X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz drugi: łoj matko i córko, już północ, a dziecko trzeba rano odprawić do szkoły :-S

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Łoj matko i córko! Ja to się boję owadów i szczurów. Niekiedy wręcz wywołuję wymioty bo jak boli brzuch to nie ma nic lepszego niż pozbycie się świństwa z żołądka.
    Chyba prędzej pozbyłabym się całego żołądka ;) Ja wiem że to dziwne ale fobie są okropne i w dodatku nie wiadomo skąd się do człowieka przypałętają...

idziemy spać :D dobranoc wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 00:03

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowna noc... siedzę i czekam, aż będzie przyzwoita godzina, żeby pójść do dentysty :(.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wisze pod ktg mam nadzieje ze mnie jutro puszcza bo wiidze zr znowu mi zapisuje skurcze ;/////

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde sirgaja po 90 /100 wczoraj nie mialam;((( ehhh. Ciekawe co na to lelarz postaran sie przespac i zrelalsowac chwile polozna mowi ze to przez ruchy dziecka. Mam nadzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 06:37

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja dzis tez od 2:30 znowu sie walalam po lozku jak Malz poszedl do pracy eh,juz wstaje bo az glowa mnie boli.
    Kasia moga to byc ruchy dziecka,nie musza to byc skurcze,trzymam kciuki.
    Kurde jestem taka glodna,ze zjadlabym wszystko co znalazlabym po drodze...normalnie od 2 tyg wciagnelabym wszystko i co chwile jestem glodna.. juz sie boje stanac na wage w srode na wizycie... a tak niezle szlo;) pare kilo na plusie ale mam czas jeszcze,zeby te pare dobic do 20kg na plusie:pp hehehe dobrze,ze w domu nie mam tu jeszcze wagi,bo bym codziennie chyba sie wazyla po 100razy:d

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    To ja mam ta sama chyba - z uszkami :D

to ja chyba też mam tą samą :D

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 trzymam kciuki, żeby to jednak nie byly skurcze.

A ja już nie śpie od 6... Ostatnio mam taki okres, że idę spać o 22 i wstaje i 6. Nie wiem dlaczego, ale wkurza mnie to, że teraz kiedy nie ma jeszcze dzidzi i mogę się wyspać - to jak na złość mi się nie chce. W dzień też jakoś nie mogę się zmusić do drzemki...

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:12

Tinusia lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

moniek90 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG trzymam kciuki zebys wyszla do domciu:-) witam sie w 37 tc, a raczej 36 :-D czy tzn ze za tydzien ciaza bedzie donoszona????

Nadulka, justyna14, alicja_, Pchełka, moniek90, genoweffa lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pchelkaaa za tydzień masz ciążę donoszoną!!! ło matko jak to zleciało!!!

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Kurde sirgaja po 90 /100 wczoraj nie mialam;((( ehhh. Ciekawe co na to lelarz postaran sie przespac i zrelalsowac chwile polozna mowi ze to przez ruchy dziecka. Mam nadzieje
    Inso pisze prawde,czasami ruch dziecka powoduje skurcz i to nie jest liczone jako skurcz i nie nalezy sie bac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na ktg daja do reki taki przycisk i trzeba go wciskac jak dziecko sie poruszy, wtedy wiedza czy skurcze sa przy ruchach czy nie. A na ostatnim ktg wcale sie nie ruszala Mala i tetno ladne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 listopadówek urodzonych! :D

justyna14, moniek90, Pola_27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    KasiaG trzymam kciuki zebys wyszla do domciu:-) witam sie w 37 tc, a raczej 36 :-D czy tzn ze za tydzien ciaza bedzie donoszona????

wow!:D
    No to za tydzien możesz rodzić!
    Ale to leci...

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu nie mogę się zwlec z łóżka, jestem taka zmęczona po wczorajszym dniu że już z 5 razy budzik przedstawiałam :-(
    Kasia trzymam kciuki żeby jednak wypuścili cie jutro do domku. Daj znać co powie lekarz.
    Masakra jak te nasze porody już blisko, a niedawno każda się prenatalnymi stresowala
    stresowala...

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG to muszą być ruchy dziecka :-) Przecież lepiej się leży w domu.

Alicja niestety nie da się spać na zapas, ale z chęcią bym też dłużej spała, ech... Dziś mam za sobą niecałe 5 godzin. A o drzemce popołudniowej to mogę pomarzyć :-/

Pcheelkaa myślałam że wszędzie są takie KTG. Bo ja widziałam takie w szpitalu i w przychodniach.
    I jak blisko finału u Ciebie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama julka w szpitalu u mnie sa takie z przyciskiem ale jest tez kilka sprzetow bez tej funkcji ;-)

Madzisek a Ty pracujesz jeszcze?

Nie wiem co zrobie po porodzie, przedwczoraj wieczorem maz kupil 2 l mleka, wczoraj sama bylam caly dzien i wypilam prawie wszystko, prawie bo wlasnie koncze ten drugi litr. Wole mleko od wody! Kakao pije do wszystkie zaczynajac od ciasta konczac na parowkach czy kanapkach z pasztetem i warzywami.

justyna14, annielica, moniek90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ