X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka nie wiem jak u Was z następnym wózkiem, ale jak zamierzasz długo używać dwufunkcyjny to lepiej jak jest spacerówka lżejsza. Bo gondola to z pół roku tylko będzie w użyciu.

• Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 00:01

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Ale bydlę, znaczy duży... ;-) I śliniaki masz do podziału hi hi.
    nie jest duża właśnie, jak na wilka to jakaś miniatura z niej wyrosła :P ale wiadomo że yorkiem też nie jest ;) Śliniak akurat w spadku dostałam i się nie doprał więc dostała ona w prezencie :D Mnóstwo szkód nam wyrządziła(zjedzone buty, kapcie, szafa, kołdra, kanapa, ściana) i wiecznie choruje, ale za nic w świecie bym jej nie oddała. :)

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Jestem nie do życia. Przesadzilam wczoraj :( Tyle miałam dzisiaj zrobić a jeszcze nic palcem nie tknęłam.
    masz prawo, w ciąży jesteś więc odpoczywaj bo później nie będzie kiedy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się Wam pożalić... już nie daję rady. Kolejna noc nieprzespana z powodu tej okropnej zgagi... ale gdyby to jeszcze była sama zgaga ale te podchodzace kwasy do gardła- cos okropnego! całe gardło mnie piecze. Całą noc spędziłam siedząc, bo jak tylko się choć trochę położy to momentalnie te kwasy podchodzą. Płakać mi się chce, bo wykończona jestem... taka męczarnia, tak mi się spać chciało w nocy a nie mogłam. Boję się cokolwiek zjeść, bo momentalnie mi się te kwasy pojawiają. Dziecko już się domaga jedzenia a ja nie mam odwagi... i nic nie pomaga, wszystkie złote środki takie jak mleko, migdaly i inne cuda nie pomagają... brałam ostatnio przez tydzien na recepte jakies tabletki na zgage i mialam spokoj przez 2 tygodnie. Dzis rani wzielam ta tabletke, bo doszlam do wniosku,ze bardziej zaszkodza mi te kwasy niz ta tabletka.

I juz pewna jestem ze te bole zoladka to od tych kwasow sa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Czyli jaka to metoda ? My z mężem nie mamy wogóle doświadczenia z dziećmi bo ani w rodzinie ani wśród znajomych nikt jeszcze nie ma dzidziusia ale chciałabym uniknąć błędów. Moim marzeniem jest własnie żeby mały zasypiał sam w łóżeczku. Ktoś poradzi jak tego nauczyć ? Albo czego nie robić żeby uniknać błędów.
    na odkaldaniu i podnoszeniu :) najlepeij jakbyscie mieli swoj rytm dnia i swoje rytualy przed zasnieciem, kolysanki, bajke i wylapac moment,ze dziecko jest juz spiace,ale nie przemeczone i po tym wszystkim kladziesz didzie do lozeczka ale nie odchodzisz tylko jestes obecna,ale strasz sie nie utzrymywac kontaktu zwrokowego(choc mysle ze moze to zalezy od wieku dziecka,smaa nie wiem :) ) i jak zaczyna marudzic,glaskasz leciutko poklepujesz,ale nie wyjmujesz. wyjmujesz dopiero jak zaczyna plakac,przytulasz,przestaje odkladasz, ja np jak uspokoialam to nie lulalam jak podnosilam tylko mowilam szsz... szumialam i czasem klepalam po pleckach leciutko, uspokaja sie odkladasz. Trzeba mgiec cierpliwosc. JA za pierwszym razem sie poddalam, bo stwierdzilam,ze Gabrys jeszcze jest leciutki i szybciej mi usnie jak go ululam, no tu sie odezwala moja wygoda i lenistwo :D JAk mial 7 iesiecy pierwsze takie usypianie trwalo ok godziny, drugiego dnia 30-45 min a trzeciego, nie musialam go podnosic,ale byc w pokoju a po kolejnych kilku dniach juz tylko kladlam i wychodzilam. Mam nadzieje,ze jak z Maksiem zaczne wczesnie to latwiej pojdzie :D na pewno sie juz nie poddam jak zaczne :D

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:01

Nadulka, genoweffa, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, annielica, ZieloneOliwki, Klara87 lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala miec zwierzaki,zreszta moj maz tez,ale narazie to nie mozliwe :(

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:12

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie ślicznie wyglądacie na foteczkach :)

U nas usypianie wyszło jakoś tak samoistnie, chyba głównie przez brzuch ciążowy i przez to, że większość czasu jestem sama z małym, bo mąż jest marynarzem.

Jeśli idzie o spanie, to dziś jakaś masakra. Nie mogłam lezec ani prosto, ani na boku. Samo to, ze leżałam powodowało że brakowało mi tchu. W końcu zbudowałam wielką wieżę z poduszek i wiercąc się i kręcąc, dotrwałam jakoś do rana. Najgorzej, że co chwila cierpło mi biodro i ostatecznie mogłam lezeć tylko na jednym boku.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to już lepiej bierz te tabletki skoro Ci lekarz zapisał. Tak jak mówisz takie meczarnie Twoje i stres napewno będą gorsze dla dziecka niż te tabletki. Trzeba wybrać mniejsze zło :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    Madzia,
    współczuję tej potwornej zgagi
    sama się teraz z nią zmagam z tym, że jeszcze nie mam aż tak bardzo dokuczliwej
    Przed snem wypijam mleko i póki co działa bo zasypiam

Mi też długo mleko pomagało, ale skończyły się niestety dobre czasy :( nikomu nie życzę tego, stwierdzam, że to najgorsza dolegliwość ciążowa. Dobrze, że jutro mam wizytę,może coś mi ta moja lekarka poradzi na to, bo jak mam tak mieć do porodu to nie dam rady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia to już lepiej bierz te tabletki skoro Ci lekarz zapisał. Tak jak mówisz takie meczarnie Twoje i stres napewno będą gorsze dla dziecka niż te tabletki. Trzeba wybrać mniejsze zło :)

Miałam opory, bo kazała mi je brać tylko przez tydzień... ale już najzwyczajniej w świecie nie dałam rady. Zobaczymy, czy zadziała tak, jak ostatnio. Coś trzeba w końcu zjeść...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc jeszcze nie mialam zgagi..współczuję. Mogę jeść wszystko na ostro i na kwaśno i nic..
    Jeżeli chodzi o sen to śpię całą noc jak zabita, może czasem zdarzy mi się iść na siku. Troszkę dziwi mnie to, że nie czuje żeby mały uciskal mi na pęcherz..a więksZość z Was chyba ma z tym problem.dziwne..bo słyszałam, że gdy dzieciaczek jest już główka w dol to wtedy bardziej ciśnie na pęcherz, a ja tego tak nie odczuwam..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja psia miłość ;) wzięty ze schroniska 7 lat temu- polecam psiaki ze schroniska! Najwierniejsze i najwdzięczniejsze! Niestety został u rodziców, tam jest jego dom i rodzina, gdybym go zabrała to byłby smutny ;) oj, ciężko mi było bez niego na początku ;)

ee23d3f475b20ee5med.jpg

Moniusia89, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, annielica, Nadulka, alicja_, moniek90, Madzisek, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy kupujecie i bierzecie do szpitala nakladki na sutki w razie W ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:37

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A czy kupujecie i bierz?ecie do szpitala nakadki na sutki w razie W ?

Już mam zapakowane w razie kryzysu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    A czy kupujecie i bierzecie do szpitala nakladki na sutki w razie W ?

Kupiłam i będę brać na wszelki wypadek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/66030220799100814129_thumb.jpg
    A to moja Ciapa ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:45

genoweffa, kwiatakacji, Mama-julka, pati_zuzia, annielica, Nadulka, Madzia890722, ZieloneOliwki, moniek90, Madzisek, kaatka, Klara87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny wlasnie szukam na allegro odpowiednich :)

‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ