Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z anestezjologiem mam się spotkać do znieczulenia zzo. Mam w przyszłym tygodniu zrobić badania dla niego: prócz morfologii i moczu, PT(INR), APTT i fibrynogen - muszę aż poczytać co to jest.
Czy też macie dziewczyny takie jakby klucie delikatne czasami, jakby igiełką?. Mam wrażenie, że mała naciska albo na szyjke albo na pęcherz i nie wiem co to w sumie. -
nick nieaktualnymyszata92 wrote:Ja szczerze mówiąc jeszcze nie mialam zgagi..współczuję. Mogę jeść wszystko na ostro i na kwaśno i nic..
Jeżeli chodzi o sen to śpię całą noc jak zabita, może czasem zdarzy mi się iść na siku. Troszkę dziwi mnie to, że nie czuje żeby mały uciskal mi na pęcherz..a więksZość z Was chyba ma z tym problem.dziwne..bo słyszałam, że gdy dzieciaczek jest już główka w dol to wtedy bardziej ciśnie na pęcherz, a ja tego tak nie odczuwam..
Madzia- też chciałam ze schroniska, ale niestety mój mąż uważa że te psy mają za dużo nawyków i wzięłam szczeniaka ze wsi , w sumie bez jego wiedzy i zgody:) -
nick nieaktualnyEvka wrote:Z anestezjologiem mam się spotkać do znieczulenia zzo. Mam w przyszłym tygodniu zrobić badania dla niego: prócz morfologii i moczu, PT(INR), APTT i fibrynogen - muszę aż poczytać co to jest.
Czy też macie dziewczyny takie jakby klucie delikatne czasami, jakby igiełką?. Mam wrażenie, że mała naciska albo na szyjke albo na pęcherz i nie wiem co to w sumie.
Skomplikowanie brzmi.
Tak, miałam w poprzedniej c. takie klucia. Chyba pod sam koniec. Nic przyjemnego. -
nick nieaktualnyAliss- bądź spokojna. Jedź do innego lekarza na potwierdzenie. Widzisz, ja miałam złe wymiary i mimo że lekarz powiedział że jest wszystko dobrze, to się martwiłam. Poszłam na usg prywatnie i okazało się że jednak wszystko jest ok, a tamte wymiary były złe... Poza tym jeśli poza brzuszkiem wszystko jest ok to po prostu będzie szczuplutkie pewnie i tyle
alisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki wrote:u mnie Mały jest ułożony pośladkowo i kopie mnie nóżkami po pęcherzu, także nie ma reguły
Madzia- też chciałam ze schroniska, ale niestety mój mąż uważa że te psy mają za dużo nawyków i wzięłam szczeniaka ze wsi , w sumie bez jego wiedzy i zgody:)
Ja mam 2 suczki. Jedna była prezentem zaręczynowym i mąż wziął ją właśnie ze schroniska. A druga to znajda ktoś ją wyrzucił. Jak mała podrośnie weźmiemy kolejną psinkę. Ogólnie marzę by mieć dużo piesków i chcę Kornelkę nauczyć empatii i miłości do zwierząt. Najbardziej boli mnie krzywda bezbronnych istot czyli dzieci i zwierząt. Jak tylko mogę udzielam się charytatywnie na rzecz psiaków. Może to nieduże kwoty ale zawsze coś. Mąż też kocha zwierzęta całym sercem. Urzekł mnie tym już na 1 randce
Nadulka, ZieloneOliwki, Marta0912 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki – dziękuję!
Cudownego masz psiaka!
Mi$ia26 – Tak, ja biorę nakładki na wszelki wypadek.
Zastnawiam się tylko czy brać laktator czy nie...?
alisss871 – mam identyczną sytuację jak Ty. Moja dzidzia też jest chuda i długa i ma o 2-3tyg mniejszy brzuszek.
Waga jest niska ale ciągle mieści się w przedziałach.
Taka uroda naszych dzidziusiów.
A Ty i mąż jacy jesteście?
Bo ja dość szczupła 175cm, a mąż 182 i też raczej smukły 75kg. Myśle, że to kwestia genów – tzn. tak sobie to tłumacze – ja i lekarz.
Evka – ale mówisz o spotkaniu z anestezjologiem przed zzo do SN?
Ja też chciałabym zzo ale nie sądziłam, że muszę się w tym celu spotykać z lekarzem i robić jakieś dodatkowe badania.alisss871 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my wlasnie ogladalismy zdjecia i filmiki Gabrysia od dnaia narodzin, kurde az nie moge uwierzyc,ze to juz taki duzy chlopak
a Gabrys jak puszczalam filmik jak gaworzy lub cos to mowil giga czyli dzidzia i dotykal ekran i sie przytulal, oby taki sam stosunek mial do braciszka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW moim przypadku oczyszczanie zaczelo sie z odejsciem wod, siedzialam na kibelku z miska i lecialo ze wszystkich dziur i nie moglam nawet sie napic nawet lyczka malego i spedzilam na kibelku jakies 4 godziny
ale moja przyjaciolka np, przechodzila to mniej efektywnie i bardziej rozciagniete w czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 18:56
-
nick nieaktualny
-
Witam sie dzisiaj po usg, nerka mojego Maksia niestety sie nie poprawiła ale nie jest to bardzo poważne, martwi mnie jednak waga bo dzisiaj ważył tylko 1693g powiedziała mi pani ze przy porodzie powinien miec ok 2800 co nie wydaje mi sie bardzo mało bo moze lepiej bedzie sie rodzic ale i tak malutki ale liczę sie z tym ze pomiary usg sa tylko szacunkowe, jesli chodzi o nerkę to bedą robic usg po narodzinach i poczekają na pierwsze siusianie potem po 3 tyg sprawdza znowu jesli sie nie poprawi dadzą antybiotyk a jesli dalej nic to prawdopodobnie bedzie musiał miec udrażniana jedna nerkę ;( szkoda mi takiego maluszka w najgorszym wypadku bedzie mogl miewać infekcje dróg moczowych, No i wszystko jest Pozatym ok rozwija sie dobrze ale wszystko w dolnych granicach wiec jest malutki, na szczęście ciagle juz od 20 tyg główka w dol czym daje poznać okładając mnie kopniakami po żebrach ogólnie troche mnie to martwi ale liczę ze wszystko bedzie dobrze i ze jak sie wysiusia pierwszy raz nerka sie udrożni i nie bedzie problemu
kwiatakacji, Madzisek lubią tę wiadomość
Maksymilian
-
Alicja jak chcesz znieczulenie zzo to na pewno trzeba się skonsultować z anestezjologiem u mnie w szpitalu przyjmują codziennie w określonych godzinach, więc musisz do pytać, odnośnie badań to nam w SR anestezjolog mówiła, że oni robią od razu po przyjęciu do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się i ja po wizycie, mały wazy 2200 i uwaga uwaga jest ułożony główka do dolu
) podejrzewam, ze duŻy nie będzie, no chyba, ze teraz zacznie gwałtownie przybierać :p kolejna wizyta za 2 tygodnie.
justyna14, pati_zuzia, Mama-julka, moniek90, Nadulka, kwiatakacji, alicja_, Madzisek, Matleena, MeGi2986, genoweffa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny pamiętajcie, że podana waga dziecka na usg jest orientacyjna, zazwyczaj błąd może wynosić +/- 400 g, a w przypadku mojej koleżanki wynosił 1 kg
dziecko miało się urodzić poniżej 3 kg, a urodziło się 3900 także nie martwcie się, jeśli maleństwo przybiera na wadze, rozwija się, to waga to sprawa drugorzędna.
pati_zuzia lubi tę wiadomość
7w3d 💔