X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u naszych blizniaczych mamus czy trzymaja sie jeszcze w trojpakach :)

Acikk moze nie bedzie tak zle z tym przy porodzie i szybko zapomnisz:)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w porównaniu z Tobą jestem WYMIOTACZEM :-D Nie zliczę ile razy w życiu mi się zdarzyło :-D z różnych przyczyn, choroba, alkohol, zatrucie, stres...ale najwięcej na początku ciąży :-D też się bałam, że zaczną się mdłości, ale jak się zaczęły to wizyta w kibelku przynosiła ulgę, gorsze są mdłości :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Grawitacja skróziłaby ten 3 minutowy poród przyjanmniej o połowę;p
    I tu mozna by mowic o ekspresowym porodzie :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M własnie stwierdził, że córka kopie go pod żebrami zupełnie tak jak mnie bo czuje, że coś się mu tam rozciąga;p ah te ciąże urojone;p

Kaata- ok, trzeba dać dziecko maksimum miłości i poczucia bezpieczeństwa, jednak ja nigdy nie zdecydowałabym się spać z dzieckiem w jednym łóżku. Nie czuję, że będę prze to wyrodną matką, jednak mam w najbliższym otoczeniu małżeństwo śpiące razem z 4 letnią i półroczną córką bo tak wygodniej, a duża była za duża aby zechciała spać sama a w opozycji szczęśliwe maluchy szczęśliwych rodziców, którzy od samego początku kładli dzieci spać w ich własnych pokojach.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu brzuch twardnieje co chwilę nie wiem o co chodzi :/ tak to mi wogole nie twardnieje a jak już zacznie to koniec, co chwile :/ ehh niech już ta ciąża będzie donoszona i niech się rodzi ten piernik maly, będę się martwić o niego jak już będzie na zewnątrz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa to ja w takim razie radzę Ci około terminu porodu wprowadzić się do swojego lekarza albo położnej, bo przy takim tempie to ani Ty do szpitala nie dojedziesz ani nikt do Ciebie :-P

Asiowa lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    I tu mozna by mowic o ekspresowym porodzie :)

W zasadzie czy w ogole możnaby to było nazwać porodem? Boże, obym tylko nie kichała w pozycji!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:36

l22ntv73ogvn473k.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk mnie też po powrocie ze szpitala brzuch sztywnieje tylko falami. Kilka godzin spokoju, a jedna godzinka taka, że kilka twardnień się zdarzy. Zazwyczaj jak długo siedzę albo leżę, bo jak się ruszam to się nie stawia. Lekarka mi powiedziała, że na tym etapie ciąży będzie się to zdarzać, za tydzień mam już odstawić luteinę i zmniejszyć dawkę magnezu, żeby nie blokować naturalnych procesów przygotowujących ciało do porodu.
    Jeśli te stawiania macicy nie są bolesne, nie trwają dłużej niż 40 sekund i nie występują zbyt często to nic złego się nie dzieje :-)
    Ja na to patrzę w pozytywny sposób, że im lepiej się macica wyćwiczy tym lepiej jej pójdzie w akcji :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zauwazylam u siebie skurcze co pare minut ale wzielam nospe i ustaly byly lekko bolesne i coraz czesciej sie zdarzaja ale nieregularne :) mi brzuch twardnieje to tak 60 sekend moze czasem dluzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 23:11

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja ostatnio ciagle nic nie robie a tez tak sie czuje :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez lekarka poeiedziala ostatnio ze na tym etapie juz tak moze byc bo szyjke sprawdzala i nic tam sie nie dzialo. Hehe mowisz moniek ze trening czyni mistrza wiec dajmy macicom trenowac:D

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni wstaję o 9:00 a o 11:00 już padam, gaszą mi światło i śpię do 14:00. Ciekawe co będzie jutro...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatka ale moje dziecko nie było narażone na wielogodzinny płacz, a tym bardziej TRESOWANE.

Pola_27 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze macice są pilne i podchodzą do zadania na poważnie :-D nie olewają tematu, więc nie możemy im przeszkadzać, bo one nam zaczną przeszkadzać kiedy wybije godzina zero :-D

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:40

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    alisss871 – mam identyczną sytuację jak Ty. Moja dzidzia też jest chuda i długa i ma o 2-3tyg mniejszy brzuszek.
    Waga jest niska ale ciągle mieści się w przedziałach.
    Taka uroda naszych dzidziusiów.
    A Ty i mąż jacy jesteście?
    Bo ja dość szczupła 175cm, a mąż 182 i też raczej smukły 75kg. Myśle, że to kwestia genów – tzn. tak sobie to tłumacze – ja i lekarz.

My też jesteśmy wysocy, ja 183 cm a mąż ok 200 więc lekarz też wspominał że po prostu dziecko będzie długie. I tego staram się trzymać. Waga mojego dziecka też mieści się w przedziałach ale jest na dolnej granicy. Za dwa tygodnie zobaczę ile przyrósł.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia wrote:
    A mi się jakoś brzuch nie stawia...nawet jak młody buszuje... dziwne.. martwić się czy nie ?
    Co do wymiotów też mam lęk. Parę razy po alkoholu i potem miałam nauczkę bo pijana i wymiotująca na studenckim mieszkaniu płakałam że chcę do mamy :D

Ja bym się tym brakiem stawiań nie przejmowała. To nie jest powiedziane, że macica nie trenuje, podobno dla wielu kobiet są niewyczuwalne, więc może masz ten komfort, że tego nie czujesz :-)

Tinusia, alicja_ lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia, każda jest inna. Mam skurcze po wysiłku i nawet godzinnym spacerze. Zieloneoliwki czym tam się wczoraj przejmowały?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupujecie czapeczki na wujscie ze szpitala takie cieple zimowe moze macie jakies linki i na jaki obwod glowki ??

‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ