Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:2,5 godziny walki i się poddałam
z tych nerwów aż obiadek zwymiotował
ululałam go na rękach, brzuch mnie boli, głowa, jestem zła i bezradna i w punkcie wyjścia
No nie chcę się wymądrzać, ale naprawdę mogłaś posiedzieć przy łóżeczku i potrzymać za rękę...
Na mojego syna działało. I tego płaczu byś uniknęła i jego nerwów -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:2,5 godziny walki i się poddałam
z tych nerwów aż obiadek zwymiotował
ululałam go na rękach, brzuch mnie boli, głowa, jestem zła i bezradna i w punkcie wyjścia
-
myszata92 wrote:Hej, nie ma szans żebym Was nadrobila! ;p
Piękne fotki dziewczyny! Zazdroszczę:p u nas był tylko cywilny i nie mieliśmy żadnej sesji
Melduję, że dzisiaj wizytuje o 18.10. Jestem ciekawa co tam nowego u mego syna po 4 tygodniach:)
Trzymajcie kciuki żeby był już glowkowo ułożony..nie wiem czemu, ale przeraża mnie myśl o cc
Lekarz mi mówił ze do 37 tyg dziecko moze sie obrócićMoja mała też wciąż główka u góry, za tydzien mam wizyte i sie dowiem czy wreszcie zdecydowała się obrócić
Też byłam przerażona wizją cc, ale znalazłam dobre strony cc, poród umówiony - można sie spokojnie przygotować bez stresu ''kiedy to sie wydarzy''
Dziecko pojawi sie na świecie szybciej o ok 2 tyg
No i brak bólu przed porodowego itd. gorzej tylko po cc dojsc do siebie, no ale coś za coś
Tak więc ja jestem aktualnie po środku, bedzie poród sn to super, jakoś dam rade, bedzie cc też dam rade, narazie czekam cierpliwie na werdykt
I Tobie też życze powodzenia
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Rewelka madzia ma jakis adamex ale chyba jakiś inny model.
Fajnie że Ci mozg paruje, ja już nie mam mózgu...
Wiecie co się stało? Całe wiaderko moich maoamów wysypalam!!! Kurwa jak to się rozkulalo po całym domu szkoda że foty moe zrobilamMadzisek, Pola_27, genoweffa, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość
-
alicja_ wrote:Ja już też prawie wszystko gotowe.
Ubranka poprane i poprasowane, torba do szpitala spakowana, łóżeczko i wózek skręcone.
Nie ubrałam jeszcze pościeli dla dzidzi - bo tak na prawdę nie wiem kiedy mam to zrobić. A Wy kiedy to robicie?
Dziś wieczorem będziemy z mężem jeszcze składać krzesełko, a później ja biorę się za sterlizowanie wszystkich butelek i poukładanie tego jakoś w kuchni (sterylizator,podgrzewacz,butelki,smoczki,mleko itp)Gdzieś to musi znaleźć swoje miejsce
Ja posciel na ostatnia chwile będę zakładać jak pisalam wczesniej.
A jesli chodzi o miejsce to ze sterylizatora i podgrzewacza zrezygnowalismy. Sterylizacja w garze wrzatkiem jak za starych czasow a podgrzewanie w mikrofali. Butelke mamy jedna i smoczek do niej jeden. Licze na to ze tym razem nie bedzie problemu z karmieniem. Jak bedzie do dopiero wtedy dokupimy wiecej. -
Mama-julka wrote:No nie chcę się wymądrzać, ale naprawdę mogłaś posiedzieć przy łóżeczku i potrzymać za rękę...
Na mojego syna działało. I tego płaczu byś uniknęła i jego nerwów7w3d 💔 -
ZieloneOliwki wrote:Justynka, a swoją drogą to od małego zasypiał zawsze na rękach? Pytam z ciekawości, bo ja bym chciała starać się od początku uczyć Kubusia zasypiać samemu żeby potem nie mieć problemów... Znajomej syn ma teraz lat 9 i nie chce sam zasypiać, a córka 4 i śpi z rodzicami w łóżku...7w3d 💔
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Mózg mi paruje... Nie mam jeszcze wózka i żaden mi się nie podoba, chyba któraś kupowała Adamex York? Jak wrażenia?
A czego konkretnie szukasz? Nowoczesnego wózka?
Ja zakochałam się i kupiłam wózek w stylu retro Roan Martita Prestige (biało-szary)z białymi 14 calowymi kołami i chromowanym stelażem. Opinie mamusiek bardzo dobre. Ogromna gondola i super amortyzacja i o to mi chodziło. -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Rewelka madzia ma jakis adamex ale chyba jakiś inny model.
Wiecie co się stało? Całe wiaderko moich maoamów wysypalam!!! Kurwa jak to się rozkulalo po całym domu szkoda że foty moe zrobilam
Piegus- śliczny wianuszek miałaś, lubię takie klimaty
Balbo- rzeczywiście, nie jestem sama;)Piegus, alicja_ lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Rewelka madzia ma jakis adamex ale chyba jakiś inny model.
Wiecie co się stało? Całe wiaderko moich maoamów wysypalam!!! Kurwa jak to się rozkulalo po całym domu szkoda że foty moe zrobilam
Ufff wkoncu was nadrobilam a nie było lekko:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:54
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:jak był malutki to braliśmy go do łóżka w nocy tylko na karmienie, a potem po cycusiu do siebie i spał, teraz dopiero taki dramat jest jak bystrzejszy się zrobił. W nocy jak o 3 się budził to już nam się go usypiać nie chciało to braliśmy go do siebie i mamy za swoje, tak się przyzwyczaił do spania z mamusią że szok! do męża tak nie lgnie tylko do mnie, dosłownie w nocy śpi prawie na mnie.
Swoją drogą to jesteś moją imienniczką -
nick nieaktualny
-
Ej ale bez jaj
to takie okraglutkie a ja mam salon razem z kuchnia i do przedpokoju nie mam drzwi także były w kuchni, pod stołem, pod kanapa, na calutkiej podłodze i jeszcze w przedpokoju :DD
Dobrze że wczoraj podłoga umyta to pozbieralam i się nie zmarnuja hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:58
Hashija, Dżulia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama-julka wrote:Megi ciekawe co na to Kate4. To jej awatarek
optymizm na każdym kroku;)
Z racji tego ze tamten rok byl dla mnie smutny i ciezki bo poronienie, wypadek meza i inne niefajne zdarzenia w tym roku na początku powiedziałam sobie tak jak MalaMi " Będę w tym roku szczęśliwa chocbym sobie k...miała to szczęście namalowac"!
A nadmiar zajebistosci ma teraz każda z nas;)maya34, Mama-julka, Nadulka, Hashija, Madzisek, MeGi2986, Marik, pati_zuzia, genoweffa, kwiatakacji, Dżulia, alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna u nas zadzialala metoda wedlug Tracy Hogg trwalo to chyba 3 dni ale juz na drugi dzien bylo widac efekty. gabrys mial 7 miesiecy wtedy,ale z Maksiem zaczne wczesniej,moze nie od samego poczatku,ale jak juz bedzie mial kilka tyg, naprawde wygoda niesamowita. Od tamtej pory nie ma problemow z zasypianiem, nawet nie zasypial odrazu ale sobie lezal i nie marudzil,ani nic, nie wolal mnie i po gora 15 min usypial sam. Dzi potrafi sobietak polezec i godzinke przed zasnieciem.
opowiedzialam kolezance jak go nauczylam zasypiac samemu,pytala oczywisice i tez srobowala i zadzialalo
ale mialam 2 podejscia pierwsze jak mial jakies 4 miesiace ale sie poddalam, jeszcze mi tak nie ciazyl
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam dzis jakiegos dola i nic mi sie niechce ;/
Myszata trzymam kciuki zeby dzidzia byla glowka do dolu i czekamy na wiesci
Justyna wspolczuje moja szwagierka potrafila tak probowac uspic mala codziennie po 3 godziny a ta oczy otwarte i nic trzymam kciuki zeby ci sie udalo juz napewno jestes zmeczona
Acikk ja tez myslalam ze jestes brunetka niewiem czemu hahah