Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To ja w porównaniu z Tobą jestem WYMIOTACZEM
Nie zliczę ile razy w życiu mi się zdarzyło
z różnych przyczyn, choroba, alkohol, zatrucie, stres...ale najwięcej na początku ciąży
też się bałam, że zaczną się mdłości, ale jak się zaczęły to wizyta w kibelku przynosiła ulgę, gorsze są mdłości
-
nick nieaktualny
-
Mój M własnie stwierdził, że córka kopie go pod żebrami zupełnie tak jak mnie bo czuje, że coś się mu tam rozciąga;p ah te ciąże urojone;p
Kaata- ok, trzeba dać dziecko maksimum miłości i poczucia bezpieczeństwa, jednak ja nigdy nie zdecydowałabym się spać z dzieckiem w jednym łóżku. Nie czuję, że będę prze to wyrodną matką, jednak mam w najbliższym otoczeniu małżeństwo śpiące razem z 4 letnią i półroczną córką bo tak wygodniej, a duża była za duża aby zechciała spać sama a w opozycji szczęśliwe maluchy szczęśliwych rodziców, którzy od samego początku kładli dzieci spać w ich własnych pokojach. -
A mi znowu brzuch twardnieje co chwilę nie wiem o co chodzi
tak to mi wogole nie twardnieje a jak już zacznie to koniec, co chwile
ehh niech już ta ciąża będzie donoszona i niech się rodzi ten piernik maly, będę się martwić o niego jak już będzie na zewnątrz
-
Acikk mnie też po powrocie ze szpitala brzuch sztywnieje tylko falami. Kilka godzin spokoju, a jedna godzinka taka, że kilka twardnień się zdarzy. Zazwyczaj jak długo siedzę albo leżę, bo jak się ruszam to się nie stawia. Lekarka mi powiedziała, że na tym etapie ciąży będzie się to zdarzać, za tydzień mam już odstawić luteinę i zmniejszyć dawkę magnezu, żeby nie blokować naturalnych procesów przygotowujących ciało do porodu.
Jeśli te stawiania macicy nie są bolesne, nie trwają dłużej niż 40 sekund i nie występują zbyt często to nic złego się nie dzieje
Ja na to patrzę w pozytywny sposób, że im lepiej się macica wyćwiczy tym lepiej jej pójdzie w akcji -
nick nieaktualnyja dzis zauwazylam u siebie skurcze co pare minut ale wzielam nospe i ustaly byly lekko bolesne i coraz czesciej sie zdarzaja ale nieregularne
mi brzuch twardnieje to tak 60 sekend moze czasem dluzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:alisss871 – mam identyczną sytuację jak Ty. Moja dzidzia też jest chuda i długa i ma o 2-3tyg mniejszy brzuszek.
Waga jest niska ale ciągle mieści się w przedziałach.
Taka uroda naszych dzidziusiów.
A Ty i mąż jacy jesteście?
Bo ja dość szczupła 175cm, a mąż 182 i też raczej smukły 75kg. Myśle, że to kwestia genów – tzn. tak sobie to tłumacze – ja i lekarz.
My też jesteśmy wysocy, ja 183 cm a mąż ok 200 więc lekarz też wspominał że po prostu dziecko będzie długie. I tego staram się trzymać. Waga mojego dziecka też mieści się w przedziałach ale jest na dolnej granicy. Za dwa tygodnie zobaczę ile przyrósł.
-
Tinusia wrote:A mi się jakoś brzuch nie stawia...nawet jak młody buszuje... dziwne.. martwić się czy nie ?
Co do wymiotów też mam lęk. Parę razy po alkoholu i potem miałam nauczkę bo pijana i wymiotująca na studenckim mieszkaniu płakałam że chcę do mamy
Ja bym się tym brakiem stawiań nie przejmowała. To nie jest powiedziane, że macica nie trenuje, podobno dla wielu kobiet są niewyczuwalne, więc może masz ten komfort, że tego nie czujeszTinusia, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny