X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    ja od szwagierki x-lander, nawet nie widziałam jeszcze gondoli... Ale kilkaset złotych w kieszeni to dla nas duże odciążenie, więc jaki będzie taki będzie :)
    dokladnie.ja nie wydziwiam jak mam skad wziasc,co 500zl a co 1500zl;) oczywiscie to juz z fotelikiem maxi cosi. Ja akurat widziałam juz go na zywo i jest ladny;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    2,5 godziny walki i się poddałam :/ z tych nerwów aż obiadek zwymiotował :/ ululałam go na rękach, brzuch mnie boli, głowa, jestem zła i bezradna i w punkcie wyjścia :/

Mam nadzieje ze na rekach ale na siedzaco?
    Probowalas zasypiania z nim np na waszym lozku? Albo jak tu ktos sugerowal zeby przy nim siedziec jak jest w lozeczku i np glaskac po buzi albo trzymac za raczke? Dac misia z ktorym zasypia albo cos innego co jest tylko do snu i moze pojdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Justynka, a swoją drogą to od małego zasypiał zawsze na rękach? Pytam z ciekawości, bo ja bym chciała starać się od początku uczyć Kubusia zasypiać samemu żeby potem nie mieć problemów... Znajomej syn ma teraz lat 9 i nie chce sam zasypiać, a córka 4 i śpi z rodzicami w łóżku...

Szczena mi opadła... Wow ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ej ale bez jaj :D to takie okraglutkie a ja mam salon razem z kuchnia i do przedpokoju nie mam drzwi także były w kuchni, pod stołem, pod kanapa, na calutkiej podłodze i jeszcze w przedpokoju :DD
    Dobrze że wczoraj podłoga umyta to pozbieralam i się nie zmarnuja haha :D
    wpuszczę Ci mojego psa. Dwie sekundy i czyściutko, zżera wszystko lepiej jak odkurzacz- włącznie z cytryną, cebulą, obierkami od ziemniaków i rozlaną kawą. Nie ma rzeczy niemożliwych :D A jak się dobrze naje to przyjdzie Ci do łóżka, położy na Tobie łapę, pyszczek na kolanach i beknie patrząc Ci prosto w oczy:P

rewelka, Nadulka, annielica, Matleena, Moniusia89, Marik, pati_zuzia, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Wiecie co się stało? Całe wiaderko moich maoamów wysypalam!!! Kurwa jak to się rozkulalo po całym domu szkoda że foty moe zrobilam :P

Dziewczyny mówią że któraś zazdroscila i stąd te nieszczęście. U mas się mówi że z pazernosci takie coś się dzieje...

ZieloneOliwki, pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    dokladnie.ja nie wydziwiam jak mam skad wziasc,co 500zl a co 1500zl;) oczywiscie to juz z fotelikiem maxi cosi. Ja akurat widziałam juz go na zywo i jest ladny;)
    ja widziałam w wersji ze spacerówką, trochę ciężki ale mieszkam na parterze więc dam radę. kolorystycznie też mi się podoba, fotelik też maxi cosi będzie. :) darowanemu się nie zagląda jak to się mówi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Szczena mi opadła... Wow ;-)
    he, no właśnie też mam takie podejście :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk pazernie jadla bo sie bala ze jej tam wszytskie wpadniemy na zelki bez zapowiedzi :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    wpuszczę Ci mojego psa. Dwie sekundy i czyściutko, zżera wszystko lepiej jak odkurzacz- włącznie z cytryną, cebulą, obierkami od ziemniaków i rozlaną kawą. Nie ma rzeczy niemożliwych :D A jak się dobrze naje to przyjdzie Ci do łóżka, położy na Tobie łapę, pyszczek na kolanach i beknie patrząc Ci prosto w oczy:P

I to jest właśnie oddanie.psia miłość jest bezinteresowna ;-)

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Adamex Barletta, pisałam o nim kilka dni temu i wrzucałam zdjęcia.Jest super!

• lips Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Justyna u nas zadzialala metoda wedlug Tracy Hogg trwalo to chyba 3 dni ale juz na drugi dzien bylo widac efekty. gabrys mial 7 miesiecy wtedy,ale z Maksiem zaczne wczesniej,moze nie od samego poczatku,ale jak juz bedzie mial kilka tyg, naprawde wygoda niesamowita. Od tamtej pory nie ma problemow z zasypianiem, nawet nie zasypial odrazu ale sobie lezal i nie marudzil,ani nic, nie wolal mnie i po gora 15 min usypial sam. Dzi potrafi sobietak polezec i godzinke przed zasnieciem. :) opowiedzialam kolezance jak go nauczylam zasypiac samemu,pytala oczywisice i tez srobowala i zadzialalo :) ale mialam 2 podejscia pierwsze jak mial jakies 4 miesiace ale sie poddalam, jeszcze mi tak nie ciazyl ;)

Czyli jaka to metoda ? My z mężem nie mamy wogóle doświadczenia z dziećmi bo ani w rodzinie ani wśród znajomych nikt jeszcze nie ma dzidziusia ale chciałabym uniknąć błędów. Moim marzeniem jest własnie żeby mały zasypiał sam w łóżeczku. Ktoś poradzi jak tego nauczyć ? Albo czego nie robić żeby uniknać błędów.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 muszę zapoznać się z tymi madrościami. To o malowaniu szczęścia niegłupie. Ja uwielbiam teksty króla Juliana.

Kate4 lubi tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:12

annielica, Kate4 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Julka Ja już kilka razy koncepcję zmieniałam...
    Zależy mi żeby przede wszystkim gondola była lekka, ogólnie Adamex mi się podoba a tej York chyba najlżejszy, Inso jak Ci oddaje to znaczy że się nie zniszczył i nie rozsypał pewnie :) muszę jeszcze przejechać po sklepach...

Acikk właśnie resztki wyparowują.

Odnośnie rzeczy dla dziecka to większość mam pokupowane i tyle, czekam na łóżeczko i wtedy się skręci i zacznę wszystko prac i prasować :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto i ona, specjalnie dla Was :D :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1aa295ffda8.jpg

a tutaj dwie z miliona szkód jakie wyrządziła ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/328987b705b6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:28

Nadulka, rewelka, Madzisek, Marik, Moniusia89, genoweffa, kwiatakacji, Kate4, pati_zuzia, iNso87, Dżulia, alicja_, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Kurczę nie wyrabiam z pisaniem i czytaniem. Maluje paznokcie chce coś napisać i dupa, maziaja na pół palca;p nie chce mi sie juz;p

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Kocham pieski <3
    mój właśnie chrapie na kanapie przed tv :D
    mi mąż mówi że kocham zwierzęta barfdziej niż ludzi. No i trochę tak jest, bardziej wrażliwa jestem na nieszczęścia zwierząt i ich cierpienia, niż ludzi...

Nadulka, annielica, kaatka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel mam jeszcze nie wyprana ale ubiore dopiero jak wrócę że szpitala już z dzidziem. Po co ma się kurzyc zresztą co to za ubieranie prześcieradła tylko bo przecież ani kolderki ani poduszki taki dzidziuś nie używa :P więc lozeczko po skręcamy i będzie bez pościeli.

Do zachwytow nad pieskami niestety nie dołącze. Nie moja bajka zupełnie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    oto i ona, specjalnie dla Was :D :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1aa295ffda8.jpg

Ale bydlę, znaczy duży... ;-) I śliniaki masz do podziału hi hi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Do zachwytow nad pieskami niestety nie dołącze. Nie moja bajka zupełnie :P
    To ja Ci w śliniaczku zdjęcie wstawiam w oczekiwaniu na Twoje żelki, a Ty cooo? :P

A tak serio, to każdy jest wrażliwy na co innego i nie ma się co dziwić ;) J a chyba taka jestem empatyczna dla zwierząt dzięki Tacie, który od zawsze kochał zwierzęta i wśród nich się wychowywałam od małego. Kilka psów, kotów, króliki... Mój mąż nie znosił zwierząt w domu, nie było mowy o tym żeby pies łapę na łóżku położył, bo pościel do prania była od razu ... A teraz Miszka śpi z nami w łóżku i mówi że on sam nie wie jak to jest możliwe :P Empatii do zwierząt chcę też nauczyć Kubusia, od małego. :)

annielica, kaatka lubią tę wiadomość

‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ