolkami to jest roznie bo to moga one byc tez przez nietolerancje przez niemowle laktozy,wiec jak ktoras Mama bedzie karmila piersia i dziecko bedzie mialo kolki to pjerwsze krople pokarmu trzeba spuscic do zlewu bo w tym pierwszym jest cukier. Wogole to czytalam,ze jedno karminie to powinno trwac od 15-40min z jednej piersi,bo po 15min dziecko dopiero bedzie jadlo tresciwszy pokarm,cos jakby najpierw zupka,potem obiad i na koncu deserek. U mnie jesli bedzie jadlo krocej(jak bedzie pokarm:p ) to reszte sciagam do butli i probuje dokarmic,tak zeby piers zrobila sie pusta.

A co do alkoholu to tez bym wypila chetnie ale tak jak i mowia,ze w ciazy "lyczek" nie zaszkodzi co jest oczywiscie nieprawda tak tez podczas karmienia nie bede pila. Jak juz tyleeeee wytrzymalam, wytrzymam jeszcze ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki ;-) my już nie śpimy ale jakoś nie mogę się z łóżka zwlec :-P a trzeba by było skoczyć do sklepu po bułeczki bo zaczynamy być głodni ;-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki kupujecie dla swoich maluszków już jakieś zabawki na początek ? Ja jeszcze nic nie kupowałam z zabawek i nie wiem czy to już czy zaczekać aż coś dostanie. Czy taki maluszek wogole portrzebuje zabawek ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się dziś tylko przywitam i nic więcej pisać nie będę, bo nic oprócz narzekania nie przychodzi mi do głowy. Także, życzę żebyście miały lepsze dni i noce od moich ostatnich i jak domniemam przyszłych jeszcze.

7w3d 💔
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:10

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:10

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka ma racje, po to tu jestesmy Justyna zeby sie wspierac, wiec mozesz narzekac. Podziwiam Cie, jestes bardzo silna, ale juz niedlugo i maluszek bedzie na swiecie a i Ty bedziesz sie lepiej czula napewno:-)

Matlena, domyslam sie co czujesz:-* ale napewno byl zmeczony, zobaczysz ze dzis pogadacie i Cie przeprosi;-) nie mysl o tym, nie obwiniaj sie i nie zamartwiaj.
    Ja na swojego meza narzekac nie moge. Od tej ostatniej klotni co Wam pisalam zmienil sie nie do poznania, wcale sie nie klocimy, sam sprzata, robi pranie, sniadanko dzis do lozka, a teraz pojechal na zakupy duze i do apteki po rzeczy wyprawkowe. Normalnie nie moge poznac go w ostatnich dniach. Ale to napewno zasluga tego ze mieszkamy juz u siebie, wczesniej nie mozna bylo pogadac o wszystkim kiedy sie chcialo bo caly czas ktos za sciana, a w dodatku moj ze swoja matka sie nie dogaduje i mieszkajac z nia zle na niego wplywala. Teraz to jak w bajce:-) ;-) chociaz wiem ze jak urodze to inaczej bedzie to Nasze zycie wygladalo.

Ja w jakims smutnym nastroju, wczoraj byl pogrzeb Marysi, ale nie poszlam, nie dalabym chyba rady psychicznie. A z placzu od razu skurcze mnie lapia wiec sobie darowalam, chociaz bardzo chcialam pojsc

‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ