X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę po takim czasie nieobecności, a Wy jak zwykle o jednym. Nasze forum powinno się nazywać "Grudniowe alkoholiczki 2015" :P O, a Acikk pierwsza do kielona, jak zwykle! :D

Matleena- coś o tym wiem. nie przejmuj się, ja się już nauczyłam że w takich sytuacjach najlepiej jest nie brać wszystkiego do siebie. A mój mąż nie potrafi przepraszać i jak tylko sytuacja się trochę uspokoi to zawsze mu wygarnę że to nie była moja wina i oczekuję przeprosin. Musi się pewnie odnaleźć w nowej sytuacji, szkoda tylko że Waszym kosztem...

lips- ja nic nie kupuję póki co, dostałam dwie grzechotki plastikowe od koleżanki, mam wyprane pluszaki. Taka mała dzidzia i tak nie potrafi się bawić sama, dopiero około 3 mc potrafi chwytać pomału :)

Pchelka, po porodzie pójdziesz na cmentarz. Za ciężkie przeżycie byłoby to dla Ciebie.

dziewczyny, kłuje Was czasem pierś? Bo mam znowu od wczoraj taki przeszywający, kłujący, pulsujący ból że wytrzymać momentami nie mogę. Najbardziej w prawej piersi, jest trochę większa od drugiej i aż się gorąca robi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:38

Dżulia, maya34 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa dobrze że nie poszlas na pogrzeb. Myślę że każdy to zrozumie. A dla Ciebie teraz żadne stresu są niewskazane.

Dokładnie Justyna każda z nas tu czasem albo nawet często narzeka więc więc wał śmiało. :)

Matlenaaa jak tam mąż ogarnął się :)?

No właśnie moja droga zielona oliweczko gdzie bylas jak Twój ulubiony temat się kręcił :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:41

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    dziewczynki kupujecie dla swoich maluszków już jakieś zabawki na początek ? Ja jeszcze nic nie kupowałam z zabawek i nie wiem czy to już czy zaczekać aż coś dostanie. Czy taki maluszek wogole portrzebuje zabawek ?

Na samym początku najlepszą zabawką dla dziecka są twarze rodziców, wszystkie zabawki przydają się trochę później ok 3 mż. Możesz poszukać jakiś czarno-białych zabawek, grzechotek, szmatek, żeby stymulować wzrok maluszka. Moim zdaniem spokojnie możesz poczekać aż coś dostaniesz, przez pierwsze miesiące życia i tak maluszek nie będzie się bawił.

maya34 lubi tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zabawek - jednego misia pluszowego z pozytywka ale to tak bardziej chyba żeby moje oko cieszył póki co ;)
    Poczekam aż coś podostaje nie ma co na zapas kupować tego i tak zawsze za dużo :) od znajomych córka 9 mcy ma już pełno zabawek a i tak interesuje się ciągle tymi samymi ma kilka swoich ulubionych a reszta leży :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No właśnie moja droga zielona oliweczko gdzie bylas jak Twój ulubiony temat się kręcił :D?
    Robiłam zapasy alkoholu na po porodzie :D

A tak serio to u Rodziców wczoraj byłam, a później znowu sprzątałam pół dnia (chyba to polubiłam:P ) i już nawet nie chciało mi się wieczorem palcami ruszać żeby coś napisać:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja też nie mam zabawek - jednego misia pluszowego z pozytywka ale to tak bardziej chyba żeby moje oko cieszył póki co ;)
    Poczekam aż coś podostaje nie ma co na zapas kupować tego i tak zawsze za dużo :) od znajomych córka 9 mcy ma już pełno zabawek a i tak interesuje się ciągle tymi samymi ma kilka swoich ulubionych a reszta leży :)
    dokładnie, pewnie i tak na odwiedziny będziesz dostawać ciuszki i zabawki :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak moje 2,2 kg dziecia prezentuje się od frontu :D

Nie sadzilam że kiedyś to powiem ale sa plusy bycia s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:20

MeGi2986, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Karola1990 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    dziewczynki kupujecie dla swoich maluszków już jakieś zabawki na początek ? Ja jeszcze nic nie kupowałam z zabawek i nie wiem czy to już czy zaczekać aż coś dostanie. Czy taki maluszek wogole portrzebuje zabawek ?
    ja mam 2 zabawki ktore dostalam w prezencie a sama nic jeszcze nie kupilam .Uwazam ,ze dla takiego maluszka na razie zabawki niepotrzebne .Zaczne kupywac jak bedzie mial z 4 miesiace nie predzej a na pewno cos dostanie w prezencie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten ponury dzien wczoraj pol nocy meczyla mnie zgaga i nic nie pomagalo a dzis znow brzuch pobolewa na dole i zoladek boii ale maly sie rusza to mnie pociesza i znow zgaga sie zaczyna;/

Pchelka dobrze ze zostalas za duzy stres juz jest a rodzice Marysi napewno zrozumieja.

Justyna narzekaj ile wlezie forum nie jest tylko po to zeby pisac o dobrych nastrojach ale tez o tych zlych jak nam zle ciezko itp glowa do gory jestes bardzo dzielna mama :)

Matleena nie obwiniaj sie maz mial zly dzien ale nie powinien tak na ciebie naskoczyc mam nadzieje ze przeprosil ladnie z rana i juz jestes w lepszym humorze :)

Acikk gdzie ten twoj Antos miesci sie w tym malym brzuszku coo??

A wy znow o alkocholu ZieloneOliwki trzeba chyba poprosic Flakonika o zmiane nazwy bo co chwile jak nie wodka to wino sadystki :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 23:54

kwiatakacji, ZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z moja zagaga tez coraz gorzej .Teraz wypijam z 2 szklanki mleka wieczorem a i tak co sie przekrece to budzi mnie palenie w gardle.Te nocki robia sie coraz gorsze zwlaszcza,ze mala najbardziej wariuje wieczorem i daje mi zasnac caly brzuch mnie boli.Dzisiaj boli mnie lewa pachwina ,leze i sie nie ruszam ,mam nadzieje,ze to mala napiera na jakis nerw.
    Puszcze sobie zaraz jakas komedie to moze ten zly humor mi zejdzie.Wczoraj ogladalismy ,,Bruce Wszechmogący " ale sie nasmialam,od razu humorek lepszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem ciezko jest nam sie gniewac na tych naszych Panow ale kara musi byc :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena to cale szczęście że Twój mąż zrozumiał a Ty taka wspanialomyslna jesteś :D ;)

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te chłopy, mój od 10 sobie leży w łóżku, ogląda grand prix na żużlu a ja kurde sprzątam. Wkurzylam siebi mu Powiedziałam że ma zaraz wstawać i odkurzyć bo sierści wszedzienpelno ibpodlogi ma pomyć. Jej jaka piękna pogoda dzisiaj. Zaraz odebranie na dwór wywiesic :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOj buszuje w brzuszku o 2 w nocy :) Ja czekam na M bo o 13 wraca z pracy iniech sie zajmie domem bo mnie ten zoladek boli do tego zgaga a mleka niestety nie wypije bo zaraz wymiotuje a gaviscon tez slabo pomaga :(
    Koncowka ciaza dla mnie jest najgorsza co chwile cos boli przeszkadza ciezko spac ruszac sie mnie boli ale pachwina po prawej stronie kluje :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża dzisiejsza rozmowa z synem: (mowie mu że chyba mi gdzieś Antek ciśnie żołądek bo mi się rzygac chce a nic nie jadlam co by mi miało zaszkodzić)
    "Antoś, weź nie dokuczaj mamie bo potem się posrasz i mama Ci za karę pampersa nie zmieni i będziesz leżał z osrana dupka i będzie Cię szczypala " :D

Mi$ia26, Madzisek, Dżulia, Klara87, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie ostatnio zastanawial czy malemu jest wygodnie tak glowka do dolu siedziec bo jemu nie bylo by wygodnie tak siedziec tyle czasu :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój tez tak mówił. Niech lepiej tak nie gada bo któras z dziewczyn pisała że oni też tak mówili i się obrócił głową w gore

Tinusia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mu tak powiedzialam zeby nie krakal bo sie przekreci i nie bede mogla rodzic SN

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć myślę że teraz już jest coraz mniejsze prawdopodobieństwo tego :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ